gio102004 Μάϊος 11, 2008 #101 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2008 ποοι το λενε φιλε μου αυτο?ποια sites με ποια συμφεροντα?στην τελικη την τεσταρεις και εχεισ 14 μερες να τη γυρισεις πισω αν δε σου κανει!ετσι κινουμαι εγω και οχι απτα forums.αποτα forums παιρνουμε μια πρωτη ιδεα!δεν ενθουσιαζομαστε αν δεν δοκιμασουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάϊος 11, 2008 #102 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2008 Κάποιες πρώτες εκτιμήσεις που βρήκα λένε ότι είναι υπερβολικά φωτεινή. H Dell δεν ειναι φωτεινη απο μαμα?(χωρις να την πειραξεις?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panahs Μάϊος 12, 2008 #103 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Αυτά τα είδα κάπου στο hardforum.com και σε ένα review που αναφέρουν. Είναι, σύμφωνα με αυτά που λένε, υπερβολικά φωτεινή ακόμα και σε 0 brightness. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Μάϊος 12, 2008 #104 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Superb φαίνεται η LG (έχω καταλήξει σε μία μέρα σε 3 διαφορετικές οθόνες)Λέω να ανοίξουμε καινούριο thread και να την αναλύσουμε εκεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Μάϊος 12, 2008 Author #105 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Να ξεκαθαρίσω ότι όσα έχω πει για την 2408WFP ως τώρα δεν είναι για να ευλογήσω τα γένια μου...Δεν ενθουσιάζομαι εύκολα με "μηχανήματα". Δεν κρύβω ότι φοβόμουν αρκετά μήπως συναντήσω αυτά που έχουν γραφτεί για την προηγούμενη 2407WFP αλλά και για την 2407WFP-HC. Για την πρώτη (2407WFP) διάβαζα ότι παρά τα καλά χαρακτηριστικά της και τις καλές τις επιδόσεις ιδιαίτερα στο rev.04 είχε πολύ άσχημο calibration από τη Dell. Για την δεύτερη (2407WFP-HC) ενώ είχε καλύτερα χαρακτηριστικά στα χρώματα είχε μεγάλο lag. Να τονίσω για παράδειγμα ότι για την 2407WFP-HC είχα διαβάσει γνώμες ότι το lag δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου και δεν είχαν κανένα παράπονο πολλοί από αυτούς που την αγόρασαν, παρόλο που την έθαβαν σχεδόν όλα τα review. Οπότε για μένα είναι όλα σχετικά με το πως το βλέπει ο καθένας και με τι γίνεται η σύγκριση. Για να γυρίσω στην 2408WFP από όσα έχω διαβάσει ως τώρα έχει τις καλές επιδόσεις της 2407WFP στο θέμα του lag και λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά στην ποιότητα εικόνας από την 2407WFP-HC (1300:1 contrast και 110% gamut). Στις 2 μέρες που την χρησιμοποιώ μπορώ να πω ότι αυτό το review είναι ότι πιο σωστό έχει γραφτεί ως τώρα για την συγκεκριμένη. Σαφώς και υπάρχουν και μειονεκτήματα, όπως το backlight bleeding στην αριστερή πάνω γωνία το οποίο είναι όπως φαίνεται στη φωτογραφία του συγκεκριμένου review (έτσι ακριβώς είναι και στη δική μου) και το παρατήρησα όταν είδα ταινία. Επίσης θα μπορούσα να πω ότι το κόκκινο και το κίτρινο και όλες τους οι αποχρώσεις ίσως να είναι λιιιιίγο πιο έντονα από αυτό που θα ήθελε να βλέπει το μάτι μου, για την φωτεινότητα δεν θα έλεγα ότι είναι παραπάνω απ'όσο θα ήθελα (δεν έχω πειράξει καμία ρύθμιση ακόμα). Όπως βλέπετε από αυτά που γράφω χρησιμοποιώ εκφράσεις όπως "θα ήθελε να βλέπει το μάτι μου" και "παραπάνω απ'όσο θα ήθελα". Μιλάμε για οθόνες και πιστεύω ότι είναι από τις πιο δύσκολες κατηγορίες hardware όταν φτάνει η στιγμή της αγοράς. Δεν μιλαμε για επεξεργαστή ο οποίος είναι ή δεν είναι γρήγορος και αποδεικνύεται με benches και το παραδέχονται όλοι, και ούτε χρειάζεται να περάσεις από μαγαζί για να τον δεις. Στην οθόνη παρόλο που υπάρχουν benches υπάρχει και το γούστο και το μάτι του καθενός που μπορεί να τον ικανοποιεί διαφορετικό αποτέλεσμα από κάποιον άλλο. Έψαχνα για 4-5 μήνες περίπου μέχρι να καταλήξω σε αυτή (μιλάω πάντα για SPVA monitor). Είδα από κοντά την Eizo S2431W και την Eizo S2411W. Οι Eizo είχαν και οι 2 καλύτερο μαύρο με καλύτερο αυτό της S2411W αλλά η Dell 2408WFP έχει αρκετά καλύτερα χρώματα. Σε lag είναι ίδιες με λίγο καλυτερη και πάλι την Eizo S2411W η οποία όμως δεν είναι τόσα € καλύτερη σε καμία περίπτωση (για design ας μην μιλήσω καλύτερα) Ήμουν και τυχερός βέβαια που μπόρεσα και βρήκα κάποιον να μου τη στείλει από Αμερική με 420€ τελική τιμή. Καινούρια μέσω του www.dell.gr αυτή τη στιγμή κοστίζει 827€ τα οποία θα τα έδινα με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία αλλά θα τα έδινα στο τέλος (συγκρινόμενη με τις υπόλοιπες SPVA που μπορεί να βρει κάποιος στην Ελλάδα). 10000 συγνώμη για το μεγάλο post. Ελπίζω να βοήθησα αρκετούς με όσα έχω γράψει ως τώρα, δεν έχω ξανακάνει άλλη παρουσίαση :tomato:... Θα ακολουθήσουν και φωτογραφίες της οθόνης με games και hd movies τις επόμενες μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iced1416003254 Μάϊος 12, 2008 #106 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Φιλε καλοριζικη! Πολυ καλη μαγκια με τα 420! Οι Eizo είχαν και οι 2 καλύτερο μαύρο με καλύτερο αυτό της S2411W αλλά η Dell 2408WFP έχει αρκετά καλύτερα χρώματα.Στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι: οτι η eizo δεν τονιζε κανενα χρωμα ενω οι αλλες τονιζαν και τυχαινει να σου αρεσει αυτο...Δεν τονιζουν τπτ τα eizo, γιαυτο και τα πληρωνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάϊος 12, 2008 #107 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 420€ ειναι κελεπουρι....για 24αρα οθονη ντελ με σπβα πανελ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltiadis Μάϊος 12, 2008 #108 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Πολύ καλη επιλογή βασικά είναι απο τις κορυφαίες στην κατηγορία της. και το review πολυ ωραίο και κατατοπιστικό.και εγω με 420€ θα την έπαιρνα και άς έκανε ένα μήνα να έρθει αυτό που μου κάνει εντύπωση πώς κατάφερες και την έβγαλες καθαρή απο το τελωνείο!:magic:Συγχαρητήρια για την καινουργια σου οθόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Μάϊος 12, 2008 Author #109 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 αυτό που μου κάνει εντύπωση πώς κατάφερες και την έβγαλες καθαρή απο το τελωνείο!:magic:Γκούχου γκούχου....αποστολή ως gift με value=0$....γκούχου γκούχου Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltiadis Μάϊος 12, 2008 #110 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Γκούχου γκούχου....αποστολή ως gift με value=0$....γκούχου γκούχου Το ξέρω οτι μπορείς να το στείλεις έτσι αλλα έχω ακουσει οτι τις περισσότερες φορές τα ανοίγουν και αυτά βέβαια δέν το έχω δοκιμάσει.Τέσπα και πάλι μεγιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάϊος 12, 2008 #111 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Tελικα με τισ πριζες τι εκανες; δεν ειχες προβλημα που ειχε αμερικανικες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Μάϊος 12, 2008 Author #112 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Απλά χρησιμοποίησα το καλώδιο τροφοδοσίας της παλιάς μου οθόνης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάϊος 12, 2008 #113 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Tελικα με τισ πριζες τι εκανες; δεν ειχες προβλημα που ειχε αμερικανικες;Καλώδια αλλάζει...αφού οι οθόνες έχουν όλες τριπολική υποδοχή και βάζεις ότι καλώδιο θες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panahs Μάϊος 12, 2008 #114 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Αυτό πάλι πώς γίνεται και κάποιες συσκευές δουλεύουν σε όλες τις χώρες και κάποιες όχι? Το ότι έχει τριπολική υποδοχή τι σημαίνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάϊος 12, 2008 #115 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Αυτό πάλι πώς γίνεται και κάποιες συσκευές δουλεύουν σε όλες τις χώρες και κάποιες όχι? Το ότι έχει τριπολική υποδοχή τι σημαίνει?Υποδοχη ιδια με αυτη του τροφοδοτικου σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
profitis Μάϊος 15, 2008 #116 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2008 Πάντως τα 2 παραπάνω links που έδωσα είναι έμπιστοι πωλητές και επιβεβαιωμένοι από έλληνες αγοραστές. Ο δε τρίτος και φτηνότερος, που την δίνει στις 399 λίρες, βγάζει τιμή με έξοδα μεταφοράς μαζί, περίπου 560 ευρώ. Αυτόν νομίζω δεν έχω επιβεβαιώσει από έλληνα, αλλά σύμφωνα με το feedback που έχει, θα είναι καλός. Mάλλον για το πρώτο λες αφου μονο ο πρώτος έχει 399 λίρες...Ενας φίλος μου που ψωνίζει γενικότερα απο e-bay έχει πάρει απ αυτον τη 2407 που έχει και έχει μείνει απόλυτα ικανοποιήμενος και μου τον πρότεινε τώρα που θέλω να πάρω και εγώ την Dell 2408. Σε συνδιασμό με το feedback που έχει πιστεύω οτι δεν τίθεται κάποιο θέμα αμφιβολίας... Διαβάζω εδωπέρα για το ιnput lag αλλα πόσο μπορεί κανεις τελικά να το αντιληφθεί αν δεν έχει ένα άλλο Monitor δίπλα;Πιστεύω οτι απο την LG 17'' του 2005 που έχω σίγουρα θα ειναι καλύτερη η Dell και στο θέμα του lag :P . Λέτε να υπάρχει περίπτωση να αργεί τόσο ωστε να ειναι αντιληπτο ακόμη και σε ένα απειρο μάτι...; Τριετής worldwide είναι η εγγύηση της Dell; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panahs Μάϊος 15, 2008 #117 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2008 Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που έχουμε και σε συνδυασμό με αυτά που λέει ο φίλος στο άλλο thread, αν δεν παίζεις σκληροπυρηνικά παιχνίδια πρώτου προσώπου, δηλαδή αν δεν ασχολείσαι με αυτά σοβαρά, τότε μάλλον δύσκολα θα καταλάβεις κάτι. Επίσης, από ότι έχω καταλάβει, η οθόνη μπορεί να πιάσει πολύ καλά χρώματα, αλλά μάλλον χρειάζεται καλιμπράρισμα για να το πετύχει αυτό. Μάλλον θα την παραγγείλω κι εγώ από αυτόν τον τύπο στο ebay, γιατί όσο και να περιμένω άλλο, δεν βρίσκω κάτι παρόμοιας ποιότητας σε αυτά τα λεφτά και μάλιστα με διεθνή εγγύηση. Απλά χάνω τον καιρό μου χωρίς οθόνη. Και ναι, η Dell έχει διεθνή εγγύηση ή τουλάχιστον πανευρωπαϊκή. Μπορείς να ρωτήσεις και τον φίλο σου για λεπτομέρειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Μάϊος 15, 2008 Author #118 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2008 Top Gun Back to the Future 3 National Treasure 2 Book of Secrets Transformers Independence Day Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Μάϊος 15, 2008 Author #119 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2008 Chronicles of Riddick Matrix Revolutions Return of the King Sin City Training Day Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Μάϊος 15, 2008 Author #120 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2008 Εγώ την έχω κοντά μια βδομάδα την 2408wfp...παίζω Rainbow Six Vegas 2 αυτές τις μέρες, ξανα εγκατέστησα Gears of War, Unreal Tournament 3 και Call of Duty 4 και ακόμα προσπαθώ να προσέξω το lag. Παιδιά αυτά πιστεύω ότι είναι για τα review και για τα λεπτομερέστατα τεστ που κάνουν οι τύποι στα συγκριτικά (και καλά κάνουν)Όπως παίζω τα αντίστοιχα παιχνίδια στη CRT ενός φίλου έτσι τα παίζω και στο δικό μου. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει lag απλά είναι αδύνατο να το καταλάβεις. Από τότε που άρχισα να ψάχνω για 24άρι monitor, αν δεν είχα διαβάσει πουθενά για το input lag στις μεγάλες οθόνες, δεν θα είχα μπει καν στη διαδικασία να μιλήσω στην παρουσίαση που έκανα στο άλλο θέμα σχετικά με αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.