Jump to content

Απεργιακός Παλμός σήμερα σε όλη την Ελλάδα

katevastiras1416003242

Απεργία και συμμετοχή.  

66 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Μλκ σκέφτεσαι να πάς 100 [το ξέρω οτι ειναι ιδια πιθανότητα να παιξουν tccd 2-2-2-5-12 @ 347 2,5v ] και να σε καλέσουν να παρουσιαστείς ? :hehe:

H διαφορά μας από κάποια άλλα κράτη είναι ότι εδώ η απεργία βλάπτει τους συνανθρώπους μας κι όχι τους υπαίτιους. Για παράδειγμα, διάβαζα πριν λίγο καιρό για απεργία σε μέσα μαζικής μεταφοράς σε γειτονική χώρα. Ξέρετε τι έκαναν? Έκλεισαν τους ακυρωτές εισιτηρίων αλλά πήγαν κανονικά στη δουλειά τους. Το κράτος πλήρωσε βενζίνες, μισθούς, συντήρηση, ο κόσμος εξυπηρετήθηκε, κι οι απεργοί πέρασαν το μήνυμα με το κεφάλι ψηλά.

Θέλει να κάνει απεργία η ΔΕΗ? Ο πΟΤΕ? Ας κάνει. Ας κλείσει τους μετρητές για 5-10 ημέρες, να δείτε πως θα τσούξει. Αλλά δεν έχει κανείς τα @@ να το κάνει αυτό, βολεμένοι είναι όλοι και οι συνδικαλιστές ακόμα περισσότερο.

Τι λες βρε να κλείσει τους μετρητές; Θα τους κρεμάσουν τους ανθρώπους μετά. Ήδη τώρα είχαμε τόσα και τόσα. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό είναι ότι κανένας τους δεν θέλει να σου κόψει το ρεύμα και το τηλέφωνο. Συμμετέχουν σε απεργία, λιγότερο προσωπικό και πάει λέγοντας η αλυσίδα. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι κεφαλές των συνδικαλιστικών σωματείων ίσως να είναι βολεμένοι, όμως οι εργάτες, οι υπάλληλοι μόνο βολεμένοι δεν είναι. Και μη το πηγαίνεις μόνο στο δημόσιο. Εγώ που συμμετείχα στην πρότελευταια απεργία κι ήμουν ένας από τους 100.000++++ ανθρώπους κι έχασα ένα ημερομήσθιο τι είμαι; Βολεμένος; Δεν είμαι. Αγανακτισμένος είμαι ... γιαυτό αποφάσισα να πάρω και των οματίων μου και να φύγω...

Τι λες βρε να κλείσει τους μετρητές; Θα τους κρεμάσουν τους ανθρώπους μετά

ο στοχος της απεργιας σαν νομικης κατασκευης ειναι να "βλαψει",να πληξει τον εργοδοτη και οχι τους πελατες...δεν θα κρεμουσαν κανεναν ..απλα στο ελλαντα ο πιο ευκολος στοχος(βλεπε λαος) ειναι το πρωτο θυμα...

Από τα ολίγα που γνωρίζω, οι μετρητές της ΔΕΗ δεν κλίνουν.

Άσε που και να έκλειναν θέλει διπλοβάρδιες κάνα μήνα, για όλα τα ρολόγια της χώρας

ο στοχος της απεργιας σαν νομικης κατασκευης ειναι να "βλαψει",να πληξει τον εργοδοτη και οχι τους πελατες...δεν θα κρεμουσαν κανεναν ..απλα στο ελλαντα ο πιο ευκολος στοχος(βλεπε λαος) ειναι το πρωτο θυμα...

ο στοχος της απεργιας σαν μεσω κοινωνικου αγωνα και οχι νομικης φαρσας,ειναι να μπορεσουν οι εργαζομενοι να διεκδηκησουν και εν τελει να κερδισουν τα αιτηματα-δικαιωματα τους.

Δεν ειναι να βλαψει και να πληξει τον εργοδοτη γενικα και αοριστα,δεν ειναι να βλαψει και να πληξει τους πελατες γενικα και αοριστα.

Και ο εργοδοτης οπως και οι πελατες,σε μια απεργιακη κινητοποιηση θυγονται και αυτο ειναι λογικο.Ο μεν εργοδοτης θυγεται αμεσα γιατι το συμφερον των εργαζομενων περναει μεσα απο τις δικες του αποφασεις και τσεπη,οποτε πρεπει και ειναι ο πρωτος που στοχοποιειται και πλητεται απο την απεργια,ενω οι δε πελατες θυγονται γιατι με την απεργιακη κινητοποιηση εχουμε σαν αποτελεσμα η επιχειρηση να υπολειτουργει ή κ να μην λειτουργει καθολου,με αποτελεσμα να μην μπορει να παρεχει η ιδια στους πελατες τις υπηρεσιες/προιοντα της.

Μόνος σου επιλέγεις το πως θα ζήσεις, και το πως θα είναι η καθημερινότητά σου. Τα πράγματα, δεν είναι εύκολα, αλλά ποτέ και πουθενά δεν ήταν καλύτερα. Προσαρμόσου, και ζήσε. It's totally up to you. αν δεν μπορείς, είναι δικό σου το πρόβλημα, και μόνο

(δεν απευθύνομαι ειδικά σε εσένα, αλλά με αφορμή το κομμάτι από το ποστ σου, που παρέθεσα, απευθύνομαι και σε εσένα)

Διαφωνω καθετα με αυτην την προσεγγηση.

Καλως η κακως η επιλογη του καθενος μας γινεται μεχρι το σημειο του σχεδιασμου και της επιθυμιας.Απο κει και περα υπισερχονται και αλλοι παραγοντες τους οποιους δεν καθοριζουμε μονοι μας.

Τα πραγματα οντως δεν ειναι ευκολα αλλα σιγουρα καπου καπως καποτε ηταν οχι μονο καλυτερα,αλλα πολυ καλυτερα.Και για να μην παμε πολυ μακρια,η προ-ευρω εποχη ηταν σιγουρα καλυτερη για τον μεσο Ελληνα,πριν δλδ αρχιζει το μεσο πραγματικο εισοδημα να εξαυλωνεται...

Η προσαρμογη απο την αλλη δεν ειναι κατι ευκολο και σε καμια περιπτωση δεν δεχομαι πως ευθυνομαι εγω που δεν μπορω να προσαρμοστω σε ενα μελλον που εχουν ετοιμασει αλλοι για μενα,χωρις εμενα,πολυ πριν απο μενα.

Δλδ να προσαρμοστω στην ασφαλιστικη + συνταξιοδοτικη ανυπαρξια?Να προσαρμοστω στα 740 ευρω βασικο μισθο το 2009?Στην ανασφαλιστη εργασια?Στην ιδιωτικη εκπαιδευση?

Προσωπικα αρνουμαι να προσαρμοστω σε αυτο το εργο.Και πανω απο ολα ειναι ζητημα του τι θελω και οχι του τι μπορω.Γιατι μπορω να προσαρμοστω φυσικα.Να κανω 2-3 δουλειες μεταξυ ημιαπασχολησης και ετεροαπασχολησης και ανασφαλιστης-μαυρης εργασιας,να μην εχω χρονο ουτε για να δω τους φιλους/οικογεννεια μου,να σκιβω το κεφαλι και να λεω ευχαριστω καθε φορα που θα μου ριχνουν τις κατραπακιες και να συνεχιζω σαν το μουλαρι το δρομο μου,καθως οι απο πανω θα με καμτσικωνουν κρατοντας το καροτο δεμενο μπροστα μου με την κρυφη ελπιδα οτι αμα τρεξω περισσοτερο ή πιο γρηγορα,ισως και να το προλαβω καποτε,παραδεχομενος μοιρολατρικα πως τι να κανουμε,ετσι εχει η κατασταση και δεν αλλαζει.

Οχι,προσωπικα επιλεγω πως δεν θελω κατι τετοιο και θα προσπαθησω συλλογικα,μαζι με αλλους που δεν τους αρεσει αυτη η κατασταση,να αλλαξω αυτο το μαυρο μελλον οσο δυσκολο και να ειναι.

Αυτο που δεν εχω καταλαβει εδω και τοσο καιρο που γινεται αυτη η κουβεντα για την απεργια της ΔΕΗ συγκεκριμενα,αλλα και γενικα για τις απεργιες ειναι το εξης.

Γιατι ορισμενοι θεωρουν τον εαυτο τους "ξεχωριστες" περιπτωσεις που χριζουν ειδικης αντιμετωπησης?Γιατι κατηγορουν αυτους που θελουν να διεκδικησουν ενα καλυτερο αυριο θεορωντας εαυτους θιγομενους,ενω την ιδια στιγμη και οι ιδιοι θυγοται με τον Α η τον Β τροπο?

Το προβλημα επαναλαμβανω για πολλοστη φορα,δεν ειναι ο ανταγωνισμος μεταξυ των εργαζομενων πασης φυσης.Το προβλημα ειναι μεταξυ των εργαζομενων και της εργοδοσιας.Οι βολεμενοι ειναι αυτοι που πρωτοι λακιζουν στις απεργιες,ειναι οι πρωτοι που συμβιβαζονται και ειναι οι πρωτοι που εγκαταλειπουν τον αγωνα εις βαρρος των υπολοιπων.Ειναι οι συνδικαλιστες τις ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που υπεγραψαν την εξεφτελιστικη συμβαση εργασιας και την ελεινη σταδιακη αυξηση (μεσα σε ενα χρονο απο 647,ο βασικος να γινει 740) και ειναι αυτοι που ξεπουλανε τους αγωνες για ενα κομματι ψωμι.

Αυτοι ολοι ομως αποκαλυπτονται μονο σε φαση κινηματος και κινητοποιησεων και μονο τοτε μπορουν οι πραγματικα πρωτοπορες δυναμεις να τους παραμερισουν και να τους προσπερασουν-ξεγραψουν.

Αυτο εχει γινει και εχει αποδειχτει ιστορικα σε ολοκληρο τον πλανητη,οσο και αν καποιοι συστηματικα και εκσεμενα θελουν να το αποκρυπτουν και να το ξεχνανε.

@xrist

Το προβλημα δεν εισαι ουτε εσυ ουτε ο δεκτης και ο καταψυκτης σου.

Αυτος ο εγωκεντρισμος θα σας φαει.Αφου νιωθεις θυγμενος,τραβα και ζητα την αποζημιωση απο τον ηθικο αυτουργο που δεν ειναι αλλος απο την κυβερνηση και τους εργοδοτες.Αυτους δλδ που εξοθουν τους εργαζομενους στις απεργιες.

Αν θεωρουσα πως το προβλημα σου (αλλα και γενικα) θα λυνοταν με το να σου αντικαταστησω εγω την φθαρμενη περιουσια σου θα το εκανα.Αλλα δεν ειναι αυτη η λυση,οποτε απλουστατα δεν κανω τπτ για αυτο οσο δεν το καταλαβαινεις και συ.

@galioni

Μιλησες αρκετες φορες για σεβασμο και ελλειψη σεβασμου και τα σχετικα.

Οι εργοδοτες και η κυβερνηση οταν καταργουν κεκτημενα δικαιωματα οπως η κοινωνικη ασφαλιση και η συνταξη,οταν δινουν μισθους πεινας (αντε ζησε εσυ με 640 βασικο μισθο) και αυξησεις πεινας,αυτοι λοιπον σεβονται ΕΜΑΣ του εργαζομενους και ΕΜΑΣ τους υπολοιπους?

Στον Αγγελιοφορο της Δευτερας (χθες) υπαρχει ενα αρθρο που συγκεκριμενα αναφερει,οτι μετα απο μελετη,υπολογιζεται πως μια 4μελης οικογεννεια στην Ελαδα χρειαζεται ~3000 ευρω το μηνα για να ζησει,με το 40% αυτων των χρηματων να πηγαινει σε τροφη,καυσιμα,εκπαιδευση.

Ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του λοιπον για το ποιος εχει δικιο κ ποιος αδικο,οπως επισης και για το κατα ποσο εν τελει οι απεργιες ειναι παρανομες ή αν ο αγωνας των εργαζομενων ειναι δικαιος.

Αυτός ο τρίτος είναι ήδη στην θέση σου απλά δε το έχει καταλάβει ακόμη. Εκτός αν μιλάμε για "κατέχων" τρίτο. Οι απεργίες όσο και "σπαστικές", κουραστικές, εκνευριστικές να είναι, είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγεις τα χειρότερα εφόσον το 30% του πλυθησμού αποφασίζει για την τύχη του 100% μέσα από 280 άχρηστους στην βουλή (αφήνω μερικούς που αξίζουν). Με ποιον άλλον τρόπο μπορείς εσύ, εγώ, ο τρίτος να αντισταθούμε στα 170 χρόνια σύνταξη και 150 χρόνια εργασία;
Τι λες βρε να κλείσει τους μετρητές; Θα τους κρεμάσουν τους ανθρώπους μετά. Ήδη τώρα είχαμε τόσα και τόσα. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό είναι ότι κανένας τους δεν θέλει να σου κόψει το ρεύμα και το τηλέφωνο. Συμμετέχουν σε απεργία, λιγότερο προσωπικό και πάει λέγοντας η αλυσίδα. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι κεφαλές των συνδικαλιστικών σωματείων ίσως να είναι βολεμένοι, όμως οι εργάτες, οι υπάλληλοι μόνο βολεμένοι δεν είναι. Και μη το πηγαίνεις μόνο στο δημόσιο. Εγώ που συμμετείχα στην πρότελευταια απεργία κι ήμουν ένας από τους 100.000++++ ανθρώπους κι έχασα ένα ημερομήσθιο τι είμαι; Βολεμένος; Δεν είμαι. Αγανακτισμένος είμαι ... γιαυτό αποφάσισα να πάρω και των οματίων μου και να φύγω...

:clap: ;)

Αναρωτιέμαι κάτι που αναρωτήθηκα και παλαιότερα:

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που λένε πως "έξω δε γίνονται αυτά", "οι πολιτισμένοι λαοί δεν τα κάνουν αυτά", κτλ, δε βλέπουν τι γίνεται στη Γαλλία τώρα π.χ.?

Αλλάζουν πλευρό όταν τα παίζει η τηλεόραση, δε δίνουν σημασία, δεν ξέρω, απορώ.

Ή όντως έχουν τόσο πολύ πέσει "θύμα" του "είσαι πολιτισμένος άνθρωπος - δεν κάνεις απεργίες και διαμαρτυρίες σαν τους λαϊκούς" που προμοτάρεται τόσο πολύ από την κοινωνία?

Κάποιος βγήκε και είπε (σωστά) μια μέρα ότι η νέα υπερδύναμη θα είναι αυτή που θα βάλει ρομπότ στη θέση των εργατών, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό αλλού, σε πιο πνευματικά επίπεδα και tasks. Έτσι θα επιτύχει maximum παραγωγή (τα ρομπότ, ρομπότ θα ταϊζουν + δεν θέλουν μισθό + είναι εξειδικευμένα στην εργασία τους) και ταυτόχρονα maximum καταναλωτισμό από τους ανθρώπους + πνευματική πρόοδο (μιας και τα προς το ζειν οι άνθρωποι θα τα βγάζουν με την πνευματική εργασία - εξέλιξη νέων ιδεών, κτλ κτλ).

Δεν καταλαβαίνουν μερικοί όμως, ότι αυτό το πράγμα γίνεται εδώ και 60 χρόνια, απλά με βιολογικά ρομπότ?

Το έξω, είναι -κυρίως- η Αμερική (ΗΠΑ).

Ευρώπη και Γαλλία, και Γερμανία, και Ισπανία, και Πορτογαλία και και και δόξα το θεό οι όροι εργασίας δεν είναι τόσο χάλια και μπορείς να απεργήσεις που και που. Βέβαια την κατάσταση του ελληνικού δημοσίου δεν ξέρω πόσες χώρς την έχουν.

Βέβαια την κατάσταση του ελληνικού δημοσίου δεν ξέρω πόσες χώρες την έχουν.

Την έχει η Τουρκία...

2 γνωστοί, ο Κ κι ο Τ, ήθελαν να κάνουν κάτι δικό τους. Ο Κ ήταν δάσκαλος σε σχολείο και πήρε μετάθεση στη Μυτιλήνη. Πείθει τον Τ να τα παρατήσει όλα και να πάει μαζί του για να κάνουν τουριστική επιχείρηση ώστε να δουλεύουν 6-8 μήνες και τους υπόλοιπους να είναι χαλαροί. Με τα πολλά το αποφασίζουν και φεύγουν. Για να μην πολυλογώ, μετά από 8 μήνες, αφού αντιμετώπισαν τις απίστευτες δυσκολίες του Ελληνικού δημοσίου, με τη βοήθεια των ντόπιων ανταγωνιστών (σημειωτέον, ο παππούς του Κ ήταν από τη Μυτιλήνη αλλά είχε φύγει χρόνια), δεν είχαν καταφέρει να ανοίξουν το μαγαζί, ενώ είχαν ήδη πληρώσει νοίκια, αέρα, εξοπλισμό και η σεζόν έφτανε στο τέλος της. Μία Πέμπτη πρωί ο Τ εξαφανίζεται. Κλειστά κινητά, ούτε σημείωμα, ούτε ειδοποίηση, τίποτα. Ο Κ ανησυχεί πολύ, αλλά επειδή γνώριζε ότι ήταν πολύ εκνευρισμένος με την κατάσταση κι θεωρούσε τον εαυτό του υπαίτιο που τον έφερε στο νησί, του έδωσε 2-3 ημέρες χρόνο, πριν πάει στις αρχές να δηλώσει εξαφάνιση.

Ο Τ, επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ, μέσα στην τρελή χαρά, κι αφού ζήτησε συγνώμη για την απροειδοποίητη εξαφάνιση, εξήγησε στον Κ τι συνέβη.

Τ: Γιατί φύγαμε από την Αθήνα?

Κ: Γιατί είχαμε βαρεθεί τη φασαρία, το νέφος, το άγχος, την πίεση κι θέλαμε να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας.

Τ: Πόση ώρα έκανες να πας στη δουλειά σου?

Κ: 50-60' κι αν έβρεχε ή είχε καμιά απεργία, πολύ παραπάνω.

Τ: Αν τώρα κάνεις να πας 30' αλλά δουλεύεις 4-5 μήνες το χρόνο και τους άλλους ξεκουράζεσαι, είσαι οκ?

Κ: Μα για αυτό ήρθαμε. Τι έγινε, τι έκανες?

Τι είχε κάνει? Πετάχτηκε απέναντι στην Τουρκία κι μέσα σε 48 ώρες βρήκε μαγαζί πάνω στην πιάτσα, το νοίκιασε (φυσικά χωρίς "αέρα" κι αηδίες), αγόρασε εξοπλισμό, πέρασε ελέγχους, πήρε άδεια, και ήταν έτοιμο να ανοίξει τη Δευτέρα το πρωί. Οι "απολίτιστοι" Τούρκοι, έχουν ειδικούς νόμους, όπου είναι υποχρεωμένοι να σε εξυπηρετήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες μέσα σε 48 ώρες!!! :crazy: Ακόμα κι αν είσαι αλλοδαπός, ακόμα κι αν είσαι Έλληνας. Ο δε ιδιοκτήτης του χώρου, τον βοήθησε σε απίστευτο βαθμό για να βρει ότι χρειάζεται χωρίς κανένα πρόβλημα κι ας ήταν "εχθρός"... Το κόστος? Πούλησαν ότι είχαν αγοράσει στη Μυτιλήνη κοψοχρονιά και τους περίσσεψαν κιόλας...

Ακούγεται σαν ιστορία από τα παλιά, κι όμως έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε σε δύο φίλους. Και μετά μιλάμε για τις δημόσιες τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουμε εμείς εδώ. Μιλάμε για πολιτισμό, για ιστορία, για Ευρώπη, για εξέλιξη. Σκ@τά στα μούτρα μας... Κι θέλουν κι εφάπαξ, κι επικουρικά, κι πρόωρες συντάξεις και δεν πατάνε και ποτέ στα γραφεία τους*.

Κι αυτό είναι απλό παράδειγμα που μου ήρθε τώρα. Μπορώ να γράφω ώρες ανάλογα από άλλες "απολίτιστες" αλλά κι Ευρωπαϊκές χώρες. Μπορεί να έχουμε και το χειρότερο δημόσιο...

* εχθές μάλιστα είχε ο Alpha ρεπορτάζ για αυτό. Με τις κάμερες που χρησιμοποιούνται πλέον, έβλεπαν δημόσιους να χτυπάνε 5-6 κάρτες και μετά από λίγο να φεύγουν κιόλας κι να επιστρέφουν το μεσημέρι για να τις ξαναχτυπήσουν ή και καθόλου, αφού λογικά θα τις χτυπούσε κάποιος άλλος από τους 5-6... :rant: Δούλευε μ@λάκα ιδιωτικέ για να πληρώνεις τα ρεμάλια που κάνουν απεργία...

Το καθεστώς στα παράλια της, για πολιτικούς λόγους πρωτίστως και δευτερευόντως οικονομικούς, πόρρω απέχει από την υπόλοιπη Τουρκία.

Στο πρόσφατο παρελθόν χιλιάδες επιχειρήσεις ελλήνων στην Τουρκία αλλάξανε αναγκαστικά χέρια, φυσικά χωρίς αέρα κι αηδίες.

Όποιος δεν διδάσκεται από την ιστορία, είναι καταδικασμένος να τη ζήση!!

Παράδειγμα προς μίμηση η χώρα που σε σκοτώνουν για πολιτικά φρονήματα!!

Να βάλω εγώ μια πιο δύσκολη προοπτική;

Ποιος θα απεργήσει στις 16 Απρίλη; Πολλά σωματεία και ομοσπονδίες θα κηρύξουν συμμετοχή στην απεργία για διεκδίκηση ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων.

Και λέω δύσκολη προοπτική επειδή η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ τα λύσανε τα προβλήματα. Από τη μία η ΓΣΕΕ υπέγραψε την τρελή ΕΓΣΣΕ του ενός ευρώ το μήνα για το 2008 και άλλο ένα για το 2009 και από την άλλη επειδή θα δικαιωθούν, (έτσι πιστεύουνε, σιγά μη το πιστεύουνε δηλαδή) για το ασφαλιστικό στα δικαστήρια.

Οπότε θα είναι μια δύσκολη απεργία αφού δεν θα έχουν την "κάλυψη" της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά εφόσον τα πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια όργανά τους πάρουν απόφαση είναι πλήρως καλυμμένοι.

Λοιπόν;

Εγώ εκεί θα είμαι πάντως εφόσον το συνδικάτο που με καλύπτει πάρει απόφαση συμμετοχής.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.