jois21 Απρίλιος 1, 2008 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 Συμφωνω με τον wacko, σε ολα σχεδον. Με τετοιο κουτι που πηρες θα αγοραζες και 2η τιβι. Εισαι σιγουρος οτι θα σου φανει χρησιμη η lcd; Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 1, 2008 Author #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 Συμφωνω με τον wacko, σε ολα σχεδον.Με τετοιο κουτι που πηρες θα αγοραζες και 2η τιβι. Εισαι σιγουρος οτι θα σου φανει χρησιμη η lcd; μα δε το πήρα όσο έχει...:happy2: δε θα τα έδινα ποτέ... αλλά τόσο που βγήκε άξιζε...:worship: θα το σκεφτώ για την M86, αλλά πολύ glossy γμτ... κ έχει κ prob με το 3:2 pulldown... πάντως μπαίνω σε πειρασμό... αλλά είναι κ -2"... σε αναλογικό τί λέει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jois21 Απρίλιος 1, 2008 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 Καλα, εσυ ξερεις. Οι καλυτερες lcd στις μεσαιες και ψηλες κατηγοριες τιμης ειναι σονυ και σαμσουνγκ (και οι 2 πανελ σαμσουνγκ οπως γραφτηκε). Σε συνδεση με πισι η εμπειρια μου λεει οτι οι σαμσουνγκ ειναι αψογες, απολυτο 1:1. Eπισης η 40αρα εχει νομιζω s-pva. Δεν ειναι τπτ τρομερο οι -2". Γενικα οσο λιγοτερες τοσο καλυτερα φαινεται το αναλογικο συνηθως. Αν βλεπεις τιβι απο μια σχετικα νορμαλ αποσταση και οχι παρα πολυ κοντα θα μεινεις ευχαριστημενος πιστευω. Με αποδεκτο σημα φυσικα. Γενικα γραφονται υπερβολες σε αλλα φορουμ για αυτο το θεμα επειδη συγκρινουν την εικονα με τις crt ή την προβολη hd υλικου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lied Απρίλιος 1, 2008 #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 Εγω προσφατα εγεινα κατοχως της LE32R86 της SAMSUNG. 720p και μονο 32 inch αλλα τα χαρακτηριστηκα του R86 (και προσεχως R87) μενουν τα ιδια και σε μεγαλητερες ιντσες/αναλυσεις. 1. 3 DVI εκ των οποιων το 2ο με 1-1 pixel mapping και 2 RCA ισοδους ηχου. 2. DVB-T δεκτης με προς το παρον 4 καναλια αλλα ποιοτητα μεσα στην τρελα 3. Ρυθμησεις χρωματος για καθε εισοδο ξεχωριστα που μετα μενουν στην μνημη. Ακομα και για τα 2 scart 4. Λειτουργεια συγασης ηχειων οθονης σε περιπτωση που περνας ηχο μεσα απο HDMI και μετα τον στελνεις σε ενησχητη απο την optical. 5. PCMCIA εισοδο για κανα συνδρομητικο χωρις να χριαζεσαι deck. Εχω μινει καταευχαριστημενος ιδιεταιρα απο την συνεργασια της με το PC. Τσεκαρε την αμα θες. ΥΓ.: H Νοva εχει σοβαρο προβλημα ποιοτητας εικονας, καποιοι μαζευουν υπογραφες για την αθλια και pixeliaσμενει χειροτερη του DVD εικονα. Τσεκαρε το και αυτο αν αληθευει ακομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Απρίλιος 1, 2008 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 Οι ίντσες δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Κάτσε λίγο πιο κοντά και θα έχεις απολύτως την ίδια αίσθηση. ΄Οσο για το αναλογικό , είπαμε καμμία από τις προαναφερθείσες τηλεοράσεις δεν είναι σημαντικά καλύτερη των άλλων. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται (μέτριες). Στο αναλογικό είναι καλύτερες οι HD Ready γιατί απλούστατα έτσι λειτουργεί η τεχνολογία των tft οθονών. ΄Οσο περισσότερο απέχει η ανάλυση του προγράμματος από την εγγενή ανάλυση της οθόνης, τόσο μεγαλύτερη η παραμόρφωση. ΄Αρα 1920χ1080 είναι πολύ μεγαλύτερη από την περίπου 320χ240 που δείχνουν τα ελληνικά κανάλια, άρα μεγάλη παραμόρφωση. Από τη 1280χ768 που είναι οι hd ready μικρότερη παραμόρφωση. Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο ακούγονται, απλά μην περιμένεις εικόνα crt σε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jois21 Απρίλιος 1, 2008 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 Aυτο ηθελα να πω με τις μικροτερες ιντσες. Ειτε λογω μικροτερης αναλυσης ειτε λογω μικροτερων πιξελ, το πιξελιασμσα ειναι απο λιγοτερο εως αρκετα λιγοτερο εμφανες.Οι hd ready ειναι συνηθως 1366 x 768. Επισης νομιζω οτι το ελληνικο SD ειναι καπου 720×576, μου φαινεται υπερβολικο το qvga να παιζει τοσο καλα σε τετοιο μεγεθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Απρίλιος 1, 2008 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 πάντως κουτάκι παρήγγειλα To κουτάκι το χει πάρει το ματι μου και στο hacshop ή οχι? πολυ ωραιο voudas Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Απρίλιος 2, 2008 #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 Aυτο ηθελα να πω με τις μικροτερες ιντσες. Ειτε λογω μικροτερης αναλυσης ειτε λογω μικροτερων πιξελ, το πιξελιασμσα ειναι απο λιγοτερο εως αρκετα λιγοτερο εμφανες.Οι hd ready ειναι συνηθως 1366 x 768. Επισης νομιζω οτι το ελληνικο SD ειναι καπου 720×576, μου φαινεται υπερβολικο το qvga να παιζει τοσο καλα σε τετοιο μεγεθος.Sorry δικό μου λάθος, όντως η ανάλυση των hd ready είναι 1366χ768. Το ελληνικό αναλογικό πρόγραμμα δεν είναι σε καμμία περίπτωση 720χ576. Μίλησα με ένα φίλο μου που είναι ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος και ασχολείται με τα δίκτυα της τηλεόρασης και τα δορυφορικά και μου είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ανάλυση κοντά στην qvga (κάτι μεταξύ 320χ240 και 640χ480). Επίσης πήγα στην Αμερική και παρακολούθησα sd πρόγραμμα σε tft τηλεόραση. Καμμία σχέση με εδώ...Στο εξωτερικό sd θεωρείται πρόγραμμα με ανάλυση έως και 720χ576i. Συνήθως 640χ480 ή 704χ480 για αμερική και 704χ576 ή 720χ576 ευρώπη, πάντα interlaced. 720χ576 είναι η ανάλυση του dvd και υποτίθεται των ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ. Λέω υποτίθεται γιατί και εκεί η εικόνα είναι κατά πολύ κατώτερη του dvd αλλά εμφανώς καλύτερη των αναλογικών. Η διαφορά είναι ότι στο dvd είναι συνήθως progressive scan. Ο λόγος που το αναλογικό πρόγραμμα φαίνεται αξιοπρεπώς είναι γιατί οι τηλεοράσεις έχουν κυκλώματα επεξεργασίας για αναλογικό σήμα και deinterlacing δεδομένου ότι οι tft δεν είναι κατασκευασμένες για τέτοιου είδους πρόγραμμα, ούτε φυσικά για interlaced σήμα. Αυτά τα κυκλώματα δεν υπάρχουν στις οθόνες του υπολογιστή για παράδειγμα, γι'αυτό και αν προσπαθήσεις να δεις τηλεόραση ή τέλος πάντων ένα χαμηλής ποιότητας βίντεο σε monitor φαίνεται χάλια συγκριτικά με μια tft τηλεόραση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 3, 2008 Author #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 μαλλον το σάββατο θα πάω μια βόλτα κ θα αποφασίσω... η sony 40v3000 αξίζει τα παραπάνω 150??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Απρίλιος 3, 2008 #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 μαλλον το σάββατο θα πάω μια βόλτα κ θα αποφασίσω... η sony 40v3000 αξίζει τα παραπάνω 150???Εγώ θα απαντούσα όχι γιατί μου φαίνεται πιο πολύ αναβαθμισμένο μοντέλο μετρίων specs παρά ένα πετσοκομμένο W3000.Οπότε πας και βλέπεις και αποφασίζεις. Το δίλλημα είναι M86 vs V3000 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 4, 2008 Author #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2008 κ η lg 42lf75 δε μου έχει φύγει από το μυαλό... δεν θέλω να πάω στο κόστος της v3000 αλλά αν άξιζε μόνο το σκεφτόμουν...για τη m86 διάβασα έξω κάπου ότι είχαν προβλήματα σε p24... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Απρίλιος 4, 2008 #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2008 κ η lg 42lf75 δε μου έχει φύγει από το μυαλό... δεν θέλω να πάω στο κόστος της v3000 αλλά αν άξιζε μόνο το σκεφτόμουν...για τη m86 διάβασα έξω κάπου ότι είχαν προβλήματα σε p24...Η Μ86 είχε προβλήματα με το 1080p/24 στα αρχικά firmware και μόνο με το ps3 και αυτό γιατί το ps3 είχε μόνο off και auto στις ρυθμίσεις του για το 24ΗΖ ενώ τώρα έχει και force 1080p/24, άρα είναι πλήρως συμβατό πλέον με τη Μ86. Παρόλα αυτά κάποιοι αναφέρουν ένα τρεμόπαιγμα στα σκοτεινά πλάνα όταν ενεργοποιούν το 1080p/24 αλλά απ'ότι φαίνεται το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποιες συγκεκριμένες Μ86 σε ποσοστό περίπου 5%. Είναι πρόβλημα hardware. Ακόμα κι αν σου συμβεί όμως δεν είναι κάτι τρομερό δεδομένου οτι δε συμβαίνει σε όλες τις ταινίες και στο κάτω κάτω η διαφορά του 24 από το 60Hz είναι ψιλοαμελητέα για το μέσο μάτι. Αν έχεις προπονημένο μάτι.....αλλάζει. Εγώ πάντως λέω να αφήσεις έξω από τη συζήτηση την lg και να προσανατολιστείς στις άλλες 2. Η εικόνα των 2 αυτών τηλεοράσεων μοιάζει πολύ. Σε χαρακτηριστικά είναι παρόμοιες, επομένως η απόφαση είναι δική σου. Απλά δες τες οπωσδήποτε να παίζουν πριν αποφασίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 4, 2008 Author #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2008 προπονημένο μάτι δεν έχω αλλά φαντάζομαι θα προπονηθεί... δεν είναι κ το σημαντικότερο το 24p αλλά ξέρεις πως είναι... όταν δε το κατέχεις τα ψάχνεις όλα, κ δεν είναι κάτι φτηνό, οπότε το ψειρίζεις...για τη m86 μου έκαναν εντύπωση πολλά αρνητικά σχόλια για αντιπροσωπεία, ακόμα κ για άρνηση upgrade f/w ενώ έλυνε probs...την lg 75 την έχεις δει? ή μόνο την 65? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Απρίλιος 4, 2008 #34 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2008 προπονημένο μάτι δεν έχω αλλά φαντάζομαι θα προπονηθεί... δεν είναι κ το σημαντικότερο το 24p αλλά ξέρεις πως είναι... όταν δε το κατέχεις τα ψάχνεις όλα, κ δεν είναι κάτι φτηνό, οπότε το ψειρίζεις...για τη m86 μου έκαναν εντύπωση πολλά αρνητικά σχόλια για αντιπροσωπεία, ακόμα κ για άρνηση upgrade f/w ενώ έλυνε probs...την lg 75 την έχεις δει? ή μόνο την 65?Απ' ότι λέει εδώ δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά.Επίσης είναι και 2" παραπάνω η lg οπότε είναι ένα "+".Πάντως ρίχνοντας μια ματιά η F86 έχει αρχίσει και πέφτει επικίνδυνα. Μήπως να περιμένεις;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 4, 2008 Author #35 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2008 αν ήταν ίδιες ίντσες δε θα κόλλαγα τόσο, πιθανότατα θα έπαιρνα την m86 κ θα τελείωνα...όμως δε ξέρω πως να τις σταθμίσω τις +2"...δε νομίζω να αντιδράσει πολύ γρήγορα η ελληνική αγορά στις πτώσεις τιμών... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Απρίλιος 4, 2008 #36 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2008 Εδώ γράφει ότι δεν υποστηρίζει 1080p/24 η LF65 άρα πιστεύω και η LF75 αφού αν δεν κάνω λάθος έχει τον ίδιο επεξεργαστή εικόνας."It can also take 1080p HD formats, with the exception of 1080p/24fps."[edit]Είδα και το manual να λέει ότι υποστηρίζει 24Hz αλλά σε review διάβασα ότι δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 4, 2008 Author #37 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2008 Εδώ γράφει ότι δεν υποστηρίζει 1080p/24 η LF65 άρα πιστεύω και η LF75 αφού αν δεν κάνω λάθος έχει τον ίδιο επεξεργαστή εικόνας."It can also take 1080p HD formats, with the exception of 1080p/24fps."στα specs γράφει για 24p στο hdmi... και η lf75...αλλά άλλο αν το δέχονται κ άλλο πως το παίζουν... πχ για τη m86:Q. Does the TV support 1080p24?A. Yes, "auto detect" modes (like on PS3) will only work on sets with newer manufacturing dates, having the firmware updated will NOT make a difference. If you are stuck with an old version, fear not as most players (PS3 included) have a force 24Hz on mode. As is my understanding, it does not run at 24Hz (120Hz actual) natively but emulates it via processing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 4, 2008 Author #38 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2008 expansys θα εμπιστευόσασταν για τέτοια αγορά? 995 με μεταφορικά μου βγαίνει η 40m87 με εταιρικό αφμ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 4, 2008 #39 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2008 ρωτα και μια διπλα...Eπισης ...μιας και σε βλεπω να κατασταλλαζεις...δες μια ..και ρωτα παλι διπλα ..για αυτην(καποιος κατι αφησε να εννοηθει..plasma 50ares στα 1300€) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jois21 Απρίλιος 4, 2008 #40 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2008 Ειναι 50" αλλα ειναι και πλασμα...Εγω λεω να δεις m και V μονο. Αν θα παιζεις απο πισι το 24ρ δεν εχει ειδιαιτερο νοημα αλλα η V εχει πολυ ωραιο ντιζαιν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.