kikitsa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2008 Εδώ και ένα μήνα περίπου έκανα αναβάθμιση στο pc μου και έβαλα τον επεξεργαστή Ε8200 της Intel στα 2,66 με το απλό εργοστασιακό ανεμιστηράκι του. Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ δεν "φορτώνω" πολύ το pc όταν είναι ανοικτό με πολλά και βαριά προγράμματα υπάρχουν πολλές φορές που παγώνουν όλα στο pc (φανταστείτε κάτι σαν screenshot!!) και ακούγεται και ένας θόρυβος από τα ηχεία σαν τρίξιμο..(σαν τζζζζ!! :nada:) και ο μόνος τρόπος για να κλείσω το pc είναι από το κουμπί on/off... Μετά από φορμάτ και άλλες προσπάθειες παρατήρησα ότι εκείνη τη στιγμή που γίνεται αυτό, αλλά και άλλες στιγμές που το pc κολλάει, το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή δεν λειτουργεί!! Και σκέφτομαι μήπως αυτό είναι η αιτία.. Please, αν κάποιος έχει κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ας μου πει.. Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Μάρτιος 16, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 έχεις πειράξει τίποτα στο bios?επίσης αν επιτρέπετε από που την έκανες την αγορά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Μάρτιος 16, 2008 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 Υπάρχει κάποιες επιλογές στο BIOS της μητρικής σου (πατώντας το πλήκτρο Delete όταν ανοίγει ο υπολογιστής μπορείς να μπεις μέσα εκεί) που λέγονται:SpeedstepC1E SupportEIST SupportΚαι οι 3 πρέπει να είναι απενεργοποιημένες για να μη σου ανεβοκατεβάζει αυτοβούλως ο υπολογιστής τα MHz του επεξεργαστή σου ανάλογα με το τι τρέχεις, για να είναι πάντα στο 100%.Ο ανεμιστήρας τώρα, λογικά βρίσκεται κάποια επιλογή που τον ρυθμίζει και αυτόν εκτός αν αυτόματα πέφτει όταν ρίχνει και τα MHz η μητρική. Ποια μητρική έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάρτιος 16, 2008 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 αυτό πρέπει να είναι η αιτία... τώρα γιατί σταματάει το ανεμιστιράκι......αχμμμ άλλη ιστορία...μήπως μπορείς να βρεις απο το bios καμία ρυθμιση να είναι full το ανεμιστηράκι ή τπτ τέτοιο?αλλιώς πας και παίρνεις μια ψυκτρα.... αχμ...εκτος αν τους το πας πίσω απο εκεί που το πήρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikitsa Μάρτιος 16, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. Δεν έχω πειράξει τίποτα στο bios και στις ρυθμίσεις αυτές. Η μητρική μου είναι η gigabyte ga-p35ds3 και την αγόρασα μαζί με τον επεξεργαστή από το eshop. Καμιά άλλη ιδέα ίσως;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Μάρτιος 16, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 rma και υπομονή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάρτιος 16, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 ή κανε τα bios load τα default τους (διόρθωσε ημερομηνία άμα σου αλλάξει) ή πήγαινε και πάρε μία ψύκτρα άμα δεν έχεις ΥΠΟΜΟΝΗ με το services του eshop...... http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977805&product=922633 και άμα δεν μπορείς μόνη σου και πας στο πλαίσio tuning store.... νόμιζω πως μπορεί να στην εγκαταστήσουν αυτοί άμα τους το ζητήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Μάρτιος 16, 2008 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 Βγάλε το καλώδιο του ανεμιστήρα του CPU από την υποδοχή που το έχεις στην μητρική και βάλτο σε κάποια άλλη...Δες αν θα κυλήσει καθόλου το PC...Επείσης βάλε το speedfan και δες τις θερμοκρασίες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikitsa Μάρτιος 16, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 Στο δίσκο υπάρχουν win xp και linux (Ubuntu 7.10) με το οποίο όση ώρα έχω δουλέψει μέχρι τώρα δε μου έχει παρουσιαστεί τέτοιο πρόβλημα. Νομίζω ότι στο linux δε γίνεται power-throtling στον επεξεργαστή. Ποιά η γνώμη σας γι' αυτό; Λέτε να φταίει κάποιο από τα μητρική - επεξεργαστή; Το γεγονός ότι σταματάει το ανεμιστηράκι οφείλεται στο ότι μπορεί να μη δίνει αρκετή τάση η μητρική; Αν είναι θα επικοινωνίσω από αύριο και με eshop.. Σας ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Μάρτιος 16, 2008 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 Το ίδιο πάντως περίπου πρόβλημα το είχε ένα φιλαράκι με αυτή τη μητρική. Με βγάλσιμο όλων των EIST κτλ, + μια ρύθμιση στους ανεμιστήρες + ρεύμα σε κάποια σημεία, του το στρωσα. Το θέμα τώρα είναι ότι προφανώς η κοπελιά δε νομίζω να έχει όρεξη να ασχοληθεί με όλο αυτό. Αν έχεις γνωστό κάποιον που να ξέρει 5 πράγματα, πες του το πρόβλημα και θα το ψιλοκαταλάβει. Αλλιώς, στείλτο πίσω και περίμενε να στο φτιάξουν οι ίδιοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Μάρτιος 16, 2008 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 Λοιπόν, οι 8χ00 είχαν πρόβλημα με τις θερμοκρασίες και ειδικότερα, δεν μέτραγε σωστά ο αισθητήρας τους. Αν λέει χαμηλότερες τιμές, η μητρική ρυθμίζει με αυτές τον ανεμιστήρα και γιαυτό ζεσταίνεται και κλείνει...Δοκίμασε το speedfan η και το easytune που έχει η μητρική σου να δείς θερμοκρασίες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikitsa Μάρτιος 16, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 Λοιπόν, στο pc έχω το everest το οποίο μου βγάζει τις εξής θερμοκρασίες: motherboard-> 34 Temperature CPU#1/Core2 -> 49 Temperature CPU#1/Core1 -> 50 CPU -> 25 Η αλήθεια είναι ότι μόνη μου σίγουρα δεν θα καταφέρω να κάνω όλες αυτές τις δοκιμές, έχω έναν φίλο που πιστεύω ότι θα μπορέσει να με βοηθήσει να κάνω κάτι. Σας ευχαριστώ και πάλι και αν σκεφτείτε και κάτι άλλο πείτε μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Μάρτιος 16, 2008 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 Είναι υψηλές για idle κατάσταση...γιαυτό και κολλάει...Δοκίμασε να βάλεις τον ανεμιστήρα της CPU σε άλλη υποδοχή στην μητρική να δείς αν θα σταματήσει να γυρνάει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
daemon13 Μάρτιος 16, 2008 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 Είναι υψηλές για idle κατάσταση...γιαυτό και κολλάει...Δοκίμασε να βάλεις τον ανεμιστήρα της CPU σε άλλη υποδοχή στην μητρική να δείς αν θα σταματήσει να γυρνάει... δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει,το έχω δοκιμάσει και δεν ξεκινά καθόλου το μηχάνιμα βέβαια ας το δοκιμάσει,δεν έχει να χάσει τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave7 Μάρτιος 16, 2008 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2008 Φιλη μου και σε μενα δεν δουλευε το ανεμιστηρακι και ειχα φαει ωρες να το βρω και τελικα ηταν κατι πολυ απλο. Μετα που εκανα update το bios στο Pc health status στην επιλογη cpu smart fan controller μπαινει απο default το enabled. Μολις εβαλα disabled αρχισε να δουλευει κανονικα. Πιστευω να ειναι αυτο και σε σενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niiid Μάρτιος 20, 2008 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2008 δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει,το έχω δοκιμάσει και δεν ξεκινά καθόλου το μηχάνιμαβέβαια ας το δοκιμάσει,δεν έχει να χάσει τίποτα γιατι αυτο οεο? και αμα ητανε watercooled? για ξανατσεκαρε αν εχει μπει σωστα το cooleraki του cpu. παντος προτινω να παρεις ρευμα απο ενα μολεξ Link to comment Share on other sites More sharing options...
apagal Μάρτιος 20, 2008 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2008 Και εγώ προτείνω να πάρεις ρεύμα από αλλού και τελείωσες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Μάρτιος 21, 2008 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2008 την εγκατασταση της ψυκτρας ποιος την εκανε??? υπαρχει ενδεχομενο να μη παταει καλα ή να εβαλαν πολλη ή λιγη ή καθολου ή καμια ξεραμενη θερμοαγωγημη παστα με αποτελεσμα τη μη σωστη απαγωγη της θερμοτητας. σε load τη θερμοκρασιες ποιανει? δοκιμασε το stability test του everest ειναι στο μενου tools Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Μάρτιος 21, 2008 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2008 Λέω μήπως είναι ενεργοποιημένο το q-fan???Και μήπως η μητρική δεν διαβάζει σωστά την θερμοκρασία και κλείνει τον ανεμιστήρα, ενώ ο επεξεργαστής βράζει?Μήπως να απενεργοποιηθεί το q-fan?Μου έχει τύχει σε ενα fx-60 να κλείνει ο ανεμιστήρας και μόλις ζεστένεται να ξεκινάει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkman161416003258 Μάρτιος 21, 2008 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2008 Παρε καλυτερα μια ψυκτρα zalman 9700nt και θα εισαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.