Jump to content

Προβλημα!!!μια βοηθεια....

panbio

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον παιδες,καθησα σημερα να φτιαξω ενα pc που ειχα,εωψ τα συβδεω ολα οκ.....κανω φορματ και ενω εφτασα να περναω windows βλεπω το φανακι το 12αρι του κουτιοιυ χαλαρο...πιανω την πενσα να το σφιξω λιγο και κα τα λαθος ακουμπαω vga......ο υπολογιστης κλεινει.......παω να το ξανααναψω και τιποτα.....το αγηνω λιγο εκτος μπριζας και παλι τα ιδια μετα........βαζω ενα παλιο psu που ειχα...συνδεω την 24πινη μονο και παταω power να δω αν περναει καθολου ρευμα.....μια χαρα δουλεψε....το κλεινω και παω να τα συνδεσω ολα.......τα συνδεω και δοκιμαζω να ανοιξψ,,,,τιποτα νεκρα και παλι..........

ΒΓαζω και τα δυο μετα psu και προσπαθω να τα ανοιξω απλα με ενα καλψδιακη ενωνοντας το πρασινο καλωδιο τοθ 24πινου με ενα μαυρο(κλασικος τροπος) κανενα απο τα δυο δεν λειτουργησε απλα........παλια που τα χα δοκιμασει παλι ετσι αναβαν κυριλε.....τωρα ομως τιποτα......

Τι πιστευετε οτι εχω καψει??????????????δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω....

να σημειωσω οτι το μοβο δεν εχει πανω λαμπακια να δω αν περναει ρευμα...τιποτα!!!!!!!!

προσπάθησε να τα ανοίξεις με το πρασινο μαύρο πάλι έχοντας συνδέσει κανα δυο ανεμηστήρες .... ίσως και κανα dvb rom Πάνω....

Για μισο, συνδεσε τα ολα εκτοσ απο την καρτα γραφικων. Κανει Beep (το γνωστο post στο BIOS) ;

Το τροφοδοτικο γιατι να χαλασε ; Ποιος ο λογος να δοκιμασεις αλλο ;

Για να δεις αν παιζει δοκιμασε αυτο

αν και δεν βλεπω λογο να χαλασε το τροφοδοτικο ...

Δεν νιωθει καθολου!!!!!!δεν περναει ρευματακι με τιποτα......αν ηταν να ακουγα μπιπ τουλαχιστον θα εβλεπα οτι λειτουργει το μοβο!!!!!

Το συστημα που αναφερομαι δεν ειναι αυτο της υπογραφης μου........αυτο ειναι οκ....και δυνατο!!!!

ξηλωσε τα παντα και ασε πανω CPU (με ψυκτρα εννοειτα) και RAM. Γυριζει το CPU FAN ;

Όταν είναι καμμένη η μητρική τότε τα φανς δουλεύουν αλλά δεν υπάρχει beep ούτε post. Αφού δεν παίρνει ρεύμα το τροφοδοτικό μάλλον το έχει κάψει - είναι κάποιο επώνυμο ή νοναμε??? Δοκίμασε να βάλεις το τροφοδοτικό του συστήματος της υπογραφής σου στη μητρική έχοντας επάνω αυτά που σου είπαν οι προηγούμενοι και πες μας τι γίνεται.

Το τροφοδοτικο δεν ειναι αυτο της υπογραφης μου το χω αλλαξει!!!!!!!!!!!Αλλα δεν το πολυ σκεφτομαι να βαλω το τροφοδοτικο που εχω στον αλλο για τι κοστιζει οσο ολος ο υπολογιστης μαζι(αυτο που εχει το προβλημα).........

Θα ψαξω να βρω κανα αλλο για δοκιμη.......αν και δοκιμασα ενα παλιο 5ετιας τροφοδοτικο να δω τι παιζει,εβαλα μονο την 24πινι και ειδα οτι εδινε ρευμα στο μοβο...........αλλα οταν πηγα να βαλω και τα υπολοιπα πανω δεν ανοιξε μετα.....

τι να πω....δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει........

ρε συ μηπως βραχυκυκλωνει κατι και σου καιει τα τροφοδοτικα??

Όταν ακούμπησες την πένσα στη vga κατά 99% έχεις κάνει βραχυκύκλωμα εκτός αν η πένσα είναι ξύλινη. Για να δείς τι έχεις κάψει πρέπει τουλάχιστον να δουλεύει το τροφοδοτικό και τα ανεμιστηρια της cpu και του κουτιού. Οπότε άλλαξε τροφοδοτικό και δες τι γίνεται ή μάλλον τι έχει σωθεί. Το ότι πηγαίνει ρεύμα στη mobo δεν σημαίνει ότι έχει σωθεί - εγώ είχα καμένη και το ledaki της και τα αναμιστήρια έπεζαν. Προφανώς είναι καμένη η vga - βρες άλλη vga και βάλτην επάνω και προχώρα παρακάτω.

Λοιπον εβαλα τελικα ενα 720αρι ocz που ειχα..........και λειτουργησε,πεαρσε δηλαδη ρευμα μεσα απο το μοβο...ομως η καρτα γραφικων (ειναι μια 7600gt agp) δεν εδινε σημα στην οθονη.βαζω πανω στην vga το 6πινο pci.....ανοιγω το pc και αρχιζει να πεταει σπιθες η vga,καηκε ενα τμημα της πλακετας της vga.........οποτε vga για πεταμα φυσικα..........

εβγαλα την vga και ανοιξα παλι το pc και αρχισε να χτυπαει συνεχωμενο mpi mpit λογω ελλειψης λογικα vga...........να σημειωσω οτι το pc δεν κανει το χαρακτηριστικο μπιπ κατα την εκκινηση,σε αυτο τι φταιει???????

Δεν νομιζω να χει παρει μοβο αφου εκ πρωτης οψεως δειχνει τα δεχεται ταση........δυστυχως δεν εχω μια καρτα γραφικων να βαλω πανω του!!!!!!!φοβαμαι να βαλω την 8800gts μου μην γινει καμαι βλακεια....θα παρω μια vga της πλακας και θα την δοκιμασω............η μοβο επισης να πω οτι ειναι αυτη η υβριδικη η asrock !!!!!!!!που δεχεται και agp και pci-e.............

Λετε να χει παρει ρε παιδια και μοβο.......????????????????

Θα το δεις μόλις βάλεις επάνω μια καλή vga. Δυστυχώς όπως σου είπα και παραπάνω πας βήμα - βήμα. Μόνο όταν δεις boot screen από το bios θασε σίγουρος

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.