fatalara Ιούνιος 15, 2014 #201 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2014 Αυτο το βάψιμο φιλε ειναι plasticizer κολλημένο δεξιά και αριστερά που εχει βάψει απο το υγρό. Το υγρό μόνο του δεν μπορεί να σου βάψει τα μπλοκ, ετσι τουλάχιστον λένε πλέον άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με αυτο. Αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό με τους πλεξι σωλήνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasos69 Ιούνιος 17, 2014 #202 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Εγω μια ερωτηση να κανω παιδια?Υγρο Feser One UV Red συγκεκριμενα σφραγισμενο στο μπουκαλι του αλλα χρονικο διαστημα 2 ετων ισως και παραπανω ειναι οκ να το χρησιμοποιησω μαζι με ενα καινουριο ιδιας μαρκας και τυπου που πηρα προσφατα ως συμπληρωμα στην νεα custom που φτιαχνω αντικαθιστωντας την παλια?Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Ιούνιος 23, 2014 #203 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2014 Εγώ θα το χρησιμοποιούσα, δε νομίζω να έχεις θέμα αφού είναι σφραγισμένο κιόλας (εδώ που τα λέμε, πόσος καιρός νομίζεις ότι έχει περάσει στο ράφι μέχρι να το πάρουμε στα χέρια μας; ) Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο τώρα: Έχω στη λούπα μου μόνο cpu και έχω παραγγείλει μπλοκάκι για την gpu acetal-nickel.Το υγρό μου είναι της Aqua Computer το DP Ultra. Είμαι οκ με την νίκελ επίστρωση ή θα αρχίσουν οι οξιδώσεις και τα περίεργα; :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούνιος 23, 2014 #204 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2014 H 'οξείδωση και τα περίεργα' τεχνικά θα αρχίσουν σίγουρα. Το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα είναι αν ο ρυθμός θα είναι αρκετά γρήγορος για να το παρατηρήσεις/ σου δημιουργήσει πρόβλημα.Αν δεν έχει γίνει καμιά στραβή στο plating με το DP ultra και καλή συντήρηση δεν νομίζω να έχεις θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Ιούνιος 23, 2014 #205 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2014 Ακόμα δεν μου έχει έρθει το μπλοκ, άρα κάτι μπορώ να σώσω ακόμη.Το έχω παραγγείλει όμως, δηλαδή προλαβαίνω ακόμη να γλιτώσω πιθανόν ταλαιπωρία.Να αλλάξω μήπως υγρό;Ή να αλλάξω το μπλοκ και να πάω σε κάποιο χωρίς νίκελ επίστρωση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούνιος 23, 2014 #206 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2014 Μην τρελαίνεσαι. Το πιθανότερο είναι ότι θα είσαι οκ. Το υγρό είναι μια χαρά. Το μπλοκ ιδανικά καλό θα ήταν να είναι χάλκινο για να έχεις το κεφάλι σου πιο ήσυχο. Αν θες να το αλλάξεις οκ. Αν πάλι δεν θέλεις, μάλλον οκ θα είσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Ιούνιος 23, 2014 #207 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2014 Απλά να δώσω 110 ευρώ για μπλοκ που πιθανόν να μου δημιουργήσει θέμα, είναι κάπως...Έχω παραγγείλει αυτό: EK-FC R9-290X - Acetal+Nickel (Rev.2.0) - Radeon Rx 200 Series - Full Cover for AMD Radeon - VGA Blocks - BlocksΝα το αλλάξω για αυτό; EK-FC R9-290X - Acetal (Rev.2.0) - Radeon Rx 200 Series - Full Cover for AMD Radeon - VGA Blocks - BlocksSorry αν βγαίνω off-topic παιδιά.Για συμβατότητα υγρού ξεκίνησε ο λόγος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούνιος 23, 2014 #208 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2014 Κοίτα οκ δεν είμαι σίγουρος πως να σου απαντήσω. Εγώ ναι θα το άλλαζα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ο χαλκός έχει δυο σημαντικά πλεονεκτήματα, πρώτον είναι μασίφ μέταλλο και δεύτερον δεν έχεις τα ηλεκτροχημικά προβλήματα που μπορεί αν προκύψουν από το νίκελ. Σε τελική ανάλυση, το νίκελ δεν προσφέρει και κάτι παραπάνω.Το ότι εγώ θα το άλλαζα, δεν σημαίνει ότι εσύ θα έχεις πρόβλημα. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα. Πάντως οτι και να κάνεις, υγρό με corrosion inhibitor. Wfi, ασήμια και τα ρέστα, ξέχασε τα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Ιούνιος 23, 2014 #209 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2014 Στο google ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του:Copper will oxidize, and while this will not hurt performance in a measurable way, it will turn the copper a green-brown color.The nickel prevents the oxidation.Copper and nickel are almost the same chemically so there isn't any problem mixing them.The anti-corrosion benefits the nickel plate offers would offset any loss of heat transfer.Λέω να παραμείνω στην αρχική παραγγελία μου.Όσων αφορά το υγρό:Contains specially selected ingredients to give you an optimum protection against corrosion"Optimum"... Ελπίζω ότι είμαι οκ.Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούνιος 23, 2014 #210 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2014 Αν έχεις όρεξη να διαβάσεις κάτι πιο σοβαρόGalvanic Corrosion Explored | martinsliquidlab.org Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Ιούνιος 23, 2014 #211 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2014 Ανοίγω νέο θέμα γιατί θέλει συζήτηση αυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 2, 2014 #212 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2014 Λοιπόν ερώτηση για δυνατούς λύτες, ετοιμαστείτε! Αυτούς τους μήνες θα αντικαταστήσω μερικά πράγματα στην λούπα μου και θα χρησημοποιήσω και πάλι pastel σε αυτό το γέμισμα. Επειδή λοιπόν το κανονικό pastel βγαίνει πολλά λόγω μεταφορικών είπα να πάρω concentrate και να το αραιώσω. Το ερώτημα είναι λοιπόν με τι να το αραιώσω? Το έτοιμο pastel έχει pH ~7 (όλες οι μετρήσεις που θα αναφέρω εδώ και πέρα θα είναι με strips). To μέτρησα και μέσα στην λούπα ένα χρόνο μετά και πάλι τόσο ήταν.Οι 2 υποψήφιοι διαλύτες, δηλαδή το απιονισμένο και το WFI έχουν pH~5.5. Θεωρητικά το αποσταγμένο νερό έχει pH 7 αλλά δεν είναι ποτέ τόσο. Αντιδράει με τον άνθρακα στον αέρα και σχηματίζει ανθρακικό οξύ, πράγμα που το καθιστά ελαφρά όξινο γύρω στο 6. Οκ για το απιονισμένο το καταλαβαίνω αλλά το WFI γιατί να έχει τέτοιο pH φρεσκοανοιγμένο? pH 5.5 σε αποσταγμένο νερό σημαίνει οτι το νερό δεν είναι και πολύ καθαρό. Στέλνω mail στον Mike και του εξηγώ την κατάσταση, έχω αυτά τα 2 υγρά που θέλω να βάλω και έχουν pH 5.5, τι κάνω? Μου λέει και τα 2 κάνουν και μην ανησυχείς άστα λίγο στον αέρα και το pH θα ανέβει (?). Του λέω το αντίθετο θα συμβεί και δεν μου απάντησε τίποτα.Pastel concentrate μαζί με WFI δεν έχω ιδέα τι pH θα έχει. Αν είναι πάντως όξινο φοβάμαι να το βάλω σε λούπα. 1) Εχει κανείς κάνα τέτοιο να δοκιμάσουμε? Distilled Water Shootout & Water Purity | martinsliquidlab.org2) Ρίξτε γενικά καμιά ιδέα. [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] [MENTION=16085]ElGreco[/MENTION] Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Ιούλιος 2, 2014 #213 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2014 Απο που τα παιρνεις και ερχονται ακριβα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 2, 2014 #214 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2014 Aπο mayhems κατευθείαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Ιούλιος 2, 2014 #215 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2014 Μπες στην aquatuning.de βρες τι θες και ζητα απο το eworld να στο φερει. Εχει μια επιβαρυνση αλλα καμια σχεση με το 30αρι των μεταφορικων που ζητανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 2, 2014 #216 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2014 Θα μιλήσω και θα δούμε. Δεν βλέπω να βγαίνει και πολύ πιο φθηνά πάντως. Αν η διαφορά είναι μικρή προτιμώ να το πάρω απο Mayhems.Αυτό για το pH το έχω μεγάλη απορία πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Ιούλιος 2, 2014 #217 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2014 Νομιζω οτι κουραζεις το κεφαλι σου με πραγματα μικρης σημασιας. Ειχα παρει ενα υγρο το οποιο εμαθα αργοτερα οτι ειχε ph 2,5 και μετα απο 9 μηνες η λουπα ηταν μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 2, 2014 #218 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2014 Είσαι σίγουρος? 2.2 έχει το ξύδι και τρώει χαλκό σε μερικά λεπτά...καλά τι υγρό ήταν αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Ιούλιος 2, 2014 #219 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2014 Feser ultra pure. Τι να σου πω εγω δεν το είχα μετρήσει απλα το διάβασα στα σχόλια ενός review και λέγε ένας I'm not putting this acid in my loop. Εγω είχα αργήσει βέβαια παρόλα αυτα ο χαλκός ηταν κομπλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 3, 2014 #220 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 Κοίτα εδώ τι κάνει ένα pH της τάξης του 2. Κάποιο λάθος θα έχει γίνει. Aν και το pH είναι λογαριθμική κλίμακα μην νομίζεις οτι απέχει και πολύ από το 2.5. Ωραία τεχνική για να καθαρίζεις ψυγεία btw. Getting a Copper Radiator Squeaky Clean 101 (with some CHEM 101 knowledge!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.