ennia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Παιδια προσοχη........................ Πριν 3 μερες μου ειρθε ενα e-mail απο την εθνικη τραπεζα το οποιο ελεγε οτι η πιστωτικη μου καρτα εχει 2 λογαριασμους και οτι αυτοι κανουν ενεργειες για να διορθωσουν το προβλημα..... και επισης εδινε ενα λινκ για να επαναφερω το λογαριασμο μου (το οποιο φυσικα και δεν πατησα). Το ωραιο σε ολη την υποθεση ειναι οτι εγω δεν εχω λογαριασμο στην εθνικη ουτε πιστωτικη καρτα. Επισης τα ελληνικα τους πιο πολυ μου κανουν για καρακιστικα παρα για ελληνικα. Εχθες μου ηρθε και αλλο στα αγλλικα αυτη τη φορα, και σημερα το μεσημερι αλλο ενα στα αγλλικα παλι. Ρωτησα και ενα φιλο μου και μου ειπε οτι και σε αυτον ερχονται τετοια e-mail εδω και τρεις μηνες. Για αυτο το λογο λοιπον ανοιγω αυτο το θεμα προς ενημερωση των μελων του TheLab. Ακολουθουν και φωτογραφιες των 2 e-mail. "] Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Μάρτιος 28, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 αν δεις το url του link θα καταλάβεις ότι είναι απάτη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Μάρτιος 28, 2008 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 Στο οφτοπικ υπάρχει αντίστοιχο θέμα με τη citibank. Έχω την εντύπωση ότι στην αρχή στέλνουν τέτοια email, ώστε και ο πιο άπειρος χρήστης να καταλάβει ότι πρόκειται για απάτη, και στη συνέχεια μετά από κανα μήνα , στέλνουν ένα τέλεια γραμμένο που πραγματικά πιστεύεις ότι είναι απ την τράπεζα. Μέχρι να δεις ότι το λινκ που έχει σε στέλνει ρωσια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Μάρτιος 28, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 αν δεις το url του link θα καταλάβεις ότι είναι απάτη...δεν το ανοιξα καθολου.................................δεν ηξερα τι μπορουσε να γινει με το που θα εκανα κλικ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Μάρτιος 28, 2008 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 τίποτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάρτιος 28, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 δεν το ανοιξα καθολου.................................δεν ηξερα τι μπορουσε να γινει με το που θα εκανα κλικ. Θα σου χρέωναν με μερικές χιλιάδες ευρώ την κάρτα σου... (αυτήν που δεν έχεις... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DreamwebX Μάρτιος 28, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 phising και οποιος τσιμπησε τσιμπησε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Μάρτιος 28, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 τίποτα;τι εννοεις "τιποτα;" πιο πανω.....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Μάρτιος 28, 2008 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 ότι σε αυτά τα mail, απλά θα πας σε μια σελίδα που είναι ολόιδια με της τράπεζας που υποτίθεται ότι σου έστειλε το mail, θα κάνεις login και πάει η κάρτα.Εκεί που υπάρχει κίνδυνος να κολλήσεις πράμα απ το link -firefox πάντα γιατι από ΙΕ...άστα- είναι σε σελίδες με πορνό και ΑΓΝΩΣΤΑ σιτε με cracks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Μάρτιος 28, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 Ωρε θα σβησω και τα e-mail..... τετοια τρομαρα που πηρα, μεχρι να καταλανω τι γινεται. Στην αρχη το εχαψα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Μάρτιος 28, 2008 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 το ιδιο γινετε και με την citibank Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Μάρτιος 28, 2008 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 Ωρε θα σβησω και τα e-mail..... τετοια τρομαρα που πηρα, μεχρι να καταλανω τι γινεται. Στην αρχη το εχαψα. ΠΟΤΕ και ΚΑΜΜΙΑ τραπεζα δεν ζητάει μεσω e-mail επιβεβαίωση κωδικών ή Password γι΄αυτό όταν λαμβάνεις τέτοια e-mails ειναι σίγουρα απάτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.