Jump to content

Core 2 Quad 9XXX thread

Wizard!

Recommended Posts

η cpu σε οτι κομματι και να πεσεις δεν θα χρειαστει να δωσεις πανω απο 1.35v. Αυτο που περιμενουμε ολοι να δουμε ειναι να δουμε σε 4-5 κομματια τι fsb φτανουν μεχρι στιγμης απο τα λιγα που εχω δει ολοι παιζουν πανω κατω 475fsb δλδ στα 3.8.

[teaser on] ρεε και αυτοι θα σπερνουν λεμε [/teaser on] :D :D

παντως αν σκεφτει κανεις οτι clock2clock ειναι περιπου 6-8% ταχυτερος, ο q66 θα θελει 4+GHz για να τον φτασει. θα εχει ενδιαφερον ενα spi / 3dmark..

παντως οπως δειχνουν και ειναι λογικο να ειναι ετσι τα πραγματα, δεν χρειαζονται το Δvolt των conroe για χ ρολογια. Βεβαια οσο του δινεις τοσο extra παιρνει, οπου και εκει εκτιμω οτι δημιουργηται το φαινομενο του πιθανου degradation.

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

το c1 βγεικε για αλλο λογο τραβα διαβασε λεει οτι οι c0 yorkfield ειχαν προβλημα σταθεροτητας με το fsb και αυτο φτιαχτικες με το c0

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=178803

το degrade γινεται λογο χαφνιου ειπαμε και αυτο στους διπυρηνους ή xtreme quad που εχουν μεγαλους πολλαπλασιαστες και ετσι καποιοι χανουν τα ρευματα που δινανε και στο πυριτιο και για αυτο καπουτ. Αλλες διηλεκτρικες ιδιοτητες εχει το πυριτιο αλλες το χαφνιο και ειναι καπως λογικο αυτο να συμβαινει οτι δινεις 1.6v και τρεχεις bench που ζοριζουν ή orthos. Στην σειρα 9x50 μην φοβασε διοτι εχουν χαμηλο πολλαπλασιαστη και σε αυτες τις συχνοτητες οι penryn παιζουν και default παντος ακουγεται οτι ολοι πηγαινουν 475fsb και οτι ισως να εχει κανεις κανα κολπακι η intel να τους κλειδονει εκει γιατι φαινεται οτι κανονικα θα επρεπε να δινουν κιαλο οπως εχουμε δει κατι 500ρια με τους xtreme yorkfield.

Ωππππ...........Νά'μαι κι εγώ..... :D

Εγώ προσωπικά έχω "κάψει" ΤΡΕΙΣ QX9650...... ΔΕΝ φταίω εγώ όμως :D

Ο πρώτος κάηκε γιατί ΝΑΙ τον "πίεσα" ΠΟΛΥ.....Του έχωσα 2.1Volts σε 3DMark2006 στους 5800MHz και πάνω στο CPU test, παρέδωσε πνεύμα...... :(

Ήταν σα να έδινα σε "παλιό" QX6xxx περί τα 2.35Volts.......Ε τι να σου κάνει κι αυτός?.... :(

Ο δεύτερος δούλευε μιά χαρά και μία μέρα αφού τραβάω όλα τα benches, το κλείνω το μηχάνημα.....Την άλλη μέρα το ανοίγω στους 3200MHz με 1.25VCore (όπως κάνω πάντα μετά από benches) και ήταν όλα κανονικά.....Κάνα δυό φορές δεν έμπαινε Windows μετά......Αργότερα ΔΕΝ έμπαινε καθόλου Windows.....και στο τέλος ανακάλυψα ότι ΕΠΡΕΠΕ να απενεργοποιήσω στους ΔΥΟ πυρήνες απ'το Bios για να μπει κανονικά στα Windows.....

Αφού τον έβγαλα από πάνω και έβαλα άλλον, την άλλη μέρα τον ξαναδοκίμασα και......ΤΕΛΟΣ......ΔΕΝ ξανάνοιξε.... :(

Αυτόν τον έπαιζα με 1.97VCore....

O τρίτος τώρα, "χάθηκε" κι εγώ δεν ξέρω πώς!......Μετά από ένα 3DMark2006 στους 5760MHz με 1.96Volts, τον έβγαλα και τον άφησα στην άκρη και στη θέση του έβαλα έναν άλλο να συνεχίσω τα υπόλοιπα ο οποίος ήθελε 2.04VCore για να πάει ψηλά......

Την άλλη μέρα ΔΕΝ άνοιγε καθόλου....... :(

Αυτός με τα 2.04VCore παίζει ακόμα......

Να πώ ότι ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ο ΤΡΙΤΟΣ ήταν σχεδόν "αδελφάκια".....

"ΚΑΤΙ" πρέπει να παίζεται με την ημερομηνία "κοπής" τους και άλλοι ΔΕ μασάνε ενώ άλλοι είναι "ευαίσθητοι"....

ΠΑΝΤΑ εγώ μιλάω για 1.95VCore ΚΑΙ ΠΑΝΩ που είναι σα να δουλεύεις τους "παλιούς" QX6xxx από ~ 2.1Volts VCore και πάνω......

Για ποιό χαμηλό VCore δεν ξέρω...... :computer: :D

Να πώ επίσης ότι ο πρώτος είχε τραβήξει τα ΠΑΝΔΙΝΑ στα 2.04VCore και δε μάσαγε τίποτα......Μόλις έφαγε 2.1VCore την άκουσε.....

Αυτά......

@hipro5: Sorry που "σε έβαλα" να τα πεις :o

Εσύ προσωπικά θεωρείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ή θα πρέπει να προσέξουμε ημερομηνίες/παρτίδες?

και μετα λεγαμε οτι φταιει η ΔΕΗ για τις διακοπες ρευματος..........

αμα καπου καποιος θελει 2.05 για cpu 1.7 για καθε καρτα

που να αντεξει το κακομοιρο το δυκτιο.......τσουπ black out

:p:p

Αν σκοπευεις να παρεις xtreme ναι, αν ειναι αν παρεις μεσα απο τους q9300,q9450,q9550 οχι. δεν ξερω αν απο stepping γινεται να διαλεξεις καποιον με μεγαλυτερο fsb. Παντως απο οτι εχω καταλαβει ολοι 475 ποιανουν.

και δεν εδινες τα φραγκα που εσκασες για cpu σε κανα ορφανοτροφειο που θα επιαναν και τοπο?ηταν αναγκη να τους καψεις κιολας?θεε μου σε τι απληστο κοσμο ζουμε.

Μετά από πολλά το αποτέλεσμα ήταν -1 Maximus! Μάλλον το 1004 δεν άρεσε τόσο πολύ στην δικιά μου ή δεν της άρεσε ο York.

Ενώ έκανα κάποιες γρήγορες δοκιμές @3200 (400fsb) και δεν υπήρχε κάποιο ζήτημα οπότε ξεκίνησα να ψάχνω για max fsb.

Δυστυχώς δεν πήγε εκεί που περίμενα (τουλάχιστον για αρχή). Συγκεκριμένα πάνω από 430-435 δεν γούσταρε να μπει win με τίποτα. Από εκεί έχω κρατήσει μόνο ένα screenshot επειδή έλεγα να κρατήσω σε παραπάνω συχνότητες μιας και το 430 δεν λέει και πολλά.

q9450cpuz430fsbwh5.th.jpg

Πάνω που έλεγα να δοκιμάσω με παραπάνω ρεύματα καθώς και με 2 stick μνήμης και όχι 4 ενώ μπούταρε κανονικά κάπου εκεί μουλάρωσε και δεν ξανάνοιξε ποτέ! Οπότε από το Σαββάτο δεν την έχω στα χέρια μου και αύριο η μεθαύριο θα μου έρθει η καινούργια και λέω με την μια να γίνει Rampage και να συνεχίσω παρακάτω.

PS: Το ίδιο έχω ποστάρει και στο hwbox

Σε έχασα λίγο... Τη μητρική άλλαξες ή τη cpu ?

Από Q6600 πήγα σε Q9450 με την ίδια μητρική (Maximus Formula).

Μετά το 1004 bios που της έβαλα (επειδή έβγαζε unknown cpu με το 907) ξεκίνησα τις δοκιμές αλλά κάποια στιγμή δεν ξανάνοιξε η Maximus οπότε περιμένω για rma της μητρικής.

Ούτε στο hwbot πάει πολύ καλά..

~4100 το μέγιστο cpu-z και 11.13 το spi..

Βέβαια, δεν έχουν πάρει πολλοί ακόμα, αλλά.............αλλά

Μου φαίνεται ότι ο Q6600 θα συνεχίσει να είναι πολύ καλό value for money

Αχ και πιος τους κλαιει τους 2 qx 9650 κλαψ:rant:καναρη μας εκαψες:tongue:

το ποιος τους κλαιει ειναι αλλο κεφαλαιο :D , καιγονται παντως σε στιγμες δοξας. :D

Ούτε στο hwbot πάει πολύ καλά..

Εμένα μου κάνει εντύπωση ο Xeon.... :hm:

Μήπως ένας 3350 τελικά είναι καλύτερη λύση? Και φθηνότερος είναι και σε χαρακτηριστικά είναι τα ίδια και σε 775 παίζει... :hmm:

Σε μένα πάντως όταν την τάση την είχα στο αυτόματο ο 8400 έπαιρνε 1,45 βόλτ για τα 3,700mhz, τον έχω δώσει μόνος μου 1.35 και παίζει μια χαρά.Και τελικά με την ιστορία του realtemp μου δείχνει θερμοκρασίες όταν βάζω ένα orthos από πίσω να δουλεύει..Προσωπικά δεν με πειράζει γιατί το νερό που τον ψύχει περνά και από αλλού και ελέγχο από εκεί θερμοκρασίες.Πάντως είναι αρκετά πιο δροσερός από 6850 κατά 4-5 βαθμούς στην ίδια συχνότητα λειτουργίας και γενικά μου άφησε πολύ καλή εντύπωση κάνοντας με να χαίρομαι για τα λεφτά που έδωσα...αυτά από εμένα..:hi:

Εμένα μου κάνει εντύπωση ο Xeon.... :hm:

Μήπως ένας 3350 τελικά είναι καλύτερη λύση? Και φθηνότερος είναι και σε χαρακτηριστικά είναι τα ίδια και σε 775 παίζει... :hmm:

Λάθος το διπλό πόστ...:inlove:

Αλλά πιο μοντέλο είναι το 3350 που παίζει σοκετ 775????

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.