crio Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2008 Θα πάρω καινούργιο σκληρό και θέλω να μάθω πως μπορώ να μεταφέρω όλα μου τα δεδομένα απο τον παλιό σκλήρό που τρέχει τα windows στον καινούργιο ώστε να τα τρέχει ο νέος.Όχι images για ασφάλειο.Mirror Λέγεται η διαδικασία αν θυμάμαι καλά.
jois21 Μάρτιος 12, 2008 #3 Μάρτιος 12, 2008 Aκριβως ιδιο θεμα εχω κανει απο κατω.Φανταζομαι οτι μπορει να μεταφερει και αυτουσιο το παρτισιον οπως ειναι; Με το γραμμα του δισκου τι παιζει;
crio Μάρτιος 12, 2008 Author #4 Μάρτιος 12, 2008 Το γράμμα είναι το λιγότερο.Το αλλάζεις μέσα απο τη διαχείρηση δίσκων.
jpavly Μάρτιος 12, 2008 #5 Μάρτιος 12, 2008 Mirror είναι το Raid1 που μπορείς να έχεις 2 δίσκους με τα ίδια δεδομένα. Εσύ θέλεις disk Clone. Για αυτή τη δουλειά υπάρχουν πολλά προγράμματα, σου λέω 2 δοκιμασμένα: Acronis True Image Norton Ghost
yanni Μάρτιος 12, 2008 #6 Μάρτιος 12, 2008 Ερώτηση. Μπορείς να βάλεις τον δεύτερο - άδειο - δίσκο στο PC, να επιλέξεις Raid 1 με τον παλιό, να αντιγραφούν τα δεδομένα από τον controller(?) στον νέο δίσκο και μετά απλά να σπάσεις το Raid?Δεν ξέρω αν το περιέγραψα σωστά...
TifoziF1 Μάρτιος 12, 2008 #7 Μάρτιος 12, 2008 Η πιο "καθαρή" και σίγουρη λύση : BartPE boot CD με τους drivers του SATA controller (AHCI, RAID) + Norton Ghost σαν plugin.
dpolal Μάρτιος 12, 2008 #8 Μάρτιος 12, 2008 Ghost.... το χρησιμοποιώ τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια.Acronis.... εξίσου καλό, απλά έχω βολευτεί το πρώτο.
kallileo Μάρτιος 12, 2008 #9 Μάρτιος 12, 2008 @tifozif1Δηλαδη μπορεις να ενσωματωσεις raid drivers στο BartPE και να τρέξεις το ghost μεσα απο αυτο?Τι περιβαλλον τρεχει το bartPE?
TifoziF1 Μάρτιος 12, 2008 #10 Μάρτιος 12, 2008 @Kallileo : Yeap, δοκιμασμένο με Gigabyte SiI3112 controler (RAID1), ICH7R (DFI 975X/G - Raid0) και ICH9R (Μαχιμους AHCI, RAID0 & RAID1)Το ΒartPE τρέχει XP SP2 και το Norton Ghost (δοκιμασμένο με έκδοση 9 & 11 - ασχετα αν στο screenshot λεει 8 το plugin) μεσα σε "DOS" console.
vis Ιανουάριος 16, 2009 #11 Ιανουάριος 16, 2009 Σε raid περιπτώσεις με έχει σώσει το acronis true image από το Hiren cd.Βρίσκει τα πάντα χωρίς να φορτώσεις επιπλέον drivers
kwizard Μάϊος 31, 2012 #12 Μάϊος 31, 2012 Εγω ξερω οτι υπαρχει συσκευη usb που βαζεις μεσα τον καινουριο hdd η ssd και σου κανει clone τον παλιο δισκο ...αυτα τα προγραμματα τυπου acronis μου φενονται επικυνδινα για καπιον που δεν κατεχει το αθλημα...
Alexgk Ιούνιος 1, 2012 #13 Ιούνιος 1, 2012 [MENTION=418]kallileo[/MENTION] : Yeap, δοκιμασμένο με Gigabyte SiI3112 controler (RAID1), ICH7R (DFI 975X/G - Raid0) και ICH9R (Μαχιμους AHCI, RAID0 & RAID1)Το ΒartPE τρέχει XP SP2 και το Norton Ghost (δοκιμασμένο με έκδοση 9 & 11 - ασχετα αν στο screenshot λεει 8 το plugin) μεσα σε "DOS" console.Tifosi μπορείς να μου δώσεις ένα link για να το κατεβάσω; Καιρώ ψάχνω το Norton Ghost με sata raid drivers που να το τρέχω από dos!!
yanni Ιούνιος 1, 2012 #14 Ιούνιος 1, 2012 Εγω ξερω οτι υπαρχει συσκευη usb που βαζεις μεσα τον καινουριο hdd η ssd και σου κανει clone τον παλιο δισκο ...αυτα τα προγραμματα τυπου acronis μου φενονται επικυνδινα για καπιον που δεν κατεχει το αθλημα...Είναι τόσο επικίνδυνα όσο να βάλεις τους δύο δίσκους μέσα στην συσκευή ανάποδα και να κάνεις clone τον άδειο δίσκο πάνω στον γεμάτο.Επιπλέον με το acronis δε χρειάζεται να κάνεις clone όλο τον δίσκο για να έχεις backup, αλλά το partition που σε ενδιαφέρει. Το τελικό αρχείο μάλιστα θα μπορούσε να είναι αρκετά μικρότερο από το μέγεθος του δίσκου μιας κι αυτό συμπιέζεται. Αν πάλι έχεις δύο δίσκους σε RAID μπορείς να τους μετατρέψεις σε έναν παίρνοντας το image και αντιγράφοντας το σε έναν δίσκο.
nickmanak Ιούνιος 1, 2012 #15 Ιούνιος 1, 2012 Δοκιμασε & αυτο που ειναι δωρεαν.About EaseUS Todo Backup
TifoziF1 Ιούνιος 1, 2012 #16 Ιούνιος 1, 2012 Tifosi μπορείς να μου δώσεις ένα link για να το κατεβάσω; Καιρώ ψάχνω το Norton Ghost με sata raid drivers που να το τρέχω από dos!!BartPE (software & howtos) εδώ : Bart's Preinstalled Environment (BartPE) bootable live windows CD/DVDDrivers για Intel raid : http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=20625&ProdId=2101〈=eng&OSVersion=%0A&DownloadType= (ή νεότεροι, θες drivers για δισκέτες, όχι την σουίτα)drivers gia AMD raid : AMD Chipset Driversetc για τα άλλα raid (Μαρβελ, ΣιλικονΙματζ ,... )Norton Ghost το αγοράζεις.Το bartpe δεν είναι "DOS" είναι windowsXP-bootable CD
Alexgk Ιούνιος 1, 2012 #17 Ιούνιος 1, 2012 BartPE (software & howtos) εδώ : Bart's Preinstalled Environment (BartPE) bootable live windows CD/DVDDrivers για Intel raid : http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=20625&ProdId=2101〈=eng&OSVersion=%0A&DownloadType= (ή νεότεροι, θες drivers για δισκέτες, όχι την σουίτα) drivers gia AMD raid : AMD Chipset Drivers etc για τα άλλα raid (Μαρβελ, ΣιλικονΙματζ ,... ) Norton Ghost το αγοράζεις. Το bartpe δεν είναι "DOS" είναι windowsXP-bootable CD Σε ευχαριστώ tif
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.