Jump to content

Linux Laptop

Dr.Paneas

Recommended Posts

Λοιπο σηημερα ηρθε γραμμα με την επιδοτηση για τον φορητο υπολογιστή μου. Χεχε, μια χαρα τα 500 Ευρω εκπτωση. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να παιζει Linux και συγκεκριμενα Ubuntu. Αυτό που ξέρω απο forums είναι οτι τα HP παιζουν πολυ καλα στο Linux αρκεί να έχουν μια επώνυμη κάρτα γραφικών (πχ nvidia ή ATI). Επίσης, από τις δυο εταιρίες, καλό θα ήταν να βρω φορητό υπολογιστη που να έχει πάνω μια nVidia GeForce γιατι με τις αλλες ποτε δεν ξερεις. Τωρα οσο για τα Wifi ασυρματα δικτυα κλπ πιστευω οτι υπαρχουν καποια threads σε καποια forums που λυνουν τα προβληματα. Δεν με ενδιαφερει αν θα παιζει η WebCam που απο οτι βλεπω ειναι ειδος προς εξαφανιση στο Linux γενικοτερα. Σκοπος αυτου του ποστ ειναι, αν καποιο μελος απο το λαμπ, εχει αγορασει καποιον φορητο προσφατα. Αν ναι, αν δεν ειναι κοπος, κατεβαστε ενα LiveCD του Ubuntu και τρεξτε το και δειτε τι παίζει.

Πηγα στο Πλαισιο αλλα δεν με αφησαν να βαλω LiveCD....

Στα Multirama με επετρεψαν. Διαλεξα αυτον--> http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=GoDigitalNotebooksOpenOffice&cp_id=141089

Τι λετε ;:...:

ρε φιλέ μου αυτό έχει πολύ μικρό επεξεργαστή.

Είναι της οικογένειας 2χχχ.

Εχούν βγει οι οικογένειες 5χχχ, 7χχχ και πρόσφατα 9χχχ.

Μήπως να δώσεις κάτι παραπάνω για κάτι καλύτερο?

H τιμή του φορητού δεν θελω να ειναι πανω απο 800 Ευρω. Δεν με ενδιαφερει να παιζω παιχνιδια ή να κανω video encoding, photoshop edit κλπ. Εχω το desktop γι αυτα.

Κάπου είχα δει ενα fujitsu-siemens σε τιμή λουκούμι....

Θα το ψάξω και θα σου πω...

Δες κι εδώ

"Πρόβλημα" θα έχεις μόνο με τις ATi ίσως, αλλά λόγω ubuntu και σταθερών εκδόσεων x.org δεν πρέπει να δημιουργείται συχνά πρόβλημα.

Φυσικά όμως Nvidia ftw (παίζουν και intel igps με oss drivers αν δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο σε 3d graphics).

Κατά τ' άλλα, κοίτα κυρίως το chipάκι της wireless για να δεις αν παίζει driver (και των υπόλοιπων περιφερειακών που ξεχνάω:p).

Κάτι άλλο σημαντικό είναι να δεις και με νεότερο kernel (π.χ. 2.6.24 με περισσότερο hardware support) γιατί ο kernel του τελευταίου ubuntu είναι παλιός. Δοκίμασε π.χ. με sidux ή πιο φρέσκες εκδόσεις άλλων διανομών (αν σε αφήσουν βέβαια ffs).

εγώ πάντως φίλε μου θα σου έλεγα να πάρεις λαπτοπ χωρίς κάρτα γραφικών. αυτή τη στιγμή σου γράφω από λάπτοπ διετίας χωρίς κάρτα γραφικών με τα ubuntu πάνω και τα γραφικά του ubuntu στο φουλ χωρίς πρόβλημα. Αφο ύ λες ότι έχεις το desktop για εργασίες γραφικών, τα λαπτοπ χωρίς κάρτες γραφικών έχουν καλύτερες αποδόσης απο άποψη αυτονομίας και φορητότητας.

edit επίσης απ ότι κατάλαβα φοβάσαι το κατα πόσο τα ubuntu θα βλέπουν τις διάφορες συσκευές του laptop. και εκεί δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. (φαντάσου ότι βλέπουν το sd driver του λαπτοπ χωρίς πρόβλημα, δεν συζητάμε για νεώτερης γενιάς πιο σημαντικές συσκευές όπως ασύρματες κάρτες ή webcam...)

Είμαι και εγω δικαιούχος της δράσης και ψάχνομαι αυτον τον καιρό για λαπτοπ στο οποιο θα βαλω και εγω linux (debian ή ubuntu) :T:

Bασικα η πρώτη προτεραιότητα μου ηταν το μέγεθος της οθόνης , έψαχνα κατι μικρο (12,1 - 13,3) , και μετα η συμβατότητα με linux..

Μετα απο λιγο ψάξιμο εχω βρει οτι για linux παίζουν: οτι ειναι intel (γραφικα , wireless) και nvidia (γραφικα)

atheros (wireless)

Επίσης δεν αξιζει να πάρεις κατι που να εχει καρτα γραφικών και να ειναι πάνω απο 15,4'

Εγω λογικά θα πάρω το δελλ m1330

το οποίο μπορεί να μην ειναι φοβερό λαπτοπ αλλα ειναι το πιο φτηνο 13αρι και υποστηρίζει σίγουρα ubuntu αφου η δελλ το στέλνει με εγκατεστημένα (πιστευω να μπορέσω να το παρω και εγω με ubuntu, αν και δεν το κοβω)

Να ενημερώσω οτι σήμερα που πηρα τηλ στη dell hellas μου ειπαν να τους πάρω ξανα την παρασκευή για να μου πουν ποια καταστήματα υα φέρουν dell διοτι δεν μπορει η αντιπρωσοπια να το δώσει κατ'ευθειαν...

Λιγάκι περίεργο αυτο διοτι αν θυμάμαι καλα πέρυσι καπιοα παιδιά ειχαν παρει κατ ευθειαν απο dell

Ακομα τσέκαρε εδω και εδωγια να βρεις οποιαδήποτε πληροφορία για vaio και lenovo

Σκεφτομαι τελικα να παρω το Pavilion dv6750ev

Οπως βλεπετε και στο HP HELLAS

Καρτα Γραφικων: Intel® Graphics Media Accelerator X3100

Για οδηγιες εγκατασταση στο Ubuntu: Link1 Link 2

Καρτα Δικτύου:Intel® PRO/Wireless 3945ABG

Για οδηγίες εγκατάσταση Ubuntu: Link 1 Link 2 Link 3

Τι λετε ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.