NaGR Μάρτιος 27, 2008 #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 Παιδες το πηρα σημερα τελικα! Απο το βραδακι μεχρι και αυριο θα σας πω και εγω τις εντυπωσεις μου ....ρο 26αρι πηρα τελικα!καλορίζικη, απο που την πήρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cfilip Μάρτιος 27, 2008 #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 Καλησπέρα,με ενδιαφέρει η συγκεριμένη οθόνη αλλά επειδή έχω μπεδευρφτεί με τα panels, το ΤΝ panel κάνει για gaming ?Tο Pc το έχω μόνο για internet και games. Είναι καλή αυτή η 26" για αυτή την χρήση 'η κάποια ακριβή 24" είναι μονοδρόμος ;Ευχαριστό και καλώς σας βρήκα! :jump1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Μάρτιος 27, 2008 Author #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 Παιδες απλα σπερνει η εικονα της, εχω μεινει πολυ ενθουσιασμενος! Εχω και αλλες 2 ΗDTV στο σπιτι μου και απλά στεκεται διπλα τους επαξια! ΚΟΛΑΣΗ! Πολυ καλο ασπρο! Και φοβερη γενικα κατασκευη! Παιδες με χιλια , πολυ καλη αγορα ! Την εχω με dvi! Θα γραψω και αλλα απλα τωρα βιαζομαι να φυγω ! Παντως πρεπει να παιξεις με τις ρυθμισεις τις , μου πηρα καμια ωρα να την καλιμπραρο για τα ματια μου! Παιδες ευχαριστω! ΑΠΛΑ BEST! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάρτιος 27, 2008 #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 Καλησπέρα,με ενδιαφέρει η συγκεριμένη οθόνη αλλά επειδή έχω μπεδευρφτεί με τα panels, το ΤΝ panel κάνει για gaming ?Tο Pc το έχω μόνο για internet και games. Είναι καλή αυτή η 26" για αυτή την χρήση 'η κάποια ακριβή 24" είναι μονοδρόμος ;Ευχαριστό και καλώς σας βρήκα! :jump1:Απ οσο εχω διαβασει και γω τον τελευταιο καιρο για οθονες τα ΤΝ πανελς ειναι για παιχνιδια.:baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Απρίλιος 1, 2008 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 Καλησπέρα,με ενδιαφέρει η συγκεριμένη οθόνη αλλά επειδή έχω μπεδευρφτεί με τα panels, το ΤΝ panel κάνει για gaming ?Tο Pc το έχω μόνο για internet και games. Είναι καλή αυτή η 26" για αυτή την χρήση 'η κάποια ακριβή 24" είναι μονοδρόμος ;Ευχαριστό και καλώς σας βρήκα! :jump1:Για παιχνίδια τα tn είναι καλύτερα. Έχουν μέσο όρο πραγματική υστέρηση από 6-9ms grey to grey και 10-15ms full color. Τα mva, pva και ips έχουν στην καλύτερη των περιπτώσεων 16-35ms gtg και 20-50ms full color. Μέσοι όροι περίπου 10ms tn, 30ms pva κ.ά. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση πέραν των παιχνιδιών όμως τα tn υστερούν πολύ. Γωνίες θέασης (κυρίως οι κάθετες είναι χάλια), χειρότερο μαύρο, χειρότερη χρωματική πιστότητα (χωρίς βέβαια να είναι απόλυτο π.χ iiyama b2403ws), μικρότερο wow effect (δεν εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά). Αυτά τα ολίγα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cfilip Απρίλιος 1, 2008 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 Για παιχνίδια τα tn είναι καλύτερα. Έχουν μέσο όρο πραγματική υστέρηση από 6-9ms grey to grey και 10-15ms full color. Τα mva, pva και ips έχουν στην καλύτερη των περιπτώσεων 16-35ms gtg και 20-50ms full color. Μέσοι όροι περίπου 10ms tn, 30ms pva κ.ά. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση πέραν των παιχνιδιών όμως τα tn υστερούν πολύ. Γωνίες θέασης (κυρίως οι κάθετες είναι χάλια), χειρότερο μαύρο, χειρότερη χρωματική πιστότητα (χωρίς βέβαια να είναι απόλυτο π.χ iiyama b2403ws), μικρότερο wow effect (δεν εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά). Αυτά τα ολίγα... δεν έχω δει από κοντά την SM2693HM ή την b2403ws αλλά από άλλα TN panel μονιτορ που έχω δει, δεν με εντυπωσίασαν (οι γωνίες θέασης χάλια και τα χρώμματα μου φάνηκαν λίγο σαν "ξεθωριασμένα" σε σχέση με το EIZO 19" CRT που έχω) απο την άλλη, όσο το ψάχνω παραπάνω αρκετοί προτείνουν σαν εναλλακτική μέση λύση για παιχνίδια (καλές γωνίες θέασης, πάρα πολύ καλό χρώμα και σχετικά ανταγωνιστικά ms) το πάνελ S-IPS. η LG έβγαλε το W2600HP που είναι επίσης στις 26" αλλά αρκετά ακριβότερο. (κάνει γύρο στα 900e) οπότε αφού με ενδιαφέρουν οι 25,5" μεταξύ SM2693HM και W2600HP (δηλαδή ΤΝ vs S-IPS) για gaming, internet και λιγο ταινίες ποιο προτείνετε ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Απρίλιος 1, 2008 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 δεν έχω δει από κοντά την SM2693HM ή την b2403ws αλλά από άλλα TN panel μονιτορ που έχω δει, δεν με εντυπωσίασαν (οι γωνίες θέασης χάλια και τα χρώμματα μου φάνηκαν λίγο σαν "ξεθωριασμένα" σε σχέση με το EIZO 19" CRT που έχω)απο την άλλη, όσο το ψάχνω παραπάνω αρκετοί προτείνουν σαν εναλλακτική μέση λύση για παιχνίδια (καλές γωνίες θέασης, πάρα πολύ καλό χρώμα και σχετικά ανταγωνιστικά ms) το πάνελ S-IPS. η LG έβγαλε το W2600HP που είναι επίσης στις 26" αλλά αρκετά ακριβότερο. (κάνει γύρο στα 900e) οπότε αφού με ενδιαφέρουν οι 25,5" μεταξύ SM2693HM και W2600HP (δηλαδή ΤΝ vs S-IPS) για gaming, internet και λιγο ταινίες ποιο προτείνετε ; Εγώ συστήνω τη samsung. Για τη χρήση που τη θέλεις δε δικαιολογείται το πρόσθετο κόστος. Επίσης έχω δει τη samsung την 26άρα και μπορώ να σου πω ότι είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, tn οθόνη που έχω δει. Φυσικά πρέπει να τη δεις πρώτα να παίζει. Αυτό ισχύει για όλες τις οθόνες δεδομένου ότι είναι κάτι που θα το κρατήσεις χρόνια (το ίδιο ισχύει και με τα αυτοκίνητα-άσχετο,ε?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cfilip Απρίλιος 1, 2008 #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2008 Εγώ συστήνω τη samsung. Για τη χρήση που τη θέλεις δε δικαιολογείται το πρόσθετο κόστος. Επίσης έχω δει τη samsung την 26άρα και μπορώ να σου πω ότι είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, tn οθόνη που έχω δει. Φυσικά πρέπει να τη δεις πρώτα να παίζει. Αυτό ισχύει για όλες τις οθόνες δεδομένου ότι είναι κάτι που θα το κρατήσεις χρόνια (το ίδιο ισχύει και με τα αυτοκίνητα-άσχετο,ε?). οκ, ευχαριστώ! θα προσπαθήσω να τις βάλω δίπλα δίπλα αν τις πετύχω σε κάποιο από τα καταστήματα του πλαισίου, αν και η samsung είναι το φαβορί για να την αγοράσω! p.s : αν κάποιος τις έχει δει σε κάποιο κατάστημα και τις 2 μάζι, ας ενημερώσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan Απρίλιος 2, 2008 #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 αφού με ενδιαφέρουν οι 25,5" μεταξύ SM2693HM και W2600HP (δηλαδή ΤΝ vs S-IPS) για gaming, internet και λιγο ταινίες ποιο προτείνετε ; Αν ειναι να δωσεις κοντα 600€ κατα την γνωμη δωσε 900€ και παρε την W2600HP. Ειναι μακραν καλυτερη. Οι samsoung μπορει να εχει ομορφο design αλλα δεν εχει καθολου καλες γωνιες θεασης. Επισης δες το πλαισιο του monitor της samsoung που ειναι γυαλυστερο. Εμενα με ενοχλει η αντανακλαση που κανει. Σε οικονομικη 24αρα σου προτεινω 246wh-bn με tn panel αλλα σαφως καλυτερες γωνιες απο την samsoung αλλιως περιμενε μηπως βγει παλι η 245wp-bn ή το νεο μοντελο της LG 246wp-bn με mva πανελ στην οποια και δουλευω μηνες και ειναι super για τα λεφτα της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Απρίλιος 2, 2008 Author #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 Η γωνια θεασης οντως ειναι χαλια ! Αλλα δεν με ενδιαφερει ειμαι παντα στην ευθεια! Γενικα ειμαι ενθουσιασμενος , κοιτα για 460 ευρω που εσκασα για την 26αρα ειναι must agora! Σαν οθονη εχω τα καλυτερα να πω! Μονο η γωνια θεασης ειναι το προβλημα στο πανω κατω, αλλα ΤΝ ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
x-treme Απρίλιος 2, 2008 #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 Ε, η διαφορά 600 με 900 δεν είναι και αμελητέα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan Απρίλιος 2, 2008 #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 εχθες θα την αγοραζα κι εγω. Αλλα προτιμησα την LG 246wh-bn την οποια και ειδα για μονο 20 λεπτα ... διοτι δεν ειχα χρονο. Αρκετα ικανοποιημενος, πιο πολυ απο την samsoung που ειδα επισης ζωντανα.Καλοριζικη φιλε μου!!! καθενας εχει τα standard του σε ολα αυτα ...!!! Το σημαντικο ειναι οτι εσενα σου αρεσει και εισαι comple. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan Απρίλιος 2, 2008 #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 Ε, η διαφορά 600 με 900 δεν είναι και αμελητέα!!Σιγουρα δεν ειναι αμελητεα αλλα εχουν τρελες διαφορες σαν Monitor και μιλαμε για 26αρες.Ειδικα στην περιπτωση του sebastian που την πηρε 460€ ειναι μια χαρα και εννοειται πως αλλο 460 και αλλο 900 ... κι εγω αυτη που διαλεξα ηταν στα 400 γιατι αλλιως θα επρεπε να σκασω κι εγω 900 για να πω οτι πηρα αυτο που θελω πραγματικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Απρίλιος 2, 2008 #34 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 Η γωνια θεασης οντως ειναι χαλια ! Αλλα δεν με ενδιαφερει ειμαι παντα στην ευθεια! Γενικα ειμαι ενθουσιασμενος , κοιτα για 460 ευρω που εσκασα για την 26αρα ειναι must agora! Σαν οθονη εχω τα καλυτερα να πω! Μονο η γωνια θεασης ειναι το προβλημα στο πανω κατω, αλλα ΤΝ ειναι!τελικά στις πολύ μεγάλες οθόνες 24-26 με ΤΝ είναι πιο έντονο το φαινόμενο με τις αλλαγές της εικόνας λόγω γωνίας θέασης, σε σχέση με τις "μικρές"¨17-22"; Δηλαδή επειδή είναι πιο μεγάλες και κάθεται κανείς πιο μακριά μικρότερες κινήσεις φέρνουν αλλαγές τουλάχιστον στα άκρα της οθόνης; ή αυτό καλύπτεται από το μεγάλο εμβαδόν οπότε πρέπει κάποιος να σηκωθεί για να παρατηρήσει μεταβολές;Αν ισχύει το τελευταίο τότε πλεονεκτούν οι ΤΝ μεγάλης διαγωνίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Απρίλιος 2, 2008 #35 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 τελικά στις πολύ μεγάλες οθόνες 24-26 με ΤΝ είναι πιο έντονο το φαινόμενο με τις αλλαγές της εικόνας λόγω γωνίας θέασης, σε σχέση με τις "μικρές"¨17-22"; Δηλαδή επειδή είναι πιο μεγάλες και κάθεται κανείς πιο μακριά μικρότερες κινήσεις φέρνουν αλλαγές τουλάχιστον στα άκρα της οθόνης; ή αυτό καλύπτεται από το μεγάλο εμβαδόν οπότε πρέπει κάποιος να σηκωθεί για να παρατηρήσει μεταβολές;Αν ισχύει το τελευταίο τότε πλεονεκτούν οι ΤΝ μεγάλης διαγωνίου.Στα tn το πρόβλημα των γωνιών διογκώνεται όσο μεγαλώνει η διαγώνιος της οθόνης. Δηλαδή ισχύει το πρώτο που είπες. Βεβαίως, η μεγαλύτερη απόσταση στην οποία κάθεσαι βοηθάει λίγο την κατάσταση. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν είναι κάτι που θα πρέπει σε αποτρέψει από την αγορά μιας τέτοιας οθόνης εκτός ακραίων περιπτώσεων του στυλ, βλέπεις ταινίες πάντα με φίλους ή για κάποιο λόγο παρακολουθείς σε επίπεδο ψηλότερο ή χαμηλότερο της ευθείας της οθόνης κτλ. Όλα αυτά περί γωνιών, χρωματικής πιστότητας κτλ, είναι και θέμα έντονα υποκειμενικό επομένως δες προτού αγοράσεις και θα είσαι εντάξει...Το καλύτερο είναι αυτό που αρέσει στον καθένα (είμαι και πολύ φιλόσοφος έτσι?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaGR Απρίλιος 3, 2008 #36 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Γενικα ειμαι ενθουσιασμενος , κοιτα για 460 ευρω που εσκασα για την 26αρα ειναι must agora!απο που την πήρες sebastian? Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Απρίλιος 3, 2008 #37 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Λογικά με την προσφορά με -19% που είχαν τα multi στουρνάρη την προηγούμενη βδομάδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan Απρίλιος 3, 2008 #38 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Ειδαλλως με καποιο conne με καλη εκπτωση :jump1::jump1::jump1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Απρίλιος 3, 2008 Author #39 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Nai με την προσφορά με -19%!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psychokiller Απρίλιος 11, 2008 #40 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2008 Και εγω σήμερα πηρα μια 2693.πριν ειχα μια 22 fuji-simens.Τα χρωματα ειναι πολυ πιο καλα στην samsung. Ο χωρος πολυ περισσοτερος.και το Pivot ειναι γ@μ@το.Αυτα μεχρι στιγμης εδω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.