Jump to content

Another car topic

dohc161416003179

Recommended Posts

Σεπτεμβριο? Καπου διαβαζα για το επομενο διμηνο, γι' αυτο το προτεινα... Anyway...

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply
Σεπτεμβριο? Καπου διαβαζα για το επομενο διμηνο, γι' αυτο το προτεινα... Anyway...

Καλησπέρα κ.ΧΧΧ,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως το λανσάρισμα του Grande Punto Abarth θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο.Η διαθεσιμότητα στις ελληνικές αντιπροσωπείες θα ξεκινήσει από τότε.

Ευχαριστώ πολύ,

ΧΧΧ ΧΧΧ

Fiat Group Automobiles Hellas S.A.

:bye:

Δεδομενου οτι τα αστρα και λεον ειναι στη δυση της καριερας τους με το φοκους να ακολουθει, δηλαδη ερχονται νεα μοντελα, το φιατ μου μοιαζει η καλυτερη επιλογη για να ευχαριστηθεις καινουριο αμαξι συν οτι ειναι το πιο ντιζαινατο και φυσικα φθηνο.

Αν δεν σε ενδιαφερει αυτο τοτε αστρα,φοκους,μπραβο και τελος λεον ειναι η δικη μου σειρα καταταξης...

Το Leon στο τέλος της καριέρας του?? Ίσα ίσα, τώρα άρχισε, με τους TSI :p

Golf αν σε παιρνει οικονομικα ειδαλλως, Leon 1.4TSI. Τα προγραμματα εντος ολιγου θα κυκλοφορησουν και τοτε τα 125 θα γινουν 150+.

Δυστυχως το εσωτερικο του δεν βλεπεται(αν και Σεατ φαν) αλλα τι να κανεις. Πρεπει να διαλεξεις αναμεσα σε οδηγικη απολαυση και σε εσωτερικη εμφανιση. Ολα βεβαια ειναι υποκειμενικα.

Προσωπικα μιλωντας παντα μιας και εχω οδηγηση το Φοκους, το Λεον και το Γκολφ να πω οτι οδηγικα βρηκα καλυτερο το Kia Ceed 1.6. Πολυ καλυτερο πλαισιο απο τα 3 παραπανω, με αναρτηση σπορ σαν του Λεον, με ESP στον στανταρ εξοπλισμο και πολυ ελεγχομενη συμπεριφορα.

Αν ειναι να διαλεξεις καποιο απο αυτα που λες - τοτε εγω προτεινω Λεον!!!

(και Γυρναει ψηλα 1,17 στα μεγαρα και εχει χωρους και ειναι καλο - παρα του ογκου του)

Τωρα ολες οι ανωτερω επιλογες σου ερχονται σε αντιθεση με μια σπορ επιλογη αυτοκινητου...

Κατα τη γνωμη μου, ολα αυτης της κατηγοριας ειναι απλα καθημερινα αυτοκινητα με σπορ ψευοενεσεις.

Το μονο που μπορεις να παρεις σε αυτο το κοστος ειναι ενα!

Το Σχολειο:

αν θες να την δεις οδηγικα και να ευχαριστηθεις οδηγηση σπορ και οχι βαρεμαρα... τσιμπα ενα mx5 ψιλομεταχειρισμενο..

Με καθαρα σπορ γονιδια και καταβολες!!!

:fun:;)

το mx5 οντως ειναι καλο, αλλα δεν νομιζω οτι στον φιλο μας θα κανει μιας και η κατηγορια που ψαχνει ειναι αντιδιαμετρικα αντιθετη με το miata.

Προσωπικα μιλωντας παντα μιας και εχω οδηγηση το Φοκους, το Λεον και το Γκολφ να πω οτι οδηγικα βρηκα καλυτερο το Kia Ceed 1.6. Πολυ καλυτερο πλαισιο απο τα 3 παραπανω, με αναρτηση σπορ σαν του Λεον, με ESP στον στανταρ εξοπλισμο και πολυ ελεγχομενη συμπεριφορα.

Aπο ολα τα αυτοκινητα που συζητουνται εδω το φοκους εχει με διαφορα το καλυτερο πλαισιο. Και μαλιστα σε ολη την κατηγορια αυτη το πλαισιο του φοκους ειναι με διαφορα καλυτερο.

Οσον αφορα το κια εμενα μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις. Ποιοτικα, μηχανικα και λογω τιμης/εξοπλισμου. Εαν αυτο το αμαξι εγραφε μια πιο πιασαρικη μαρκα πανω θα ηταν σιγουρα η πρωτη επιλογη των περισσοτερων. Aπλα να σημειωσω οτι το εργοστασιο που το βγαζει στη Σλοβακια θεωρειται ενα απο τα καλυτερα και σιγουρα το πιο συγχρονο της ευρωπης.

Πλεον παντως εχουν αναβαθμιστει αρκετα οι "μικρες" εταιριες και παραγουν αξιολογα αυτοκινητα. Εμενα το προβλημα μου με αυτες τις εταιριες αλλα και γενικοτερα με τα νεα μοντελα ειναι οτι δεν γνωριζω μακροχρονια τι θα προκυψει. Γι' αυτο και ανεκαθεν οι επιλογες μου καταληγουν σε Ιαπωνια μερια.

Ακόμα και αν προκύψει (που δεν θα γίνει) κάτι με το ΚΙΑ, έχει 7 χρόνια εγγύηση..

Άμα ήταν Audi ή BMW, θα ξεκινούσε από 25Κ :p

Το τρίθυρο πάντως είναι πολύ ωραίο..

Η εγγυηση προσωπικα μου μοιαζει με δεσμευση. Γιατι θα πρεπει να πληρωνω πχ τα λαδια της αντιπροσωπειας με 100ε οταν μπορω να βαλω μονος μου καλυτερο λαδι με τα μισα λεφτα. Τι καταρες εχει φαει ο Σαρακακης για τις εγγυησεις κλπ δεν λεγεται. Και περαν τουτου αν δεις τους ορους εγγυησης τοτε το τοπιο αλλαζει λιγακι. Δεν αναφερομαι μονο στο κια αλλα στα περισσοτερα. Δυστυχως παιζονται πολλα παιχνιδια στις πλατες μας.

Η εγγυηση προσωπικα μου μοιαζει με δεσμευση. Γιατι θα πρεπει να πληρωνω πχ τα λαδια της αντιπροσωπειας με 100ε οταν μπορω να βαλω μονος μου καλυτερο λαδι με τα μισα λεφτα. Τι καταρες εχει φαει ο Σαρακακης για τις εγγυησεις κλπ δεν λεγεται. Και περαν τουτου αν δεις τους ορους εγγυησης τοτε το τοπιο αλλαζει λιγακι. Δεν αναφερομαι μονο στο κια αλλα στα περισσοτερα. Δυστυχως παιζονται πολλα παιχνιδια στις πλατες μας.

Για το Ceed ευτυχως δεν ισχυει το ιδιο. Με ενα ευτελες ποσο της ταξεως των 1500€ νομιζω "αγοραζεις" τα service (ανταλλακτικα και εργασια) για οσο ισχυει η εγγυηση, δηλαδη 7 χρονια.

Το ιδιο ακριβως εχει και η γυναικα μου στο Kia Cerato που αγορασε, μονο που την συγκεκριμενη προσφορα η ΚΙΑ την εδινε ΔΩΡΟ με το Cerato και η προσφορα δεν ισχυει οσο και η εγγυηση αλλα εφ'ορου ζωης.

Πηραμε ενα αυτοκινητο δηλαδη που το μονο που θα ζηταει μια ζωη ειναι βενζινη.

Επισης η συγκεκριμενη προσφορα μεταβιβαζεται και στον επομενο ιδιωκτητη μαζι με το αυτοκινητο.

χμ... όντως... από αυτά που λες, το c' eed μου αρέσει πιο πολύ! Ωραίο εξωτερικά, ακούγεται ότι είναι καλό στο δρόμο... φθηνό... εγγύηση... μπράβο ΚΙΑ (για το 3θυρο λέω)

Το leon το έχω οδηγήσει... μεγάλη πατάτα... Πολύ ελαφριά πετάλια και τιμόνι και αίσθηση πολυμορφικού όσον αφορά την ορατότητα. Και τρελά υποστροφικό στο βρεμμένο...

Το astra δε μου πολυαρέσει πάλι (προσωπική άποψη)

Το focus είναι πολύ καλό αμάξι και πολύ καλό στο δρόμο (το καλύτερο από αυτά που λες). Όμορφο μπροστά. χάλια πίσω... (γιατί ρε γμτ δεν το

Το golf πολύ καλό στο δρόμο, αλλά εξωτερικά και εσωτερικά... για 40άρηδες...

Το bravo πολύ ωραίο εξωτερικά, λιγότερο ωραίο εσωτερικά, αμφίβολη αξιοπιστία και καλούτσικο στο δρόμο... μέτριος κινητήρας...

Γνώμη μου:

c'eed = focus > leon = astra > bravo

(το golf δεν το έβαλα αφού δεν το θες, αλλά αν το έβαλα θα ήταν από τα πρώτα... μόνο που είναι αδιάφορο σχεδιαστικά...)

Το Ceed είναι στα ίδια κιλά με το Φόκους και τα 122 αλογάκια που λέει ότι έχει βγάινουν κομματάκι ψηλά. Από την άλλη και για τοΦόκους οι ίπποι κυμαίνονται από 115 μέχρι 125. Ωστόσο με 18200 + τέλη,πινακίδες πέρνεις και ηλιοροφή με τον Κορεάτη.

Το Ceed είναι στα ίδια κιλά με το Φόκους και τα 122 αλογάκια που λέει ότι έχει βγάινουν κομματάκι ψηλά. Από την άλλη και για τοΦόκους οι ίπποι κυμαίνονται από 115 μέχρι 125. Ωστόσο με 18200 + τέλη,πινακίδες πέρνεις και ηλιοροφή με τον Κορεάτη.

Η τιμη αυτη ειναι για το 5θυρο και οχι το 3θυρο. Το 3θυρο ειναι 900€ πιο φθηνο + την εκπτωση (-300€) που ισχυει μεχρι 31/03 και παρεχει τον ιδιο εξοπλισμο.

Παντως ολα αλλαζουν αν εχεις το μικροβιο της βελτιωσης.

Αν ισχυει κατι τετοιο ξεχνα τα ατμοσφαιρικα και κοιτα μονο το Λεον και το Γκολφ.

Αυτή τη στιγμή έχω μπροστά μου τους 4 Τροχούς με συγκριτικό ανάμεσα σε:

Bravo 1.4 T-Jet 120PS

Focus 1.6 TI-VCT

Cee'd 1.6

308 1.6 VTI

Leon 1.4 TSI 122 PS

Auris 1.6

Golf TSI 122 PS

Το Leon υπερτερεί όλων, με τους καλύτερους χρόνους σε όλες τις μετρήσεις, τη χαμηλότερη κατανάλωση και τον πιο γρήγορο γύρο στην πίστα λόγω του σπορ στησίματός του.

Από τα ατμοσφαιρικά (που στην πραγματικότητα δε μπορούν να ακολουθήσουν), νικητής βγαίνει το Auris, με το Cee'd να ακολουθεί

Πάντως, επειδή σε ένα αμάξι δεν κοιτάμε μόνο την αγορά, άλλο κόστος σέρβις έχει το Λεόν και το Γκολφ, που είναι ίδιος κινητήρας, κι άλλο το Φίατ. ΤΑ δε σέρβις του Φόκους είναι πραγματικά λογικά, όπως διαβάζω κα ιστο ανάλογο κλαμπ.

GOLF 1400 ΤSI η FSI απο μενα,τα οποια εχουν πολυ καλης ποιοτητας υλικα φτιαγμενα και καλη μεταπωλητικη αξια,η κατι σε SEAT LEON αφου φορανε τους ιδιους VW κινητηρες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.