Jump to content

Ερώτηση για συνδεσμολογία τοπικού δικτύου

nmaggioros

Recommended Posts

Λοιπόν, θα ήθελα τα φώτα σας.

Έχω 4νετ 2play και για λόγους σταθερότητας και ταχύτητας θέλω να βάλω το μόντεμ (Siemens CL-110) στην κεντρική πρίζα του σπιτιού. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το pc όμως βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο. Στο μυαλό μου έχω την εξής λύση την οποία όμως δεν μπορώ να καταφέρω με τίποτα.

Έχω 2 μόντεμ - ρούτερ ασύρματα (USR 9108 & NetGear 384GB).

Η συνδεσμολογία που έχω κάνει είναι ως εξής: Siemens Cl110 (σαν μόντεμ) -> USR9108 (ώς bridge router) -> NetGear384GB (ώς access point) -> PC (ενσύρματα και ασύρματα πάνω στο NetGear).

Πώς μπορώ να κάνω τα 2 router να βλέπει το ένα το άλλο; Έχω μπερδευτεί αρκετά. Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.

Φιλικά,

Νικόλας.

Δε σου χρειάζεται τίποτα από αυτά που λες. Βάζεις το 9108 απ' ευθείας πάνω στην πρίζα του τηλεφώνου και το κάνεις modem, ενεργοποιείς και το wireless του και δίνεις στο δωμάτιό σου.

1) To 9108 για κάποιο λόγω βλέπει attenuation 48 και συγχρονίζει πολύ πιο χαμηλά και στο down και στο up.

2) Πώς θα συνδεθεί το desktop pc που είναι στο άλλο δωμάτιο με το 9108 με τον υπάρχον εξοπλισμό (εννοώ χωρίς την αγορά κάποιας wireless κάρτας;

3) Επειδή θέλω να περνάω αρκετά μεγάλους όγκους δεδομένων το wireless το ξεχνάω.

1) Το 9108 δε συγκρίνεται με το siemens. Δηλαδή με πόσο σου συγχρονίζει το ένα και πόσο το άλλο;

2+3) Αφού δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις ασύρματη κάρτα θα τραβήξεις ethernet από το 9108 μέχρι το pc σου.

Το 9108 το είχα απο παλιά σε isdn και το flashara σε Annex A, μήπως γι'αυτό και δεν συγχρονίζει ψηλά!. Πίο συγκεκριμένα, USR: 8000down/800up me att 48!, Siemens: 11000down/1024up me 38 att. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση διαφορά...

Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να συνδέσω τα δύο ασύρματα router μεταξύ τους;

Μήπως δε συγχρονίζει πιο ψηλά γιατί το έχεις ρυθμίσει να μη χρησιμοποιεί adsl2 ή adsl2+ ;

Εμένα από attainable 17 συγχρονίζει στα 13-14. Βεβαιώσου ότι είναι τσεκαρισμένα τα codecs για το adsl2+.

Τα δύο ασύρματα router δε νομίζω να μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους, πρέπει κάποιο να μπορεί να γίνει client στο άλλο. Εξάλλου είπες ότι δε θέλεις wireless

Είναι επιλεγμένες όλες οι επιλογές (DMT, ADSL, ADSL2....) εκτός του Annex M. Οπότε κάτι άλλο φταίει αφού βλέπει attenuation 48 αντί 38 που βλέπει το siemens.

Δεν θέλω wireless για την συνδέση τον υπολογιστών (δηλαδή όλοι οι Η/Υ θα είναι πάνω σε ένα ρούτερ ενσύρματα) μόνο το ίντερνετ θα έρχεται ασύρματα μέσω του άλλου ρούτερ. Μάλλον είναι αρκετά δύσκολο αυτό που έχω στο μυαλό μου, και δεν γλειτώνω το UTP...

Τότε μπορείς να πάρεις έναν wireless client που θα συνδέεται ασύρματα στο 9108, από την ethernet θύρα του θα συνδέεις με καλώδιο ένα switch (που επίσης θα πάρεις) στο οποίο θα συνδέονται όλοι σου οι υπολογιστές.

Για το 9108, στην πρώτη σελίδα των status σου δείχνει να έχει συνδεθεί σε adsl2+ ή σε κάποιο μικρότερο;

Δοκίμασε να του περάσεις πάλι το firmware αφού πρώτα σώσεις τις ρυθμίσεις!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.