Jump to content

Gigabyte p35 ds4

dave7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια θα ηθελα λιγο τη βοηθεια σας. Εχω μια Gigabyte p35 ds4 και μεσα στο bios μου εχει τις επιλογες:

PCI-E overvoltage control , FSB overvoltage control και (G)MCH overvoltage control. Η ερωτηση ειναι επειδη ειμαι λιγο ασχετος ποσο ειναι το ρευμα του καθενος γιατι διπλα μου εχει μονο σαν επιλογες να ανεβασω +0,05 ...και πανο για την 1 επιλογη, +0,10.....για την 2 επιλογη και +0,025.....για την την 3 επιλογη. Ποια μπορω να ανεβασω και μεχρι ποσο ;

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Τι cpu εχεις και τι μνημη?Οι επιλογές αυτές είναι για o/c.

Οι gigabyte δεν σου λενε την αρχικη τιμη,δεν ειναι δυσκολο ομως να τις βρεις..

Το ξερω οτι οι επιλογες αυτες ειναι για o/c. Η cpu μου ειναι E8400 και οι μνημες cellshock ddr2 1066 2 x 1g με timings 5,5,5,15. Μεχρι στιγμης ειμαι στα 3,6 με 1,29 στο bios και μνημες 1:1 με timings 4,4,4,12 (2,2v) και παραπανω δεν παει οσο ρευμα και να δωσω. Γι' αυτο ρωταω για τις επιλογες αυτες και οσο κι αν εχω ψαξει δεν μπορω να βρω τις default τιμες.

βάλε 5-5-5-15 τις μνήμες και δεν αλλάζει συμπεριφορά το σύστημα.

έχω την ίδια μητρική(rev 1.0) δεν ίδια διαφορά ανεβάζοντας τα ρευματα.

Εχω δοκιμασει και με 5-5-5-15 τις μνήμες αλλα και παλι δεν ανεβαινε. Για 4 επρεπε να βαλω πανω απο 1,35 για να μπει στα windows και μετα απο 2 λεπτα orthos κρασαρε. Μαλλον εχω πεσει σε μαπα cpu :hm:

Κατι κανεις λαθος.

Ο 8200 που εχω παει ανετα στα 3600 με 1,2 volt.

Στις μνημες. Απλα βαλε πολλαπλασιαστη 2 ή 2,5χ στο BIOS και δωσε ρευμα +0,35 με 5ρια στα timings.

Τα ρευματα που λες δεν παιζουν πολυ ρολο, καλυτερα να μην τα ανεβασεις.

Το εχω δοκιμασει και αυτο και αυτη τη στιγμη που ειμαι 3,6 το ρευμα που εχω στις μνημες ειναι +0.4 Οταν ομως θελω να παω πανω απο 3,6 πρεπει να ανεβασω πολυ το Vcore και παλι δεν ειναι σταθερο. Γι αυτο εχω αρχισει και πιστευω οτι φταιει ο επεξεργαστης.

με διάφορους πολλαπλασιαστές σταματάς πάντα στο ίδιο συνολικό αποτέλεσμα?

μήπως βρήκες fsb wall? μητρικής ή επεξεργαστή?

ή μήπως μπαίνει κάνα περίεργο strap Και σφίγγουν οι μνήμες?

Καλησπέρα.:)

Για να μην ανοίγω νέο θέμα,πάμε από την αρχή...P35-DS4 και E8200.

Παρασκευή ήρθε το mobo και οι Mushkin,Σάββατο ο Wolfy και τα σετάραμε με τον Gomar...Αρχικά με τον Q6600 του αλλά δεν πουσάραμε πολύ,φαινόταν μιά χαρά πάντως...

Μετά φόρεσα τον E8200,πρώτη κίνηση,BIOS flash από F8-->F12.Είχαμε παίξει δοκιμαστικά στα 5*800 πριν φύγει ο Ιάσονας αλλά μόνο για ένα 3dm και ένα Pi,τίποτα περισσότερο...

Τώρα είμαι στα 3,8 (475*8),οι Mushkin στα 950 (1:1) @ 4-4-4-12-2T (trd 7) και έβγαλα 3dm looped 10 φορές και Orthos 2 ώρες για δοκιμή...Ωστόσο,rock stable δεν το λέω γιατί παρατηρώ διάφορα κουλά,όπως πάγωμα του mouse cursor για 2-3 δευτερόλεπτα (αρκετά σπάνια) και πριν που έκανα shutdown,δεν έκλεισαν ποτέ τα XP...Μετά βέβαια bootαρε κανονικά και τώρα τρέχω έτσι...

Οι Mushkin το πρωί έτρεξαν στα 1.150 με 5άρια,αν και στα 1066 δυσκολεύομαι να πιάσω 4-4-4...

Voltages από το BIOS: +0,45 V RAM, +0,2 V FSB, +0,2 V MCH και +0,05 V PCIe(110 MHz)...Και η CPU στα 1.4 Vcore (ξέρω,πολλά...:innocent:)

Πρόβλημα: Οτιδήποτε πάνω από +0,2 V στο MCH πάει την 9600GT σε PCIe x1 mode...:p Κοινό πρόβλημα απ'ότι κατάλαβα με λίγο ψάξιμο,αλλά ζητεί λύση...Μήπως το F12 BIOS θέλει ένα καλό σούτ?

Αν κάποιος έχει τις Mushkin,μπορεί να πεί στα πόσα MHz παίζει και με τι timings?

http://i102.photobucket.com/albums/m106/i-VTech/38950-4-4-4-12.jpg

Aquamark3: 215.000

Το latency στο Everest το έχω ρίξει στα 52,5 τώρα,στο screenshot το trd είναι 8...Από temps,τι να πω...ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΤΟ ΜΟΒΟ.Καλύτερα να είχα πάρει Asus,τουλάχιστον από temp monitoring και fan control θα ήμουν καλύτερα...:/

Μόνο το Everest και το Coretemp την ψιλοπαλεύουν...Ο Core 1 εμφανίζεται πάντα κολλημένος στους 55,οπότε κοιτάω μόνο τον Core 2...Σε load μέχρι 62-63...Επίσης το Everest διαβάζει και άλλη μία θερμοκρασία που ανεβαίνει παράλληλα με του Core 2 και έχει tag "CPU" αλλά είναι γύρω στους 20 βαθμούς χαμηλότερη...Όσοι έχετε Gigabyte,να αλληλοβοηθηθούμε...:p

CPU cooler:AC Freezer 7 Pro.

η gigabyte ειναι παραδοση τελικα...

απο το 965 που ειχα στο p35 τοσα revisions εχουν περασει , τοσα bios τα προβληματα παραμενουν..

Καλως ηρθες και καλα κλοκια :)

Καλώς σας βρήκα...:)

Επιτέλους βρήκα και χρόνο να ασχοληθώ λίγο...

http://img384.imageshack.us/img384/5986/384pf3.jpg

1.4 Vcore +0.2V MCH +0.3V FSB 102 MHz PCIe και Vdimm...2.35 (2.4 από Everest)...Too much,αλλά σε 2.25 σίγουρα δεν είμαι stable...Θα δοκιμάσω και σε 2.3...

Πάλι μέσα έπεσε το Γομάρι για το 3dmark score...:p

Φίλε μου έχουμε την ίδια σύνθεση απ' ό,τι βλέπω! (εκτός από τις μνήμες που έχεις διαφορετικές)

Ε8200 - P35-DS4 Rev.2.1 - 9600GT!

Έχω φτάσει μέχρι 540 * 8 = 4320 ΜΗz με 1.42 Vcore, +0.3 MCH, +0.3 FSB, με τις μνήμες 1:1 και 5-5-5-12 με 2.45 Vdimm...

Δεν παρατήρησα αν έχω κι εγώ πρόβλημα με την ταχύτητα του PCI-Express και την τάση στο MCH... Το κοιτάζω και επανέρχομαι... :)

EDIT: Έβαλα +0.325 και έχω PCI Express x16... Οπότε κάτι άλλο παίζει... Είμαι κι εγώ με F12 BIOS και έχω το Robust Graphics Booster στο Auto, αν και δε νομίζω να το αλλάζει αυτό...

Επίσης, για τις θερμοκρασίες, δεν ευθύνεται η μητρική, απ' ό,τι ξέρω, αλλά οι σένσορες του επεξεργαστή... Δοκίμασε με το RealTemp... (http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=2809778)

:confused:

Έφαγα κόλλημα τώρα... :hmm:

Είχα τη μητρική να παίζει στα 400 για καθημερινή χρήση χωρίς παραπάνω τάσεις...

Πήγα μόλις τώρα και έδωσα πάλι 540 και μπούταρε στα 333. Λέω, οκ, δε θα της έκατσε σήμερα και έβαλα 450...

Τίποτα... Μπούταρε στα 333. Έκανα επαναφορά τα defaults από το BIOS. Πάλι τίποτα.

Βάζω 400 και νορμάλ τάσεις όπως την είχα για 24/7. Μπουτάρει πάλι στα 333, ενώ στο BIOS είναι ρυθμισμένη στα 400.

Τι έγινε? Γιατί μουλάρωσε ξαφνικά και δεν ανεβαίνει ούτε 1 MHz? :hmm:

Θα δοκιμάσω και Clear CMOS βγάζοντας την μπαταρία το βράδυ...

Μου το έκανε κι εμένα σήμερα αυτό που λες...Μετά από μερικά hard reboots έστρωσε...Απ'ότι έχω καταλάβει πάντως,μερικοί Wolfdale πιάνουν 3,8-4 Ghz με πολύ χαμηλό Vcore,ενώ μερικοί όπως ο δικός μου θέλουν το 1.4 τους...Εγώ δεν θέλω να μου ψοφήσει σε 1-1,5 χρόνο,οπότε διστάζω να περάσω το 1.4,τώρα τον γύρισα στα 3,7 GHz με 1.375 Vcore...Πάντως αυτό με το MCH voltage και το x1 PCIe το έχω δοκιμάσει πολλές φορές και ισχύει...:( Είχα δοκιμάσει και μία φορά με +0,35V MCH,μπας και υπάρχει "τρύπα" ανάμεσα +0,2 και +0,3 αλλά πάλι το ίδιο έγινε...

Το Robust Graphics whatever το έχω στο Auto...Και Init display έχω στο PCI,αλλά και PEG που είχα δοκιμάσει τα ίδια...Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό με το x1 mode...

Ναι,μόνο το realtemp κοιτάω...Εντάξει,μπορώ να κοιτάω και το Everest ή το Coretemp,απλά αφαιρώντας 10 βαθμούς...Το realtemp έχει Tjunction 95 βαθμούς ενώ τα υπόλοιπα 105,γι'αυτό...Σε load τώρα δεν περνάει τους 45 βαθμούς (Realtemp)...

Χμμμ σου δείχνει σωστά δηλαδή το RealTemp? :hmm:

Εμένα μου δείχνει 65-67 βαθμούς σε idle... Και είμαι σίγουρος ότι η Ultra 120 πατάει πολύ καλά και δε θα έπρεπε να βλέπω τέτοιες θερμοκρασίες...

Χρειάζεται κάποια ρύθμιση/καλιμπράρισμα ή απλά το τρέχεις και δείχνει temps?

Μόνο το test sensors που κάνεις στην αρχή,την πρώτη φορά που το τρέχεις...See for yourself...

http://img387.imageshack.us/img387/2489/32007034mg8.jpg

O sensor του πρώτου πυρήνα μου είναι κολλημένος,δεν πέφτει ποτέ κάτω από 45 (55 στο everest)...Οπότε κοιτάω μόνο τον δεύτερο...Αυτά ^^ είναι idle...

Στο Test Sensors μου βγάζει Sensor movement 0 για τον πρώτο και 1 για τον δεύτερο πυρήνα.

Απ' ό,τι διάβασα από κάτω, αυτό σημαίνει ότι είναι κολλημένοι και οι δύο... Σωστά?

Αυτοί κολλάνε συνήθως με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες απ' ό,τι διάβασα...

Όμως εγώ μόνο μια Ultra 120 έχω, οπότε... πώς διάολο παίζει να κόλλησαν?

Υ.Γ.: Η DS4 ακόμα δε λέει να ξεκολλήσει από το 333... :getlost:

Εμένα ο πρώτος έχει 0 (stuck) και ο δεύτερος 11 νομίζω...Ο δεύτερος μιά χαρά τα δείχνει όλα,σε αυτόν βασίζομαι...Ο πρώτος είναι κολλημένος...μέχρι να φτάσει η CPU τους 45 βαθμούς στο realtemp...Από εκεί και πάνω αρχίζει να δείχνει κανονικά...:p

Για τρέξε ένα 3dmark και κάνα aquamark να δω scores:P

i-VTec έγραψε:
Για τρέξε ένα 3dmark και κάνα aquamark να δω scores:P

Σε τι συχνότητα ρε συ? Στα defaults?? Δεν έχει νόημα... :p

Κάτσε να παλέψω να την ξεκολλήσω και θα τρέξω μετά... :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.