Jump to content

Προβλημα ραμ?

Φάνης

Recommended Posts

Προσφατα αλλαξα ραμ,ειχα τις ocz sli nvidia 1066mhz, k επειδη μου εκαναν προβληματα τις πηγα πισω στο πλαισιο,τις δοκιμασαν ειδαν οτι ειχαν προβλημα κ αποφασισα να τις αλλαξω κ να παω να παρω τις crusial ballistix tracer 1066 mhz που ειχα ακουσει τα καλυτερα..

Στις πρωτες μερες μια χαρα, τωρα τελευταια αρχιζει το pc κ μου κανει κατι κουλα με μπλε οθονες (στα vista)... , ξυπναω το πρωι(επειδη τον αφηνω για κατεβαστηρι το βραδυ) κ βρισκω τον υπολογιστη να εχει κανει μονος του επανεκινηση αλλα να μην εχει μπορεσει να bootaρει.. , μεσα στη μερα θα μου κολισει 1-2 φορες κ θα αναγκαστω να πατισω reset για να ξαναξεκινισει.. πολλες φορες δεν θα μπορεσει να βοοταρει κ θα χρειαστει να βγαλω μια απ τα 4 σλοτακια ραμ κ να την ξαναβαλω για να ξαναξεκινησει..(παρομοιο προβλημα μου εκαναν κ οι παλιες μου γιαυτο κ τις αλλαξα.. δλδ δεν μπουταρε μολις ανοιγα το pc εβαζα αλλες ραμ κ ανοιγε κανονικα.. κ ξαναεβαζα τις δικες μου κ μια χαρα μετα.. icon_rolleyes.gif )

Ετρεξα κ ορθος στο Blend με τον επεξεργαστη (εναν Ε6600) στα 3,2 κ τις ραμ στα 1066 5-5-5-15 κ μετα απο 3 ωρες εβγαλε σφαλμα..

Ενω οταν ετρεξα ορθος μονο για τον επεξεργαστη μου ετρεχε για 5-5.30 ωρες χωρις προβλημα..

Τι λετε? εμενα κατι μου βρωμαει στις ραμ..

ποια οι γνωμη σας για τις συγκεκριμενες ραμ γενικα?

Ισως ραμ..

Ισως, αλλα γιατι εμενα κατι μου οσμιζεται και για mobo??

Πες μας λιγο θερμοκρασιες chipset & cpu και τις τασεις που εχεις δωσει στα dims.

Τα reboot ειναι ή λογο θερμοκρασιων(για πες μας και λιγα για το psu σου)ή λογο μητρικης.

Προσφατα σε ενα φιλο μου τα εκανε αυτα ο υπολογιστης του και μετα απο 1 μηνα η μητρικη του απεβιωσε ηρωικα.. Αλλα ηταν και 3 χρονων..

Εχω την asus p5k deluxe, k psu exω ενα enermax liberty 620w.. απο θερμοκρασιες χωρις ο/c της μητρικης ειναι στους 31 κ η cpu στα 17-18 κ σε full φτανει τους 25-26..

οσο για το ρευμα που εχω δωσει στις ραμ ειναι 2,2v που λεει κ ο κατασκευαστης..

λεω οτι ειναι ραμ γιατι κ οι προιγουμενες ιδιο προβλημα μου εκαναν δλδ πατουσα να ανοιξει το pc κ ορισμενες φορες δεν βοοταρε.. κ εβαζα αλλες ραμ κ ξεκινουσε κανονικα.. κ τις πηγα στο πλαισιο κ βρηκαν οτι ειχαν προβληματα.. κ στην συνεχεια στραφικα προς τις ballistix που ειχα ακουσει τα καλυτερα..

Δοκιμασα με ορθος σε blend για 16 ωρες+ κ με τα 4 dimms k δεν εβγαλε σφαλμα..

ολα στο auto κ τις ραμ σαν 800αρες..

κατα ποσο ειναι αξιοπιστο το ορθος? το αφησα τοση ωρα.., κατα ποσο θα πρεπει να ειμαι σιγουρος οτι δεν φταινε οι ραμ?

βεβαια κ αλλες φορες δεν εβγαζε σφαλμα αλλα οταν εκανα επανεκινηση κολαγε κ δεν βοοταρε.. (μηπως τελικα φταιει καμια μητρικη? κ οχι η ραμ..) :? ..

ειναι αξιοπιστο το ορθος για να εξετασει τις ραμ?να ξερουμε με σιγουρια?η ποιο αξιοπιστο ειναι το μεμτεστ?

To οrthos ειναι το πιο βαρυ τεστ που υπαρχη! Ειναι πιο αξιοπιστο και απο memtest!

Με τη priority το ετρεξες??

16ωρες χωρις σφαλμα νομιζω οτι φωναζει πως δεν φταινε οι ραμ σου...

Εγω συνεχιζω να πιστευω πως ειναι ή μητρική ή crashariσμενα windows.

Ενα φορματ θα σε πειση

Με priority 1 το ετρεξα.. τι ακριβως ειναι αυτο? με τι priority ειναι καλο να το τρεχω?

Το σκεφτηκα κ γω για κανα φορματ φιλε μου..:hmm: βασικα σκεφτηκα μηπως εχει παιξει κ κανας ιος..(γιατι παρολο που χω ιντερνετ δεν εχω κανενα antivirus..ισως μ...α μου..)

καλα..,μπορουν να το "φανε" τα windows με ο/c κ τετοια? :hmm: δεν πιστευα ποτε κατι τετοιο..

κανα προγραμμαατακι να δοκιμασουμε την μιτρικη δεν υπαρχει εε.. :tomato: :tomato: :jump1:

Και εγω λεω οτι μπορει να φταιει η μητρικη...ειχα παρομοια προβληματα...

Τωρα το φορματ δεν ειναι και η καλυτερη λυση...

Παρολα αυτα κανε κανα back up για καθε ενδεχομενο(αλλαγη μητρικης και αλλο chipset, οποτε μαλλον δεν θα μπαινεις windows...;))

edited φορματ εγραψα ο βλακας :tomato:

Οπως σας ειπα δοκιμασα προχτες με το ορθος στο blend για 16 ωρες+ με 800αρες τις ραμ κ ολα στο auto χωρις ο/c..κ δεν εβγαλε σφαλμα..

εχτες το βραδυ πηγα τον επεξεργαστη στα 3,2ghz κ τις ραμ 1066 που ειναι κανονικα με την ταση που πρεπει.. ετρεξα ορθος κ τον αφησα ολο το βραδυ αν δω αν παλι δεν βγαλει σφαλμα.. ηρθα πριν λιγο σπιτι κ το pc ειχε κανει restart κ ειχε κολισει..

(βασικα αυτο μου το εκανε κ αλλες φορες οταν ετρεχα ορθος..εκανε επανεκινηση χωρις να βγαλει σφαλμα.. ΑΥΤΟ το θεωρουμε σαν σφαλμα οταν κανει ρεσταρτ βγαζοντας μπλε οθονη? η κανει restart για καποιο αλλο λογο κ εγω το θεωρω τσαμπα οτι ειναι σαν σφαλμα του ορθος? )

με τα πολλα τον εκλεισα απ το κουμπι κ οταν πηγα να τον ξανανοιξω δεν μπουταρε..δλδ δεν εκανε το μπιπ που κανει οτι κ καλα αναγνωριζει τις ραμ.. κλασσικα επρεπε να βγαλω καποιο dimmακι για να το "ξε-φαει"..

δοκιμασα να βγαλω το ενα κ παλι δεν ξεκινουσε..

εβγαλα κ το αλλο απο το ιδιο ζευγαρι (οπως τις πηρα..γιατι εχουν μια διαφορα κ φαινονται τα ζευγαρια)....

κ παλι δεν ξεκινουσε..

αφησα μια απ το συγκεκριμενο ζευγαρι κ παλι τιποτα..

τους αλλαξα κ σλοτ στην μιτρικη μηπως εφταιγε αυτο αλλα τιποτα..

εβαλα τις αλλες απ το αλλο ζευγαρι κ ξεκινουσε κανονικα..

αρχιζα να πιστευω οτι σιγα σιγα εδειχνε τι φταιει τοσο καιρο..

ξαναβαζω αυτες που δεν ανοιγε πριν κ παλι δεν ξεκινουσε..

με τα πολλα βαζω τις καλες κ δουλευω για λιγη ωρα το pc κ οταν τελειωσα ειπα να ξαναεπειχηρησω να δω αν ακομα δεν λειτουργουν οι αλλες..

βγαζω τις καλες κ βαζω τις αλλες 2..

κ τωρα ξεκινησαν κανονικα..

πως σας φαινετε? θα το σπαγατε? icon_lol.gif

τι να υποθεσω τωρα..

ασταθεια των ραμ?τι?

μιτρικη? τι?

φιλε μου με 4 dimms το δουλευεις το μηχανημα?αν ναι εκει ακριβως βρισκεται το προβλημα!υπαρχουν 24 δυνατοι συνδυασμοι για το ποιο ντιμακι μπαινει 1ο ποιο 2ο ποιο 3ο και ποιο 4ο.χρειαζεσαι μετεστ για να τρεξεις αμεσως μετα.αλλα πρωτα θα πρεπει να εχεις ασφαλεις overclock 100% σταθερες ρυθμισεις με 2 ντιμακια.να σαι σιγουρος δηλαδη πριν ξεκινησεις αυτη τη σπαστικη (αλλα δουλευει!) διαδικασια οτι οι ρυθμισεις σου σε overclock ειναι καλες...και σωστες και οποιδηποτε λαθος που θα δειξει το memtest δεν θα ειναι απο λαθος volt στις μνημες η λαθος timings η λαθος fsb η δεν ξερω και γω τι αλλο,αλλα θα ειναι μονο απο τη λαθος θεση στο motherboard.

ωραιο κατεβαστηρι φιλος να το χαιρεσαι....δεν καιει και τπτ μια χαρα σε βρησκω....

χεχ κανουμε και καμια πλακιτσα που και που...

λοιπον τροφοδοσια εχεις τσεκαρει να δεις αν ζοριζεται το τροφοδοτικο?εμενα εκει μου βρωμαει η υποθεση.

650w και να εχεις προβλημα απο τροφοδοτικο ???

Δηλαδή το μόνο πρόβλημα που μπορεί να βγάλει ένα τροφοδοτικό, είναι να μην έχει αρκετά watt;

Είναι σα να λες "μα καλά, 4Gb RAM και να έχεις μπλε οθόνες;" ;)

Δηλαδή το μόνο πρόβλημα που μπορεί να βγάλει ένα τροφοδοτικό, είναι να μην έχει αρκετά watt;

Είναι σα να λες "μα καλά, 4Gb RAM και να έχεις μπλε οθόνες;" ;)

Ναι οκ εχεις δικιο ετσι οπως το ειπα αλλα εννουσα το συγκεκριμενο της υπογραφης του που ειναι το ETASIS για το οποιο δεν εχω ακουσει ασχημα πραγματα μεχρι στιγμης !!:):)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.