voudas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 τα φώτα σας...είμαι στο να διαλέξω lcd στην κατηγορία 37-42 ίντσες... (καινούριο σπίτι, δεν ξέρω ακόμα πως θα διαμορφώσω το χώρο, αν η απόσταση το επιτρέπει θα προτιμήσω τις 42) budget max 1200...κοιτάζω αυτές με full HD 1920x1080, και έχω δει αυτές:LG 37LF75 997 euroLG 42LF75 1187 euro σαν καλύτερη από την LG 42LF65 που δε διάβασα τα καλύτερα...Sony Bravia KDL-40D3500E 1189 euroSamsung Tulip LE37M86B 1149 euroγια αρχή θα συνοδευτεί με κάποιο (φτηνό) dvd player με upscaling και αργότερα θα φτιάξω htpc... (γι'αυτό και θέλω και full HD)...είμαι ανάμεσα στα set: LG HT-552TH και Sony DAV-DZ230κάποιος με εμπειρία και γνώμη και για τα 2 θεματάκια...?υπόψην με νοιάζει προφανώς και η απόδοση σε μη HD υλικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Μάρτιος 28, 2008 Author #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 επιπλέον, αν βάλω και nova στην εξίσωση, που συνδέεται με scart, τα 5.1 αχρηστεύονται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHOG Μάρτιος 28, 2008 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 Aπο τηλεόραση σου προτείνω τη sony γιατί την έχει ενας φίλος...πολύ καλή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Μάρτιος 28, 2008 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 επιπλέον, αν βάλω και nova στην εξίσωση, που συνδέεται με scart, τα 5.1 αχρηστεύονται?Υπάρχει καλώδιο scart που δίνει χωριστά ήχο... (στη χειρότερη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Μάρτιος 28, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2008 thx man...πήγα μια βόλτα media markt να τις δω να παίζουν... τις 37" τις απορίπτω, είναι λίγες...οπτικά το μόνο που καταλαβαίνει το απαίδευτο μάτι μου είναι το μάλλον αδύναμο tuner των samsung... οι LG στα αναλογικά μου άρεσαν, ακόμα και οι φτηνότερες 42LF66 και 42LY95 που είχε, HD έπαιζαν μόνο σε κάτι sharp κ κάτι ακριβές philips οπότε δεν ξέρω...philips δεν τρελάθηκα αλλά και πάλι δεν είδα κάτι άσχημο...την SONY 40D3500 δε την είχε, ούτε την LG 42LF75... είχε όμως την ακριβότερη SONY 40V3000 που να πω την αλήθεια μου στα αναλογικά που έκανα ζάπινγκ δε κατάλαβα τρελή διαφορά, μόνο ότι έχει πιο παλ χρώματα, όχι τόσο έντονα δλδ... αλλά και πάλι μιλάμε για ότι ρυθμίσεις να΄ναι σε σπλίτερ κλπ...τρελό μπέρδεμα... πρέπει να δω live τις 42lf75 & 40d3500...έχει δει κάποιος την LG 42LF75 από κοντά, σε σπίτι φίλου κλπ? θα με ενδιέφερε άποψη... το hitech την έχει μαζί με ακριβότερα μοντέλα στο συγκριτικό, δεν κατουρήθηκα με τη sony, μήπως άξιζουν περισσότερο οι +2" από μια μικρή διαφορά που θα δει μόνο κάποιο πολύ έμπειρο μάτι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Μάρτιος 29, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2008 είδα και τα DAV-DZ230 από κοντά, ψεύτικα... κ δεν έχουν κ εισόδους ήχου... οπότε HT-552TH ftw... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronaldinio Μάρτιος 29, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2008 Γιατί να μην πάρεις SONY:1) Οι τηλεοράσεις SONY (οι φτηνές τουλάχιστον) φτιάχνονται στην Τουρκία2) Τα συστηματάκια ήχου της SONY είναι από τις πιο ελεεινές υλοποιήσεις (σε design, σε ρεύματα, σε ονομαστικά watt, κλπ)3) Το service της SONY, αν τύχει και το χρειαστείς, την έκατσες...Προσωπικά θεωρώ τα Pioneer, τα πιο τίμια μηχανάκια για αυτά που προσφέρουν.Τώρα, πιο αναλυτικά περί TV:Το έχω γράψει και αλλού, το ξαναγράφω και εδώ,Το 2012 είναι η καταληκτική χρονιά για τη μετάβαση σε ψηφιακή πλατφόρμα μετάδοσης, δηλαδή σε DVB (Digital Video Broadcasting).Από δω και στο εξής δεν αξίζει να αγοράζεις TV σύμφωνα με το τι εικόνα θα έχεις στα αναλογικά κλασικά κανάλια. Οπότε ή αγοράζεις με γνώμονα την απεικόνιση σε High-Def ή τηρείς στάση αναμονής ώστε να δεις πώς θα κινηθεί η αγορά εκείνη την περίοδο που θα πλησιάζει η παραπάνω ημερομηνία.Εγώ προσωπικά κάνω το δεύτερο...Από κει και πέρα, αν είσαι αποφασισμένος να αγοράσεις TV τώρα,Αν είναι Full Hi-Def και υποστηρίζει 100 Hz., ε τότε κακή δε θα είναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Μάρτιος 29, 2008 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2008 Αναφορικα για την ψηφιακη πλατφορμα που αναφέρει ο ronaldinio....ψαξε για το συγκεκριμένο στικεράκι πάνω στην οθονη (περα απο τα Full ΗD κτλ) που σε εξασφαλιζει για οταν ολοκληρωθει η μετάβαση απο τα αναλογικα στα ψηφιακα καναλια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Μάρτιος 30, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2008 κανένας άλλος? ρε τόσα htpc για 14άρες τα φτιάχνετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Μάρτιος 30, 2008 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2008 thx man...... πρέπει να δω live τις 42lf75 & 40d3500...Ουτε στο ΠΛΑΙΣΙΟ τις εχουν να τις δεις απο κοντα? Δοκιμάσε να πας και σε αλλη MediaMarkt (Ρέντη πχ) μπας και καταφέρεις να δεις απο κοντα...Και εγω σε 40αρα αν οχι 42αρα θα πηγαινα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Μάρτιος 31, 2008 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2008 Λοιπόν αγαπητέ "διδάσκαλε" θα βοηθήσω και ελπίζω να σε κατατοπήσω όσο μπορώ.Το να επιλέξεις TV που έχει ανάλυση Full HD επειδή κάποια στιγμή θα έχουμε (πολλοί ήδη έχουν π.χ. SKY HD) τηλεοπτικό σήμα σε High Def το θεωρώ λίγο επιπόλαιο και εξηγούμαι με 1 παράδειγμα.Πρίν μερικά χρόνια η τεχνολογία Plasma ήταν απλησίαστη 15.000€ ζήταγαν για 40άρες και τώρα βραβεύονται στα EISA αυτές που κοστίζουν όσο ένα μέσος μηνιαίος μισθός και με 48 δόσεις για εμάς τους μη έχοντες...Είναι δεδομένο ότι το ίδιο θα συμβεί και με τις OLED. Οπότε τι λες κι εσύ?Αυτή είναι η μία πλευρά και πιστεύω να έγινα κατανοητός. Πάμε τώρα στην αντίπερα όχθη της επιλογής μιας Full HD.Το να επιλέξεις TV που έχει ανάλυση Full HD στις max 42" για να βλέπεις 1080p είναι λίγο...Και ξανα-εξηγούμαι ότι διαφορά βλέπουν μόνο όσοι έχουν Full HD σε 46" κσι άνω δηλαδή είτε δεις σήμα 720p σε μια TV 1336x768 με καλό scaler στις 40" είτε το δεις σε 1080 γραμμές στην ίδια TV θα είναι το ίδιο. Και στην περίπτωση που κάποιοι πούνε ότι "θα μας τρελάνεις φαίνεται το ίδιο;;;" θα απάντήσω να κάνουν τις βολτούλες τους στα γνωστά μαγαζιά με δισκάκια παραμάσχαλα και την στιγμή που θα αποφασίσουν να σκάσουν 12x100 ζεστά να σκεφτούν αν τα αξίζει η TV, αν αξίζει στην τελική να κάνει κάποιος την υπέρβαση ή να πάρει κάτι μέτριο.Και κλείνω λέγοντας ότι καμία από αυτές που έχεις καταλήξει δεν θα μπορέσει να αναπαραστήσει όσο καλά θέλεις ή θα ήθελες to τηλεοπτικό σήμα (επίγεια ψηφιακά, Filmnet. Nova) και τις 576ι DVD σε σχέση με μία απλή CRT των 250€. Το θέμα εδώ είναι σε Τι ποσοστό θα σε ξενερώσει αν η αγορά που έκανες δε σε ικανοποιεί πλήρως.Από την άλλη σου θέτω κάποια σημεία που πρέπει να προσέξεις και να δώσεις βάρος για το πώς θα επιλέξεις και όχι για το ποιά θα επιλέξεις. Βέβαια υπάρχουν και άλλα τόσα όπως ο όγκος, η κατανάλωση, η κίνηση, τα χρώματα, το design, η εγγύηση, το aftersale support και ένα σωρό άλλα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν ή όχι.Και επειδή δεν ανέφερες πουθενά τη λέξη ΜΑΥΡΟ θα σε προτρέψω να ψάξεις για την ανανεωμένη σειρά PX80 της Panny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 1, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 καλημέρα bro...θνξ για τις info... τις έχω κατά νου αλλά κάποιες τις παραβλέπω σκόπιμα... κυρίως επειδή είναι κ ψυχολογικό...CRT δε θα πάρω για κανένα λόγο, έχω ήδη και στη μετακόμιση θα τη χαρίσω... μπορώ όμως να δώσω 200-300 λιγότερα για κάποια πολύ καλή HD ready και όχι full HD και να μη δω όντως διαφορά στα HD και να έχω καλύτερη SD απεικόνιση... Όμως όταν θα πετάξω πάνω το HTPC και θα θέλω 1080p και δε θα το έχω (κ ας μην καταλάβω διαφορά), όσοι είναι αρρωστάκια με τα pc και τα νούμερα καταλαβαίνουν ότι θα ξενερώσω...επίσης το μάτι μου ακόμα δε την πιάνει τη διαφορά, ούτε τρελαίνομαι για τη λεπτομέρεια... στην κρεβατοκάμαρα έχω τώρα (και θα την έχω και μετά) μια άθλια asus 32" lcd hd ready, ρύθμιστη και με άθλιο σήμα. δεν έχω παραπονεθεί... με αυτό προσπαθώ να με πείσω ότι δε θα με νοιάζει αν δε παίζει καλά τα αναλογικά κλπ... και ότι το σαλόνι το στήνω πιο πολύ για τα HD... Πάντως μετά από βόλτα σε πολυκατάστημα με σπλίτερ κλπ κ αρύθμιστες tv, βρίσκω την εικόνα αποδεκτή σε όσες 42" full hd είδα, ακόμα κ στην χειρότερη...το οτι η τεχνολογία αλλάζει και απαξιώνονται τα παλιά είναι δεδομένο κ το γνωρίζω προφανώς πολύ καλά κ από τους υπολογιστές, γιάυτό κ το budget το άφησα εκεί ενώ υπάρχουν tv και με πάνω από τα 2πλάσια...μαύρο συμφωνούμε, για το px80 διαβάζω κ εγώ πολλά καλά αλλά plasma δεν ξέρω γιατί, δε τις πάω... και είναι κ το προαναφερθέν θέμα HD ready vs full HD...κοινώς: το στραβό μου κεφάλι έχει κολλήσει στο 1080p κ ας μην είναι το ενδεδειγμένο κ μετά από διάβασμα σε πολλά φόρουμ κατανοώ κ το γιατί... αλλά από τη στιγμή που τα 1200 που ζητάει (όταν η γυναίκα διάλεξε τραπεζαρία με 2000 (που για μένα είναι απλά ένα πράμα που ακουμπάω το πιάτο μου) δεν είναι τραγικά), ε ας πάρω κάτι που θα βρω πιο πολλά πράγματα να παίξω μαζί του... να στήσω το htpc μου, να θυμηθώ τα νιάτα μου με καμιά υδροψυξούλα,να του βάλω και κανα bluray πιο μετά, να γίνεται νταβαντούρι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Απρίλιος 1, 2008 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 Οκ αφού τουλάχιστον έχεις καταλήξη στο πώς θέλεις να αξιοποιείς την εικόνα της TV σου θα επέλεγα την 40Μ86 (skroutz it ή pazar it και θα φτάσεις στα 12 ζεστά) που είναι η μικρή αδελφούλα της F86 και έχει πάρει αρκετά καλές έως πολύ καλές κριτικές για τα λεφτά που στοιχίζει.Πέρα από αυτό υπάρχουν και άλλες προτάσεις λίγο πιο φθηνές όπως η x3030 το προηγούμενο μοντέλο της Toshiba στις 42", αλλά και το(α) λίγο ακριβότερο(α) νέο(α) μοντέλο(α) που υποστηρίζουν όλα τα καλούδια (24p κ.α.) XF355 και ZF355 στα οποία ίσως αξίζει να κάνεις 1 υπέρβαση.P.S. Όσων αφορά τις plasma απλά να υπενθυμίσω ή να ενημερώσω ότι η Pioneer που φτιάχνει μόνο Plasma, έχει το μοντέλο Kuro το οποίο τυχαίνει να είναι η καλύτερη HD Ready και Full HD TV που υπάρχει τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 1, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 40m86 έχει +200 (από technix ΔΕΝ ψωνίζω) και ενώ έχω 2 32άρες samsung στο μαγαζί χωρίς προβλήματα, θα ήθελα να τις αποφύγω γιατί είδα κ με τα μάτια μου αλλά και διαβάζω ότι έχουν αδύναμο tuner άρα φοβάμαι θα μεγενθύνουν το prob στην αναλογική tv...ωραίες οι άλλες που μου λες, αλλά δεν τα δίνω... max 1200 για να μην παρασύρομαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Απρίλιος 1, 2008 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 40m86 έχει +200 (από technix ΔΕΝ ψωνίζω) και ενώ έχω 2 32άρες samsung στο μαγαζί χωρίς προβλήματα, θα ήθελα να τις αποφύγω γιατί είδα κ με τα μάτια μου αλλά και διαβάζω ότι έχουν αδύναμο tuner άρα φοβάμαι θα μεγενθύνουν το prob στην αναλογική tv...ωραίες οι άλλες που μου λες, αλλά δεν τα δίνω... max 1200 για να μην παρασύρομαι...1280 ακριβώς από κάτω από technixx και ακούγεται ότι είναι καλοί. Πιστεύω ότι θα την τσιμπήσεις στα 12 αν πας εκεί με το λιλί. Α και μην ξεχνάς το pazar man, παίζει πολύ στην αγορά οπότε μην το ''κλείνεις' με τιμές από web εκτός και αν θες να παραγγείλεις μόνο online.Στο downgrade της ποιότητας του σήματος μεγαλύτερο ρόλο παίζει το panel μαζί με τον scaler απ' όσο ο tuner μόνος του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 1, 2008 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 αν θες για τιμες ..ριξε και μια ματια εδωEνδεικτικα ...η samsung M87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jois21 Απρίλιος 1, 2008 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 Παρε αν βγαινεις οικονομικα τη σαμσουνγκ (μια χαρα ειναι το αναλογικο, οι συνδεσεις των μαγαζιων ειναι καμια φορα gtp) αλλιως την καλυτερη δυνατη LG (πιο τελευταιο μοντελο).Αφου θα βαλεις πισι καλα εκανες και απερριψες τις πλασμα ακομα και αν θα σου εδιναν πιο πολλες " στα λεφτα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 1, 2008 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 πάντως κουτάκι παρήγγειλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Απρίλιος 1, 2008 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 Κατ'αρχήν για να ξέρουμε τί λέμε, πλην των lg που φοράνε panel philips-lg κατασκευασμένο από κοινού από τις 2 εταιρείες, η sony φοράει samsung panel λίγο διαφορετικό από της M86 αλλά πολύ όμοιο σε απόδοση. Αν δείτε τις δύο τηλεοράσεις θα προσέξετε μια μεγάλη ομοιότητα στην υφή της εικόνας. Οι όποιες μικροδιαφορές οφείλονται στα διαφορετικά ηλεκτρονικά (συνήθως χειρότερα της sony). Από εκεί και πέρα καμμία δεν παίζει ιδιαίτερα καλά αναλογικό σήμα, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να το λάβεις υπόψη σου κατά την αγορά σου. Και η F86 που έχω εγώ, στο αναλογικό δεν είναι καλή αλλά αν δεις blu ray θα πέσει το σαγόνι σου στο πάτωμα. Σε λειτουργία pc τώρα, η samsung είναι και πάλι μπροστά. Εκπληκτική απεικόνιση είτε σε vga, είτε σε hdmi. Η LG είναι χάλια για παράδειγμα σε αυτό τον τομέα (έχω δει την 42lf65). Συστήνω λοιπόν samsung 40m86 ή 40m87 όποια βρεις φτηνότερη. Διαφορά δεν έχουν σε χαρακτηριστικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Απρίλιος 1, 2008 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 Κάτι που υπερέχουν οι sony συγκριτικά με τις samsung είναι η ποιότητα κατασκευής. Είτε μιλάμε για τη βάση της τηλόρασης, είτε για την ίδια την τηλεόραση, είναι πιο ποιοτικές. Επίσης σπανίως χαλάνε (ελάχιστες επιστροφές-πράγμα περίεργο βέβαια αφού όλες νομίζω έχουν samsung panel και εκεινες χαλάνε πιο συχνά). Όσο για το full hd το συστήνω ανεπιφύλακτα. Δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά αλλά διαφορά υπάρχει, αν φυσικά μπορείς να τη δεις. Εξαρτάται κυρίως από την πηγή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.