Jump to content

νεο μηχανημα

oxide

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ηρθε και εμενα η ωρα μου...να στησω το μηχανημα ....

αρχικα να πω οτι δεν ειμαι στην κατηγορια αυτων που αγοραζουν συνεχεια νεα parts οποτε

το μηχανημα θα μηνει για καιρο οπως ειναι κατα πασα πιθανοτητα.

να πω ακομα οτι δεν παιζω παιχνιδια οποτε δεν εχω μεγαλες απαιτησεις στον τομεα αυτον...

αντιθετα με ενδιαφερει το multitaskin' και θελω απο το πισι να ανταπεξερχεται σε βαριες εφαρμογες

χωρις γκουκ μουκ..ακομα καλυτερα και σε ταυτοχρονη χρηση τους..

εχω κανει ενα σκελετο για να δω ποσο θα βγει πανω κατω..θετω ως ταβανι τα 1000ε αλλα οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα..:tomato:

Intel Core 2 Quad Q6600 (s775/2.4GHz)

Western Digital 160 GB (7200rpm, 8MB Cache, SATA 2) x2 (raid 0)

Corsair 620W CMPSU-620HXEU

Asus P5E (s775, DDR2, X38)

Mushkin Ram 4GB Kit DDR2 800MHz 5-5-5-12

Western Digital 320GB (7200 Rpm, 16 MB Cache, SATA 2) x2 (το σκεφτηκα και λεω καλυτερα 2 παρα ενας)

καρτα καμια 8600 λεω...εχετε κατι να προτινετε?

ειμαι μπερδεμενος σχετικα με το τι να διαλεξω οσον αφορα τροφοδοτικο(αν και αυτο που εχω βαλει εχω διαβασει οτι ειναι σκυλι) ,mobo (p5k premium ή p5e?) και μνημες...:hmm:

περιμενω οποιαδηποτε συμβουλη σας επι του θεματος!

ευχαριστω!

εdit:θα τα παρω απο το πλαισιο

Καλό το σύστημα αλλά θα του έβαζα 500άρηδες αντί 320GB και όσον αφορά την κάρτα γραφικών... Προτίμησε κάποια ΑΤi 3850/3870 ή nVidia 9600GT.

Tροφοδοτικό... Το Corsair που επέλεξες είναι πολύ καλό. Όπως και οι μνήμες αλλά καλύτερα να επιλέξεις τις 800άρες με 4άρια αντί 5άρια.

Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τον JimmyFox στο θέμα των δίσκων και της κάρτας γραφικών.

Ίσως κάποιοι Seagate 7200.11 να πάιζαν Zzzzuper !

Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν θα δείς διαφορά(στις εφαρμογές που θα κάνεις) στις μνήμες αν διαλέξεις με 4άρια αντί για 5άρια.

ευχαριστω...τοσα που ειχα να πω ξεχασα ενα βασικο...

εχω σκοπο να το κλοκαρω οσο παει..και θα του βαλω και νερακι..

οχι ομως για bench αλλα απλα για τζαμπα αυξηση επιδοσεων.

σορι για την αλλαγη δεδομενων

Μπορεις να γλιτωσεις αρκετα Ε επιλεγοντας την P5K(99E) εναντι της σημαντικα ακριβοτερης P5E(181E)

Επισης σε καλυπτει και μικροτερο τροφοδοτικο

Ετσι σου περισσεουν καποια Ε για να βαλεις 2xSeagate 7200.11 500ΜΒ (αντι για τους WD) και ισως μπορεις να βαλεις 9600GT/3870/8800GT(που ειναι σε αλλη κατηγορια αποδοσης σε σχεση με την 8600) με την προυποθεση οτι θα παιξεις μερικα παιχνιδια

Αν οι "μεγαλοι" δισκοι ειναι για backup/storage μπορεις να βαλεις και τους απλους 500αρηδες

χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω περισσοτερο ρητορικα το ελεγε ο gorillas μιας και δεν εχει αναφερθει σε τι εφαρμογες θα χρησιμοποιηθει ..

Πχ αν το multitasking ειναι εγγραφη με nero και ακουσμα mp3..δεν νομιζω να δει διαφορα.

οποτε ..

Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν θα δείς διαφορά(στις εφαρμογές που θα κάνεις) στις μνήμες αν διαλέξεις με 4άρια αντί για 5άρια.

Aπο τη στιγμη που δεν παιζεις παιχνιδια και δεν αναβαθμιζεις γρηγορα θα προτιμουσα ενα πιο φτηνο P35 με μια ατι 3850.(μιας και δεν παιζεις παιχνιδια)Σιγουρα ειναι κατι παραπανω ...αλλα ..ποτε δεν ξερεις ..125€ εχει

Τροφοδοτικο και το 550VX corsair θα παιξει απροβληματιστα...και θα πεσεις αρκετα κατω απο τα 1000€...

λοιπον...

ναι οι δισκοι για storage θα ειναι περισσοτερο..

multitasking εννοω πχ visual studio ,firefox (25-30 tabs) ,media player και μπορει και κανενα photoimpact ...

παντως ελεγα να βαλω μεν μια αξιοπρεπη καρτα γραφικων αλλα να γλιτωσω και λεφτα να τα σταξω στην οθονη γιατι καθομαι πολλες ωρες...οποτε παω για 3850?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.