Jump to content

4x1 Gb και λιγότερη σταθερότητα

jimakos21

Recommended Posts

Παιδια, προχθές αγόρασα αλλα 2x1gb mushkin PC2-5300 667mhz 4-4-4-10 και διακρινω λιγο μικροτερη σταθεροτητα στο συστημα.

Συγκεκριμενα τοποθετω της mushkin και κανω ενα Cmos Reset γιατι ηταν απο πριν οverclocked το pc .

Εν συνεχεια ανοιγω το pc και χρονιζω της μνημες οπως της ειχα παντα! (δηλαδη και οταν ειχα μονο τα 2x1) .

@800mhz με 2.1v και timings 4-4-3-10 T2 (trc)18.

Tρεχω memtest και prime95 κανενα error. Ολα οκ.

Μια φαση ομως εκει που επαιζα ηρεμα και ωραια pro :p κανω alt tab και ξαφνου error στο explorer.exe.

Δηλαδη χαθηκε το startub η εναρξη κλπ..

Κανω ρεσταρτ ολα οκ..

Ενα αλλο φεγγαρι εφαγα 3 error στο firefox (που δεν τροω ουτε ΚΑΝ full overclocked και στο cpu)

Τα windows μου ειναι xp 32bita και αναγνωριζουν 3.5gb (απο dxdiag) .

Τι ***** συμβαινει?? Πηρα 4gb για να ειμαι πιο σταθερος τωρα αλλα και αργοτερα που θα μπουν βιστα και θα τροω ερρορς??:baby:

Plz Help.. All:flex:

Το memtest εγώ δεν το θεωρώ 100% εγγύηση σε dual core cpu. Το Prime95 όταν το χρησιμοποιώ για να τεστάρω την σταθερότητα του συστήματος το βάζω Χ3 (3 διαφορετικοί φάκελοι - 3 διαφορετικά exe). Υπερβολή ίσως αλλά πλέον με τους περισσότερους του ενός πυρήνα πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι το/τα τεστ στρεσάρουν πλήρως την cpu Και τις μνήμες.

Nαι... Θα το δοκιμασω, αλλα αφου τα tests δεν μου δινουν ολη την αληθεια θα μου παρει λιγο χρονο μεσα απο την καθημερινοτητα να δω αν αλλαξε κατι.

Το θεμα ειναι ομως, οτι με αυτα τα timings και τα hz οι 2x1 επεζαν μια χαρα. Και τωρα που εβαλα και τις αλλες 2 τι αλλαξε??

ΥΓ: δεν μπορω να δωσω ρευμα στο chipset εχει ηδη τσιμπημενες θερμοκρασιες.

Όταν έχεις 4 sticks δε μπορείς να τα clockαρεις οσο τα 2…για να σου δώσω να καταλάβεις, εγω έχω 4 sticks 800αρες Kingston. Ανα 2 πάνε μέχρι 950-970. Όλες μαζί όμως παίζουν σταθερά μέχρι τα 850…Βάλτες και τις 4 στα 667 προς το παρόν να δεις αν στρώνει.

Zoρίζεται ο memory controller. Πρέπει να συνεργάζεται με περισσότερα banks και να μεταφέρει τα δεδομένα

από τα 4 sticks. Εδώ παλιότερα έπρεπε να πέσει η συχνότητα των μνημών.

Χαλάρωσε και κανένα Async Latency ή κάπως έτσι δηλαδή τα timings του controller.

Δεν έχω ασχοληθεί με AMD ότι σου λέω από 939 άλλά τα ίδια είναι πάνω κάτω.

Προς το παρον εβγαλα το ενα 3αρι , και τα αφησα 4-4-4-10 που ειναι και το default. με διαιρετη cpu/9 (στο 667 δηλαδη) ειναι στα 746mhz.

Και τον επεξεργαστη μονιμα χρονισμενο στα 3345mhz 1.44v και multi 15x.

Τα τεστς οπως ειπα δεν βαζουν ουτε τωρα ερρορς αλλα θα δουμε και στην πραξη.

Κατι ακομα περιεργο ειναι οτι ειχα μαθει οτι τα 32bita βλεπουν 3.2gb και μενα βλεπουν 3.6 σχεδον...?

Φυσικά και ζεσταίνονται περισσότερο τώρα. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις κάποια ψύξη, εγώ προτείνω OCZ/Corsair που βρίσκεις εύκολα στην αγορά.

Είναι δικαιολογημένο να ζορίζεται περισσότερο με τα 4 sticks. Ρίξε μιά ματιά εδώ και με περισσότερη προσοχή το post του papatsonis εδώ.

Dual channel έχεις κανονικά.

Για αξιοπιστία στο memtest δοκίμασε αυτό που έχουν το dvd των Vista. Θα βρει τα πάντα σε λιγότερο από 10'. Επίσης βγήκε memtest 2.0 που δεν ξέρω όμως τι κάνει.

Thnx wizzard φιλος! :turn:

Papatsonis θεος απλα!:worship:

Θα αρχισω τις δοκιμες μολις βρω χρονο(σημερα τ απογευμα λογικα)

[ΟΤ] Μου προτείνετε και καμία ψύξη πιο συγκεκριμένα ρε παιδιά?? Mηπως να φτιαξω κατι τσιγκουνο-αυτοσχέδιο του στυλ ''ενα κρεμασμενο ανεμιστηρι απο πάνω τους?:p Βεβαια δεν ξερω αν κατι τετοιο μου χαλαση την Ροη.. [/ΟΤ]

Στις Corsair που έχω λέει ότι δεν καλύπτεσαι απο εγγύηση αν βάλεις το κιτακι των 4x1GB σε 32αμπιτο συστημα. Μπορεί να παίζει πρόβλημα με ασυμβατοτητες.

Και συ γιατί δεν βάζεις 64αμπιτα;

Παιδια μετα απο 2 μερες και ακολουθοντας τις συμβουλες του wizzard βλεπω ακομα μικρο λαθακια στις memories.

Οπως ειπα οχι στα tests αλλα σε καποιες ''κουλες'' περιπτοσεις.

Για παραδειγμα οταν εκανα αλτ ταμπ σε ενα παιχνιδι, ή οταν ανοιξα με πολλα κλικ το firefox.

Αλλες φορες δεν το παθαινω καθολου!

Αρα, μηπως φταινε τα 32bit οπως ειπε ο alexis2044

ή μηπως φταει οτι ανεβαζουν θερμοκρασιες?? (αν και ακομα και με τις εργοστασιακες ψυκτρες δεν θα επρεπε να γινετε)

Nαι, χθες μετα απο 27ωρες λειτουργιας τον εκλισα και τις ακουμπισα να δω τι παιζει .

Τσουρουφλαγαν.

Αλλα απο την μανα τους δεν το ειχαν προβλεψη αυτο??

Οτι σε 4 σλοτ θα ανεβασουν θερμοκρασιες?? Η mushkin..?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.