Jump to content

Dell 2408WFP - Εντυπώσεις και Προβλήματα

godslayer1416003205

Recommended Posts

Ειναι η γενική τακτική των πωλητών του e-bay:hmm: Περιεργο μου φαίνεται να στείλει διαφορετική απόδιξη==εξτρα έξοδα courier ξεχωριστά απο το πακέτο.

Εγώ ότι έχω πάρει από dell απ’οτι θυμάμαι την απόδειξη μετά μου την έστελναν, αλλά σε φάκελο με απλό ταχυδρομείο όχι με κουριερ

Αν σου έρθει κάνε ένα ποστ

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply
  • 5 weeks later...

λοιπον πολυ καλο το πανελακι...μολις μου ηρθε ενα κομματι...θελει βεβαια αμεσα καλιμπραρισμα για το μεγιστο οπτικο αποτελεσμα...αλλα σε γενικα πλαισια αρκετα καλο...επισης και σε παιχνιδια μολις που προλαβα να τρεξω κανα δυο φπς μια χαρα αποδιδει...

λοιπον πολυ καλο το πανελακι...μολις μου ηρθε ενα κομματι...θελει βεβαια αμεσα καλιμπραρισμα για το μεγιστο οπτικο αποτελεσμα...αλλα σε γενικα πλαισια αρκετα καλο...επισης και σε παιχνιδια μολις που προλαβα να τρεξω κανα δυο φπς μια χαρα αποδιδει...

Πως το βλέπεις συγκριτικά με το nec σου? (το έδωσες?) Φαντάζομαι ότι καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα (έστω και στις λεπτομέρειες) δεν παίζει να έχεις δει καλύτερο από το Nec.

η απεικονιση και τα χρωματα του sips ειναι σε αρκετα υψηλα επιπεδα...η διαφορες ομως δεν ειναι μεγαλες...και δεν ξερω ισως με ενα καλο καλιμπραρισμα στην ντελ μηπως και τις καλυψω...μην ξεχναμε βεβαια και το κοστος της ντελ που ειναι το μισο ακριβως απο το νεκ με 2 ιντζες παραπανω βεβαια...

οχι δεν το δωσα το νεκ...το κρατησα για αθηνα...το ντελ το πηρα μεσω ebay για την ιταλια που μενω τωρα...

παντως σε παιχνιδια και ειδικα σε φπς που τρεχω μονο ...το πανελ συμπεριφερεται αψογα..πιστευω για τα 550 ευρω που ζηταει ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη την στιγμη σε 24"....

• 3 weeks later...

Μάγκες η Dell TrueColour E248WFP τι λέει??? Ξέρω είναι ΤΝ, αλλά είναι μες στα καλά ΤΝ της αγοράς??? Την βρίσκω 350€ μέσω OcUk delivered (λαμβάνοντας υπόψιν το 419+ΦΠΑ+μεταφορικά της ελληνικής Dell.) .

Με άλλα λόγια είναι καλύτερη από Samsung 245B (plus)???

Oι Dell κάνουν 1:1 pixel mapping διατηρώντας το σωστό aspect ratio όταν τις "ταϊζεις" με 1920χ1080 μέσω dvi (bd player, ps3), ή κάνουν vertical stretching για να "γεμίσουν" τις 1200 γραμμές???

(+) : Wide colour gamut (92% Adobe sRGB???), tilting

(-) : no HDMI (όχι πολύ κακό αφού έχει DVI, και δεν έχει ηχεία. Άλλωστε ποιος θα ήθελε να περάσει τον ήχο από ηχεία οθόνης), no height adjustment/swiveling/pivot, no usb hub/speakers/webcam, no Overdrive (Iiyama E/B2403 and Belinea o.24 έχουν οd)

Υπάρχει κάτι άλλο???

Βασικά είμαι ανάμεσα σε:

α. Dell TrueColour E248WFP (350eur delivered από Αγγλία)

β. Iiyama E2403WS-B1 από Πλαίσιο (330eur κομπλέ) (άθλιο design)

γ. Βelinea o.24 από greekshops.de (333eur delivered από Γερμανία) (ίδιο "σασί" με Iiyama αλλά λευκό την iPodίζει και ξεγελάει το άθλιο design)

δ. Samsung SM-2493HM από Πλαίσιο (400eur κομπλέ) (με το καλύτερο design)

ε. ΗP w2408 από Τechnixx.gr (445eur κομπλέ). Το MediaMarkt που την φέρνει επίσης, έχει δει κανείς τιμή???

Tι προτείνετε???

Για όποιον ενδιαφέρεται Dell Ultrasharp 2408WFP στα 503 ευρώ από overclockers.co.uk.

(από 340ευρ) 320 λίρες - 10% voucher = 288 λίρες (έχω τσεκάρει ότι μπορείς να κάνεις χρήση του voucher παρά την ήδη ύπαρξη προσφοράς)

51 λίρες μεταφορικά

288 + 51 + ΦΠΑ (17,5%) = 398 λίρες

Ισοτιμία από xe.com: 398 λίρεσ <-> 503 ευρώ (1 GBP = 1.26371 EUR)

Ψήνομαι...

Post 140. Δοκίμασε αυτές... 1-2 κλικ πάνω κάτω στο καθένα σίγουρα θα βρεις το ιδανικό

Αυτές έχω εδώ και καιρό που την έχω πάρει,αλλά είναι πολύ έντονες για τα μάτια μου.Επίσης κάποια χρώματα τα βλέπω πάρα πολύ έντονα (πχ κόκκινο).Όταν προσπαθώ να ρίξω τη φωτεινότητα ,τότε χάνω λεπτομέρεια στην οθόνη (πχ γράμματα).

Ευτυχης κατοχος μιας Dell 2408wfp 530 Ευρω συνολο απο Αγγλια

Ρε σεις τα setting που βαζετε ειναι εντελως ακυρα, τουλαιχστων για τον χρωματισμο δεν βγαινουν στην οθονη καθολου σωστα.

Φωτεινοτητα θελει πολυ χαμηλα γιατι ζαλιστηκα μεσα σε 10 λεπτα !

post-1125-1416073619,1617_thumb.jpg

Βασικα λιγο που πειραματιστικα με το RGB user defined με 2 μοναδες πιο κατω το RED ερχεται καπως στα συγκαλα του το χρωμα, αλλα θελει ψαξιμο διοτι τα γκρι μου μια βγαινουν πιο πρασινα μια πιο μαγκεντε και η χρυση τομη συνεχει μου διαφευγει Για αυτο ψαχνω ετοιμες ρυθμισεις απο καπου.

Α και μια ερωτηση

Βαζω sharpness +50% και η εικονα φαινεται να εχει τη σωστη ευκρινεια αλλα σε μαυρα γραμματα κανει ενα λευκο ghost γυρω, οπως κανει το photoshop sharpness ενα πραμα, το βαζω +25 αλλα πεφτει πολυ το sharpness ? Εσεις με το sharpness που εχετε κατασταλλαξει ?

ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΟΥΛΑ. Πχ οι χαρακτηρες στην οθονη εκτος απο οτι κανουν γυρω γυρω ενα φωτοστεφανο με +50 sharpness, σε μαυρο φοντο με ασπρα γραμματα η και μαυρα γραμματα σε γκρι φοντο (οπως στη φωτο) κανει και κοκκινο περιγραμμα ακομη με οποιοδηπωτε sharpness !

ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΦΤΗΝΗ LG βγαζω φωτο μερικους χαρακτηρες, και μετα παω στην DELL

δειτε το και πειτε μου...

Στην dell οταν ενα pixel εχει μονο το κοκκινο ενεργοποιημενο τοτε παθαινει υπερφωτισμο και τα κανει χειροτερα !

Η μικρουλα η lg εχει μια πιο λογικη και λιγοτερο απολυτη προσεγγιση διαχειριζοντας εξυπνα την αντιθεση αποφευγοντας να φανει καποιο subpixel χρωμα στην εντονη αντιθεση !!

κ Γενικα η dell πρεπει να εχει προβλημα με το κοκκινο στοιχειο το οποιο για καποιο λογο φωτιζει πιο πολυ απο τα αλλα !

post-1125-1416073624,1698_thumb.jpg

Εδω μια φωτο απο το Autocad

Φαινεται καθαρα ο ασπρος κυκλος σε μαυρο φοντο οτι κανει την χαρακτηριστικη κοκκινιλα

Ιδιαιτερα το προβλημα εμφανιζεται σε ασπρες γραμμες οι οποιες διατρεχουν την οθονη καθετα, οχι τοσο οι οριζοντιες.

post-1125-1416073624,2045_thumb.jpg

Επισης ειδα και στην δικια μου οθονη οτι η αριστερη πλευρα ειναι πιο φωτεινη σε ορισμενα χρωματα.

Πχ στο μπλε της start up οθονης.

Και φυσικα ο ενοχος ? Τα κοκκινα subpixel που για καποιο λογο γουσταρουν να αναβουν μονα τους κατα βουληση !!

post-1125-1416073624,576_thumb.jpg

Μπορειται να δειτε αν και η δικια σας οθονη εχει το προβλημα με το DEAD PIXEL BUDDY βαζοντας CUSTOM χρωμα και βαλτε μαυρο με φωτεινοτητα 20.

washout.jpg

ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια αναφερει και αυτο εδω το review

http://techreport.com/discussions.x/14627

Then, I began to notice other problems. The image was excessively sharp, which made text look aliased and turned ClearType's normally subtle sub-pixel hinting into colored blotches around some characters. Attempting to set the sharpness in the OSD gave me two options: 50%—the default—and 25%—far too blurry.

I also noticed that the left half of the display was somehow brighter and redder than the right half. Displaying a dark grey image, the entire left third of the picture looked completely washed out, and on a white image, the same area looked slightly pink. This wasn't typical backlight bleeding, because it didn't show up at all on a completely black image.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.