Jump to content

2 Gateways >> 1 LAN problem?

makio

Recommended Posts

κατι που μου φανηκε απλο εχει αποδειχθει μπελας!!

σ ενα απλο δικτυο 10 η/υ ειχαμε ADSL συνδεση static 1mbs ote

το modem usr9108 πριν 'πεσει' στο switch (linksys 16αρι) περνα απο ενα pc με linux

ολοι οι υπολογιστες εχουν στατικη διευθυνση 192.168.0.χχχ

βαλαμε αλλη μια γραμμη με adsl 24αρα οποτε αλλο ενα modem usr9108 επεσε κατ ευθειαν στο switch

με την δικη του διευθυνση 192.168.0.χχχ κι αυτο

απο τους 10 υπολογιστες ηθελα οι 3 μονο να βλεπουν την 24αρα οποτε σ αυτους ορισα gateway του 2ου modem

με λιγα λογια απο τους 10 υπολογιστες οι 7 βλεπουν την μια γραμμη (gateway 192.168.0.1 px) και οι αλλοι 3 βλεπουν την 24αρα γραμμη (gateway 192.168.0.2 px)

και στα 2 μοντεμ εχω απενεργοποιησει τα DHCP

το προβλημα ειναι οτι ξαφνικα καποιος υπολογιστης 'χανεται' απο τους υπολοιπους και συνηθως ενας απο αυτους που μπηκαν στην 24 αρα γραμμη - οταν εχω 2 υπολ. ολα δειχνουν καλα , οταν προσθετω και 3ο (δλδ διαφορετικη gateway) αρχιζουν τα οργανα !

οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες οποτε ελπιζω στη βοηθεια καποιου ...GURU !! :flower:

να κατι ενδιαφερον... ειχα σκεφτι να το κανω και εγω στην δουλια αλλα ποτε δεν δουλεψε. ο λογος αγνοστος. αν εχει κανεισ καμια ιδεα να πει θα ηθελα να την ακουσς και εγω...

λοιπον μαζι με τον D.J.AleXXX_gr ειμαστε τωρα 2 ! !

αλλος κανεις με το ιδιο προβλημα ?? για να μαζευομαστε μηπως βρουμε τη θεια φωτιση ! (αμην) :blink:

υγ. υπαρχει περιορισμος στα win XP PRO ή στα adsl router οσον αφορα τη διαχειριση αριθμου IP??

αυτο το ρωταω γιατι οταν εχω 2 υπολογιστες σε διαφορετικη gateway το δικτυο ''δειχνει'' οτι δουλευει σωστα.........

Τι ακριβώς εννοείς όταν λες "χάνεται"; Δεν έχει internet; Δεν κάνει ping; Δεν απαντάει σε ping;

Αυτό που κάνεις δεν είναι λάθος, οπότε προσπαθώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημά σου.

Τι ακριβώς εννοείς όταν λες "χάνεται"; Δεν έχει internet; Δεν κάνει ping; Δεν απαντάει σε ping;

Αυτό που κάνεις δεν είναι λάθος, οπότε προσπαθώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημά σου.

εχει ιντερνετ αλλα και βλεπει τους αλλους

οι αλλοι ομως - αυτοι που πεφτουν στο λινουξ- ξαφνικα δεν τον βλεπουν ,ουτε καν στο workgroup......... :computer:

Βλακείες των windows...

Από τη στιγμή που το subnet είναι το ίδιο δε θα έπρεπε να έχει πρόβλημα. Τώρα γιατί χάνεται από το workgroup όταν συνδέεις πάνω από 2 υπολογιστές δεν το ξέρω. Καλύτερα να ανοίξεις ένα case στη Microsoft.

(ισως ψιλοασχετο αλλα δεν ανοιγω νεο θεμα )

εχουμε ενα switch LINKSYS SRW2016 (manageable) παρατηρησα σε ορισμενες πορτες οτι ειναι MDIX αντι για MDI ...

<<• MDI/MDIX — Displays the Media Dependent Interface (MDI)/Media Dependent Interface with Crossover(MDIX) status on the port. >>

παιζει να εχει κανα λαθος στην καλωδιωση - η καλωδιωση εγινε απο ηλεκτρολογους και περα απο 1-2 προβληματακια σε πριζακια ολα επαιξαν αμεσως 1G......

to switch ειναι autosensing οποτε κανει αυτοματη διορθωση ,και σκεφτομε μην εχει γινει κανα μπερδεμα στα πριζακια .........

(ισως ψιλοασχετο αλλα δεν ανοιγω νεο θεμα )

εχουμε ενα switch LINKSYS SRW2016 (manageable) παρατηρησα σε ορισμενες πορτες οτι ειναι MDIX αντι για MDI ...

<<• MDI/MDIX — Displays the Media Dependent Interface (MDI)/Media Dependent Interface with Crossover(MDIX) status on the port. >>

παιζει να εχει κανα λαθος στην καλωδιωση - η καλωδιωση εγινε απο ηλεκτρολογους και περα απο 1-2 προβληματακια σε πριζακια ολα επαιξαν αμεσως 1G......

to switch ειναι autosensing οποτε κανει αυτοματη διορθωση ,και σκεφτομε μην εχει γινει κανα μπερδεμα στα πριζακια .........

μπα δεν παίζει ρόλο

εχει ιντερνετ αλλα και βλεπει τους αλλους

οι αλλοι ομως - αυτοι που πεφτουν στο λινουξ- ξαφνικα δεν τον βλεπουν ,ουτε καν στο workgroup......... :computer:

ping σε αυτόν δουλεύει?

αν έχεις share μπορείς να πας απευθείας σε αυτό ? (\\pcNAME\folderNAME σε ένα windows explorer)

μετα το μπερδεμα πλεον δεν γινεται αυτοματα η αναγνωριση δλδ αν καταργησω ολες τις θεσεις σ εναν υπολογιστη ,μετα πρεπει να κανω ''προσθηκη νεας θεσεις'' κλπ κλπ

ενω τελικα ολα δειχνουν οτι πανε καλα ,οταν αποφασισω να βαλω 3ο υπολογιστη (απο το διο workgroup φυσικα ) με διαφορετικη gateway αρχιζει το προβλημα....

ενας απο τους 3 χανεται , ουτε στο workgroup φαινεται,ουτε με προσθηκη ουτε με τπτ....

αν του αλλαξω την gateway στην ''παλια'' (οπως δλδ δουλευε ολο το δικτυο μεχρι τωρα) ολα καλα !!

αυτη τη στιγμη ολα πανε καλα με 2 πισι πανω στην 24 αρα (δλδ με αλλη gateway)

μηπως πρεπει να απενεργοποιησω το dhcp service των windows? (παρ οτι τους εχω σταθερη IP?)

Θα πρότεινα να δοκιμάσεις να ενεργοποιήσεις τον DHCP σε ένα από τα δύο router και τα pc που πρέπει να συνδεθούν σε αυτό να πέρνουν από εκεί ip και να μην την έχουν static...

Απλά φρόντισε ο router να μην μπερδεύεται με τις Ip των υπολοίπων pc/router.

Ή να έχει ένα πολύ μικρό εύρος ip προς διάθεση π.χ. 192.168.10.1 μέχρι 5 και τα άλλα να είναι 192.168.10.6, 7, 8, 9, 10,...κλπ

Ή αυτό το router να δίνει 192.168.10.1 μέχρι χ αλλά τα άλλα pc να έχουν διαφoρετική ip p.x. 192.168.1.1, 2, 3, 4,...klp

Θα πρότεινα να δοκιμάσεις να ενεργοποιήσεις τον DHCP σε ένα από τα δύο router και τα pc που πρέπει να συνδεθούν σε αυτό να πέρνουν από εκεί ip και να μην την έχουν static...

Απλά φρόντισε ο router να μην μπερδεύεται με τις Ip των υπολοίπων pc/router.

Ή να έχει ένα πολύ μικρό εύρος ip προς διάθεση π.χ. 192.168.10.1 μέχρι 5 και τα άλλα να είναι 192.168.10.6, 7, 8, 9, 10,...κλπ

θεωρητικα θα δουλεψει (εφ οσον το ευρος περιοριστει αλλα παραμεινει στο ιδιο workgroup ( .0.xxx))

γιατι ομως να δουλεψει καλυτερα απο static ip?μηπως ν αλλαξω καλυτερα ρουτερ?

Ή αυτό το router να δίνει 192.168.10.1 μέχρι χ αλλά τα άλλα pc να έχουν διαφoρετική ip p.x. 192.168.1.1, 2, 3, 4,...klp

εδω θα μπλεξουμε χειροτερα με bridge ,διπλά intranet - βασικο ειναι να δουλευει το δικτυο απροσκοπτα..

thU :T:

Η πιο σωστή και λειτουργική λύση είναι να πέσουν και οι 2 dsl πάνω στο linux pc. Το τελευταίο θα έχει και ένα interface που θα επικοινωνεί με το εσωτερικό δίκτυο. Θα έχει το ρόλο του dhcp server και θα μοιράζει τις ip ανάλογα με τη mac address ώστε να γίνεται η κατηγοριοποίηση στα pc που θέλεις. Μετά κάνεις ένα policy based routing στο linux box ώστε κάποιες ip να βγαίνουν από τη μία και οι άλλες από την άλλη. Αν σε ενδιαφέρει να το κάνεις σου δίνω περισσότερες πληροφορίες.

Η πιο σωστή και λειτουργική λύση είναι να πέσουν και οι 2 dsl πάνω στο linux pc. Το τελευταίο θα έχει και ένα interface που θα επικοινωνεί με το εσωτερικό δίκτυο. Θα έχει το ρόλο του dhcp server και θα μοιράζει τις ip ανάλογα με τη mac address ώστε να γίνεται η κατηγοριοποίηση στα pc που θέλεις. Μετά κάνεις ένα policy based routing στο linux box ώστε κάποιες ip να βγαίνουν από τη μία και οι άλλες από την άλλη. Αν σε ενδιαφέρει να το κάνεις σου δίνω περισσότερες πληροφορίες.

Aπο τις πρωτες σκεψεις μου ηταν αυτο ΑΛΛΑ πρεπει να 'στριμωξω' και τον φιλο μου που το εστησε να το σεταρει

τρεχει SUSE 'κατι' κι οπως καταλαβαινεις ειμαι ασχετος

αρα εγκαθιστω αλλη μια NIC στο LINUX , τα PC βλεπουν πλεον gateway τη στατικη του LINUX και.............

πρεπει να οριστουν ποιες MAC θα βλεπουν την γραμμη 1mbs και ποιες την 24αρα......

αν μπορεις να με διαφωτισεις στο θεμα (ετσι για να το παιξω εξυπνος στο φιλο μου :hehe: )καλως

αν παλι 'ιδρωσεις' ! αστο...dont try learn an old dog new tricks ή καπως ετσι που λενε και οι φιλοι μας οι Ρωσοι...:hmm: ??

Η λύση βρίσκεται στο κεφάλαιο 4.2 του http://lartc.org/howto/

Εκεί κανονίζεις ότι το linux θα παίζει με 2 providers ώστε να γυρίζει την κίνηση που του έρχεται από το σωστό interface.

Στο κεφάλαιο 4.1 καθορίζεις ποιες ip θα βγαίνουν από ποιο provider.

Τέλος με μερικές απλές ρυθμίσεις στο dhcpd.conf ορίζεις το subnet που θα δίνεται στους clients σου και για τους 3 υπολογιστές που θέλεις ξεχωριστή μεταχείριση κάνεις per host ρύθμιση για την ip ώστε να ανήκει στο εύρος διευθύνσεων που θα περνάνε από τον "καλό" provider.

...ειχα παρομοιο prob στο γραφειο με 2xADSL 2mbit +16mbit η μονη λυση που βρηκα για να μπορεσω να δουλευω και τις 2 συνδεσεις ειναι ΜΟΝΟ με linux και ονομαζεται pfsense ...απλα τα σπαει κανει μονο του την διαχειρηση και εχει και failover οποτε αν καποια adsl πεσει μπαινει σαν primary η αλλη!! http://www.pfsense.com/ καλο διαβασμα :)

...ειχα παρομοιο prob στο γραφειο με 2xADSL 2mbit +16mbit η μονη λυση που βρηκα για να μπορεσω να δουλευω και τις 2 συνδεσεις ειναι ΜΟΝΟ με linux και ονομαζεται pfsense ...απλα τα σπαει κανει μονο του την διαχειρηση και εχει και failover οποτε αν καποια adsl πεσει μπαινει σαν primary η αλλη!! http://www.pfsense.com/ καλο διαβασμα :)

ρε μορτι για δοσε more info τι θα χρειαστι για να στισουμε αυτο το πραγματακι...

σπιτι εχω εναν file server τι θα πρεπει να κανω για να δουλεψει με 2 dsl?

linux πια θα πρεπει να βαλω κτλ κτλ

ρε μορτι για δοσε more info τι θα χρειαστι για να στισουμε αυτο το πραγματακι...

σπιτι εχω εναν file server τι θα πρεπει να κανω για να δουλεψει με 2 dsl?

linux πια θα πρεπει να βαλω κτλ κτλ

..κοιτα καταρχας για να δουλεψει σωστα θα πρεπει να το στησεις σε ενα μικρο dedicated pc ή αν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα μπορεις να το στησεις σε vmware (εγω ετσι το εχω) απλα θα πρεπει αμα εχεις 2xadsl +1 lan να υπαρχουν σε αυτο το pc 3xLAN υπαρχουν αναλυτικοτατα guide στο link που εδωσα για το πως κανεις το bridge με τις καρτες δικτυου στο στησιμο του πανω στο vmware...θελει ομως να ασχοληθεις...οταν τα καταφερεις πιστεψε με θα το λατρεψεις :)

..κοιτα καταρχας για να δουλεψει σωστα θα πρεπει να το στησεις σε ενα μικρο dedicated pc ή αν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα μπορεις να το στησεις σε vmware (εγω ετσι το εχω) απλα θα πρεπει αμα εχεις 2xadsl +1 lan να υπαρχουν σε αυτο το pc 3xLAN υπαρχουν αναλυτικοτατα guide στο link που εδωσα για το πως κανεις το bridge με τις καρτες δικτυου στο στησιμο του πανω στο vmware...θελει ομως να ασχοληθεις...οταν τα καταφερεις πιστεψε με θα το λατρεψεις :)

δλδ > εχεις στησει στο vmware linux κι εκει εχεις σεταρει με bridge κλπ τις καρτες και δινεις στο δικτυο ....

τρεχει 24/7 ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.