iparout Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2008 Χαίρετε.Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα έτσι ώστε οι εργαζόμενοι σε μια εταιρεία, αντί να χτυπούν κάρτα, να αναγνωρίζονται βάσει δαχτυλικού αποτυπώματος, προκειμένου να υπολογίζεται το σύνολο των ωρών που εργάστηκαν κάθε μήνα.Ευχαριστώ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Μάρτιος 19, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2008 για ολοκληρωμενη λυση δες dionic.gr και sorrel.gr για πληροφοριες (δεν εχω καμια σχεση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Μάρτιος 19, 2008 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2008 δεν επιτρέπεται νομίζωζητάς υπορβολικά προσωπικά δεδομένα(ευαίσθητα)το πιθανότερο είναι αν σε καρφώσουν στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένωννα φας πρόστιμο(η εταιρία που θα το εφαρμόσει)πρέπει να συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιοinfo απο το μάθημα ΔΙΚΑΙΟΥ στο T.U.C.ά ρε Τσάκωνα...αστέρια μας έκανε η τύπισσα...ήταν πολύ δυνατή λέμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iparout Μάρτιος 19, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2008 δεν επιτρέπεται νομίζωζητάς υπορβολικά προσωπικά δεδομένα(ευαίσθητα)το πιθανότερο είναι αν σε καρφώσουν στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένωννα φας πρόστιμο(η εταιρία που θα το εφαρμόσει)πρέπει να συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιοinfo απο το μάθημα ΔΙΚΑΙΟΥ στο T.U.C.ά ρε Τσάκωνα...αστέρια μας έκανε η τύπισσα...ήταν πολύ δυνατή λέμε!Σε όλη την υπόλοιπη πολιτισμένη Ευρώπη επιτρέπονται αλλά εδώ η Ελληνική Αρχή Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, τα απαγορεύει !!! Κάτι τέτοια γίνονται και δεν είναι να απορεί κανείς που όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα εγχώρια παραρτήματά τους και έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό... Ο συνδικαλισμός έχει καταστρέψει την εγχώρια παραγωγικότητα και μετά διαμαρτυρόμαστε που στην Ελλάδα υπάρχει ανεργία ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 19, 2008 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2008 Σε όλη την υπόλοιπη πολιτισμένη Ευρώπη επιτρέπονται αλλά εδώ η Ελληνική Αρχή Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, τα απαγορεύει !!! Κάτι τέτοια γίνονται και δεν είναι να απορεί κανείς που όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα εγχώρια παραρτήματά τους και έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό... Ο συνδικαλισμός έχει καταστρέψει την εγχώρια παραγωγικότητα και μετά διαμαρτυρόμαστε που στην Ελλάδα υπάρχει ανεργία !Μπερδεύεις μήπως τον συνδικαλισμό με τα ανθρώπινα δικαιώματα ? Προσφέρω την εργασία μου και όχι τα δαχτυλικά μου αποτυπώματα, αίμα και ούρα μια φορά το μήνα και άλλα τέτοια "όμορφα" που γίνονται στο εξωτερικό.... Ρε, ΓΙΑ ΚΟΥΝΙΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Μάρτιος 19, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2008 iparout ηρεμησε λιγο,νομιζω σουχω λυση ... ;) ποσους εργαζομενους απασχολει η επιχειρηση?εχει συμβουλιο εργαζομενων? αν θυμαμαι καλα,αν το συμβουλιο εργαζομενων συμφωνησει με τον εργοδοτη για τη χρηση του εν λογω συστηματος,ουτε γατα ουτε ζημια...δηλ επιτρεπεται τοτε (διευκρινιζω,αλλο πραγμα το συμβουλιο εργαζομενων,αλλο το συνδικατο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
biker Μάρτιος 20, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2008 Σε λίγο με την τόσο "προχωρημένη" σκέψη της εργοδοσίας τους, βλέπω να χτυπάν τα κεφάλια τους.....:wall: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsene Μάρτιος 20, 2008 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2008 Time and Attendance Biometrics Vendors and SolutionsZK Software Inc.Heart Link to comment Share on other sites More sharing options...
iparout Μάρτιος 20, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2008 Μπερδεύεις μήπως τον συνδικαλισμό με τα ανθρώπινα δικαιώματα ? Προσφέρω την εργασία μου και όχι τα δαχτυλικά μου αποτυπώματα, αίμα και ούρα μια φορά το μήνα και άλλα τέτοια "όμορφα" που γίνονται στο εξωτερικό.... Ρε, ΓΙΑ ΚΟΥΝΙΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣΘα πας μπροστά φίλε μου εσύ, να είσαι σίγουρος. Ο συνδικαλισμός κατέστρεψε τα ελληνικά ναυπηγεία, ο συνδικαλισμός κατεστρεψε την Ολυμπιακή Αεροπορία και έπεται και συνέχεια... Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των ως άνω εταιρειών το παραδέχονται (εκ των υστέρων βέβαια). Δεν είναι δυνατόν χώρες όπως οι Αμερική, που ως γνωστών είναι εξωφρενικά υποχόνδριοι με τέτοια θέματα και έχουν από 3 δικηγόρους σε κάθε γειτονιά, να μην έχουν πρόβλημα αλλά ο Ελληνάρας να κόπτεται για τα "προσωπικά του δικαιώματα"Thanks τους υπόλοιπους για τη βοήθεια παίδες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukounis Μάρτιος 20, 2008 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2008 Στο παρελθόν κάποιος Δήμος είχε χρησιμοποιήσει κάποιο τέτοιο σύστημα και οι υπάλληλοι πέσανε πάνω να τον φάνε το Δήμαρχο και το έβγαλε. Κάποιος εργοδότης που θέλει να χρησιμοποιήσει τέτοιο σύστημα (αντί για το παραδοσιακό με τις κάρτες) το κάνει προφανώς γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στους υπαλλήλους του (ανταλλαγές καρτών κλπ) αλλά κάτι τέτοιο αντιβαίνει με τις βασικές αρχές του management (εμπιστοσύνη εργοδότη - εργαζομένων). Όλες οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις / εταιρίες στην Ελλάδα νομίζω ότι χρησιμοποιούν το παραδοσιακό σύστημα με κάρτες γιατί δουλεύουν στη βάση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων (bonus κλπ). Τέτοια συστήματα δηλαδή biometrics έχω δεί στο πανεπιστήμιο του Tel Aviv πριν 15 χρόνια και μάλιστα με ίριδα ματιού και σε πολύ ευαίσθητα τμήματα όπου υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 20, 2008 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2008 Θα πας μπροστά φίλε μου εσύ, να είσαι σίγουρος. Ο συνδικαλισμός κατέστρεψε τα ελληνικά ναυπηγεία, ο συνδικαλισμός κατεστρεψε την Ολυμπιακή Αεροπορία και έπεται και συνέχεια... Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των ως άνω εταιρειών το παραδέχονται (εκ των υστέρων βέβαια). Δεν είναι δυνατόν χώρες όπως οι Αμερική, που ως γνωστών είναι εξωφρενικά υποχόνδριοι με τέτοια θέματα και έχουν από 3 δικηγόρους σε κάθε γειτονιά, να μην έχουν πρόβλημα αλλά ο Ελληνάρας να κόπτεται για τα "προσωπικά του δικαιώματα"Thanks τους υπόλοιπους για τη βοήθεια παίδες...Ποιος μίλησε για συνδικαλισμό ?Χ3ζω (για να μην το πω αλλιώς) την "πρωτοπορία" και "τον αναπτυγμένο κόσμο/αμερική/ευρώπη" όπου καταπατούν όλα τα δικαιώματα ανθρώπων, λαών, πολιτισμών, ζώων και φύσης για να πάνε μπροστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάρτιος 20, 2008 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2008 Ποιος έχει θάψει τα ναυπηγεία; Μήπως οι κυβερνήσεις που δίνουν δουλειές που είχανε υποσχεθεί στους εργαζομένους σε ξένα ναυπηγεία; Μήπως η ιδιωτικοποίηση επίσης που αφήνει τους ιδιώτες να κάνουν ότι θέλουν;Συγνώμη είναι εκτός θέματος το ποστ μου αλλά χρίζει απάντησης το σχόλιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάρτιος 20, 2008 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2008 Θα πας μπροστά φίλε μου εσύ, να είσαι σίγουρος. Ο συνδικαλισμός κατέστρεψε τα ελληνικά ναυπηγεία, ο συνδικαλισμός κατεστρεψε την Ολυμπιακή Αεροπορία και έπεται και συνέχεια... Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των ως άνω εταιρειών το παραδέχονται (εκ των υστέρων βέβαια). Δεν είναι δυνατόν χώρες όπως οι Αμερική, που ως γνωστών είναι εξωφρενικά υποχόνδριοι με τέτοια θέματα και έχουν από 3 δικηγόρους σε κάθε γειτονιά, να μην έχουν πρόβλημα αλλά ο Ελληνάρας να κόπτεται για τα "προσωπικά του δικαιώματα"Μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις και εσύ να πηγαίνεις όμως γιατί από ότι φαίνεται έχεις ήδη μείνει πολύ πίσω φίλε.Αν πιστεύεις ότι για όλα τα «δεινά» αυτού του τόπου φταίει μόνο ο συνδικαλισμός και ότι στην Αμερική υπάρχει ακόμα συνδικαλιστικό κίνημα τότε ή ζείς σε άλλον τόπο ή απλά είσαι από τους άλλους (και δεν εννοώ τους εργάτες).Τέτοια συστήματα έχουν νόημα σε εταιρείες όπου προέχει η ασφάλεια, εκεί όπου δεν πρέπει να υπάρχει πρόσβαση από τον καθένα ή έστω να είναι ελεγχόμενη.Από εκεί και μετά δεν έχει νόημα και ειδικά σε μικρές εταιρείες.Τέλος, έχε υπόψιν ότι η καταγραφή της εισόδου,εξόδου ΔΕΝ προστατεύει μόνο της εταιρείες από τους κοπανατζήδες υπαλλήλους.Αποτελεί και ακράδαντο στοιχείο για απαίτηση πληρωμής υπερωριών από τους εργαζόμενους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iparout Μάρτιος 20, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2008 Τέλος, έχε υπόψιν ότι η καταγραφή της εισόδου,εξόδου ΔΕΝ προστατεύει μόνο της εταιρείες από τους κοπανατζήδες υπαλλήλους.Αποτελεί και ακράδαντο στοιχείο για απαίτηση πληρωμής υπερωριών από τους εργαζόμενους.Μα ποιος είπε το αντίθετο ? Εννοείται ότι όποιος κάνει υπερωρίες τις πληρώνεται... Αλλά, επειδή στην Ελλάδα ζούμε, οι κοπανατζήδες είναι το 80%.Μήπως η ιδιωτικοποίηση επίσης που αφήνει τους ιδιώτες να κάνουν ότι θέλουν;Ε μην πούμε ότι είμαστε τώρα και κατά της ιδιωτικοποίησης... Δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα, να εξηγούμαι, αλλά δεν είναι τυχαίο που όλοι οι Έλληνες έχουν να πούν τα χειρότερα για το δημόσιο και τις γραφειοκρατίες... Τόσα ανέκδοτα με τους δημοσίου υπαλλήλους δεν έχουν βγει τσάμπα. Η ιδιωτικοποίηση μάλλον είναι η λύση και όχι το πρόβλημα... Αλλά βγήκαμε πολύ εκτός θέματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάρτιος 21, 2008 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2008 Ε μην πούμε ότι είμαστε τώρα και κατά της ιδιωτικοποίησης... Δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα, να εξηγούμαι, αλλά δεν είναι τυχαίο που όλοι οι Έλληνες έχουν να πούν τα χειρότερα για το δημόσιο και τις γραφειοκρατίες... Τόσα ανέκδοτα με τους δημοσίου υπαλλήλους δεν έχουν βγει τσάμπα. Η ιδιωτικοποίηση μάλλον είναι η λύση και όχι το πρόβλημα... Αλλά βγήκαμε πολύ εκτός θέματος.Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς γιατί είναι έτσι όπως είναι ο δημόσιος τομέας; Και μην μου πεις πως φταίει η μονιμότητα.Λύση είναι να πληρώσεις εις διπλούν και τριπλούν κάτι για το οποίο φορολογείσαι και πρέπει να σου παρέχεται δωρεάν; Βλ. Υγεία, Παιδεία, Παραλίες, Υπηρεσίες κ.λ.π. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Μάρτιος 21, 2008 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2008 το πρότυπο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάρτιος 21, 2008 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2008 Μα ποιος είπε το αντίθετο ? Εννοείται ότι όποιος κάνει υπερωρίες τις πληρώνεται... Αλλά, επειδή στην Ελλάδα ζούμε, οι κοπανατζήδες είναι το 80%. ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ.... Ωραίο ανέκδοτο αυτό.... Τελικά, συγνώμη, δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά μάλλον ζείς σε άλλη χώρα φίλε μου... Για κοίτα λίγο στους πανευρωπαϊκούς στατιστκούς πίνακες να δείς ΠΟΙΟΣ λαός είναι στην πρώτη θέση από άποψη εργατοωρών, ποιοί είναι αυτοί που δουλεύουν περισσότερο από κάθε άλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να συζητήσουμε μετά για κοπανατζήδες και ποσοστά 80% αν θέλεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 21, 2008 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2008 ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ.... Ωραίο ανέκδοτο αυτό.... Τελικά, συγνώμη, δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά μάλλον ζείς σε άλλη χώρα φίλε μου... Για κοίτα λίγο στους πανευρωπαϊκούς στατιστκούς πίνακες να δείς ΠΟΙΟΣ λαός είναι στην πρώτη θέση από άποψη εργατοωρών, ποιοί είναι αυτοί που δουλεύουν περισσότερο από κάθε άλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να συζητήσουμε μετά για κοπανατζήδες και ποσοστά 80% αν θέλεις... Τα στατιστικά αυτά βγαίνουν "και" από τις κάρτες που έχουν χτυπηθεί από συναδέλφους, συνεπώς δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα (ειδικά στο δημόσιο....). Κοπάνες και κοπανατζήδες υπήρχαν και θα υπάρχουν (από το σχολείο δεν το μαθαίνουμε αυτό ?), έχουμε "κλίση" εκεί. Το θέμα είναι πώς θα εξαφανιστεί το φαινόμενο αυτό αλλά ΧΩΡΙΣ να πατά ο οποιοσδήποτε τα δικαιώματα μου, πρώτα σαν ανθρώπου και ύστερα σαν εργαζόμενου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάρτιος 21, 2008 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2008 το πρότυπο σου? Απευθύνεσαι σε...; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Μάρτιος 21, 2008 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2008 Απευθύνεσαι σε...; στον δημιουργό του thread. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.