Jump to content

Διαιρετης και επιδοσεις!!!

emm_stra

Recommended Posts

καλησπερα

Προσπαθω εδω και καιρο να υπερχρονισω λιγακι τον Η/Υ που φαινεται στην υπογραφη, αυξανοντας και την μνημη του συστηματος σε 4gb.

Έτσι πηρα αυτες τις mushkin hp-6400 (2χ2gb) και ειχα προβλημα.. Το ενα δεν δουλευει.. Δυο φορες μου συνεβη αυτο!!

ετσι αγορασα αυτες http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=983209

και μαζι με τα ηδη 2 (cellshock 800 με 4-4-4-12) που εχω προσπαθω να δω μεχρι ποσο θα τις φτασω...

Αρχικα ημουν στα :

cpu 9X333

ram 4:5 στα 416 με 5-5-5-15 και trfc στα 45 (by spd ειναι 35)

ειναι καλα???

Δοκιμαζοντας διαφορα διαπιστωσα οτι αν αυξησω το fsb του επεξεργαστη αλλα μειωσω τις μνημες και με διαιρετη 1:1 πετυχαινω καλυτερα benchmark π.χ. στο everest. και για να γινω πιο συγκεκριμενος αυτην την στιγμη εχω ρυθμισεις :

cpu 9x363 = 3267MHz

ram 1:1 στα 2χ363 = 726ΜΗz με 4-4-4-10 και trfc στα 35

και το συστημα ειναι σταθερο με καλες θερμοκρασιες. Αλλα με καλυτερα bench απο την προηγουμενη ρυθμιση, αν και οι μνημες δουλευουν κατω απο 800.

Το fsb δεν μπορεσα να το ανεβασω πανω απο 363, δοκιμαζοντας μου εβγαζε μπλε οθονη με memory_management error κατα την εκκινηση των vista business 64bit και αφου με αφηνε να δωσω το password χρηστη.??

Δεν ξερω τι να πω σχετικα...

Αν καποιος μπορει να βοηθησει... καταρχην ειναι λογικο να εχω καλυτερα bench με μνημη κατω απο 800??

Με 975 και 4χ1GB ξέχασε τις μνήμες σε άλλο μούλτι πέρα από το 1:1. Το 975 ΔΕΝ θέλει μεγάλα Ηz στις μνήμες, είναι πολύ σφικτό και έχει επιδόσεις ΚΑΛΕΣ σε 1:1 με σφικτά timmings. Ιδανικό θα ήταν να ανέβεις 9χ385 (ή και παραπάνω ανάλογα την cpu και την ψύξη σου) με 1:1 και 3άρια

Δες http://www.thelab.gr/showthread.php?t=43355

ευχαριστω για την απαντηση..

ειναι εφικτο αυτο που προτεινεις???

δοκιμασα μεχρι 363, πιο πανω δεν δουλευει??? μηπως κανω κατι λαθος????

αν αντι για 4χ1gb ειχα 2χ2gb ποσο καλυτερα θα γινοταν???

δεν χανωσε επιδοσεις επειδη οι μνημες δεν δουλευουνστα 800 αλλα χαμηλοτερα???

Είχα DFI 975X/G και τα 9χ385 ήταν εφικτότατα, απλά ήθελε λίγο ρεύμα παραπάνω το CPU και το chipset (NB). Και οι επιδόσεις στις μνήμες στο 975 είναι παρόμοιες με Χ38 * 1,3. Με 4:5 στο 975 ΔΕΝ έπαιζαν καλά τα 4χ1GB αλλά δεν είχε διαφορά σε επιδόσεις από 1:1.

Κοίτα τις εικόνες στο παραπάνω λινκ. ;)

Είχα DFI 975X/G και τα 9χ385 ήταν εφικτότατα, απλά ήθελε λίγο ρεύμα παραπάνω το CPU και το chipset (NB). Και οι επιδόσεις στις μνήμες στο 975 είναι παρόμοιες με Χ38 * 1,3. Με 4:5 στο 975 ΔΕΝ έπαιζαν καλά τα 4χ1GB αλλά δεν είχε διαφορά σε επιδόσεις από 1:1.

Κοίτα τις εικόνες στο παραπάνω λινκ. ;)

ευχαριστω πολυ, τις ειδα!!

δλδ το προβλημα που δεν ανεβαινει παραπανω το fsb ειναι η ταση στο mch??

τωρα με αυτα που αναφερω παραπανω οι τασεις ειναι :

vcore - 1,30

ddr2 - 2,1

mch - 1,65

ποσο παραπανω να παω ωστε να ειμαι σταθερος για 24/7 ??? και αν θα χρειαστω κατι παραπανω σε ψυξη???

δλδ απο το παραπανω post που μου εδωσες βγαινει το συμπερασμα οτι το 975 ειναι καλυτερο απο χ38??? και οτι δεν εχει σημασια που οι μνημες παιζουν σε λιγοτερο απο 800??? αλλα με 4αρια...

Μπορει να δουλευουν καιμε 3αρια δλδ, οποτε ακομη καλυτερα???

το mch καλά είναι τόσο (αν είναι πραγματικό). Το vCore είναι χαμηλά, βάλτο 1.4 και δοκίμασε.

Δες και : http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=175135#post2733749 (ίδιο chipset)

Το 975 είναι καλό για CPUs με μεγάλο multi (9+) και φτηνές DDR2 μνήμες που παίζουν με χαμηλά timmings (3άρια). To AW9D είχε φορεθεί πολύ στο Lab πριν από 1-1μιση χρόνο και θα βρείς πολλές πληροφορίες για αυτό αν ψάξεις.

οκ

δλδ υπαρχει ελπιδα...!!!!!

εγω απλα προσπαθω να εντοπισω σε ποια ταση εχω λαθος, και αν το μηνυμα αυτο βγαινει επειδη εχω 4μνημες και οχι 2. Γιατι καπου αλλου διαβασα οτι για καλο υπερχρονισμο θα πρεπει να εχω μονο 2 μνημες...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.