Jump to content

Εγκατάσταση XP σε SATA Controller ICH8M;

HOTAS

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρόσφατα αγόρασα τον φορητό Toshiba A200-1VN με προεγκατεστημένα τα Vista και προσπάθησα να εγκαταστήσω τα XP, αλλά ο SATA Controller ICH8M δεν υποστηρίζεται από το δισκάκι των XP και δε βλέπει το σκληρό δίσκο. Τί μπορώ να κάνω για να τα καταφέρω; Ποιούς drivers πρέπει να κατεβάσω για να ενσωματώσω στο δισκάκι εγκατάστασης;

Η λυση σου ειναι εδω....

Οσο για τους drivers μπαινεις στο site του κατασκευαστη,επιλεγεις το μοντελο σου και κατεβαζεις τους driver για τους SATA....

Η λυση σου ειναι εδω....

Οσο για τους drivers μπαινεις στο site του κατασκευαστη,επιλεγεις το μοντελο σου και κατεβαζεις τους driver για τους SATA....

Δεν υπαρχει να γινει κατι τοσο πολυπλοκο....

Υπαρχουν δυο τροποι:

Ο πρώτος είναι να γυρισεις τον Sata Controller σε IDE mode απο AHCI που ειναι και τον αναγνωριζουν τα XP.

Ο δευτερος ειναι να ενσωματωσεις του sata drivers μεσα στο cd των XP με το nlite.

Στο site της Toshiba δεν υπάρχουν drivers για τον Controller. Δείτε εδω για τον Satellite A200 (PSAE6) μήπως μου ξεφεύγει κάτι. Ούτε και στης Intel βρήκα κάτι. Οι Intel Matrix Storage Manager περιέχουν οδηγούς μέχρι και την έκδοση ICH7...Που μπορώ να βρω για τον ICH8;

Ο πρώτος είναι να γυρισεις τον Sata Controller σε IDE mode απο AHCI που ειναι και τον αναγνωριζουν τα XP.

Θα αναφέρεσαι λογικά στο bios. Υπάρχουν 2 εκδόσεις του bios: ένα για xp και ένα για vista. Σε κανένα όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα...

Ο δευτερος ειναι να ενσωματωσεις τους sata drivers μεσα στο cd των XP με το nlite.

Θα δουλέψει; Το έχεις δοκιμάσει;

για δες στην υπογραφή μου και κατέβασε της gigabyte

(ολοι οι drivers ειναι της ιντελ και περιλαμβανουν υποστηριξη για

παλαιότερα chipset ic5/6/7/8/9)

Εχω δουλεψει και τους δυο τροπους...

Το bios ειναι παντα ενα δεν εχει σημασια αν εχεις vista, xp ή linux....στον δικου Acer μετα απο αναβαθμιση bios εμφανιστηκε η επιλογη για να θεσω τον sata controller σε IDE mode. Μπες και δες αν εχει τετοια επιλογη σε σενα.

Δες το νουμερο 4:

http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2800&OSFullName=Windows%2A+XP+Professional〈=eng&strOSs=44&submit=Go%21

Ειναι δισκετα με raid/sata drivers για ICH8. Πρεπει να κανεις extract το .img αρχειο απο μεσα, να το ανοιξεις με magic iso και να βγαλεις τους drivers.

Απο κει περα δουλευεις με το nlite για να τους ενσωματωσεις στο cd εγκαταστασης.

http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml

Δούλεψε ρολόι με τον τρόπο που πρότεινε ο kallileo. Thanks guys...

Το bios ειναι παντα ενα δεν εχει σημασια αν εχεις vista, xp ή linux....στον δικου Acer μετα απο αναβαθμιση bios εμφανιστηκε η επιλογη για να θεσω τον sata controller σε IDE mode. Μπες και δες αν εχει τετοια επιλογη σε σενα.

Αν επιλέξεις το Α200(PSAE6E) από εδω θα σου εμφανίσει 2 bios με την επισήμανση i)This Bios is only compatible for Notebooks with Windows Vista!!! και ii)This Bios is only compatible for Notebooks with Windows XP!!! με αριθμούς 2.10 και 5.30 αντίστοιχα. Οι ρυθμίσεις όμως που εμφανίζουν είναι οι ίδιες...

• 1 month later...

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση.Έχω ενσωματώσει στα windows xp professional το sp3 με το nlite.Θα πρέπει να βάλω και τους sata drivers για να μην μου τους ζητά στην αρχή?Η είναι οκ και έτσι?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.