Jump to content

Disk unreadable

deninho

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η ιστορία έχει ως εξής:

έχω έναν εξωτερικό lacie 500άρη, ο οποίος έχει μέσα έναν Maxtor Grizzly μέσα του. Ξάφνου, μία μέρα, τη σημερινή, πάω να τον ανοίξω, καιιιιιιιιιιι... τπτ. Ριστάρτ το πισί, διαφορετική θύρα, άλλο πισί (με διαφορετικό λειτουργικό: XP το ένα, Vista το άλλο) κλπ... τπτ απολύτως.

Φαεινή ιδέα μετά: Τσεκάρουμε στο Disk Management. Δεν τον βλέπει. Device Manager, και έχει ένα θαγμαστικό σε μία usb συσκευή. Ξαναμανα ριστάρτ, κοιτάμε στο bios δεν τον βλέπει. Ξαναμπαίνουμε στα παραθύρια, πάμε disk management και να σου ο δίσκος disk unreadable..

Ο δίσκος συνδέθηκε και απ'ευθείας με το IDE κανάλι της μητρικής μου, και πάλι τα ίδια (μόνο το θαγμαστικό από την usb συσκευή μου, λείπει)

Να έχω καμιά ελπίδα ότι μπορούν να ανακτηθούν με κάποιον τρόπο (π.χ. αλλαγή πλακέτας) τα δεδομένα? Κάποια ιδέα για το πως;

Τον σκληρό, τον χρησιμοποιούσε η αδερφή μου.. Και απ'ότι μου είπε, δεν παρατήρησε κάποιο διαφορετικό θόρυβο, πέρα από το βουιτό του σκληρού και του ανεμιστηρακίου. Τώρα, για το μειωμένο health, όπως είπα, τον σκληρό τον χρησιμοποιούσε η αδερφή μου :p Αλλά, απ'ότι κατάλαβα, μπαμ και κάτω πήγε..

Τώρα που τον έχω ανοιχτό, νιώθω ότι δεν γυρνάει (δεν κουνιέται)... :/

Το πρόβλημα τελικά, εστιαζόταν αλλού: Είχε πρόβλημα τροφοδοσίας ο δίσκος, όσο ήταν μέσα στο κουτί του (προφανώς χαλασμένος μετασχηματιστής) Θα γίνει back up όλων των αρχείων, και στη συνέχεια θα ξαναμπει στο κουτάκι του, και θα φύγει για rma (με την ελπίδα ο επόμενος να έχει seagate μέσα :p )

Πάλι καλά δηλαδή. Πολλές ατοχίες αυτοί οι external τελικά. Εμένα πάντως μόλις μου έρθει ο δικός μου από RMA, έφυγε αμέσως. Internal for evaaa!

Πάλι καλά δηλαδή. Πολλές ατοχίες αυτοί οι external τελικά. Εμένα πάντως μόλις μου έρθει ο δικός μου από RMA, έφυγε αμέσως. Internal for evaaa!

....ετσι...ετσι...μεγαλη απατη οι εξωτερικοι ποτε ξανα λεμε :TD:

Και μεγάλη αστοχία στους 500άρηδες βλέπω. Καλύτερη λύση για usb τελικά είναι ένας 160άρης 2,5''! Λίγα και καλά και πάντα μαζί και μαζεμένα. Όλα σε ένα σα να λέμε :hehe:

Μπα, στα ίδια κυμαίνονται σε μένα τουλάχιστον. Ένας 500ρης 7200.10 που είχα εσωτερικός, έτσι γιατί το πρωί ξύπνησε στραβά, τα κακάρωσε. ΤΡΕΧΩ παίρνω έναν εξωτερικό, τα πέρασα μέσα με τα χίλια ζόρια και αντίο οι εσωτερικοί.

Είναι να μη σου κάτσει.

Κακό πράγμα τα μηχανικά μέρη...

δεν ξέρω αν έχω πάθει αρκετές ζημιές και έχω φοβηθεί..

πάντως με μονό δίσκο ή μονό backup ποτέ δε σώθηκα...

ο δίσκος αναγκαστικά θα ήταν εξωτερικός γιατί προοριζόταν για laptop.. Το θετικό είναι ότι το πρόβλημα ήταν στην τροφοδοσία του εξωτερικού κουτιού, κι όχι στον Μαξτορ (εκεί ήταν που μου κόπηκαν τα πόδια :p )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.