Fury Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Γειά σε όλους..Αν και παρακολουθώ το site εδώ και καιρό,είναι το πρώτο post που κάνω και θα ήθελα τη βοήθεια σας σε μερικά θέματα.Εχω το εξής σύστημα : cpu : intel e4500 ψύκτρα : arctic cooling silent 4 tc m/b : asus p5vd2-vm se μνήμες : 2x1gb crucial value pc5300 (667) τροφ. : thermaltake 470w ανεμ. : 1x akasa 8cm crystal blueκαι εχω μερικές ερωτήσεις.1)Θέλω να κάνω o/c αλλά με τη m/b που έχω δεν γίνετε τίποτα.Γι'αυτό λέω να αλλάξω και να πάρω μια εκ των asus p5k και gigabyte ga p35-ds4.Ποιά είναι καλύτερη με τον e4500 και τις μνήμες?2)Διάβασα στο site οτι οι μνήμες παρόλο οικονομικές κάνουν μεγάλο o/c και αξίζουν τα λεφτά τους,αληθεύει?3)Εχω ακόμα 2 θέσεις για ανεμιστήρι,μια μπροστα (8cm) και μια στο πλάι (12cm),αλλα λέω να παρω μόνο έναν.Σε πιά θέση και ποιόν?Ευχαριστώ παίδες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Μάρτιος 18, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2008 Και οι δύο μητρικές που αναφέρεις είναι καλές. Από εκεί και πέρα εξαρτάται ποια μάρκα εμπιστεύεσαι περισσότερο. Εδώ οι απόψεις διίστανται. Για τις μνημούλες που λες εξαρτάται ποιά ICs φοράνε (τα τσιπάκια της μνήμης εννοώ αν δεν κατάλαβες). Θα πρέπει να είναι micron αλλά ποιά ακριβώς; Αυτή η μνήμη βγαίνει με δύο διαφορετικά τσιπάκια. Το d9dqt και το d9hnl. Το d9dqt αλλιώς γνωστό ως fatbody είναι από τα καλύτερα τσιπάκια που έχει βγάλει ποτέ η micron (δουλεύει πολύ καλά με χαμηλά timings απλά δεν ανεβαίνει τόσο όσο τα καινούρια όπως το d9gmh για παράδειγμα). Το άλλο δεν είναι τόσο καλό. Δες ποιά έχουν οι μνήμες σου και τα ξαναλέμε. Ανεμιστήρα βάλε καλύτερα στο πλάι το 12άρη. Αν πάντως έχεις ήδη στο πίσω μέρος του κουτιού θα βοηθούσε και ένας μπροστά ώστε να γίνεται μια ροή. Εγώ εν ολίγοις λέω να βάλεις και τους 2 ανεμιστήρες. Το κόστος ενός καλού 8άρη δεν ξεπερνά τα 5-6 ευρώ οπότε δε νομίζω ότι είναι σοβαρό πρόβλημα. Αν πάλι σε απασχολεί ο θόρυβος, υπάρχουν μερικά καλά και αθόρυβα ανεμιστηράκια. Κοίτα στο e-shop.gr έχει μεγάλη ποικιλία. Sorry αν σε κούρασα, ελπίζω να βοήθησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Μάρτιος 18, 2008 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2008 Εγω θα πηγαινα οπωσδηποτε στην p5k και ας μη γεμιζει το ματι οπως η ds4.Εχουν περασει απο τα χερια μου και οι δυο..Επειδη κυκλοφορησαν λιγες παρτιδες απο d9gmh κατα πασα πιθανοτητα εχεις d9nhl.(μπορεις να καταλαβεις με την μια επειδη ειναι one sided με μακροστενα τσιπακια).Αυτες πηγαινουν ~950 με 5αρια..Σε πρωτη φαση θα τις παιζεις με διαιρετη κοντα στα 800 μεχρι να βρεις τα ορια της cpu sou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fury Μάρτιος 18, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2008 Οι μνήμες είναι αυτές http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554109Δεν ξέρω ποιές είναι,μάλλον οι d9nhl ε?Για τη m/b είμαι μπερδεμένος.Ξέρω πως και οι 2 είναι καλές στο o/c,και πως είναι crossfire (έχω μια 3850 και λέω να πάρω και ακόμα μία στο μέλλον).Απο την μία η p5k είναι αρκετα φθηνότερη,απο την άλλη μ'αρέσει πολύ το heatpipe της gigabyte..δεν ξέρω..Για ανεμιστήρια μ'άρεσαν τα http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977823&product=941638και http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977823&product=529850να πάρω αυτά?Ευχαριστώ παιδιά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Μάρτιος 18, 2008 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2008 Μάλλον οι d9nhl θα είναι, ιδίως αν τις πήρες πρόσφατα. Όποια μητρική κι αν διαλέξεις δε θα απογοητευτείς. Τα ανεμιστηράκια που δείχνεις είναι μια χαρά, απλά ρίξε και μια ματιά στο e-shop, δε θα χάσεις. Έχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία (εκατοντάδες ανεμιστηράκια) και πολύ καλές τιμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.