Jump to content

Αθορυβο UPS

BeetleJuice

Recommended Posts

soto εισαι θεος οκ αλλα ρε μαν δεν καταλαβα

γιατι σε ξυπναει?

οταν εχει διακοπη ή παντα?

οταν εχει διακοπη δεν με νοιαζει ρε συ

οταν ειναι νορμαλ με νοιαζει να μην ακουγεται...

απο που τα παιρνουμε αυτα τα μετταχειρισμενα-ανανεωμενα?

Όταν έχει διακοπή εννοώ ότι κάνει φασαρία, κυρίως ο ανεμιστήρας.

Όταν δεν έχει, δεν με ξυπνάει, είναι ήσυχα.

Όμως τα APC μου κάνουν ένα βουητάκι (σιγανό μεν, βουητάκι δε), χαμηλότερο από το θόρυβο του pc (εννοώ του δίσκου κυρίως), το οποίο δεν είναι standard και δεν το έχω εξηγήσει, εξαρτάται βασικά από το ποιες συσκευές έχω στο σπίτι αναμμένες. Αυτό βέβαια όταν ΔΕΝ έχει διακοπή.

Μαγαζί τώρα δεν ξέρω από που ήρθαν, πέρυσι από εδώ, και για μεγάλη ποσότητα (είχαν μαζευτεί 20-30) μας είχε κάνει καλύτερη τιμή στα ~130-140 τελική):

http://www.pc-land.gr/products.aspx?procatID=7

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply
Το σύστημα αποτελείται από LG M228Wa-BZ (Brightness 65%) και Αthlon 3500+, 2GB DDR2-667,120GB hdd, 8600gt , Dvr-rw και 3 ανεμιστήρια...

Άσχετο αλλά . . . τι λέει η οθονίτσα? Γιατί σκέφτομαι να την τσιμπήσω. Αυτή με το tv-tuner δεν είναι?

ok αμα με καλυπτεις για 3 χρονια που λες θα το παρω

ρε παιδια πως το κανουμε αυτο με το ημιτονο?

βασικα δεν ειπα οτι θαναι πανω η κονσολα και οι καλοι μικτες αλλα τεσπα θα μιλησω με το παλικαρι

τα ηχεια ζητησε να ειναι πανω , δεν ξερω γιατι

@Johny Γιατί ρε συ δε μπαίνεις στη κονσόλα μιας και έχεις APC να κλείσεις απο εκεί το ηχείο? Εγώ αυτό έχω κάνει. Και δεν δημιουργείται και κανένα πρόβλημα γιατί ή απο την μπαταρία θα το ακούσω οτι έχει πέσει το ρεύμα αν είναι πρωί (και έχει τρομερή ησυχία) ή αν είναι βράδυ... ε, εκεί το καταλαβαίνεις, όπως και να χει. Δε χαλάς και εγγύηση, το ξαναανοίγεις και όποτε θες...

Γιατι το "Power Chute" που μου ηρθε με το UPS μου βγηκε grand μακακισμενο και μου εβγαζε διαφορα προβληματα.. Ε το εχω συνδεσει με USB και χρησιμοποιω το UI των windows.. Τουλαχιστον αυτο σε αφηνει να βαλεις ενεργειες (shutdown, hibernate κλπ) με το ποσοστο της μπαταριας, ενω ολα τα software μετρανε με χρονο. (Πραγμα πολυ κακο γιατι πες οτι γινεται μια διακοπη 15 λεπτων, ξαναρχεται στιγμιαια το ρευμα και μετα ξαναπευτει για αλλα 15 λεπτα, το ρολοϊ του προγραμματως ξεγελιετε και δεν θα κανει ενκαιρα, λογο μπαταριας, hibernate)

Γιατι το "Power Chute" που μου ηρθε με το UPS μου βγηκε grand μακακισμενο και μου εβγαζε διαφορα προβληματα.. Ε το εχω συνδεσει με USB και χρησιμοποιω το UI των windows.. Τουλαχιστον αυτο σε αφηνει να βαλεις ενεργειες (shutdown, hibernate κλπ) με το ποσοστο της μπαταριας, ενω ολα τα software μετρανε με χρονο. (Πραγμα πολυ κακο γιατι πες οτι γινεται μια διακοπη 15 λεπτων, ξαναρχεται στιγμιαια το ρευμα και μετα ξαναπευτει για αλλα 15 λεπτα, το ρολοϊ του προγραμματως ξεγελιετε και δεν θα κανει ενκαιρα, λογο μπαταριας, hibernate)

η περιπτωση , της περιπτωσης , ω! περιπτωσαρα

JohnnyGR δοκίμασες με τελευταία έκδοση του Powerchute?

σκαθάρι απ'όσο κατάλαβα ο φίλος σου το θέλει για το pc του home studio ο φίλος σου...σωστά?

...οπότε θέλει πέραν του να προστατεύει τον εξοπλισμό του να είναι και

α)Αθόρυβο από ακούστικής πλευράς &

β)Να δίνει καθαρό ρεύμα στον εξοπλισμό του για καθαρές εγγραφές & ακρόαση... σωστά?

σκαθάρι απ'όσο κατάλαβα ο φίλος σου το θέλει για το pc του home studio ο φίλος σου...σωστά?

β)Να δίνει καθαρό ρεύμα στον εξοπλισμό του για καθαρές εγγραφές & ακρόαση... σωστά?

+1 οπότε χρείζεσαι UPS με sinewave.Μονόδρομος είναι τα APC.:magic:

σωστοτατος εισαι!

αυτο ακριβως ψαχνω!!!

η περιπτωση , της περιπτωσης , ω! περιπτωσαρα

Ε νταξ, εγω ερευνω ολες τις περιπτωσεις.. Κατι που θα επρεπε ο προγραμματιστης του εν λογω προγραμματος να ειχε κανει απο την αρχη. Συν οτι αμα σου φθαρει η μπαταρια και σου κραταει λιγοτερο, μπορει κλεισει την ωρα που παει να κανει shutdown και αμα δεν εισαι grand κ...φαρδος, περνεις και τιποτα bad sectors δωρο.

Ναι, αλλα ειχε σκαλωσει στο δικο μου συστημα μετα απο κανα τριαρι προσπαθειες και δεν ελεγε να κανει install με τιποτα.. Πιστευω οτι δεν χανω και κατι, μιας που μονο απο τα windows βρικα hibernate με ποσοστο και οχι χρονο.

Στο PC του αδερφου μου δε, το powerchute δεν αναγνωριζε το UPS ουτε απο σειριακη ουτε απο το USB, ενω τα win το εβλεπαν στη USB..

Μονοδρομος ειναι τα APC της σειρας smart και ΜΟΝΟ για καθαρο ημιτονο τα οποια ειναι αρκετα ακριβοτερα απο τα απλα.

Η καλυτερη λυση μακραν ομως ειναι τα ON-LINE UPS τα οποια παραγουν μονιμα σταθερη ταση και πεντακαθαρο ημιτονο ιδανικα για studio εφαρμογες με τεραστια αυτονομια και μεγαλη οικονομια στην καταναλωση απο την ΔΕΗ διοτι λειτουργουν σαν γεννητριες.

Εχω 3 τετοια , 2 APC ενα 2Kva ενα 3Kva κι ενα turbo-x 2Kva. Αξεπεραστα τα APC αλλα λογω τιμης το TURBO-X εχει καλυτερα για μενα χαρακτηριστικα τα οποια τηρει κατα γραμμα ( 0,5% ανοχη τασης εξοδου ) και λογω της τιμης το συνιστω χωρις ενδυασμους. Απο την αλλη 2 χρονια εγγυηση αντικαταστασης ακομη και στις μπαταριες δεν δινει κανεις. Οσο για τον θορυβο του βαζεις πολυ ευκολα 2 9αρηδες αθορυβους και τελειωσες.

Θα συμφωνήσω με τον Atiman...

...και να προσθέσω τα εξής :

Καθαρό ημίτονο ναί, ΑPC παίζει...αν ο φίλος σου ενδιαφέρεται για το "μουσικό" του αποτελέσματος, τότε -πάντα με κριτήριο το κόστος- μπορεί αν το 'χει ($,€) να στραφεί σε πιό ειδικές λύσεις...Power Conditioners/Isolators/Filters Αudio-προέλευσης....οι οποίες συσκευές γενικά δεν περιλαμβάνουν power-backup, αλλά φροντίζουν να καθαρίσουν το ρεύμα που παίρνουν οι συσκευές ήχου από τα παράσιτα και το θόρυβο που προκαλούν οι υπόλοιπες συσκευές στο δίκτυό του σπιτιού του καθώς και από τη σαβούρα που δίνει η ΔΕΗ....

Ίσως λοιπόν με λίγα παραπάνω χρήματα και έναν προσεκτικό σχεδιασμο / επιλογή μηχανημάτων, να καταφέρει να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα....

...όχι βιασύνες....

P.S. : Eντύπωση/θαυμασμό μου προκαλεί αυτό που αναφέρει ο φίλος atiman για το on-line turbo-X.....μπράβο που οι εταιρίες τελικά προσέχουν το τελικό αποτέλεσμα να είναι ανταγωνιστικό (τιμή / επιδόσεις ) και δεν αντιγράφουν απλά μηχανήματα επί σειράς ετών....0.5% είναι αρκετά καλό νούμερο αν σκεφτεί κανείς και το ότι το κόστος του ήταν αρκετά πιό κάτω από τα αντίστοιχα APC....κρίμα που δεν τα βλέπουμε πιά στον κατάλογο του πλαισίου..

Κρίμα που βγήκαν από τον κατάλογο ή πάλι καλά; Δεν ακούγονταν και τα καλύτερα τον τελευταίο καιρό με τις διακοπές για τα UPS της Turbo-X.

Δεν υπαρχουν στο καταλογο του Πλαισιου λογω ελειψης τις τελευταιες μερες.

Υπαρχουν ομως ολα κανονικα και ειδικα το ON-LINE.

Τα Accupower λενε τιποτα?

Σκεφτομαι οτι τα online της ενλογω εταιριας ειναι κοντα στα line interactive της π.χ. APC

εμενα στο πλαισιο μουπαν οτι σταματησαν για λιγο και θα ξαναξεκινησουν να φερνουν οπου ναναι

σολωνα ποια λες ρε συ δωσε κανα λινκ

εμενα στο πλαισιο μουπαν οτι σταματησαν για λιγο και θα ξαναξεκινησουν να φερνουν οπου ναναι

σολωνα ποια λες ρε συ δωσε κανα λινκ

Για ποια σου το ειπαν αυτο?

Τα ON-LINE Accupower ειναι τα ΙΔΙΑ ακριβως με τα Turbo-X και με διαφορετικη after sale πολιτικη , πρεπει να τους το πας εκει να το επισκευασουν ( ποτε δεν το αλλαζουν ) , χωρις εγγυηση μπαταριων και πολυ πιο ακριβο.

δεν ρωτησα ειδικα , γενικα ρωτησα στον πειραια και λενε θα τα φερουν ολα ξανα...

τωρα τι να πω και γω δεν ξερω καθολου...

Συγνώμη που μπαίνω σφήνα στο θέμα και ελπίζω να μην βγαίνω πολύ off-topic αλλά με το APC BR1500 έχω πρόβλημα με τα enermax PSUs που έχω (ειδικά το 1000αρι). Όταν κόβεται το ρεύμα κάνει ένα σαν κροτάλισμα να το πω (κρρρρρρρρ) κάπως έτσι τέλος πάντων. Κάπου διάβαζα ότι τα APC δεν υποστηρίζουν PSUs με Active PFC. Πώς εχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν και πολλά PSUs χωρίς Active PFC; Είναι δυνατόν τα APC να μην υποστηρίζουν PSUs με Active PFC;

Πάντως έτσι πληροφοριακά το Vapochill LS δεν παίζει πάνω του. Δουλεύει για λίγο και μετά βαράει overload με την μία. Επίσης το vapo, μου έκαψε ένα Νova 1100 της MGE οπότε έτσι για την ιστορία μάλλον δύσκολο να βάλεις phase σε UPS.

Υπερβολή να θέλεις το ups να σηκώσει το vapochill.

Αυτό για τα active και passive pfc ισχύει. Μου το είπαν οταν χάλασε το 1000άρι της δουλειάς. Μου το αντικατέστησαν ωστόσο.

Passive είναι μόνο κάτι παλιά 300άρια psu που έχω δεί... Όλα τα καινούρια είναι active.

Δεν ξέρω όμως για ποιά μοντέλα ισχύει το κάθε τι.

Σίγουρα τα Back Ups RS δεν είναι συμβατά με passive.

Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν κάνουν δουλειά απλά μπορεί να πάρεις στο χέρι το psu ή το ups κάποια στιγμή.

Θεωρητικά το UPS θα έπρεπε να σηκώνει το Vapochill εφόσον αυτό απαιτεί περί τα 300Watt. Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει, κάτι με το σήμα ίσως, χωρίς να είμαι σίγουρος. Αυτό κυρίως είχα στο μυαλό μου γιαυτό θέλησα να μπω σφήνα εδώ μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω. Όσο περί Active & Passive PFC αυτό είπα, όλα τα νέα PSUs είναι Active, πώς λοιπόν η APC κάνει UPS που δεν υποστηρίζουν τροφοδοτικά με Active PFC.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.