Jump to content

Αθορυβο UPS

BeetleJuice

Recommended Posts

xaxaxaxaxaxa

ποσο ρεαλιστικος!!!

+1000 απο μενα , αδερφε δεν παιζεσαι με τπτ ,ποσο δικιο εχεις !!!:clap::clap::clap:

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Εγω σου προτεινω APC1000VA ειναι μεν ακριβα αλλα αξιζουν.Εγω εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος.Τα καλυτερα στο χωρο πιστευω

Πάνε τα TURBO-X UPS (από το site τουλάχιστον!).

έχω τρια ups

nova 1100 avr αν και δουλεύει πάντα το φαν του είναι σχετικά ήσυχο, ακόμα και το μπιπ όταν κόβεται το ρεύμα δεν ενοχλεί ιδιαίτερα

turbox 1000 δεν έχει φαν αλλά όταν κόβεται το ρεύμα ανασταίνει και νεκρούς πολύ εκνευριστικό και δυνατό μπιπ

apc 1000 rs δουλεύει το φαν μόνο αν υπάρχει διακοπή ρεύματος και μπορεί να ρυθμιστεί από το πρόγραμμα του να μην ακούγεται το μπιπ

τις τελευταίες μέρες έβγαλαν τα λεφτά τους και με το παραπάνω

βέβαια σήμερα και όχι με διακοπή ρεύματος ξαφνικά το turbo x άρχισε να βγάζει καπνούς και μια απίστευτη μπόχα

αμέσως αποσυνδέω το pc και το μόνιτορ που ήταν επάνω του και βλέπω στο πάτωμα υγρά μπαταρίας ευτυχώς που έγραφα στο pc και το είδα αμέσως

παιδια μια κρισιμη ερωτηση

ποιες συσκευες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μπαινουν πανω σε Ups?

ας πουμε το κολητηρι μπορεις να το βαλεις?

μια λαμπα αλογονου?

ενα ξυπνητηρι

ρωταω με το σκεπτικο αν πρεπει οι συσκευες που μπαινουν πανω να εχουν μεσα τους τροφοδοτικο PWM ή αν μπορουν να ειναι και απλοι παθητικοι καταναλωτες οπως ας πουμε μια αντισταση ή μια λυχνια ή ενας μετασχηματιστης ή ενα τροφοδοτικο

εχει τεραστια σημασια

ας πουμε η οθονη λογικα εχει ενα PWM τροφοδοτικο μεσα

ενα psu επισης το ιδιο

μια λαμπα αλογονου εχει εναν μετασχηματιστη πρωτα και αυτος ο μετασχηματιστης τροφοδοτει την λαμπα αλογονου

ενα κολητηρι ειναι μια σκετη αντισταση

προφανως δεν ρωταω αν μπορω να συνδεσω το ψυγειο , την κουζινα , την ηλεκτρικη σκουπα ή το φουρνακι μικροκυματων , δεν ειμαι τοσο γκαου

αλλα ας πουμε ενα σετακι αυτοενισχυομενα ηχεια μπορουν να μπουν πανω?(μετασχηματιστη εχουν και τροφοδοτικο)

ενας ενισχυτης ηχου μπορει να μπει?

μια κονσολα dj?

ενα cdplayer? ενα dvd? (deck)

έχω τρια ups

nova 1100 avr αν και δουλεύει πάντα το φαν του είναι σχετικά ήσυχο, ακόμα και το μπιπ όταν κόβεται το ρεύμα δεν ενοχλεί ιδιαίτερα

turbox 1000 δεν έχει φαν αλλά όταν κόβεται το ρεύμα ανασταίνει και νεκρούς πολύ εκνευριστικό και δυνατό μπιπ

apc 1000 rs δουλεύει το φαν μόνο αν υπάρχει διακοπή ρεύματος και μπορεί να ρυθμιστεί από το πρόγραμμα του να μην ακούγεται το μπιπ

τις τελευταίες μέρες έβγαλαν τα λεφτά τους και με το παραπάνω

βέβαια σήμερα και όχι με διακοπή ρεύματος ξαφνικά το turbo x άρχισε να βγάζει καπνούς και μια απίστευτη μπόχα

αμέσως αποσυνδέω το pc και το μόνιτορ που ήταν επάνω του και βλέπω στο πάτωμα υγρά μπαταρίας ευτυχώς που έγραφα στο pc και το είδα αμέσως

το μηχανημα που θα μπει πανω στο Ups ειναι ολο Passive και βγαζει με το ζορι 18db

ΔΕΝ θελω ξαφνικα να βρω κανα μπελα απο το ups και να παραπονιεται ο αλλος για θορυβο

πανε τα λεφτα πεταμενα και ολη η δουλεια που εχουμε κανει εως τωρα

οταν λες το fan δουλευει ολη την ωρα , ακουγεται ας πουμε παραπανω απο εναν σκληρο 250 γιγα την ωρα που γραφει-διαβαζει?

στο γραφείο δεν έχει και τόση ησυχία και μπορει κάποιος και να μην το ακούει

σε ήσυχο περιβάλλον όμως θα ακούγεται

σίγουρα δεν κάνει σαν δυνατό φαν αερόψυξης αλλά ακούγεται άρα πιστεύω θα είναι πιο δυνατό από 18db

μέχρι χτες συμπαθούσα το τουρμπο διότι έκανε τα μισά λεφτά απο το apc και οπότε το χρειάστηκα

έκανε την δουλεία του, σήμερα όμως που κάηκε από οτι φάνηκε θα πρότεινα apc αν θες κατι πραγματικά αθόρυβο

@Johny Γιατί ρε συ δε μπαίνεις στη κονσόλα μιας και έχεις APC να κλείσεις απο εκεί το ηχείο? Εγώ αυτό έχω κάνει. Και δεν δημιουργείται και κανένα πρόβλημα γιατί ή απο την μπαταρία θα το ακούσω οτι έχει πέσει το ρεύμα αν είναι πρωί (και έχει τρομερή ησυχία) ή αν είναι βράδυ... ε, εκεί το καταλαβαίνεις, όπως και να χει. Δε χαλάς και εγγύηση, το ξαναανοίγεις και όποτε θες...

Τώρα... η μπαταρία ακούγεται περίπου όσο και ο δίσκος όταν δουλέβει, αλλά φαντάσου συνεχόμενα, κάνει ενα bzzzz...

Πάνω στο UPS δεν κάνει να τοποθετήσεις απ όσο ξέρω συσκευές με τρελή κατανάλωση, ιδίως σε spike μορφή, όπως είναι εκτυπωτής laser, πιστολάκι, ηλεκτρική σκούπα κλπ. Ηχεία, dvd κλπ όχι μόνο κάνει, είναι και γι αυτά σχεδιασμένα. Τώρα, για κάτι με απλή αντίσταση δεν ξέρω, ας απαντήσει κάποιος ηλεκτρολόγος etc. :)

Το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι δεν κάνει να βάλεις πάνω στερεοφωνικά εκτός αν το UPS σου υποστηρίζει sinewave (νομίζω μόνο τα APC το έχουν),αλλά π@@@@@ριές!Εγώ εχώ πάνω στο TURBO-X ηχεία και στερεοφωνικό ολόκληρο και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.Τώρα αν αντι για 20 χρόνια ζωής,μου πεθάνει στα 15 δεν με πολυνοιάζει να σου πω και την αλήθεια!

ειστε κορμια

σας ευχαριστω ολους

λοιπον το τελικο σεταπ ειναι

320 pc

80 tft 22 wide

220 speaker with amp

συνολο 620 WATT

αρα παω για 1000VA?

10 λεπτα θελει το παλικαρι κρατημα

Μάστορα τα "220 speaker with amp" δεν χρειάζεται να είναι επάνω στην μπαταρία του UPS, υπερβολή.....

Τα UPS βγάζουν και μπρίζες "προστατευμένες" από υπερ/υποτάσεις οι οποίες δεν μετράνε στα watt. Αλλά πέρα από αυτό για 10 λεπτά πρέπει μάλλον να πάει σε 1000.

οκ συμφωνω αλλα οταν ο αλλος κανει ηχογραφηση με full gains και ξαφνικα γινει κατι θα κανει τοσο δυνατο τσαγ που μπορει να τα παρει στα χερια ολα

και τα ηχεια αυτα δεν εχουν 100 ευρω , ειναι monitor nearfield ηχεια και νομιζω εχουν κανα χιλιαρικο

και το θεμα δεν ειναι ποσο εχουν αλλα το οτι μπορει να παθουν ζημια και να μην παιζουν σωστα μετα

εδω το θεμα ειναι η προστασια του εξοπλισμου οταν γινεται ηχογραφηση , η σωστη και φιλτραρισμενη ταση , μηδεν βομβος κτλ κτλ

ετσι το θελει ετσι θα του το κανω

τωρα τι θα κανει με τον θορυβο στο ups δεν ξερω , ας το βγαλει εξω απο το control room και ας τοχει πιο μακρια , λογικα δεν υπαρχει προβλημα να τραβηξουμε μπαλαντεζα ε?

Δε θα έχεις κανένα πρόβλημα όσων αφορά τον ήχο για το TURBO-X,αφού δεν έχει ανεμιστήρι πάνω.Μάλιστα βγάζει και 2 suko πίσω κατευθείαν!:T:

οκ συμφωνω αλλα οταν ο αλλος κανει ηχογραφηση με full gains και ξαφνικα γινει κατι θα κανει τοσο δυνατο τσαγ που μπορει να τα παρει στα χερια ολα

και τα ηχεια αυτα δεν εχουν 100 ευρω , ειναι monitor nearfield ηχεια και νομιζω εχουν κανα χιλιαρικο

και το θεμα δεν ειναι ποσο εχουν αλλα το οτι μπορει να παθουν ζημια και να μην παιζουν σωστα μετα

εδω το θεμα ειναι η προστασια του εξοπλισμου οταν γινεται ηχογραφηση , η σωστη και φιλτραρισμενη ταση , μηδεν βομβος κτλ κτλ

ετσι το θελει ετσι θα του το κανω

τωρα τι θα κανει με τον θορυβο στο ups δεν ξερω , ας το βγαλει εξω απο το control room και ας τοχει πιο μακρια , λογικα δεν υπαρχει προβλημα να τραβηξουμε μπαλαντεζα ε?

..καλα ρε μαν...μιλας για δουλεια studio φαση τοση ωρα και το συζητας κιολας....ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ οτι θα παρει APC1000...τσιγγουνιες με κινεζικα μαι ας προιοντα θα κανετε ωρε :o

Εγώ έχω 3 UPS.

2 APC 1500VA SmartUPS και 1 MGE Nova 600.

Το Nova είναι τίμιο, έχω πάνω του το ταρατσο-pc.

Στο 1 APC έχω πάνω του το Nova (τίμιο είπα, όχι ότι κρατάει η μπαταρία!), και 2 pc. LOAD αρκετά χαμηλό, 1-2 γραμμές.

Στο άλλο APC έχω το main PC μου, 2 οθόνες (η μία μάλιστα 21" crt), το φωτιστικό του δωματίου, 5-6 εξωτερικούς δίσκους κλπ. Γεγονός είναι ότι μόλις άνοιγα το πολύμπριζο, πριν πάρω το UPS, έπεφτε η ασφάλεια του σπιτιού από τα πολλά τροφοδοτικά που τραβάγανε μαζί ρεύμα. Το APC δεν έχει μασήσει.

Από θόρυβο, το APC με ξυπνάει χαλαρά, όχι τόσο τα beep όσο ο απίστευτος θόρυβος των ανεμιστήρων. Το MGE είναι λίγο πιο αθόρυβο, αλλά και πάλι ο μετασχηματιστής του ακούγεται πολύ, και κάνει και το σπαστικό beep.

Το ένα apc ups μου είχε κάψει έναν πόλο μπαταρίας και είχε κλατάρει, αλλά το έφτιαξα εύκολα (καθάρισα απλά τις επαφές και έβαλα βαζελίνη, κάνει θαύματα!).

Γενικά σου προτείνω ανεπιφύλακτα APC SmartUPS σειρά, που βγάζει και ένα sinewave, έχει λογική στο κόστος, καλό χρόνο απόκρισης, καλό από άποψη δύναμης, και καλό management (μέσω καλωδίου αλλά κυρίως με extra ethernet interface).

Υπάρχουν πολλές φορές 2ο χέρι APC με 3ετή εγγύηση και νέες μπαταρίες, που πωλούνται σαν refurbished. Και τα 2 που έχω τέτοια είναι, με κόστος 140 το πρώτο και 160 το δεύτερο, αρκετά λιγότερα από τα 500+ που έχει καινούριο, και δεν νομίζω ότι μασάει ;)

Γενικά όσο πιο χαλαρά το δουλεύεις τόσο καλύτερα, δηλαδή καλύτερα ένα 1500 από ένα 1000άρι, και πιο χαλαρά θα δουλεύει και πιο πολύ θα σου κρατάει.

Βλεπω υπαρχουν πολλοι γνωστες στο θεμα UPS οποτε ζηταω τη βοηθεια σας στο προβλημα μου :hi:

Ψαχνω UPS το πολυ 150 ευρωπουλακια

Line interactive η stand by?

Υπαρχει UPS με λειτουργια shut down / hibernate αφου περασουν τα 5 με 10 λεπτα που το PC τροφοδοτειται απο το UPS μετα απο διακοπη ρευματος ?

Στην κατηγορια τιμης που ψαχνω υπαρχει κατι καλο και αξιοπιστο?

Βλεπω υπαρχουν πολλοι γνωστες στο θεμα UPS οποτε ζηταω τη βοηθεια σας στο προβλημα μου :hi:

Ψαχνω UPS το πολυ 150 ευρωπουλακια

Line interactive η stand by?

Υπαρχει UPS με λειτουργια shut down / hibernate αφου περασουν τα 5 με 10 λεπτα που το PC τροφοδοτειται απο το UPS μετα απο διακοπη ρευματος ?

Στην κατηγορια τιμης που ψαχνω υπαρχει κατι καλο και αξιοπιστο?

Τι θες να βάλεις πάνω?Μέσω software γίνονται οι ρυθμίσεις που λες!

Εγώ έχω 3 UPS.

2 APC 1500VA SmartUPS και 1 MGE Nova 600.

Το Nova είναι τίμιο, έχω πάνω του το ταρατσο-pc.

Στο 1 APC έχω πάνω του το Nova (τίμιο είπα, όχι ότι κρατάει η μπαταρία!), και 2 pc. LOAD αρκετά χαμηλό, 1-2 γραμμές.

Στο άλλο APC έχω το main PC μου, 2 οθόνες (η μία μάλιστα 21" crt), το φωτιστικό του δωματίου, 5-6 εξωτερικούς δίσκους κλπ. Γεγονός είναι ότι μόλις άνοιγα το πολύμπριζο, πριν πάρω το UPS, έπεφτε η ασφάλεια του σπιτιού από τα πολλά τροφοδοτικά που τραβάγανε μαζί ρεύμα. Το APC δεν έχει μασήσει.

Από θόρυβο, το APC με ξυπνάει χαλαρά, όχι τόσο τα beep όσο ο απίστευτος θόρυβος των ανεμιστήρων. Το MGE είναι λίγο πιο αθόρυβο, αλλά και πάλι ο μετασχηματιστής του ακούγεται πολύ, και κάνει και το σπαστικό beep.

Το ένα apc ups μου είχε κάψει έναν πόλο μπαταρίας και είχε κλατάρει, αλλά το έφτιαξα εύκολα (καθάρισα απλά τις επαφές και έβαλα βαζελίνη, κάνει θαύματα!).

Γενικά σου προτείνω ανεπιφύλακτα APC SmartUPS σειρά, που βγάζει και ένα sinewave, έχει λογική στο κόστος, καλό χρόνο απόκρισης, καλό από άποψη δύναμης, και καλό management (μέσω καλωδίου αλλά κυρίως με extra ethernet interface).

Υπάρχουν πολλές φορές 2ο χέρι APC με 3ετή εγγύηση και νέες μπαταρίες, που πωλούνται σαν refurbished. Και τα 2 που έχω τέτοια είναι, με κόστος 140 το πρώτο και 160 το δεύτερο, αρκετά λιγότερα από τα 500+ που έχει καινούριο, και δεν νομίζω ότι μασάει ;)

Γενικά όσο πιο χαλαρά το δουλεύεις τόσο καλύτερα, δηλαδή καλύτερα ένα 1500 από ένα 1000άρι, και πιο χαλαρά θα δουλεύει και πιο πολύ θα σου κρατάει.

soto εισαι θεος οκ αλλα ρε μαν δεν καταλαβα

γιατι σε ξυπναει?

οταν εχει διακοπη ή παντα?

οταν εχει διακοπη δεν με νοιαζει ρε συ

οταν ειναι νορμαλ με νοιαζει να μην ακουγεται...

απο που τα παιρνουμε αυτα τα μετταχειρισμενα-ανανεωμενα?

όταν έχεις ρευμα beetle απλά δεν καταλαβαίνεις αν έχει APC ή όχι.

επειδή μιλάς για εγγραφές κλπ μήπως να κοίταζες και τίποτα πιο σοβαρό σε χρόνους μεταγωγής ή/και καθαρότερη ημιτονική?

επίσης τα μπλιμπλίκια που λες σε cold boot ούτε για πλάκα δεν θα τα έχεις με 1000va

1VA~0,66Watt πολύ μπακαλέ και ρεαλιστικά

αν εσύ κοστολογείς το σύστημα σου ~620Watt χώσε +20-25% περιθώριο επέκτασης

πες πως έχει να χτυπήσεις ένα φραπέ

πάς ΧΑΛΑΡΑ με minimum τα 1500Watt

το APC 1000RS και εδώ με σύστημα :

core2Du@3100(E4500)

2x1GB μνήμες

5 sata δίσκους

2 οπτικά

3870 κάρτα

ηχεία 7.1

monitor 20" τουφτ

ενδεικτικός χρόνος περί τα 24minutos

με μπαταριά 2+ χρόνων

όμως για να σου δώσω και ένα νούμερο που δεν είπαν οι φίλοι μέχρι τώρα

το παραπάνω σύστημα idle το βλέπει το apc σαν 186Watt ;) και full processor 210Watt

Σίγουρα (από ότι έχω διαβάσει σε οδηγίες/manual των UPS που έχω) δεν συνδέεις Laser εκτυπωτή. Επίσης φαντάζομαι πως δεν πρέπει να συνδέσεις θερμικές συσκευές (καλοριφέρ, αερόθερμο κλπ).

Στερεοφωνικό δεν είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις αν δεν υποστηρίζει sinewave, αλλά ότι τα συστήματα ήχου γενικά (και γιαυτό οι High-end-άδες δίνουν ένα κάρο λεφτά ) χρειάζονται καθαρό ρέυμα χωρίς παρεμβολές/spikes στο ημίτονο και ο τετραγωνικός παλμός που δίνουν τα άλλα UPS είναι το εντελώς αντίθετο --> χάνουν σε ποιότητα ήχου...ίσως και κάποια ευαίσθητα μηχανήματα να μην μπορούν να λειτουργήσουν καν...

UPS είχα το APC RS500 και κάηκε μετά από 3,5 χρόνια (μάλλον υπερφόρτιση) και το Mustek 800 USB που δουλεύει μια χαρά και έκανε δουλειά σε αρκετές περιπτώσεις...

Το Mustek κρατάει συστημα των 91W (τόσο μου δείχνει το πρόγραμμά του σε αναπαραγωγή Full-screen video) σίγουρα 20min (τόσο το τσέκαρα σε ρύθμιση/τεστ που έκανα-δεν δοκίμασα παραπάνω ώρα στο timer του). Το σύστημα αποτελείται από LG M228Wa-BZ (Brightness 65%) και Αthlon 3500+, 2GB DDR2-667,120GB hdd, 8600gt , Dvr-rw και 3 ανεμιστήρια...

...οπότε για τη χρήση που λές και για το σύστημα, μάλλον σωστά έπαιξες 1000VA...

EDIT: Τόση ώρα έγραφα και δεν είδα το :

"εδω το θεμα ειναι η προστασια του εξοπλισμου οταν γινεται ηχογραφηση , η σωστη και φιλτραρισμενη ταση , μηδεν βομβος κτλ κτλ"

Άρα φίλε μου μήπως να κοίταζε κάτι να δίνει "καθαρό" ρεύμα στον εξοπλισμό του --> καθαρό ημίτονο???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.