Jump to content

Βοήθεια για αναβάθμιση

Φάνης

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι να αλλάξω CPU-RAM-M/B και έχω βάλει στο μάτι τα εξής:

C2D E8200/E8400

Gigabyte P35-DS4

G.Skill Ram 2GB Kit DDR2 800 4-4-3-5

Καθώς με ενδιαφέρει το o/c (έχω μια Thermaltake Big Typhoon 120 VX), πόσο πιστεύετε οτι θα μπορέσω να ανεβάσω οποιονδήποτε από τους 2; (Προτιμώ τον Ε8400 αλλά προς το παρόν δεν τον βλέπω πουθενά)

Έχετε να προτείνετε κάποια αλλαγή που θα οδηγήσει σε περισσότερο o/c;

to ds4 το εχω και ειμαι πολυ ικανοποιημενοες.γενικα το p35 κλοκαρει πολυ καλυτερα σε σχεση με τον προκατοχο του το 965.ειναι μια αριστη μητρικη για τα λεφτα της.προτιμησε την.

Βασικά συμφωνώ ότι πρέπει να αλλάξεις μνήμη. Όσον αφορά τις transcend axeram τις 800άρες που πρότεινε ο φίλος παραπάνω, να προσέξεις να έχουν στο τέλος του barcode τους

το γράμμα N. Μόνο τότε έχουν micron d9gmh τσιπάκια. Αν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι θα έχουν d9gmh πάρε τις 1066 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1034014

Άλλη επιλογή οι 1066 οι ballistix http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=964506

Τώρα με άφησες άναυδο. Δεν τις είχα δει αυτές τις Mushkin καθόλου. Τις έχεις δοκιμάσει; Τα D9 πάντως σκάνε άμα τα δουλεύεις συνέχεια με τάση 2,4 και πάνω. Ένα ζευγάρι Corsair 6400ProLed που έχω εγώ πάντως (ver.1.3 από τα πρώτα d9) δεν έχουν σκάσει ακόμα παρόλο που τις έχω πάνω από 2 χρόνια και ανεβαίνουν σαν τρελές!! 1090 με 4άρια και 2,45ν και περίπου 1200 με 5άρια και 2,45ν. Και τις δουλεύω σε τέτοια τάση (από 2,3 έως 2,5) όσα χρόνια τις έχω 24/7. Η καλύτερη μνήμη που έχω δει ποτέ...(δεδομένου βέβαια και του πόσο παλιά είναι)

Τώρα με άφησες άναυδο. Δεν τις είχα δει αυτές τις Mushkin καθόλου. Τις έχεις δοκιμάσει; Τα D9 πάντως σκάνε άμα τα δουλεύεις συνέχεια με τάση 2,4 και πάνω. Ένα ζευγάρι Corsair 6400ProLed που έχω εγώ πάντως (ver.1.3 από τα πρώτα d9) δεν έχουν σκάσει ακόμα παρόλο που τις έχω πάνω από 2 χρόνια και ανεβαίνουν σαν τρελές!! 1090 με 4άρια και 2,45ν και περίπου 1200 με 5άρια και 2,45ν. Και τις δουλεύω σε τέτοια τάση (από 2,3 έως 2,5) όσα χρόνια τις έχω 24/7. Η καλύτερη μνήμη που έχω δει ποτέ...(δεδομένου βέβαια και του πόσο παλιά είναι)

Αυτες εχω..1060 με 5αρια.

Καποια d9 χαλανε ακομα και με 2.2 σε 24/7..Θελουν με τον καιρο περισσοτερη ταση για να ειναι σταθερα εκει που ηταν παλια.Degrade σαν τους 45νμ ιντελ..

Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος με d9.Μονο για bench θα τα αγοραζα πλεον..

Αυτες εχω..1060 με 5αρια.

Καποια d9 χαλανε ακομα και με 2.2 σε 24/7..Θελουν με τον καιρο περισσοτερη ταση για να ειναι σταθερα εκει που ηταν παλια.Degrade σαν τους 45νμ ιντελ..

Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος με d9.Μονο για bench θα τα αγοραζα πλεον..

Διάβασα μερικά reviews στο virtualhideout και σε ένα γερμανικό site και λένε ότι οι συγκεκριμένες μνημούλες είναι χάλια στο oc. Ούτε 900 δεν πάνε. Βλέποντας και την τιμή τους βγάζει νόημα. Μήπως ήσουν τυχερός; Τσιπάκια φοράνε aeneon, δεν τα έχω ξανακούσει.

Aeneon = low bugdet/binned Infineon.

Αυτά είχαν παλιότερα σήμερα φοράνε Powerchips για αυτό πάνε όπως του Αστακού.

Aeneon = low bugdet/binned Infineon.

Αυτά είχαν παλιότερα σήμερα φοράνε Powerchips για αυτό πάνε όπως του Αστακού.

Σ'ευχαριστώ φίλε. Ρωτάω γιατί έχω προβληματάκια με το σετ ballistix και corsair 6400pro και θέλω να βάλω κάτι άλλο. Απλά σκεφτόμουν να πάρω ένα σετάκι transcend axeram 1066 που ταιριάζουν σαν τσιπάκια και συμπεριφορά με τις corsair μου, γιατί οι ballistix που πέτυχα φοράνε αυτά τα ακατανόμαστα D9DQW και δεν ανεβαίνουν καλά αν δεν τους δώσω τρομακτική τάση, χώρια που ο υπολογιστής για να μπει στα windows θέλει 15 επανεκκινήσεις. Με του Αστακού τις μνήμες βέβαια προβληματίστηκα, έχοντας ακούσει και ότι σε γενικές γραμμές τα σετάκια 2χ2gb δεν ανεβαίνουν όπως τα 4χ1.

• 2 weeks later...

D9 είναι όλα τα τσιπάκια της micron. Τα καλύτερα είναι τα d9gmh και d9dqt. Οι ballistix που αναφέρεις είναι μια χαρά (αν και τελευταία και σ'αυτές έχουν αλλάξει τσιπάκια αλλά βάζουν πάλι καλής ποιότητας). Σε γενικές γραμμές τα d9 με τον καιρό ζητάνε περισσότερη τάση. Δηλαδή στη συχνότητα που πήγαινες αρχικά με μια συγκεκριμένη τάση, μετά από καιρό θα βλέπεις αστάθεια. Επίσης, αν τις δουλεύεις με υψηλή τάση για καιρό, παύουν να λειτουργούν. Συνήθως από 2,4ν και πάνω αλλά όλο και συχνότερα ακούγονται τέτοια περιστατικά και με 2,2-2,3ν όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω. Είναι βέβαια και τί κομμάτι θα σου τύχει.

Αν είναι να ζητάνε περισσότερο ρεύμα και να σκάσουν κάποια στιγμή, τότε τι να λέει...

Βέβαια εμένα με ενδιαφέρει το o/c χωρίς διαιρέτη, οπότε και τις 1066 να πάρω, θα τις κατεβάσω...

Πόσο πιστεύετε οτι μπορεί να πάει ένας 8400 με μια GA-P35-DS4 και μια Thermaltake Big Typhoon 120 VX; Τα 444*9 (4GHz) τα έχω ή θα λιώσουν όλα εκεί μέσα;

Νομίζω πως τα 4ghz τα έχεις άνετα με τον 8400. Αν βάλεις και τη μνήμη σύγχρονα (888) θα χρειαστεί να της δώσεις και λίγη τάση, μάλλον γύρω στα 2ν με 4-4-4-12 timings. Πάντως με το διαιρέτη στα 2,4Β η μνήμη θα δουλεύει στα 1066 σε αυτό το fsb.

Εν τω μεταξύ διαβάζω για κάτι ασυμβατότητες της συγκεκριμένης ψύκτρας (είναι 3-πινη) με τις μητρικές που το cpu-fan είναι 4-πινο...

Λέτε να αντιμετωπίσω τίποτα προβλήματα με τη σύνδεση; Μ@λ@κία αν αναλογιστεί κανείς ότι την πήρα με τη λογική οτι θα είναι συμβατή και με Core2Duo (την πήρα για έναν 4200+)

Δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ψύκτρα. Την έχω δοκιμάσει εγώ σε 2 4πινες μητρικές και δουλεύει μια χαρά. Αν σε ενδιαφέρει ποιες, είναι η gigabyte x38-dq6 που έχω τώρα και η άλλη μια abit ip35 pro. Επίσης την έχω δοκιμάσει σε 3πινες P4, athlon64 socket 939 και 775 και ουδέποτε είχα πρόβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.