AlexanderK Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 Σκέφτομαι να αγοράσω ακόμα ένα raptor 36gb και να το βάλω σε raid 0.Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα (όπως το norton ghost) που να μπορώ να κάνω backup την τωρινή εγκατάσταση των vista, να δημιουργήσω το raid και να κάνω το restore?Δεν θέλω να κανώ φορματ και κανονική εγκατάσταση.Υπ' όψην έχω windows vista 64bit ultimate γνήσια και ενεργοποιήμενα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Μάρτιος 5, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Start->Control Panel->System And Maintenance->Backup And Retsore Center Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Μάρτιος 5, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Start->Control Panel->System And Maintenance->Backup And Retsore CenterΚαι θα δουλέψει κανονικά?Κάνει boot cd/dvd?Μήπως είναι μόνο για μεταφορά αρχείων και όχι ολόκληρου του λειτουργικού?!Το έχει δοκιμάσει κανεις?Δεν θέλω να έχω πρόβλημα και να χρειάζεται πάλι φορμάτ και από την αρχή...Κουράστηκα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Μάρτιος 5, 2008 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Δουλεύει άψογα (δοκιμασμένα).Δημιουργεί ένα image της εγκατάστασής σου σε σκληρό, dvd (επιλέγεις).Boot cd δε χρειάζεσαι, θα bootάρεις με το dvd εγκατάστασης των Vista (έχει επιλογή για backup restore). Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Μάρτιος 5, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Δουλεύει άψογα (δοκιμασμένα).Δημιουργεί ένα image της εγκατάστασής σου σε σκληρό, dvd (επιλέγεις).Boot cd δε χρειάζεσαι, θα bootάρεις με το dvd εγκατάστασης των Vista (έχει επιλογή για backup restore).Μήπως ζητήση ξανά ενεργοποίηση και χάσω μία ενεργοποίηση?Για δώσε παραπάνω οδηγίες όποτε μπορέσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Μάρτιος 5, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Εμένα δε μου ζήτησε ενεργοποίηση...Βασικά η διαδικασία είναι πολύ απλή (good job Micro$oft!): αφού πάρεις το image θα bootάρεις με το Vista dvd και εκεί που λέει να κάνεις εγκατάσταση έχει και άλλες επιλογές (αριστερά κάτω αν θυμάμαι καλά) που σε οδηγούν σε ένα μενού το οποίο μεταξύ άλλων έχει την επιλογή restore computer. Δηλώνεις που έχεις αποθηκεύσει το image και μετά από κανά 15λεπτο το έχει επαναφέρει.Πολύ απλή διαδικασία...δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις λάθος!Go 4 it! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Μάρτιος 5, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Εμένα δε μου ζήτησε ενεργοποίηση...Βασικά η διαδικασία είναι πολύ απλή (good job Micro$oft!): αφού πάρεις το image θα bootάρεις με το Vista dvd και εκεί που λέει να κάνεις εγκατάσταση έχει και άλλες επιλογές (αριστερά κάτω αν θυμάμαι καλά) που σε οδηγούν σε ένα μενού το οποίο μεταξύ άλλων έχει την επιλογή restore computer. Δηλώνεις που έχεις αποθηκεύσει το image και μετά από κανά 15λεπτο το έχει επαναφέρει.Πολύ απλή διαδικασία...δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις λάθος!Go 4 it!Ερώτηση...Μεταφέρει και προγράμματα?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Μάρτιος 5, 2008 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Τα πάντα. Ότι έχεις στον C:.Μπορείς βέβαια να πάρεις backup και άλλων partition (αν έχεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Μάρτιος 5, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Τα πάντα. Ότι έχεις στον C:.Μπορείς βέβαια να πάρεις backup και άλλων partition (αν έχεις).Έχω 8 σκληρούς σ'αυτον τον υπολογιστή αλλά δεν χρειαζεται να τους πειραξω αυτούς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Μάρτιος 5, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Βρηκά κάτι καλύτετο που γίνεται με προγραμμα της ιντελ.Για ρίξτε μια ματιά...http://www.intel.com/support/chipsets/imsm/sb/CS-020674.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 5, 2008 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Βρηκά κάτι καλύτετο που γίνεται με προγραμμα της ιντελ.Για ρίξτε μια ματιά...http://www.intel.com/support/chipsets/imsm/sb/CS-020674.htmΑκριβώς. Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές.Δεν χρειάζεται format, ghost κλπ.Κάνε το back-up σου(just in case) και μετά με τον Matrix Storage Manager δημιούργησε το raid μέσα από τα win. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Μάρτιος 5, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Ακριβώς. Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές.Δεν χρειάζεται format, ghost κλπ.Κάνε το back-up σου(just in case) και μετά με τον Matrix Storage Manager δημιούργησε το raid μέσα από τα win.Τέλεια.Ξέρουμε αν δημιουργεί κανένα πρόβλημα?Είναι σαν μορφή μετατροπής?Βάζει μόνο του και της ρυθμίσεις στο βιος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 5, 2008 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Yeap, όλα μόνο του τα κάνει.Πρόβλημα κανένα, τουλάχιστον στις 2-3 φορές που το έχω επιχειρήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Μάρτιος 5, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Yeap, όλα μόνο του τα κάνει.Πρόβλημα κανένα, τουλάχιστον στις 2-3 φορές που το έχω επιχειρήσει.Καταπληκτικα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Μάρτιος 5, 2008 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Ένας προβληματισμός.Αυτό δουλεύει και στο σκληρο που είναι εγκαταστημένο το λειτουργικο?!?!Μου φαίνεται πολύ περιέργο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 5, 2008 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Μα αυτή είναι η ευκολία που προσφέρει, αν μιλάγαμε μόνο για άδειους δίσκους, το κάναμε και από τον controller Είναι μία διαδικασία που παίρνει ώρα αλλά σε γλιτώνει από το format/restore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Μάρτιος 5, 2008 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 Εγώ το είχα κάνει απο Raid 0 με 2 δίσκους σε Raid 5 με 3 δίσκους με απόλυτη επιτυχία απλά έκανε 3 μέρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.