Jump to content

Seagate 500GB 32MBcache περιεργος θορυβος

nix

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγορασα σημερα το σκληρο που αναφερω στο τιτλο του thread.

Με το που ξεκινησα το συστημα ακουσα το σκληρο να κανει ενα περιεργο ηχο σαν βραχυκυκλωμα.

Βεβαια δεν ηταν βραχυκυκλωμα αλλα η κεφαλη που ξεκινουσε.Το θεμα ειναι ομως οτι ηταν πολυ εντονο.

Φοβουμενος μηπως κατι δεν παει καλα με το δισκο τον επεστρεψα.Ο αντικαταστατης του,ιδιος δισκος,το κανει μεν αλλα πιο ηπια δε.

Οσοι εχετε αγορασει αυτο το δισκο το εχετε παρατηρησει αυτο?

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

7200.11 500GB/32MB cache

Σε εμένα ακούγεται σαν δυνατό "γρατσούνισμα" μερικές φορές... Δύσκολο να περιγραφεί ο ήχος, αλλά δεν φαίνεται να έχει κάτι ο δίσκος.

Ναι,μπορεις να το πεις και γρατσουνισμα.

Δεν μ`αρεσει καθολου.Εχω ν`ακουσω σκληρο να κανει ετσι απο τις εποχες των 1.3GB

Και ο δικός μου όταν τον αγόρασα έτσι έκανε στην αρχή, τώρα βλέπω να στρώνει... ( τον έχω 2 εβδομάδες).

Ελπιζω να μην μας βγει προβληματικο το μοντελο και τρεχουμε και δεν φτανουμε.

Και ο δικός μου όταν τον αγόρασα έτσι έκανε στην αρχή, τώρα βλέπω να στρώνει... ( τον έχω 2 εβδομάδες).

Ακριβώς, και εμένα το έκανε στην αρχή και πλέον μόνο αν φάει το pc καμιά επανεκκίνηση/τερματσμό απότομη/ο.

Πάντως το διαγνωστικό (seatools) όλα οκ λέει ότι είναι.

Εγώ έχω, άλλο πρόβλημα με αυτόν τον σκληρό, το seek time είναι 18 - 24 msec, και νομίζω ότι θα έπρεπε να ειναι λιγότερο, και όταν αντιγράφεις μεγάλα αρχεία, κάνει σαν να μπερδεύει, προχωράει πόλυ γρήγορα και μετά σκαλώνει, και πάλι γρήγορα. Το κάνει και όταν κάνεις error scan με το hdtune. Εγραψα στη seagate, άλλα δεν πήρα απάντηση, έχει παρατηρήσει κανέις το ίδιο, σκέφτομαι να τον πάω πίσω.

Εγώ έχω, άλλο πρόβλημα με αυτόν τον σκληρό, το seek time είναι 18 - 24 msec, και νομίζω ότι θα έπρεπε να ειναι λιγότερο, και όταν αντιγράφεις μεγάλα αρχεία, κάνει σαν να μπερδεύει, προχωράει πόλυ γρήγορα και μετά σκαλώνει, και πάλι γρήγορα. Το κάνει και όταν κάνεις error scan με το hdtune. Εγραψα στη seagate, άλλα δεν πήρα απάντηση, έχει παρατηρήσει κανέις το ίδιο, σκέφτομαι να τον πάω πίσω.

Έχεις Vista???

Απο ψαξιμο στο google διαβασα αρκετα post σε ξενα fora σχετικα με το δισκο.Πολλοί ειχαν προβληματα.

Ενα επαναλαμβανομενο προβλημα ηταν οτι ο δισκος χρησιμοποιουσε μονο τα 8mb απο τη cache του.Μπορει καποιος να τον ελεγξει ως προς αυτο με το everest.

Μολις ετρεξα το everest για να ελεγξω τη θερμοκρασια του δισκου και τα αποτελεσματα του smart δεν μου πολυαρεσαν.Εχει καποιες τιμες που με βαζουν σε σκεψεις.

attachment.php?attachmentid=30382&stc=1&d=1206745097

Δεν μου αρεσει το "Raw Read Error Rate" και το "Hardware ECC Recovered".Ποια ειναι η γνωμη σας?

.

post-5360-1416073435,3546_thumb.jpg

Εχω xp pro, για να δει τα 32mb cache, πρέπει να έχει το τελευταίο firmware το οποίο είναι sd15, το everest δειχνει την cache σαν unknown, επίσης για να δουλέψει ως sata2 πρέπει να φύγει το jumperaki. Τα smart και μένα ίδια είναι, αλλά και ο άλλος seagate έχει μεγάλο raw read error rate (δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό) ενώ η WD έχουν μηδέν.

ID Attribute Description Threshold Value Worst Data Status

01 Raw Read Error Rate 6 111 100 37013351 OK: Value is normal

03 Spin Up Time 0 94 93 0 OK: Always passes

04 Start/Stop Count 20 100 100 31 OK: Value is normal

05 Reallocated Sector Count 36 100 100 0 OK: Value is normal

07 Seek Error Rate 30 100 253 249516 OK: Value is normal

09 Power-On Time Count 0 100 100 74 OK: Always passes

0A Spin Retry Count 97 100 100 0 OK: Value is normal

0C Power Cycle Count 20 100 100 32 OK: Value is normal

B8 <vendor-specific> 99 100 100 0 OK: Value is normal

BB <vendor-specific> 0 100 100 0 OK: Always passes

BC <vendor-specific> 0 100 100 0 OK: Always passes

BD <vendor-specific> 0 100 100 0 OK: Always passes

BE <vendor-specific> 45 65 62 588447779 OK: Value is normal

C2 Temperature 0 35 40 35 OK: Always passes

C3 Hardware ECC Recovered 0 50 36 37013351 OK: Always passes

C5 Current Pending Sector Count 0 100 100 0 OK: Always passes

C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 100 100 0 OK: Always passes

C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 0 OK: Always passes

Εχει sd15 όταν κάνω quick error scan me to hdtune, κάνει θόρυβο καθώς γεμιζει τα κουτάκια και κάθε τόσο σκαλώνει, ειδικά προς το τέλος, και αλλού, στη μέση πάει σφαίρα αλλά δεν βγάζει error.

Κατι που μολις παρατηρησα....

Το everest για να σου δειξει τη cache του σκληρου πρεπει να το αναβαθμισεις σε καποια νεοτερη εκδοση απο αυτη που εχεις.

Το ιδιο προβλημα εχω και εγω με την cache ολα τα προγραμματα που δοκιμασα την δειχνουν σαν unknown. υπαρχει καποιος τροπος να την δουνε κανονικα?

κατέβασα τo seatools for dos και ο δικός μου περνάει ολα τα τεστ, αλλά εξακουλουθεί να συμβαίνει το περίεργο σκάλωμα ακόμα και όταν παίζει ταινίες σταματάει στιγμιαία η εικόνα και ξαναρχίζει. Για τo random access, ανεβαίνει φαίνεται ο μέσος όρος αφού σε κάποια σημεία αναγκάζεται να το ξαναδιαβάσει. Εχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα?

videodv κατι δεν παει καλα με το δισκο σου.Εγω προσωπικα θα τον αλλαζα.

Το everest που εχω ειναι το 4.50.1330 και στο storage ΑΤΑ μου εμφανιζει το παρακατω

attachment.php?attachmentid=30416&stc=1&d=1206985750

post-5360-1416073441,0131_thumb.jpg

ξέρει κανείς αν έχει βγάλει η WD αντίστοιχο μοντέλο με 32Mb??

oχι δε βγαζει//

Εκανα νομιζω μια σημαντικη ανακαλυψη σχετικα με το σκληρο!

Σημερα αγορασα ενα καλωδιο Esata σε Sata,επειδη θελω να εκμεταλευτω και τις δυο Esata συνδεσεις τις μητρικης μου για επιπλεον σκληρους.Για δοκιμη συνδεσα το νεο μου 500αρι της Seagate.

Μπαινω στα win και μολις αρχιζω να δουλευω διαπιστωνω οτι κατι εχει αλλαξει!Ο υπολογιστης ανταποκρινοταν πολυ πιο γρηγορα και στρωτα!

Πρεπει να σας πω επισης,οτι,ειχα παρατηρησει πως μολις εβαλα τον νεο σκληρο,πολλες φορες οταν πηγαινα απο καποιον σκληρο (οποιονδηποτε) να κανω up μεχρι να εμφανιστει ο υπολογιστης μου και να επιλεξω το σκληρο που ηθελα να κανω browse,εμφανιζοταν στιγμιαια ο φακος αναζητησης.

Φυσικα καταλαβαινα οτι κατι δεν πηγαινε καλα αλλα δεν ειχα αλλες σοβαρες ενδειξεις.

Το HD Tach μου εβγαζε καλα νουμερα.Η αληθεια ομως ειναι οτι αισθανομουν το συστημα καπως αργοκινητο,λιγο δυσκοίλιο.

Μετα την αποσυνδεση του σκληρου απο το βασικο controller της μητρικης (Abit IN9 32X με nvidia 680) και συνδεσης του στον εξτρα controller που υποστηριζεται απο ενα Sil3132 ολα δουλευουν πολυ ομορφα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.