Jump to content

portforwarding.. κάτι κάνω λάθος...

geogeoland

Recommended Posts

Χαιρετώ! Λοιπόν, όπως φαίνεται και απο τον τίτλο, περι Port forwarding το θέμα. Έχω ενα router Netgear (DG834Pn Rangemax), ασύρματο δίκτυο στο σπίτι κλπ κλπ, και έχει πάνω και firewall. Προσπαθώ λοιπόν κι εγώ να κάνω port forwarding, γιατί κάθε φορά που έκανε επανεκκίνηση ο υπολογιστής έπρεπε να ξαναψάχνει απο το Upnp, πράγμα εκνευριστικό. Έχω δημιουργήσει λοιπόν service (για το Asureus μιλάμε αυτή τη στιγμή, αλλά και με άλλα προγράμματα το ίδιο γινόταν), θύρες κλπ, έχω προσθέσει τον κανόνα στο firewall, έχω περάσει και Αddress reservation για τον υπολογιστή που θέλω, αλλά η θύρα δεν λέει να ανοίξει. Δοκίμασα και με βάση αυτά που λέει στο portforward.com αλλά πάλι δεν πέτυχε. Κάτι πρέπει να κάνω λάθος ή να ξεχνάω, που λόγω της απειρίας μου στο συγκεκριμένο θέμα δε βλέπω. Τα φώτα σας please. :hm::)

Το καταραμένο δεν κλείνει. Ή μπορεί κι εγώ να μην ξέρω πως να το κλείσω. Το παλιό το Speedtouch είχε μια επιλογή Activate Firewall και την τίκαρες ή όχι. Αυτό είναι μόνιμα ανοιχτό και μόνο μερικώς μπορείς να το απενεργοποιήσεις, το Lan ports scan πχ κλπ, πράγμα που όμως δε βοηθάει...

www.portforward.com

Πας εκει, βρισκεις το ρουτερ σου ακολουθεις τις οδηγιες...Λογικα δεν θα εχεις κανενα προβλημα μετα...

Αν και μου φαινεται παραλογο να μην κλεινει το firewall...:hmm:

Δεν ανεβαζεις κανα printscreen από τις επιλογες που εχει ; ;)

Έφτασεεε..

driaruun81gp0u2m7aem_thumb.jpg

85ms7wsp7q952oxohl5t_thumb.jpg

Στην πρώτη εικόνα αριστερά φαίνονται όλες οι επιλογές που παρέχει το router, ενώ στη δεύτερη το μόνο πράγμα που μπορείς να απενεργοποιήσεις σχετικά με το firewall. Disable port scan and DOS protection. Όμως δεν είχε δουλέψει ούτε έτσι.

Χμμ.. μάλλον αύριο που θα έχω χρόνο θα πειραματιστώ. Έχει κανείς καμια ιδέα για το τί να προσπαθήσω, ή να πάρω πάλι το portforward.com αγκαλιά και να μη παραιτηθώ μέχρι να βρώ τις πταίει?

καταρχήν ένα ειναι σίγουρο...Δεν πτάει κανείς :p

Από εκει και πέρα, στην καρτέλα firewall rules μπορείς να μας δείξεις τι έχει; :)

Μφφφ... :p

Fixed :T:

Όσο για την εικόνα, φυσικά! :)

5hserfkangfkmgl4bj7c_thumb.jpg

Ναι φίλε μου... και σωστή ip έχω βάλει, και με static απο τα windows δοκίμασα, και με ip reserve απο το router, και τα services σωστά... δε μπορώ να καταλάβω τί δε κάνω σωστά... έχω δοκιμάσει και με πάνω απο 20 θύρες, και δε δουλεύει...

Θα το εξορκίσω! :p

Όταν προσπαθούσα να ρυθμίσω τον zyxel μου πήγα εδώ http://www.blue-whitegt.com/FaqHtml/index.html ---> "Ρυθμίσεις NAT & Clients"

Κάπου εκεί αναφέρει πως το UPnP πρέπει να είναι απενεργοποιημένο αλλιώς είναι σαν να μην κάναμε τπτ! Δεν ξέρω ούτε καν τι είναι το UPnP, αλλά δες αν το έχεις απενεργοποιημένο ή όχι.......

Επίσης ακόμα και όταν κατάφερα να κάνω portforwarding και να φτιάξω κανόνα στο firewall ο Azureus συνέχιζε να μου λέει πως υπάρχει σφάλμα NAT. Χρειάστηκε τελικά να κάνω κάτι ρυθμίσεις στον Αζούρεο τις οποίες βρήκα στην παραπάνω σελίδα........ Μετά από την ρύθμιση όλα πάνε μια χαρά!!:T:

:jump1: Μετά απο διάφορους πειραματισμούς, το site του Saber Rider ανα χείρας όπως και το port forwarding, και μετά απο μια καλή δόση αποφασιστικότητας, το πρόβλημα σχεδόν λύθηκε. Ήθελε σωστή ρύθμιση του azureus όπως και λίγο σκάλισμα στους κανόνες του software firewall (F-Secure 2008), να τοποθετηθεί δηλαδή ο προσαρμογέας δικτύου ως ασφαλής και κάτι άλλα μικρά. :)

Παιδιά, για άλλη μια φορά, ευχαριστώ. :flower:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.