neuromancer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Στο ψητό: Έχω ένα WinXP PC με web από ADSL modem (Sagem). Θέλω "να δώσω" web σε παλιό επίσης WinXP PC. Σύνδεσα τα 2 PCs μέσω των LAN θυρών και έτρεξα ένα wizard (και στα 2 PCs) που υποτείθεται κάνει τη δουλειά. Δεν έβγαλα άκρη όμως τελικά - χρειάζεται να δηλώσω IPs σε κάποιο ή να κάνω άλλες ρυθμίσεις. Στο παλιό PC βγήκε εικονίδιο δικτύου στο systray, αλλά λέει ότι το σήμα δεν είναι καλό και κάτι τέτοια. Σημειωτέον ότι το καλώδιο είναι 10 μέτρα (αγορασμένο έτοιμο). Επίσης είδα τα shared forders του ενός από τον άλλο αλλά το δίκτυο σέρvεται και πρακτικά δεν μπορείς ούτε folder να ανοίξεις. Καμμιά ιδέα? Πρέπει να ρυθμίσω τίποτε επιπλέον?thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTMlover Μάρτιος 28, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 Λοιπόν έχουμε και λέμε.Βάζεις και τα 2 pc να έχουν ίδιο workgroup και οπωσδήποτε διαφορετικό όνομα.(Μy Computer->Properties->Computer NameΚλείνεις τα firewall και στα δυο pc, και απο την καρτέλα advanced του windows Firewall ξετικάρεις την τοπική σύνδεση.Μετά πάς στα properties της σύνδεσης ιντερνετ που έχει το πρώτο pc και στην καρτέλα advanced επιλέγεις Allow other network users to connect through this computer's internet connection και ξετικάρεις την πρώτη επιλογή που έχει σχέση με το firewall.Oι ρυθμίσεις ΙP είναι αυτές1ο PC που έχει και το μόντεμ πάνω.Ip address 192.168.0.1Subnet Mask 255.255.255.02o PC που θα παίρνει ιντερνετ απο το πρώτοIP address 192.168.0.2Subnet Mask 255.255.255.0Default Gateway 192.168.0.1Preferred DNS Server 192.168.0.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάρτιος 28, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 many thanks - θα τα δοκιμάσωΌμως:1) Tο PC που συνδέεται στο web παίρνει IP αυτόματα από τον provider (όχι static IP). Πώς θα βάλω τo IP που λές?2) Δεν θέλω να καταργήσω το firewall - δεν υπάρχει workaround με ενεργό firewall?3) Υπάρχει περίπτωση το μήκος του καλωδίου να δημιουτγήσει πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTMlover Μάρτιος 28, 2008 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 Τα ΙP που σου έδωσα θα τα βάλεις στα properties των τοπικών συνδέσεων και όχι της σύνδεσης του ίντερνετ. Δουλεύεις με το firewall των windows?Αν ναι καλύτερα απενεργοποίησε το και χρησιμοποίησε κάποιο άλλο software firewall (πρόταση δική μου). Το μήκος αυτό δεν σου δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα... Έχω 25 μέτρα καλώδιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάρτιος 28, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 Τα ΙP που σου έδωσα θα τα βάλεις στα properties των τοπικών συνδέσεων και όχι της σύνδεσης του ίντερνετ. Μπορείς να το κάνεις πιο λιανά αυτό... (με τα δίκτυα δεν έχω ασχοληθεί ποτέ - τα έβρισκα έτοιμα στημένα)Δουλεύεις με το firewall των windows?Αν ναι καλύτερα απενεργοποίησε το και χρησιμοποίησε κάποιο άλλο software firewall (πρόταση δική μου).Χωρις να ξέρω το domain, το χρησιμοποιώ σε XP-Pro 24/7 εδώ και 2 χρόνια χωρίς προβλήματατα. Αφού το έχω και τζάμπα από MS, θα κοιτάξω να το κρατήσω. Λογικά θα με ρωτήσει όταν πάει για σύνδεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTMlover Μάρτιος 28, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 Control Panel -> Network Connections->Local Area Connection->Δεξί κλικ-> Properties Πάς στο Internet Protocol TCP/IP και πατας properties. Eκει βάζεις τα ip που σου είπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάρτιος 28, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 ThanksLast one: το file/printer sharing στα properties του Local Area Connection (στο PC με το ADSL) πρέπει να το έχω ενεργοποιημένο (checked) ?Ποια η διαφορά του παραπάνω σε σχέσημε το αντίσοτιχο που έχει στα properties του εικονιδίου στο dial-up section (όχι στο εικονίδιο που είναι στο Local Area Connection section)? Θέλω το 2ο PC να έχει web και να μπορεί να τυπώνει σε printer του 1ου PC.(sorry, σε έπρηξα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTMlover Μάρτιος 29, 2008 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2008 Τα τικ που αφορούν τον πρίντερ άστα έτσι όπως είναι, δηλαδή το local conection να έχει τικ και το internet connection να μην έχει. Άμα θες να τυπώνεις μέσω δικτύου πρέπει στον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος ο πριντερ να τον κάνεις share και στο δεύτερο pc να κάνεις Control Panel ->Printers And Faxes->Add Printer και μετά να διαλέξεις την επιλογή Network Printer or printer attached to another computer. Άμα έχεις προβλήματα στείλε μου με pm το msn σου να σε βοηθήσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάρτιος 29, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2008 Πάπαλα.... δεν γίνεται το conne....o printer για περίεργο λόγο (μάλλον από τις προηγούμενες προσπάθειες σύνδεσης που είχα καταφέρει να συνδεθώ και να τυπώσω) φάινεται στον Νο2 αλλά δεν είναι προσβάσιμος. Επίσης οι Η/Υ δεν είναι ορατοί μέσω search. Άρα.... Houston we have a problem. Σε πρώτη φάση ένα reboot να πάνε τα μυαλά στη θέση τους (MSN δεν έχω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTMlover Μάρτιος 29, 2008 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2008 Κλείσε firewall κάνε reboot και ξαναδοκίμασε Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάρτιος 29, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2008 STEP 1To set up Internet Connection Sharing (ICS), run the Network Setup Wizard. (βασικά το είχα κάνει και στα δύο PC)STEP 2To use ICS, users on your home or small office network should configure TCP/IP on their local area connection to obtain an IP address automatically. Home or small office network users must also configure Internet options for ICS. (this is the next step).Εδώ υπάρχει διαφορά σε σχέση με αυτό που πρότεινες (δοκίμασα με τα IPs που είπες - δε δούλεψε). Προφανώς στο working σενάριο κράτησα τα IPs που είπες στον host της σύνδεσης.STEP 3To configure Internet options for Internet Connection Sharing:Open Internet Explorer. On the Tools menu, click Internet Options. On the Connections tab, click Never dial a connection, and then click LAN Settings. In Automatic configuration, clear the Automatically detect settings and the Use automatic configuration script check boxes. In Proxy Server, clear the Use a proxy server check box. voila - everything works fine (me firewall) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTMlover Μάρτιος 29, 2008 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2008 :sorry: Sorry που δεν βοήθησα αλλά τα δικά μου pc πάντα έτσι δουλεύανε... Τέσπα, τι να κάνουμε... Άβυσσος η ψυχή τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάρτιος 29, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2008 Τι sorry! Σοβαρά μιλας! Απάντησες σερί σε 10 post. Εγώ ευχαριστώ για το ξεστράβωμα ασχέτως του πώς έγινε τελικά. Το ταξίδι μετράει.....ΑΣΧΕΤΟ: 1GB updates έχει να κατεβάσει ο παλιός....! Ευτυχώς τέτοια ώρα η γραμμή παίζει στο full σταθερά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.