Jump to content

E8400 βοηθεια σε overclocking

dave7

Recommended Posts

Παιδια γεια σας. Ειμαι σχετικα καινουργιος στο σπορ του overclocking και θα ηθελα τη βοηθεια σας. Εχω τον E8400 με FPO Q748A242, μητρικη gigabyte p35 ds4 και μνημες cellshock PC8500 DDR2 1066 με Timings: 5-5-5-15 και ταση : 2,3V. Τον εχω κλοκαρει στα 3,6 ghz και τα μονα που εχω πειραξει ειναι ταση στις μνημες +0,40v(τις τρεχω 1:1 με timings: 4-4-4-12), (G)MCH +0,025 , loadline calibration: enable και Vcore στο bios 1,28750.

Λοιπον αφησα το Orthos ολο το βραδυ στο blend - stress cpu and ram και τελικα μου κρασαρε λιγο πριν τις 11 ωρες.

Τι να κανω να το θεωρησω σταθερο ; Παρακατω βαζω και ενα screenshot που τραβηξα λιγο πριν κρασαρει να δειτε και θερμοκρασιες. Ευχαριστω πολυ εκ τον προτερον για το χρονο σας και τη βοηθεια σας.

11072.jpg

Αφού πέρασε και τόσες ώρες Prime, εγώ θα έλεγα να το αφήσεις έτσι και να το χρησιμοποιήσεις όπως θα το χρησιμοποιούσες καθημερινά. Αυτό θα σου δείξει αν είναι σταθερό.

Εγώ prime τρέχω για 5-10 λεπτά για να βρω χοντρικά αν τα ρεύματά μου είναι αρκετά. Το κανονικό τεστ σταθερότητας που κάνω, είναι να τρέχω BOINC 100% χρήση CPU για 24/7 και παράλληλα να παίζω UT, να ριπάρω movies κλπ. Όταν βγάζει 3-4 μέρες έτσι, δεν κρασάρει ποτέ.

Έχω να δω μπλε οθόνη από τότε που πειραματιζόμουν με οδηγούς (nVidia) της 8800GTX για το Unreal Tournament 3...

Το μονο μαλλον που θα κανω ειναι να ανεβασω το Vcore μια πανω στα 1,29375 χωρις να ξανατρεξω Orthos και θα δω πως θα παει σε καθημερινη χρηση οπως λες. Σ' ευχαριστω για την συμβουλη.

Παιδια γεια σας. Ειμαι σχετικα καινουργιος στο σπορ του overclocking και θα ηθελα τη βοηθεια σας. Εχω τον E8400 με FPO Q748A242, μητρικη gigabyte p35 ds4 και μνημες cellshock PC8500 DDR2 1066 με Timings: 5-5-5-15 και ταση : 2,3V. Τον εχω κλοκαρει στα 3,6 ghz και τα μονα που εχω πειραξει ειναι ταση στις μνημες +0,40v(τις τρεχω 1:1 με timings: 4-4-4-12), (G)MCH +0,025 , loadline calibration: enable και Vcore στο bios 1,28750.

Λοιπον αφησα το Orthos ολο το βραδυ στο blend - stress cpu and ram και τελικα μου κρασαρε λιγο πριν τις 11 ωρες.

Τι να κανω να το θεωρησω σταθερο ; Παρακατω βαζω και ενα screenshot που τραβηξα λιγο πριν κρασαρει να δειτε και θερμοκρασιες. Ευχαριστω πολυ εκ τον προτερον για το χρονο σας και τη βοηθεια σας.

11072.jpg

σαν καπως ψηλα δεν ειναι οι θερμοκρασιες σου? με αερα εισαι στα 3.6?

Επειδή το είχα ψάξει το θέμα αρκετά... πάρα πολλοί e8400 & e8500 έχουν το "idle temp bug". Το πρόβλημα σχετίζεται με την πληροφορία που δίνει ο cpu στη μητρική για την θερμοκρασία του όταν είναι idle. Άρα στην περίπτωσή σου λογικά αυτά που βλέπεις σε full load καταστάσεις είναι σωστά (core temp) και το λάθος είναι η υψηλή θερμοκρασία που σου εμφανίζει οπουδήποτε (μητρική, core temp, παντού) όταν είναι idle.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.