videodv Απρίλιος 3, 2008 #21 Απρίλιος 3, 2008 Αλλαξα firmware στη μητρική (από 1302 beta σε 1303, το οποίο έχει καλύτερη υποστήριξη sata) θα δοκιμάσω και τον controller της silicon 3114, απλά επειδή έχω ήδη το raid εκεί δεν ξέρω αν γίνεται να προσθέσεις ένα δίσκο jbod, και αν ναι μήπως γίνει πιο ευπαθές το raid. Exouv στρώσει αισθητα τα πράγματα, πάλι όμως σαν να κολλάει μετά τα 400gb οπότε το RMA είναι πιθανό, ο επόμενος θα είναι wd.
nix Απρίλιος 3, 2008 Author #22 Απρίλιος 3, 2008 Δεν νομιζω οτι μπορεις στο ηδη υφιασταμενο raid να προσθεσεις το σκληρο.Μπορεις ομως να αφαιρεσεις προσωρινα το raid και να προσθεσεις το σκληρο σαν απλο Sata.Ετσι μπορεις να κανεις μερικα τεστακια και να δεις αν τελικα εχει προβλημα ο σκληρος ή υφισταται καποια ασυμβατοτητα παρομοια με τη δικη μου.Παρολα τα προβληματακια ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο το σκληρο.Ειναι πολυ γρηγορος.Βεβαια η ταχυτητα δεν ειναι το παν.
videodv Απρίλιος 4, 2008 #23 Απρίλιος 4, 2008 Δηλαδή δεν χάνονται οι ρυθμίσεις από το ήδη υπάρχον raid? Οι πληροφορίες για το array είναι στους σκληρούς, δεν είναι στο controller? Βγάζω το raid, βάζω τον seagate μόνο του, το ρυθμίζω σαν jbod, η το βλέπει αυτόματο? Και μετά ξαναβάζω το raid, και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αν το έχεις κάνει, έτσι, πες μου, για να είμαι σίγουρος. Sιl 3114 είναι και το δικό μου. Thanks
nix Απρίλιος 4, 2008 Author #24 Απρίλιος 4, 2008 Εγω εχω raid στις sata που ελεγχονται απο το chipset της nvidia (680i).Καποια στιγμη το απενεργοποιησα και εκανα boot.Οπως ηταν αναμενομενο δεν φορτωσε τα win και εβγαλε μηνυμα "NDLR is missing".Εκανα επανεκκινηση μπηκα στο Bios,επανεργοποιησα το raid,εκανα restast και ολα ηταν ενταξει.Δεν εχουμε raid στον ιδιο controller αλλα δεν νομιζω ν`αλλαζει κατι.Οι πληροφοριες του raid ειναι στο σκληρο.Σκεψου το εξης΄Αν εχεις καρτα για raid και σου χαλασει,χανεις τα δεδομενα? Οχι,απλως αλλαζεις καρτα.
videodv Απρίλιος 5, 2008 #25 Απρίλιος 5, 2008 Τελικά μάλλον ηταν πρόβλημα sata του ΝF4, δεν είχε φορμαριστεί σωστά, ισως επειδή είναι φορτωμένο με 4 drive και την ωρα του φoρμα έκανα και άλλα πράγματα. Το sil τον έφτιαξε και τον έβαλα πάλι στον nvidia, και έχει στρώσει το αccess time, θα τον κρατήσω ετσι για την ώρα, αλλά φαίνεται οτι ο wd 750 aks είναι μάλλον πιο αξίοπιστος, και μπορείς να τον βρείς στην ίδια τιμή. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
nix Απρίλιος 5, 2008 Author #26 Απρίλιος 5, 2008 Χαιρομαι που σου εφτιαξε ο δισκος. Εγω παντως και μετα απο αυτο που εγραψες εχω καταληξει οτι ο controller της nvidia ειναι αρκετα ιδιοτροπος. Πρεπει να προσεχεις τι δισκο θα του βαλεις. Παραδειγματος χαρην περα απο το seagate εχω και ενα 500αρι της samsung και δουλευει περιφημα. Ειχα και στο παρελθον προβλημα με δισκο.Συγκεκριμενα με τον 320 16mb Cache της seagate. Καποια στιγμη βγηκε bios για τη μητρικη και εφτιαξε (το ανεφεραν και στο changelog οτι υπηρχε προβλημα με καποιους δισκους).
feanor_gr Απρίλιος 13, 2008 #27 Απρίλιος 13, 2008 Παιδια κι εγω εχω 2 απο δαυτους.Δεν ακουω τους ηχους που περιγραφετε!Παρολα αυτα το sandra αναγνωριζει 6,15 mb cache σε αυτους!
nix Απρίλιος 13, 2008 Author #28 Απρίλιος 13, 2008 Η τελευταια εκδοση του Sandra δεν μου εμφανιζει καθολου τη cache του σκληρου.Καλυτερα χρησιμοποιησε το τελευταιο Everest.
FANISTELROOY Απρίλιος 14, 2008 #29 Απρίλιος 14, 2008 Ρε παιδια με ανησυχει το γεγονος οτι ειναι ο πιο φτηνος 500αρης που εχει στο Πλαισιο παρ ολο που ειναι ο πιο γρηγορος και με 32ΜΒ μνημη...
KoMM Απρίλιος 14, 2008 #30 Απρίλιος 14, 2008 ίσως επειδή ετοιμάζει -ή βγήκε ήδη- hdd με 320g platter.Αλλά και μένα μου έκανε εντύπωση που η τιμή από ~120 πήγε ~80...
felix Απρίλιος 23, 2008 #31 Απρίλιος 23, 2008 Πριν μερικές μέρες έφτιαξα μια σύνθεση για ένα φίλο και ζήτησε αυτόν τον δισκο...Αναφέρω κι εγώ λοιπόν έντονο θόρυβο από την κεφαλή...Date Code : 08236 F/W : SD15
felix Απρίλιος 29, 2008 #32 Απρίλιος 29, 2008 Σε επικοινωνία που είχα με το φίλο μου, μου είπε ότι ο θόρυβος συνεχίζει να είναι έντονος ...και επίσης :Smart Attribute Νο7 : Seek Error Rate --> Threshold:30 Value:22 Worst:22Να κρατήσουμε ένα Image με το Acronis και να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση, ή είναι τραβηγμένο?Το απόγευμα θα του πώ να τρέξει και τα τεστάκια του Seatools της Seagate για να επιβεβαιώσουμε...Το μήνυμα στο Everest πάντως είναι : "Status: Pre-failure: Imminent loss of data is being predicted"....
elapse Απρίλιος 29, 2008 #33 Απρίλιος 29, 2008 Smart Attribute Νο7 : Seek Error Rate --> Threshold:30 Value:22 Worst:22Να κρατήσουμε ένα Image με το Acronis και να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση, ή είναι τραβηγμένο?Οπωσδήποτε!
felix Απρίλιος 29, 2008 #34 Απρίλιος 29, 2008 Επανέρχομαι με τα εξής....Το μήνυμα που του εμφάνισε αρχικά είναι Alert του Intel Matrix Storage Controller και γράφει : "A hard drive has reported that it might fail.Sοlution: Refer to the user manual for replacement and recovery instructions.Warning: All files may be lost and your system may become unusable if the hard drive fails"Τον έβαλα να τρέξει το Seagate Tools.Στα τρία πρώτα τέστ δηλ. SMART Check, Short Drive Self Test και Long Drive Self Test ο δίσκος .....δεν περνάει (Fail)......οπότε προχωράμε σε αντικατάσταση....
poison6 Απρίλιος 29, 2008 #35 Απρίλιος 29, 2008 μια απο τα ιδια συνέβει και με τον δικό μου.. "πιθανή αστοχία δισκου".. τελικα τον αντικατέστησα και μεχρι στιγμής ολα καλα..
nix Απρίλιος 30, 2008 Author #36 Απρίλιος 30, 2008 poison6 Τι ακριβως παρατηρησες? Ο προηγουμενος εκανε εντονο θορυβο?felix υπομονη και κουραγιο.
poison6 Απρίλιος 30, 2008 #37 Απρίλιος 30, 2008 Να σου πω την αλήθεια δεν έκανε κανένα ιδιαίτερο ήχο.. αλλα με το που του έβαλα τα βιστα και μετεφερα τα πρώτα γιγα έβγαλε μήνυμα για πιθανή αστοχία υλικού..να σώσω τα αρχεια κτλπ.. Ακόμα και στο επομενο restart που έκανα και στο bios εμφανιζε "s.m.a.r.t test : bad disk (κατι τετοιο) κτλπ..
Ripper18 Μάϊος 1, 2008 #38 Μάϊος 1, 2008 Εγω εχω 2 500gb σε raid 0 εδω και 5 μηνες και δεν εχω ακουσει κανενα περιεργω θορυβο,ουτε βγαζουν erros,bad sectors.Κανε ενα error scan με το HD Tune να δεις τι θα σου βγαλει.
felix Μάϊος 4, 2008 #39 Μάϊος 4, 2008 Ο δίσκος αλλάχτηκε αφού τον αφήσαμε στην τεχνική υποστήριξη για μία ώρα, για να επιβεβαιώσει την κατάσταση του δίσκου... Date Code : 08336 F/W : SD15 Περάσαμε κανονικά το image που κρατήσαμε με το Acronis True Image και όλα οκ... Η κεφαλή δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου, μόνο σε seek και σε φυσιολογικά πλαίσια όπως στους υπόλοιπους δίσκους... Το Smart attribute που ήταν εκτός ορίου τώρα είναι : 07 Seek Error Rate --> Threshold:30 Value:70 Worst:63 Temp 33 C.... Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...
argirisxt Μάϊος 6, 2008 #40 Μάϊος 6, 2008 πολλα προβληματα βλεπω και θα παω να πάρω σκληρο,εχει κανεις των wd http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=841706απο την μια η wd δεν με απογοήτευσε ποτέ απο την αλλη ο Seagate http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=1043056 εχει μερικα +++ εγγύηση Buffer 4.16 MS(wd AS: 8.9MS) τιμή!τι να κανω?πσ απο οτι βλεπω στο e-shop το πλαισιο εχει το WD5000AAKS που δεν ειναι και νεο μοντελο,το e-shop εχει αλλους 3 wd500gb
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.