Jump to content

Πρόγραμμα καταγραφής ωραρίου εργαζομένων με βιομετρική αναγνώριση

iparout

Recommended Posts

Τα στατιστικά αυτά βγαίνουν "και" από τις κάρτες που έχουν χτυπηθεί από συναδέλφους, συνεπώς δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα (ειδικά στο δημόσιο....). Κοπάνες και κοπανατζήδες υπήρχαν και θα υπάρχουν (από το σχολείο δεν το μαθαίνουμε αυτό ?), έχουμε "κλίση" εκεί. Το θέμα είναι πώς θα εξαφανιστεί το φαινόμενο αυτό αλλά ΧΩΡΙΣ να πατά ο οποιοσδήποτε τα δικαιώματα μου, πρώτα σαν ανθρώπου και ύστερα σαν εργαζόμενου.

Tί λες ρε παλικάρι ;;;;

Tο γεγονώς ότι δουλέυουμε περισσότερο από ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους λαούς στην Ερώπη οφείλετε στο ότι κάποιοι χτυπάνε την κάρτα μας όταν εμείς κάνουμε κοπάνα;;;

Όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων (ΚΑΙ οι δημόσοι υπάλληλοι μέσα) αναγκάζονται να κάνουν ΚΑΙ δεύτερη δουλειά είναι απλά επειδή είμαστε workaholics ή επειδή την βρίσκουμε να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ ;;;;

οκ ;)

αν είχα δει και την ταινία μάλλον θα το είχα καταλάβει από την αρχή.

Tί λες ρε παλικάρι ;;;;

Tο γεγονώς ότι δουλέυουμε περισσότερο από ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους λαούς στην Ερώπη οφείλετε στο ότι κάποιοι χτυπάνε την κάρτα μας όταν εμείς κάνουμε κοπάνα;;;

Όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων (ΚΑΙ οι δημόσοι υπάλληλοι μέσα) αναγκάζονται να κάνουν ΚΑΙ δεύτερη δουλειά είναι απλά επειδή είμαστε workaholics ή επειδή την βρίσκουμε να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ ;;;;

Λέω ότι τα στατιστικά ΔΕΝ λένε πάντα την αλήθεια.

Συγγνωμη ρε παιδια , αλλα δε μπορω να εστιάσω στο πρόβλημα σχετικα με τη καταπάτηση των ανθρωπινων δικαιωμάτων μετα την εγκατάσταση ενος τέτοιου μηχανισμού. Γιατι καταπατονται τα ανθρώπινα δικαιωματα ??

Απλα η καρτα εισόδου θα αντικατασταθει με το δακτυλικό αποτυπωμα , με σκοπο να μην εξυπηρετειται πλεον η λουφα..Ας ανοιξουμε λιγο τα μάτια μας και να κοιταξουμε μπροστα ..

Για να δούμε τί ισχύει:

3. Σε σχέση με τη χρήση βιομετρικών μεθόδων, η Αρχή έχει αποφανθεί ότι, ιδίως ορισμένες από αυτές, θίγουν κατάφωρα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα. (Υπενθυμίζεται η απόφασή της για τη χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων για τον έλεγχο της προσέλευσης στην εργασία) . Από την αρχή της αναλογικότητας, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 4 του Ν. 2472/97, η χρήση βιομετρικών μεθόδων για τη διαπίστωση της ταυτότητας των εργαζομένων και την πρόσβαση στο σύνολο ή τμήμα των χώρων εργασίας είναι επιτρεπτή μόνο στις περιπτώσεις που αυτό επιβάλλεται από ιδιαίτερες απαιτήσεις ασφαλείας των χώρων εργασίας και εφόσον δεν υπάρχει άλλο μέσο για την επίτευξη του σκοπού αυτού (π.χ. στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εργαστήρια υψηλού κινδύνου) . Κατά συνέπεια, ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να σταθμίζει κάθε φορά αφενός τους υπάρχοντες κινδύνους, την έκταση των κινδύνων αυτών και τις υπάρχουσες εναλλακτικές δυνατότητες αντιμετώπισης των κινδύνων και, αφετέρου, τις προσβολές της ανθρώπινης προσωπικότητας και της ιδιωτικότητας από τη χρήση τέτοιων μεθόδων.

Όλα αναφέρονται εδώ: (σελ. 12 και κάτω)

http://www.dpa.gr/pls/portal/docs/PAGE/APDPX/LAW/NOMOTHESIA%20PROSOPIKA%20DEDOMENA/1830_2001.DOC

ναι ρε παιδες, δεν υπαρχει προβλημα.

- παλια ητανε η καρτα (οκ οι εργαζομενοι το ξεπερασαν.... παει ενας μαζευει ολες τις καρτες και τις χτυπαει...(γυφτια και π****** κατα τη γνωμη μου)

- αργοτερα ηρθε το δαχτυλακι και το αιματακι (για να δουνε αμα κανουμε χρηση ..ουσιων)

- αυριο θα σου βαλουνε και μια καμερα στο κρεβατι σου για να βλεπει ο αφεντικος τι κανεις (γιατι μπορει λογω του πηδουλου να εχεις μειωμενη αποδοση)

και ολα αυτα....

στο βωμο της επαγγελματικοτητας, της αποδοτικοτητας του ελεγχου και της....τρομοκρατιας...

οχι ρε φιλε, δε γουσταρω να εχει η καθε εταιρια το δαχτυλικο μου αποτυπωμα, ουτε γουσταρω να δινω αιμα και να ξερουν τι πινω και τι τρωω καθε μερα.

ΑΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΛΟΥΦΑΡΩ ΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ, αλλά ετσι οπως παμε

αφεντικα-μπατσους-κυβερνησεις σε λιγο θα τους βαλουμε στο βρακι μας

ΟΞΟΟΟΟ ΡΕΕΕΕΕΕ

το μονο που εχω δεχθει στη εταιρια που εργαζομαι ειναι να τους παω ενα

αντιγραφο του ποινικου μου μητρωου, και αυτο, γιατι μπορει μια μερα να σου

σκασει ατομο που φαινομενικα να ειναι uber και απο πισω να ειναι δολοφονος/κλεφτης και δε ξερω γω τι αλλο. οκ αυτο ειναι κατανοητο και θεμιτο.....

αλλά αιματα/δαχτυλα/ματια..... εεε ..ελεος ρε αφεντικο... ΑΜΑ ΔΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΤΥΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ, ΑΠΛΑ ΑΠΟΛΥΣΕ ΤΟΥΣ

- ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ

Ωρέ παιδιά,

ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας, δεν λέω, αλλά με το να κάνετε αντίλογο σχετικά με το θεμιτό ή όχι του μέσου, θα αποτρέψετε τον iparout να βρει τις πληροφορίες που θέλει?

Αν σας καίει το θέμα, κάντε ένα thread στο offtopic. Αν δεν θέλετε να δώσετε τις πληροφορίες που ζήτησε το παλικάρι, μην τις δώσετε.

Μην του βγάζετε τα μάτια του θέματος.

ΑΜΑ ΔΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΤΥΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ, ΑΠΛΑ ΑΠΟΛΥΣΕ ΤΟΥΣ

Καλό αυτό.. Μα αν ίσχυε κάτι τέτοιο, κανείς εργοδότης δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να βρει τρόπο να ελέγχει τη λούφα... Έλα όμως που δεν...

Back on topic όμως please.

εμείς χρησιμοποιούμε τα παρακάτω μηχανάκια (ίσως χαρακτηριζόμαστε συνεπείς εργαζόμενοι βέβαια) από την αναφερόμενη εταιρία:

http://www.dcs.com.gr/products.php?id=7

δεν είδα να διαθέτουν τουλάχιστον στο site τους κάτι παρεμφερές με αυτό που αναζητάς αλλά κάνουν και custom λύσεις.

πάντως προφανώς πρέπει να σκεφτείς, το κόστος του εγχειρήματος και τις συνέπειες που αυτό θα έχει στο κλίμα της εταιρίας. Εγώ προσωπικά θα ξενέρωνα και δεν είμαι ο μόνος όπως κατάλαβες από το thread.

Αν θέλουν να λουφάρουν... θα λουφάρουν... :D (Δες και τη ταινία)

Πώς καταφέρνετε να σκίζετε κάτι θέματα δεν το καταλαβαίνω.

Έχω την ετνύπωση ότι όλοι όσοι τρώνε την καταπίεση στη δουλειά και το κάνουν γαργάρα, μπαίνουν εδώ για να δείξουν το πόσο επαναστάτες και συνδικαλιστές είναι..

Αν κάποιος έχει να προσφέρει κάτι στο θέμα, να μου στείλει ένα πμ να ξανανοίξει το θέμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.