Jump to content

Αθορυβο UPS

BeetleJuice

Recommended Posts

Συμβαινει οτι το εν λογω UPS δεν βγαζει ημιτονο αλλα τετραγωνο οταν δουλευει με τις μπαταριες.

Κατα συνεπεια το Enermax ( το λεει και στο manual ) αλλα και καθε μορφης επαγωγικο φορτιο ( compresor ) δεν λειτουργει με τετραγωνο.

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply
Συγνώμη που μπαίνω σφήνα στο θέμα και ελπίζω να μην βγαίνω πολύ off-topic αλλά με το APC BR1500 έχω πρόβλημα με τα enermax PSUs που έχω (ειδικά το 1000αρι). Όταν κόβεται το ρεύμα κάνει ένα σαν κροτάλισμα να το πω (κρρρρρρρρ) κάπως έτσι τέλος πάντων. Κάπου διάβαζα ότι τα APC δεν υποστηρίζουν PSUs με Active PFC. Πώς εχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν και πολλά PSUs χωρίς Active PFC; Είναι δυνατόν τα APC να μην υποστηρίζουν PSUs με Active PFC;

Πάντως έτσι πληροφοριακά το Vapochill LS δεν παίζει πάνω του. Δουλεύει για λίγο και μετά βαράει overload με την μία. Επίσης το vapo, μου έκαψε ένα Νova 1100 της MGE οπότε έτσι για την ιστορία μάλλον δύσκολο να βάλεις phase σε UPS.

ακη , το vapo δεν ειναι απλα μια συσκευη

εχει απο μεσα ενα πυκνωτη τερας κυριολεκτικα που ξεκιναει το μοτερ και μετα ειναι η περιελιξη του μοτερ που ειναι βαρια ,με την εννοια οτι τραβαει στιγμιαια πολλα αμπερ

επισης υπολογισε οτι αναλογα το φορτιο εχει και διακυμανση στα αμπερ

αρα εχουμε ενα πυκνωτη και ενα πηνιο και τα 2 τερατα

αυτοι οι καταναλωτες ειναι εν μερη παθητικοι αλλα ειναι και εν μερη εχουν και εμπεδηση

αυτα δεν ξερω πως αλληλεπιδρουν

απο την αλλη ενα Psu δεν εχει τετοιες συσκευες μιας και ειναι switching

τωρα για το active pfc οντως ολα τα τροφοδοτικα πλεον ειναι ετσι

αρα δεν θα επρεπε να λενε στα site απο τις εταιριες "μην το βαλετε πανω σε τετοιο psu"???

δλδ ελεος που να το ξερει ο αλλος αν αυτο το πραγμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

εχει δει κανεις τπτ τετοιο εστω με ψιλα γραμματα?

Είναι πολύ παλιά μοντέλα, γι αυτό και σε αυτές τις "καλές" τιμές.

δεν σε πιανω καθολου τωρα

ποια εννοεις?

και τι τιμες?

Θεωρητικά το UPS θα έπρεπε να σηκώνει το Vapochill εφόσον αυτό απαιτεί περί τα 300Watt. Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει, κάτι με το σήμα ίσως, χωρίς να είμαι σίγουρος. Αυτό κυρίως είχα στο μυαλό μου γιαυτό θέλησα να μπω σφήνα εδώ μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Είναι "κοινώς" γνωστό ότι στο ups δεν πρέπει να βάζουμε ΠΟΤΕ συσκευές που απορροφούν απότομα πολύ ρεύμα... Κλασσική περίπτωση εκτυπωτές laser, ανεμιστήρες (και γενικά συσκευές με μοτέρ)... Αν και η κατανάλωση ρεύματος υπερκαλύπτεται από το ups συνήθως, στιγμιαία απορροφούν πολύ ρεύμα που αν δεν χτυπήσει το overload του ups δεν είναι καθόλου καλό για τις μπαταρίες...

Spanaks το γνωρίζω αυτό απλά είχα έρθει σε επικοινωνία με την Asetek και μου έλεγαν οτι δεν βρίσκουν λόγο γιατί να μην δουλεύει το Vapochill με UPS αρκεί να το καλύπτει στα απαιτούμενα Watt - αμ δε. Τέλος πάντων και εν ολίγοις όλα αυτά τα γνωρίζω περί Lazer printers και άλλες συσκευές ισχύος απλά ακόμα και αυτοί που τα φτιάχνουν δεν μπορούν να μου δώσουν μια βέβαιη απάντηση, οπότε αναζητώ μόνος μου την λύση ή την εξήγηση.

Σκαθάρι, Άρη με λένε ρε συ το ξέχασες όχι Άκη ;)

Atiman έχεις κάτι να προτείνεις; Accupower 2000;

Turbo-X On-Line Ups NS-2KVA ... 699 ευρω.

Το ιδιο με το Accupower 2000 και φτηνοτερο.

Μπορεις ακομη και να το πας πισω αν δεν σου κανει μεσα σε 15 μερες.

Είναι "κοινώς" γνωστό ότι στο ups δεν πρέπει να βάζουμε ΠΟΤΕ συσκευές που απορροφούν απότομα πολύ ρεύμα... Κλασσική περίπτωση εκτυπωτές laser, ανεμιστήρες (και γενικά συσκευές με μοτέρ)... Αν και η κατανάλωση ρεύματος υπερκαλύπτεται από το ups συνήθως, στιγμιαία απορροφούν πολύ ρεύμα που αν δεν χτυπήσει το overload του ups δεν είναι καθόλου καλό για τις μπαταρίες...

φυσικα γιατι το στιγμιαιο βαρυ φορτιο απαιτει θεωρητικα απειρο ρευμα απο τις μπαταριες και αυτη η κατασταση τις καταστρεφει , οχι απλα τις αδειαζει

ειναι σαν να βαρας μιζιες στο αμαξι για 5 λεπτα με μπαταρια που δεν αντεχει τα στιγμιαια αμπερ , δεν θα ξεφορτισει απλα την μπαταρια ,θα την διαλυσει

Αυτο συμβαινει μονο στα On-Line UPS τεχνολογιας High frequensy IGBT που ειναι και τα περισσοτερα τα οποια λειτουργουν σαν διακοπτομενα τροφοδοτικα υψηλης συχνοτητας ακριβως αναποδα απο τα PSU των υπολογιστων μας.

Οι μπαταριες δεν ερχονται σ επαφη με το φορτιο αλλα θα παρεις τα Mosfet στο χερι λογω στιγμιαιου βραχυκυκλωματος.

Αυτο συμβαινει μονο στα On-Line UPS τεχνολογιας High frequensy IGBT που ειναι και τα περισσοτερα τα οποια λειτουργουν σαν διακοπτομενα τροφοδοτικα υψηλης συχνοτητας ακριβως αναποδα απο τα PSU των υπολογιστων μας.

Οι μπαταριες δεν ερχονται σ επαφη με το φορτιο αλλα θα παρεις τα Mosfet στο χερι λογω στιγμιαιου βραχυκυκλωματος.

χμ οκ πασο , δεν τοξερα

αλλα λεω εγω τωρα , αν αυτο γινεται στα ον λαιν , τοτε στα Line interactive γιατι να μην εχεις το ιδιο προβλημα αυτη τη φορα απο τις μπαταριες ομως?

χμ οκ πασο , δεν τοξερα

αλλα λεω εγω τωρα , αν αυτο γινεται στα ον λαιν , τοτε στα Line interactive γιατι να μην εχεις το ιδιο προβλημα αυτη τη φορα απο τις μπαταριες ομως?

Εγω ρε παιδια ειχα καταλαβει οτι στα line int. οταν εχεις ρευμα το συστημα δουλευει απο την πριζα και μολις πεσει το ρευμα γυρναει το διακοπτακι στην μπαταρια (σε 4-10 ms αρκετα αφου το hold up time του PSU σου ειναι 17ms) και συνεχιζει απο κει. Οποτε σε συνηθεις συνθηκες λειτουργιας (εχεις παροχη ρευματος) ΑΝ βαλεις μηχανηματα που τραβανε στιγμιαια πολλα A, θα μαμησεις τα mosfet κλπ κλπ, αλλα η μπαταρια δεν θα πειραχτει και δεν θα καταπονηθει. Αν τωρα πεσει το ρευμα και γυρισεις σε μπαταρια, λογικα θα υπαρχει καταπονηση, αλλα ποσο να διαρκει αυτο το σεναριο??

Στα online ομως το ρευμα που παιρνεις ειναι συνεχως απο την μπαταρια, οποτε και εξηγειται η καταπονηση της μπαταριας απο το το στιγμιαια υψηλο φορτιο.

Τωρα καπως αναποδα μου φαινεται οτι τα ειπατε εσεις, ή εγω κατι χανω.

Εγω ρε παιδια ειχα καταλαβει οτι στα line int. οταν εχεις ρευμα το συστημα δουλευει απο την πριζα και μολις πεσει το ρευμα γυρναει το διακοπτακι στην μπαταρια (σε 4-10 ms αρκετα αφου το hold up time του PSU σου ειναι 17ms) και συνεχιζει απο κει. Οποτε σε συνηθεις συνθηκες λειτουργιας (εχεις παροχη ρευματος) ΑΝ βαλεις μηχανηματα που τραβανε στιγμιαια πολλα A, θα μαμησεις τα mosfet κλπ κλπ, αλλα η μπαταρια δεν θα πειραχτει και δεν θα καταπονηθει. Αν τωρα πεσει το ρευμα και γυρισεις σε μπαταρια, λογικα θα υπαρχει καταπονηση, αλλα ποσο να διαρκει αυτο το σεναριο??

Στα online ομως το ρευμα που παιρνεις ειναι συνεχως απο την μπαταρια, οποτε και εξηγειται η καταπονηση της μπαταριας απο το το στιγμιαια υψηλο φορτιο.

Τωρα καπως αναποδα μου φαινεται οτι τα ειπατε εσεις, ή εγω κατι χανω.

μπορει ναχεις και δικιο γιατι στο πλαισιο μια μερα μου ταπαν αναποδα αποτι τα λες και μαλιστα εκανα και αρκετη ωρα κουβεντα

ο υπαλληλος επεμενε οτι το ονλαιν ενεργοποιειται ΜΟΝΟ οταν πεσει το ρευμα , κατα ταλλα κρατα τις μπαταριες φορτισμενες και γιαυτο αντεχουν και πιο πολλα χρονια , 3-4 μουπε , και γιαυτο λεει ειναι και πιο ακριβα

το αλλο λεει τροφοδοτει ΜΟΝΙΜΑ απο τις μπαταριες...

τελικα τι ισχυει

αρα SLN ειχε δικιο

αρα τα ονλαιν θαπρεπε λογικα να κρατανε λιγοτερο τις μπαταριες τους και τα αλλα περισσοτερο

δλδ θεωρητικα αν δεν κοπει το ρευμα για 2 χρονια θα πρεπει να κρατανε οι μπαταριες οσο και του συναγερμου μου που την αλλαζω καθε 3 χρονια ΑΝ ΚΑΙ δεν εχει δουλεψει καθολου απο την μπαταρια του

ενα αλλο θεμα που με καιει ειναι αυτο με τα ημιτονα , αν καποιος ξερει κατι ή καπποιο λινκ ας μου στειλει

ενα τελευταιο ειναι ποιο απο τα 2 ειδη κανει καλο φιλτραρισμα? λογικα το ονλαιν απλα ετσι ρωταω να σιγουρευτω...

SLN >>>>>>>>>>>>>>>>> Πωλητής Πλαισίου

Εκφρασμένο διαφορετικά:

Πωλητής Πλαισίου: 8==|)

SLN: 8==================================|)

Τι αθώο μυαλό...:whistling

ε συνηθως το 8 ειναι ματια

τωρα ο αλλος τοκανε @@ρια...

ειναι αναλογα απο ποια μερια θα το δεις

εσυ εστριψες το κεφαλι δεξια , εγω αριστερα...

εχω χ3στει στο γελιο λεμε

Mιας και το θεμα αναφερεται στα αθορυβα UPS θελω να ρωτησω αν το παρακατω ειναι αθορυβο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69980767&product=568155

Και καποιος γνωστης του θεματος αν εχει να προτινει κατι καλυτερο μεχρι 200€ γιατι τα εχω χασει με ολα αυτα που διαβασα εδω μεσα...ποιο ειναι καλυτερο κλπ κλπ κλπ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.