Jump to content

Vapochill Pe...αργοπεθαίνει

SkaL-

Recommended Posts

Έχω ένα παλιό Vapochill Pe και ξάφνικα η αποδοσή του μειώθηκε πάρα πολύ (είχα idle -25c και τώρα έχω -11) το περίεργο είναι πώς και χωρίς να είναι πάνω σε cpu η min θερμοκρασία που πιάνει είναι -12 και όχι -30κατι που έπιανε τα τελευταία χρόνια. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να έχει συμβεί ? Αυτό έγινε πάντως ξαφνικά απο την μια μέρα στην άλλη.

Μα τι μπορει να εγινε ?? :unsure:

Δεν πειραξες τιποτα??

Γιατι απο τη μια μερα στην αλλη.... Τι αλλαξε...

Αν οπως λες ''αργοπεθενε'' oι αυξησεις στη θερμοκρασια θα γινοντουσαν σιγα σιγα.. I think so.

αυτα που ειπανε ο athens και o samael.

για το αν εχει καποια διαροη μπορεις να το δεις, πιανοντας (αν δεν ειναι ορατη(παγος στο εξωτερικο)διαροη) με

το χερι το ολο κυκλωμα και ψηλαφωντας σιγα σιγα. αν εχει καπου διαροη, η θερμοκρασια σε αυτο το σημειο θα

ειναι δυσαναλογα πιο κρυα απο οτι πχ.. μισο ποντο παραπερα.

για το αν εχει φραξει ο τριχοειδης, ή αν εχει πεθανει (πλεον) ο αφυγραντηρας, δεν ξερω καποιο τροπο για

να το διαπιστωσεις.

αν θες συμπληρωμα αεριου ΚΑΙ ρυ8μιση για το 8ερμικο φορτιο που προοριζεται και δεν εχει βαλβιδα πανω,

θα στην φτιαξει ο ψυκτικος ειναι παιχνιδακι (για αυτον λολ).

αυτο που ειναι καπως υποπτο ειναι -οπως λες- οτι στο εκανε απο τη μια μερα στην αλλη, οποτε το μυαλο μου

παει σε διαροη ή φραξιμο. Περισοτερο σε φραξιμο, γιατι αν ητανε διαροη, λογικα πλεον δεν θα ειχε μεινει σταλα μεσα οποτε δεν θα κατεβαζε σχεδον καθολου θερμοκρασια

δες εδω, αριστερα ειναι η βαλβιδα που γινεται η πληρωση/ρυθμιση

και ......δεξια το αποτελεσμα μιας λαθος ρυθμισης :hm: (prommie)

post-363-1416073429,9814_thumb.jpg

Λοιπόν τα νέα που έχω είναι πώς η απόδοση έπεσε και άλλο, τώρα έχω -5 σε idle...Και διαρροή δεν βρήκα πουθενά. Αυτό που μου κάνει έντυπωση έιναι πως η θερμοκρασία του evaporator είναι ίδια είτε το pc δουλεύει σε idle είτε είναι σβηστό έχοντας αναμένο μόνο το vapochill. Μάλλον έχει φράξει ο τριχοειδής αυτό μου φένεται πιο πιθανό...σε αυτή την περίπτωση μπόρει να το φτιάξει ένας ψυκτικός ?

Για ελεγχο διαρροης, το πρωτο που θα ελεγξεις οπτικα, ειναι τυχον λαδακια στα σημεια που υπαρχουν κολησεις ή συνδεσμοι.Το επομενο ειναι το κλασικο σαπουνονερο σε ολο το κυκλωμα σου.Φτιαχνεις μπολικη σαπουναδα και περνας ολα τα σημεια. Αν δεις καπου να φουσκωνει το σαπουνι, εκει εχεις διαρροη.

Το φρεον δεν μπορεις να το δεις και οταν η διαρροη ειναι πολυ μικρη δεν θα καταλαβεις διαφορα θερμοκρασιας.

Επειδη ομως στο κυκλωμα κυκλοφορει και λαδακι, σε περιπτωση διαρροης φρεον εχουμε και διαρροη λαδιου και ετσι την τσακωνουμε.:smoke:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.