Jump to content

Αγορά φοιτητικού Laptop

morpheusgr

Recommended Posts

Θα ηθελα τη γνώμη σας σχετικά με την αγορά ενός laptop. Εχω φοιτητική επιδότηση 500€ για να αγοράσω ενα laptop και έτσι ειπα να ανανεοσω λιγο τον "εξοπλισμό" μου...

Μετα απο λιγο ψαξιμο βρηκα αυτο το λαπτοπ: http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=GoDigitalNotebooksMsOffice&cp_id=140795 και μου φαινεται αρκετα καλη ευκαιρια. Δε ζηταω και το ποιο τελειο λαπτοπ με τις ποιο τρελες επιδοσεις το θέλω περισοτερο για τις εργασιες της σχολης και να κουβαλαω μαζι μου κανενα τραγουδακι και καμια ταινια.

Τι λετε....?

Οπως βλεπεις Μιχαλη, και τα παιδια σου λενε αυτο σου ειπα. Παρε κατι καλο γιατι ο φορητος ευκολα χαλάει και ειδικά αν ειναι φορητος του κιλού TurboX, Multirama και αλλες αηδίες. Δε λεω, οκ, καλα ειναι κ αυτα, αλλα προσωπικα δεν τα εμπιστεύομαι. Κοιτα σε HP, Toshiba, Sony.

Οπως λες το θελεις για τις εργασίες τις σχολης. Δηλαδη Word και τιποτα μαθηματικολογιστικά προγράμματα.

Κοίτα να έχει μεγάλη εγγύηση και μεγάλη εργονομία.

Κοίτα να έχει μεγάλη εγγύηση και μεγάλη εργονομία.

Οταν λες μεγαλη εγγυηση ποσα χρονια εννοεις? Το συγκεκριμενο εχει 3 χρονια εγγυηση. Αλλωστε οπως μου ειπες απο τη φυση τους τα λαπτοπ δεν ειναι για μια ζωη αλλα μονο για λιγα χρονια, αν δεν καταλαβα κατι λαθος.

Μετα ξερεις και την τρελα μου να εχω αρκετα δυνατα μηχανηματα και ας μη τα χρασιμοποιω σε "τρελες" εφαρμογες.

Εχετε να μου προτεινετε καποιο αλλο λαπτοπ με τα ιδια περιπου χρηματα και να πληρει τις προυποθεσεις για την επιδότηση?

Προδιαγραφές Η/Υ

Μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή, εφόσον καλύπτει τις παρακάτω απαραίτητες προδιαγραφές:

* φορητός υπολογιστής (laptop ή notebook) με δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης WiFi

* πιστοποίηση CE

* εξελληνισμένο λογισμικό αυτοματισμού γραφείου με γραφικό περιβάλλον, περιλαμβανομένης εφαρμογής επεξεργασίας κειμένου, με κείμενα βοήθειας χρήσης στα Ελληνικά, ορθογραφικό έλεγχο και έλεγχο συλλαβισμού για την ελληνική γλώσσα

* 12μηνη τηλεφωνική υποστήριξη

* 24μηνη εγγύηση

* υποχρεωτική αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης κατά τον πρώτο μήνα κτήσης

• 1 month later...

Τελικα το ξανασκέφτηκα και είπα να παρώ κάποιο επώνυμο notebook, έχω βρει δύο notebook και περιμένω τη γνώμη σας...

Το ένα είναι της Toshiba:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905173

και το άλλο της HP:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900347

πειτε μου και τα συν και τα πλην του καθενος αν μπορειτε...

Μην το συζητάς Toshiba! Απλά έχει διπλάσια εγγύηση +1USB πολύ καλύτερη κάρτα γραφικών, ποιο ελαφρύς και μάλλον θα έχει και καλύτερη μπαταρία.

Εκεί που υστερεί είναι λίγο στον επεξεργαστή αλλά δεν θα δεις διαφορές και ότι έχει 50 giga μικρότερο δίσκο αλλά και πάλι 200 γίγα είναι αρκετά

Δες και τις επίσημες προδιαγραφές απο τις σελίδες των κατασκευαστών

• 2 weeks later...

Τελικα παρηγγειλα τον Toshiba την προηγουμενη παρασκευη (μια βδομαδα πριν την Μ.Παρασκευη) και ακομα περιμενω να το παραλάβω, μου λενε στο τηλεφονο οτι και καλα υπαρχει ελειψη στο συγκεκριμενο μοντελο αλλα στο ιντερνετ στη σελιδα του e-shop λεει οτι εχει παραδοση μεσα σε 1-2 ημερες και εγω το περιμενω μιαμιση βδομαδα.

Τελικα μαλλον μας κοροιδεβει το e-shop

Ακύρωσέ το όσο προλαβαίνεις αν δεν έχεις πληρώσει.

Να το ακυροσω λογο της καθυστερησης η για καποιο αλλο λογο? Αν το ακυροσω τι γινεται με την φοιτητικη επιδοτηση μπορω να τη χρησιμοποιησω για να παρω αλλο laptop, ισως απο αλλο καταστημα?

hp παρε ειναι πιο ποιοτικα..

Δεν ξερω πολλα απο laptop αλλα προτημισα αυτο γιατι εχει 4 χρονια εγγυηση

Ok, δεν ξέρω τι παίζει με επιδότηση κτλ. Αν είναι θέμα κάνε υπομονή. Σου πρότεινα να ακυρώσεις από τη στιγμή που σε παίζουν. Στην τελική υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Συμφωνω μαζι σου αλλα δεν ξερω τι θα γινει με την επιδοτηση που ειπα νοριτερα και αν τη χασω δε θα εχει νοημα να παρω αλλο μετα γιατι ειναι πολλα τα λεφτα, το παιρνω τωρα μονο και μονο λογο της επιδοτησης

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.