Jump to content

Προβλημα με το δικτυο

commandante

Recommended Posts

Έχω ένα efficient speedstream 5400 στο οποίο συνδεω εδω και 2.5 χρονια δύο υπολογιστές

τελευταία όμως (συγκεκριμένα μετα από μια βλάβη του οτέ τη οποία διόρθωσαν, δεν ήρθαν σπιτι γενικη βλάβη ήταν )

όταν συνδέω και τους δύο υπολογιστές τότε ο δικός μου δεν μπαίνει στο δίκτυο (ούτε καν στην ιστοσελιδα του μόντεμ, οταν λέω καθόλου στο δίκτυο εννοώ πως δεν μπορώ να δω τον άλλο υπολογιστή μέσω των υπολογιστών δικτύου)

ευχαριστώ

Άλλαξες θέση στο καλώδιο πάνω στο switch του modem-router; Το καλώδιο το κοίταξες αν είναι σε καλή κατάσταση; Μήπως έχει κλάσει η κάρτα δικτύου στον υπολογιστή που δεν παίζει;

οταν λες switch εννοείς τις θυρες στο μοντεμ?

αν ναι τότε εχω δοκιμάσει σε όλους τους δυνατούς συνδιασμούς αλλα τίποτα

τώρα για το αν φταίει η κάρτα δικτύου πού θα το καταλάβω

είναι onboard πάνω σε μία gigabyte 8l945PL-G

Ναι τις θύρες στο modem-router εννοώ. Για να δεις αν φταίει η κάρτα μπορείς να δοκιμάσεις να συνδέσεις τον υπολογιστή που παίζει σίγουρα με το καλώδιο του άλλου πάνω στο πορτάκι του switch που πέφτει ο άλλος.

αν καταλαβα καλά εννοείς να αλλάξω τα καλώδια στους υπολογιστες?

αυτό δεν παίζει γιατι το καλώδιο που συνδέει τον υπολογιστή που δουλεύει είναι γύρω στα 12-15 μέτρα και περνάει μέσα από τοίχο :jump1:

Όπως έχει η κατάσταση πρέπει να κάνεις δοκιμές για να καταλήξεις στο τι φταίει. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Στην ανάγκη πήγαινε να πάρεις ένα καλώδιο να κάνεις τις δοκιμές σου.

Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις ένα ping προς το modem. Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό ανοίγεις ένα command promt (start->run->cmd->Enter) και γράφεις εκεί

ping 192.168.1.1 όπου 192.168.1.1 είναι η ip που έχει το modem-router σου.

Λογικά από τον υπολογιστή που παίζει κανονικά θα πάρεις απάντηση. Το ping απαντάει και χωρίς να είναι συνδεδεμένο με το internet, οπότε μπορείς να μεταφέρεις το modem κοντά σε κάποιον υπολογιστή για να δοκιμάσεις άλλο καλώδιο.

λοιπον ξεχασα να αναφερω πως οταν είναι συνδεδεμένοι και οι δύο υπολογιστές

αυτός που δεν δουλεύει μου βγάζει κατω δεξια

"σφαλμα συστηματος

υπαρχει μια διένεξη αλλης διεύθυνσης IP με μία συσευή στο δίκτυο

λοιπον το τσεκαρα άλλαξα τα καλώδια και πάλι δεν δουλεύει ο ίδιος υπολογιστής

μήπως φταίει το μόντεμ

γιατί να χαλάσει η κάρτα δικτύου στα καλα του καθουμένου?

λοιπον ξεχασα να αναφερω πως οταν είναι συνδεδεμένοι και οι δύο υπολογιστές

αυτός που δεν δουλεύει μου βγάζει κατω δεξια

"σφαλμα συστηματος

υπαρχει μια διένεξη αλλης διεύθυνσης IP με μία συσευή στο δίκτυο

Ωπα! αυτό σημαίνει ότι οι δύο υπολογιστές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια ip. Για να το διορθώσεις αυτό, καλό θα είναι να ορίσεις συγκεκριμένες ip και στα δύο μηχανήματα, μην αφήνεις να παίρνει το κάθε μηχάνημα ό,τι ip θέλει.

Θα πάς στις ιδιότητες της τοπικής σύνδεσης σε κάθε ένα απο τους δύο υπολογιστές σου και εκεί θα δηλώσεις μια σταθέρή ip, πχ 192.168.1.1.

Διάβασε εδώ να δεις πως γίνεται

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.