Jump to content

P5E --> Maximus Formula --> Rampage Formula

TifoziF1

Recommended Posts

Παραπάνω memory bandwidth και πιθανόν λιγότερη τάση σε nb/vcore στα ίδια ρολόγια σε χαλάει;

Δεν το έβαλα για να ψάξω fsb αν πάνε πιο ψηλά οι μνήμες...αλλά γιατί είναι πιο γρήγορη η μητρική.

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

εγω δεν εχω καταλαβει πως απο rampage την ξανακανεις maximus? μπορει να μου εξηγησει καποιος?

επισης με ποιο version του afudοs κανατε το flashαρισμα του bios? αν γινετε να μου δωσετε link να το κατεβασω?

Mε το ίδιο ΕS afudos που φλασάρεις για rampage με το ίδιο φλασάρεις πίσω. Το έχει αναφέρει ο Γιώργος και είναι και στο xs post.

εκανα το flashαρισμα του 0219 bios rampage στην maximus formula με το afudos 2.26 ES, μου εμφανισε το logo της rampage, προστεθηκαν μερικες επιπλεον επιλογες στο bios, αλλα ουτε στο everest ουτε στο cpu-z μου την αναγραφει σαν rampage formula!

σας παρακαλω πειτε μου βημα βημα πως να κανω σωστα το flashαρισμα του 0219 bios rampage στην maximus formula? εκανα οτι ελεγε στο post του xs και ειχα το ανωτερο αποτελεσμα!

Spyrus κατεβασα το afudos και το bios που δινεις και δεν ειχα το δικο σου αποτελεσμα!

Please οδηγιες!!!!!

Το έκανα με bootable flash. Με την εντολή AFUDOS /ifilename.rom /pbnc /n δεν το έτρεξες;

το /i πριν το filename.rom το χρειάζεται.

Ερώτηση...

Σκέφτομαι την μετατροπή...

Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί ξανά εγκατάσταση του λειτουργικου?

Oχι τουλάχιστον για την μετάβαση σε rampage δεν έκανα τίποτα ούτε άρχισε το σύστημα να ψάχνει πάλι

συσκευες π.χ. λόγω αλλαγης irq.

Το αντίστροφο μπορεί να χρείαζεται επανεγκατάσταση είπαν στο xs αλλά δεν το νομίζω ότι θα χρειαστεί.

Oχι τουλάχιστον για την μετάβαση σε rampage δεν έκανα τίποτα ούτε άρχισε το σύστημα να ψάχνει πάλι

συσκευες π.χ. λόγω αλλαγης irq.

Το αντίστροφο μπορεί να χρείαζεται επανεγκατάσταση είπαν στο xs αλλά δεν το νομίζω ότι θα χρειαστεί.

Το σκεφτομαι ακόμα για την μετατροπή. Βασικά φοβάμαι ότι η rampage δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα καλά καλά και βλέπω στο site της asus ότι δεν έχει βγει καν κανονική έκδοση bios και είναι βετα ακόμα....

Αν βγει κανονική μήπως κλειδώσει κάτι και γίνει ζημιά?

Βασικά δεν είμαι για έξοδα και καμένες μητρικές...

Eιναι σταθερότατο το 0219 που έχω βάλει. Δε θα έχεις πρόβλημα μελλοντικά και το flash δεν έχει κίνδυνο

παραπάνω από ότι ένα bios flash. Από εδώ και πέρα μάλιστα όλα τα επόμενα rampage bios θα παίζουν με την μητρική σου ακόμα και με flash με windows ή ez-flash για παράδειγμα.

Μολις εφτασε στα χερια μου μια Asus P5E , η οποια θα δουλεψει με q6600 (g0) , 2x1 Transcend 1066 , Sapphire 2400 Pro, Seagate 500 32mb.

Ηθελα να ρωτησω τα εξης :

1. Διαβασα οτι η p5e κανει overvolt τις μνημες. Αυτο ισχυει και για τα κιτρινα και για τα μαυρα slots ; Στις μνημες μου (1066 στα 2.1v) , ποσο να δωσω απο το bios ;

2. Υπαρχει καποιο προγραμμα , ωστε να βλεπω ποσα ειναι τα πραγματικα volts στις μνημες π.χ. σαν το everest ;

3. Σκεφτομαι να κανω την μετατροπη σε rampage. Εχει κι αυτη το ιδιο προβλημα με τις μνημες ;

Ευχαριστω.

Kαι η φόρμουλα κάνει 0.08 με 0.1 ανάλογα με τα βήματα τάσης και η rampage

Θα διαβάζεις αυτό που λέει το bios ή το asus probe

μερικοί λένε ότι σε πολύμετρο δίνει ακόμα παραπάνω.

Βέβαια ακόμα δεν έχω βρεί κάποιο measure point για να το δώ και γώ στην πράξη.

Το Load Line Calibration που λένε ότι εξαφανιζει σχεδόν το vdroop ισχύει;

Δεν ξέρω αν υπάρχει σε όλα τα μοντέλα, αλλά στη Rampage υπάρχει....

Περιμένω μια Rampage (μου ειπαν οτι θα την εχω αυριο) και θα ποσταρω αποτελέσματα να κανουμε συγκριτικά αλλαγμένων και αυθεντικής

:)

μερικοί λένε ότι σε πολύμετρο δίνει ακόμα παραπάνω.

Βέβαια ακόμα δεν έχω βρεί κάποιο measure point για να το δώ και γώ στην πράξη.

Δεν έχεις βρεί (έψαχνα και εγώ) γιατί μάλλον δεν χρειάζεται : Ποια pins δίνουν το ρεύμα πάνω στα DDR2 slots ? Εκεί μέτρα.

Υ.Γ. Δεν το δοκίμασα και μπορεί να λέω κουταμάρες

Edit κάτι βρήκα :

http://images28.fotosik.pl/125/36d6f14145650a43.jpg

Here is my picture with measure points. u can measure it directly in the ddr2 slot. This mobo overvlots about 0.6V.

there is second point but measured value seems to be not real.

I hope this helps.

Το Load Line Calibration που λένε ότι εξαφανιζει σχεδόν το vdroop ισχύει;

Δεν ξέρω αν υπάρχει σε όλα τα μοντέλα, αλλά στη Rampage υπάρχει....

Σε όλα τα τελευταία πρέπει να υπάρχει.. Μέχρι και η P5E-VM HDMI του HTPC το έχει :p. Αν λειτουργεί όμως, δεν ξέρω..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.