Spyrus Μάρτιος 17, 2008 #41 Μάρτιος 17, 2008 Παραπάνω memory bandwidth και πιθανόν λιγότερη τάση σε nb/vcore στα ίδια ρολόγια σε χαλάει;Δεν το έβαλα για να ψάξω fsb αν πάνε πιο ψηλά οι μνήμες...αλλά γιατί είναι πιο γρήγορη η μητρική.
redbighunter Μάρτιος 17, 2008 #42 Μάρτιος 17, 2008 εγω δεν εχω καταλαβει πως απο rampage την ξανακανεις maximus? μπορει να μου εξηγησει καποιος?επισης με ποιο version του afudοs κανατε το flashαρισμα του bios? αν γινετε να μου δωσετε link να το κατεβασω?
Spyrus Μάρτιος 17, 2008 #43 Μάρτιος 17, 2008 Mε το ίδιο ΕS afudos που φλασάρεις για rampage με το ίδιο φλασάρεις πίσω. Το έχει αναφέρει ο Γιώργος και είναι και στο xs post.
Spyrus Μάρτιος 17, 2008 #45 Μάρτιος 17, 2008 Engineering Sample = ES 229 AFUDOShttp://www.xtremesystems.org/forums/attachment.php?attachmentid=74089&d=1205468995
Spyrus Μάρτιος 19, 2008 #46 Μάρτιος 19, 2008 http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2851629&postcount=643Γεια τους Ρ5Ε κατόχους...
redbighunter Μάρτιος 20, 2008 #47 Μάρτιος 20, 2008 εκανα το flashαρισμα του 0219 bios rampage στην maximus formula με το afudos 2.26 ES, μου εμφανισε το logo της rampage, προστεθηκαν μερικες επιπλεον επιλογες στο bios, αλλα ουτε στο everest ουτε στο cpu-z μου την αναγραφει σαν rampage formula!σας παρακαλω πειτε μου βημα βημα πως να κανω σωστα το flashαρισμα του 0219 bios rampage στην maximus formula? εκανα οτι ελεγε στο post του xs και ειχα το ανωτερο αποτελεσμα! Spyrus κατεβασα το afudos και το bios που δινεις και δεν ειχα το δικο σου αποτελεσμα!Please οδηγιες!!!!!
Spyrus Μάρτιος 21, 2008 #48 Μάρτιος 21, 2008 Το έκανα με bootable flash. Με την εντολή AFUDOS /ifilename.rom /pbnc /n δεν το έτρεξες;το /i πριν το filename.rom το χρειάζεται.
AlexanderK Μάρτιος 21, 2008 #49 Μάρτιος 21, 2008 Ερώτηση...Σκέφτομαι την μετατροπή...Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί ξανά εγκατάσταση του λειτουργικου?
Spyrus Μάρτιος 21, 2008 #50 Μάρτιος 21, 2008 Oχι τουλάχιστον για την μετάβαση σε rampage δεν έκανα τίποτα ούτε άρχισε το σύστημα να ψάχνει πάλισυσκευες π.χ. λόγω αλλαγης irq.Το αντίστροφο μπορεί να χρείαζεται επανεγκατάσταση είπαν στο xs αλλά δεν το νομίζω ότι θα χρειαστεί.
AlexanderK Μάρτιος 21, 2008 #51 Μάρτιος 21, 2008 Oχι τουλάχιστον για την μετάβαση σε rampage δεν έκανα τίποτα ούτε άρχισε το σύστημα να ψάχνει πάλισυσκευες π.χ. λόγω αλλαγης irq.Το αντίστροφο μπορεί να χρείαζεται επανεγκατάσταση είπαν στο xs αλλά δεν το νομίζω ότι θα χρειαστεί.Το σκεφτομαι ακόμα για την μετατροπή. Βασικά φοβάμαι ότι η rampage δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα καλά καλά και βλέπω στο site της asus ότι δεν έχει βγει καν κανονική έκδοση bios και είναι βετα ακόμα....Αν βγει κανονική μήπως κλειδώσει κάτι και γίνει ζημιά?Βασικά δεν είμαι για έξοδα και καμένες μητρικές...
Spyrus Μάρτιος 21, 2008 #52 Μάρτιος 21, 2008 Eιναι σταθερότατο το 0219 που έχω βάλει. Δε θα έχεις πρόβλημα μελλοντικά και το flash δεν έχει κίνδυνοπαραπάνω από ότι ένα bios flash. Από εδώ και πέρα μάλιστα όλα τα επόμενα rampage bios θα παίζουν με την μητρική σου ακόμα και με flash με windows ή ez-flash για παράδειγμα.
mathewgx Μάρτιος 27, 2008 #54 Μάρτιος 27, 2008 Μολις εφτασε στα χερια μου μια Asus P5E , η οποια θα δουλεψει με q6600 (g0) , 2x1 Transcend 1066 , Sapphire 2400 Pro, Seagate 500 32mb. Ηθελα να ρωτησω τα εξης :1. Διαβασα οτι η p5e κανει overvolt τις μνημες. Αυτο ισχυει και για τα κιτρινα και για τα μαυρα slots ; Στις μνημες μου (1066 στα 2.1v) , ποσο να δωσω απο το bios ;2. Υπαρχει καποιο προγραμμα , ωστε να βλεπω ποσα ειναι τα πραγματικα volts στις μνημες π.χ. σαν το everest ;3. Σκεφτομαι να κανω την μετατροπη σε rampage. Εχει κι αυτη το ιδιο προβλημα με τις μνημες ; Ευχαριστω.
Spyrus Μάρτιος 27, 2008 #55 Μάρτιος 27, 2008 Kαι η φόρμουλα κάνει 0.08 με 0.1 ανάλογα με τα βήματα τάσης και η rampageΘα διαβάζεις αυτό που λέει το bios ή το asus probe
AN7 OverClocker Μάρτιος 27, 2008 #56 Μάρτιος 27, 2008 μερικοί λένε ότι σε πολύμετρο δίνει ακόμα παραπάνω.Βέβαια ακόμα δεν έχω βρεί κάποιο measure point για να το δώ και γώ στην πράξη.
alexis2044 Μάρτιος 27, 2008 #57 Μάρτιος 27, 2008 Το Load Line Calibration που λένε ότι εξαφανιζει σχεδόν το vdroop ισχύει; Δεν ξέρω αν υπάρχει σε όλα τα μοντέλα, αλλά στη Rampage υπάρχει.... Περιμένω μια Rampage (μου ειπαν οτι θα την εχω αυριο) και θα ποσταρω αποτελέσματα να κανουμε συγκριτικά αλλαγμένων και αυθεντικής
TifoziF1 Μάρτιος 27, 2008 Author #58 Μάρτιος 27, 2008 μερικοί λένε ότι σε πολύμετρο δίνει ακόμα παραπάνω.Βέβαια ακόμα δεν έχω βρεί κάποιο measure point για να το δώ και γώ στην πράξη.Δεν έχεις βρεί (έψαχνα και εγώ) γιατί μάλλον δεν χρειάζεται : Ποια pins δίνουν το ρεύμα πάνω στα DDR2 slots ? Εκεί μέτρα.Υ.Γ. Δεν το δοκίμασα και μπορεί να λέω κουταμάρεςEdit κάτι βρήκα : http://images28.fotosik.pl/125/36d6f14145650a43.jpg Here is my picture with measure points. u can measure it directly in the ddr2 slot. This mobo overvlots about 0.6V.there is second point but measured value seems to be not real.I hope this helps.
racer Μάρτιος 27, 2008 #59 Μάρτιος 27, 2008 Το Load Line Calibration που λένε ότι εξαφανιζει σχεδόν το vdroop ισχύει;Δεν ξέρω αν υπάρχει σε όλα τα μοντέλα, αλλά στη Rampage υπάρχει.... Σε όλα τα τελευταία πρέπει να υπάρχει.. Μέχρι και η P5E-VM HDMI του HTPC το έχει . Αν λειτουργεί όμως, δεν ξέρω..
alexis2044 Μάρτιος 27, 2008 #60 Μάρτιος 27, 2008 Και η σχετική παραγραφούλα με τα Facts & Fiction του Load line Calibration...There is a new one here for ASUS EPU equipped motherboards called Load Line Calibration. This setting is actually something to address an issue that many have had with ASUS boards over the years and that issue is vdroop. For those of you who are not familiar with vdroop, it is something that every board has to a degree in which the voltages fluctuate up and down. Now normally this is fine and these types of devices are engineered with some voltage fluctuation on purpose. This condition is normal however fluctuations too high or too low can be a detriment to overclocking. The vdroop can actually limit your overclocks or cause system instability. Vdroop on your processor or modules for example really sucks as that can cause quite a few headaches. When doing extreme overclocking you often have to figure out how much vdroop you have and add more voltage to your hardware to compensate for the vdroop in order to get the real voltage you desire. The problem with doing that is when the voltages aren’t drooping, you may end up adding more voltage to your components than is either safe or needed. So you create a scenario where you could possibly shorten component life or at the least generate additional heat. With load line calibration and digital PWMs the ASUS Rampage Formula is able to monitor and adjust the voltages automatically and nearly eliminate vdroop entirely.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.