gns Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Παιδια θα ηθελα οσο πιο γρηγορα την συμβουλη σας, εχω παρει δυο σκληρους ο ενας προοριζετε μονο για δεδομενα(video,....) και ο αλλος για να γινουν install τα windows θα ηθελα να μου πειτε τι ειναι καλυτερο να κανω ενα partition 60Gb και να βαλω τα windows,προγραμματα,παιχνιδια ή ειναι καλυτερα να τα βαλω κανονικα χωρις να χωρισω το δισκο.Πια απο τις δυο λυσεις θα ειναι ταχυτερη για το λειτουργικο?
MasterCommander Μάρτιος 22, 2008 #2 Μάρτιος 22, 2008 δες αυτό το άρθρο:http://partition.radified.com/και εγώ στην ίδια φάση είμαι αλλά σκέφτομαι να μη βάλω τα games στον ίδιο δίσκο με τα windows,πιστεύω θα βοηθάει λίγο τα loading times....Επειδή στην εξωτερική του πλευρά ο δίσκος λειτουργεί πιο γρήγορα,δημιουργόντας εκεί ένα partition μόνο για τα windows,τα περιορίζεις ουσιαστικά σ'εκείνο το σημείο,οπότε σε βάθος χρόνου όταν γεμίσει ο δίσκος είναi σαν να τους δίνεις προτεραιότητα σε σχέση με άλλα αρχεία.Άρα εξασφαλίζεις ότι πάντα χρεισημοποιούν το πιο γρήγορο κομμάτι του δίσκου σου,πιο γρήγορα γίνονται όταν μειώνεται το seek time κυρίως,δηλαδή με κανέναν raptor κτλ..
HotPeanut Μάρτιος 22, 2008 #3 Μάρτιος 22, 2008 δες αυτό το άρθρο:http://partition.radified.com/και εγώ στην ίδια φάση είμαι αλλά σκέφτομαι να μη βάλω τα games στον ίδιο δίσκο με τα windows,πιστεύω θα βοηθάει λίγο τα loading times....Ναι, αλλά τα games για να παίξουν δεν πρέπει να είναι μέσα στα Program Files??
basilakis Μάρτιος 22, 2008 #4 Μάρτιος 22, 2008 Ναι, αλλά τα games για να παίξουν δεν πρέπει να είναι μέσα στα Program Files??Όχι
MasterCommander Μάρτιος 22, 2008 #5 Μάρτιος 22, 2008 @honda22Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα,αφού κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης μπορείς να επιλέξεις το μέρος που θα αποθηκευτουν τα αρχεία του παιχνιδιού...αυτό που ξέρω ότι δεν μπορείς να κάνεις είναι να τα μετακινήσεις μετά την εγκατάσταση..
gns Μάρτιος 22, 2008 Author #6 Μάρτιος 22, 2008 Το αλλο που ηθελα να μαθω ειναι οτι οταν εκανα φορματ τον 500Gb μεσα απο τα windows τωρα τον βλεπει μονο 465Gb υπαρχει καποια ρυθμιση που επρεπε να κανω για να τα βλεπει ολα ?
MasterCommander Μάρτιος 22, 2008 #7 Μάρτιος 22, 2008 Μην ανυσηχείς φυσιολογικό είναι,και εμένα τόσα gb λέει. για του λόγου το αληθές: ps:μιας και έχουμε τον ίδιο σκληρό μπορείς να μου πεις αν σου κάνει καθόλου θόρυβο? εμένα κάνει έναν ήχο σαν να χτυπάει κάποιο μέταλλο που και που και φοβάμαι μην έχει πρόβλημα..
gns Μάρτιος 22, 2008 Author #8 Μάρτιος 22, 2008 Το κανει και ο δικος μου σε ακαθοριστες στιγμες αλλα δεν διαρκει, κανει σαν να γρατσουναει το μεταλλο
apagal Μάρτιος 23, 2008 #9 Μάρτιος 23, 2008 Μην ανυσηχείς φυσιολογικό είναι,και εμένα τόσα gb λέει.για του λόγου το αληθές: ps:μιας και έχουμε τον ίδιο σκληρό μπορείς να μου πεις αν σου κάνει καθόλου θόρυβο? εμένα κάνει έναν ήχο σαν να χτυπάει κάποιο μέταλλο που και που και φοβάμαι μην έχει πρόβλημα.. Και εμένα μου έκανε ένα περίεργο θόρυβο και τελικά η λύση ήταν το RMA.
SirDiman Μάρτιος 23, 2008 #10 Μάρτιος 23, 2008 Λογικα θα πρεπει να κανει κατι σαν γουργουριτο , τωρα για μεταλλο δεν ξερω...Ισως εχει προβλημα...τρεχα ενα HDtune και κανε το benchmark και το search για sectors Ο δικος μου παντως κανει κατι σαν γουργουριτο οταν ψαχνει... Οσο για το μεγεθος και εμενα τοσα γραφει, ειναι ''φυσιολογικο''
MasterCommander Μάρτιος 23, 2008 #11 Μάρτιος 23, 2008 @apagalμε τι τον άλλαξες?πάλι 7200.11 πήρες?αν ναι,ο καινούριος δεν κάνει αυτό το θόρυβο?
gns Μάρτιος 23, 2008 Author #12 Μάρτιος 23, 2008 Οπως ειπαν τα παιδια κανει ενα γουργουριτο συνηθως οποτε ανοιγω πολλα αρχεια.Ειναι φυσιολογικο αυτο?Επεισης στο HDTune εκει που γραφει buffer δεν γραφει τιποτα εσας τι λεει? Μπορει καποιος να ποσταρει ενα screenshot απο το HDTune?
apagal Μάρτιος 23, 2008 #13 Μάρτιος 23, 2008 @apagalμε τι τον άλλαξες?πάλι 7200.11 πήρες? αν ναι,ο καινούριος δεν κάνει αυτό το θόρυβο? Ναι,ίδιο πήρα.Τον συγκεκριμένο θόρυβο δεν τον κάνει.Κάνει απλά τον κλασικό θόρυβο όλων των seagate όταν ψάχνει αρχεία!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.