mspant Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Ποιά είναι η γνώμη σας για τον τίτλο του θέματος , δηλ. ποιά κάρτα θα προτιμούσατε , αν δεν υπήρχε θέμα κόστους, από θέμα απόδοσης/επίδοσης και συμβατότητας freenas/openfiler ...; Οι μάρκες που έχουν πέσει την αντίληψή μου , μιας και είναι κάτι το καινούργιο για μένα, είναι οι adaptec, lsi, promise , areca. To βασικό είναι να υποστηρίζεται το hot swap (έχει γίνει ήδη η αγορά του SC743T-650). Bασικά κοιτάω κάτι από τους παρακάτω, δεν ξέρω αν έχω καλύψει όλο το φάσμα PROMISE SuperTrak EX8300 ARECA ARC-1120 ADAPTEC 2820SA LSI MegaRAID SATA 300-8XLP 3WARE 9550SXU-8LP HIGHPOINT RocketRAID 3220 με ζητούμενο hot swap, linux/unix support, leds activities, online expansion. Δύο ακόμα απορίες, τι δίσκοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν , έχω υπόψιν μου τους ST31000340NS της seagate, πάντα έχοντας στον νου και το hot swap. Kαι τέλος , υπάρχουν προφανώς λύσεις για αγορά λογισμικού εκτός των linux/bsd που ανέφερα στην αρχή, ποιές είναι αυτές ; Θα προτιμούσα αν έχετε κάποια άποψη για το θέμα να υπάρχουν και οι αντίστοιχες παραπομπές για περαιτέρω μελέτη. Σας ευχαριστώ
Oric Μάρτιος 8, 2008 #2 Μάρτιος 8, 2008 Εάν δεν τίθεται θέμα κόστους, τότε αυτό που σου κάνει είναι ένας ελεγκτής SAS με δίσκους των 15000 στροφών. Η δυνατότητα hot swap είναι κάτι με το οποίο προδιαγράφεται το πρωτόκολλο SATA 3Gbps, δηλαδή δεν είναι προνόμιο κάποιας από αυτές τις κάρτες, καθώς όλες είναι SATA 3Gbps, και επομένως όλες υποστηρίζουν hot swap. Tο ίδιο ισχύει και για τους δίσκους. Σε οποιαδήποτε από αυτές τις κάρτες μπορείς να συνδέσεις οποιοδήποτε δίσκο SATA χωρίς πρόβλημα. Προσωπικά, για λόγους ευκολίας και υποστήριξης, θα έπαιρνα τον Adaptec ή τον LSI. Ό,τι λειτουργικό υπάρχει στην αγορά, πρώτα θα υποστηρίξει Adaptec και μετά όλους τους άλλους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι άλλοι ελεγκτές είναι για πέταμα, (να μην παρεξηγηθώ).
bourlas1416003173 Μάρτιος 8, 2008 #3 Μάρτιος 8, 2008 http://tweakers.net/reviews/557/1/comparison-of-nine-serial-ata-raid-5-adapters-pagina-1.htmlστο παραπάνω λινκ ο areca φαίνεται να είναι αρκετά μπροστά σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες και μετά 3wareκαι ο θωμας είχε κάποιο review για RAID6 controllerslinux/unix support από προσωπική εμπειρία οι τελευταίοι κερνελ έχουν υποστήριξη γιαadaptec, 3ware kai αρκετούς promise
mspant Μάρτιος 8, 2008 Author #4 Μάρτιος 8, 2008 Σάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,αλλά θέλω sata τεχνολογία , λόγω του κουτιού που έχω προμηθευτεί,και δεύτερο τόσο το άρθρο στο tweakers όσο και στο tomshardware είναι αρκετά παλιά 2005 και 2004 αντίστοιχα.Απλά ήθελα περισσότερο τη γνώμη σας από θέμα εμπειρίας.Ευχαριστώ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.