mageor Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 Έχω το ακόλουθω σύστημα το οποίο έστησα εδώ και μια εβδομάδα:EP35-DS3R rev2.1 bios F3bE85002*2GB DDR2 MUSHKIN redline pc8000 5.5.5.15 (2.0-2.1V)ULTRA 120 ExtremeNVIDIA 8800 GT 512Το πρόβλημα ειναι ότι ενώ έχω σχετικη εμπειρία με overclocking me P965 kai e6600, στο παραπάνω δεν μπορώ να ανεβάσω ούτε ενα hertz. Ναι, καλά είδατε ουτε ενα hertz.Αφου φορτωσα αρχικά τα optimised defaults, απενεργοποίησα τα power saving features(eist, virtualisation, κλπ), κλείδωσα το pci-express στα 100, ανεβασα voltage σε μνήμη +0.3, vcore 1,40v. απενεργοποιησα usb legacy, δήλωσα τις μνήμες 5.5.5.18 και τα υπόλοιπα auto...., εκανα disable θυρες COM και LPT, disable usb keyboard και mouse support. Αφου εκανα αυτα save προσπαθησα να παιξω με multipliers fsb για να βρω fsb wall, kai cpu walls.....εαν εκανα το παραμικρό ανεβασμα στο fsb ή σε multiplier...το συστημα εκανε reset στο προηγουμενο...μετα από λίγο ψαξιμο, ειδα ότι ενω απο το bios δινω +0.3 στη μνήμη, τοσο στο pc health section οσο και στα windows (νομιζω sisoft sandra 2008 η everest 4 ultimate) η μνήμη παραμένει στα 1.8 ή 1.88.Πιθανολογώ ότι αυτό φταίει....πιστεύεται ότι μπορεί να γίνει RMA; Άλλες πιθανότητες:α) Η version του bios http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2743β) Η ram της MushkinΑν μπορεί να βοηθήσει κάποιος.....Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Μάρτιος 4, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Πολυ παραξενο... Δηλαδη οταν εννοεις δεν ανεβαινει ουτε 1 hertz εννοεις δεν κανει boot?? Ναι, δοκιμασε bios update .Οχι δεν παιζει να φταινε οι mushkin το εχω δοκιμαση το συγκεκριμενο μοντελο σε o/c και δεν κοβει..Ισα ισα! Εκτος πια αν εχεις τπτ ελατωματικο πραγμα που δεν νομιζω..Ανεβασε κ αλλο την ταση του επεξεργαστη τρεχε prime95 & memtest και προσπαθησε ξανα να ανεβασεις fsb.ΥΓ: τι τροφοδοτικο εχεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageor Μάρτιος 4, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Enermax infinity...650 sliΟταν λέω οτι δεν ανεβαίνει ουτε ενα hertz εννοώ ότι για παράδειγμα ανεβάζω κατα 5 το fsb απο 333 σε 338 κανω save...σβήνει το pc...εκκινεί πάλι μόνο του με τις νέες ρυθμίσεις...περιμένω λίγο και πάλι σβήνει εκκινόντας πάλι με τις παλαιότερες ρυθμίσεις....δεν ξέρω τι να πω...ποσο voltage ακομα....απο 1.250 πηγα 1.4 για μονο +5 στο fsb...το bios ειναι το τελευταιο...αν και ειναι beta για υποστηριξη QX9770 ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Μάρτιος 4, 2008 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Enermax infinity...650 sliΟταν λέω οτι δεν ανεβαίνει ουτε ενα hertz εννοώ ότι για παράδειγμα ανεβάζω κατα 5 το fsb απο 333 σε 338 κανω save...σβήνει το pc...εκκινεί πάλι μόνο του με τις νέες ρυθμίσεις...περιμένω λίγο και πάλι σβήνει εκκινόντας πάλι με τις παλαιότερες ρυθμίσεις....δεν ξέρω τι να πω...ποσο voltage ακομα....απο 1.250 πηγα 1.4 για μονο +5 στο fsb...το bios ειναι το τελευταιο...αν και ειναι beta για υποστηριξη QX9770 ;τοτε στανταρ δεν φταει ουτε ο επεξεργαστης ουτε το τροφοδοτικο ουτε η ram.! και γενικοτερα το συστημα σου! Με τα λεγομενα σου, ειναι σαν να μη το κανεις το o/c μετα το reboot.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Μάρτιος 4, 2008 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Μηπως φταιει το BIOS που ειναι beta ???Πριν απο αυτο το BIOS ειχες κανει overclock ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageor Μάρτιος 4, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Να πω την αληθεια όχι πριν το bios update δεν ειχα κανει overclocking....απο την αλλη πάλι το εχει αναρτημενο η gigabyte στο site της...εδωσα τοσα λεφτα...για να παιξω σωστα και εμπλεξα....και ποσο βαριεμαι να ξεμονταρω μητρικες....γερασα και λιγακι 30+...2 μερες εκανα να το στησω....λειτουργικα...format κλπ...Αν το παω για αλλαγη με το αιτιολογικο οτι δεν κανει κατι για το οποιο ειναι προορισμενη (ανεβαζω ddr2 voltage...και με γραφει) ... διοτι ετσι...ουτε overclocking ουτε τιποτα... δεν θα πρεπει να μου το αλλαξουν....το πηρα 28 Φλεβαρη...απο Μultirama Extreme.Ποιο θα προτεινατε εναλλακτικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Μάρτιος 4, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Βαλε μια προηγουμενη εκδοση του BIOS και δοκιμασε να δουμε σου κανει το ιδια !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageor Μάρτιος 4, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Λοιπον το γυρισα σε f2 από f3b. Ευρύματα...τωρα η μνήμη παίρνει κανονικα 2.1 με +0.3.... κατα τα αλλα τα ιδια.... no overclocking....ειτε αλλαξω multipliers ειτε δωσω voltage... τοσο ασχετος δεν ειμαι ρε παιδια....πριν λιγο καιρο ειχα εναν e6600 που δουλευε απο 2,9 εως 3.1 αναλογα τα κεφια και την εποχη....με p965....ειπα και εγω να παρω ενα πιο δροσερο επεξεργαστη μια καλυτερη ψυκτρα ενα καλυτερο chipset....μπουρδες....παλι στα 3.1 ειμαι... Τι λετε να κανω ειμαι σε συγχυση .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Μάρτιος 4, 2008 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Ποσο multiplier ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageor Μάρτιος 4, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 αρχικα ριχνω το fsb multiplier στο 6 απο 9,5 ριχνω και τη μνημη απο 800 σε 667 με τον καταλληλο διαιρετη νομιζω 2 ή 1:1 σε αλλες μητρικες....με σκοπο να εξερευνησω το fsb wall...στο πρωτο save χωρις να αυξησω fsb δουλευει κανονικα με ram στα 333 και συχνοτητα 667*6.Ολα καλα ως εδω. Με το που τολμαω να αυξησω ακομα και 5 το fsb... αντε γεια....κανω save and exit....κλεινει....ανοιγει.....4-5 δεπτερολεπτα....ξανακλεινει....ξανα ανοιγει στα παλια....667*333....δεν ξερω ετσι ειχα μαθει να ξεκιναω....θερμοκρασια επεξεργαστη 33-37 στο pc health....Δεν ειμαι επαγγελματιας overclocker...μαλλον casual overclocker....απλα ηθελα ενα μετριο overclocking για 24/7 πχ με 3.8 θα ημουν super ευχαριστημενος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Μάρτιος 4, 2008 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Απο ρευματα ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageor Μάρτιος 4, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 ddr +0.3vcore 1,4 στα αλλα ριχνω απο +0,1. (gmch, fsb, pcie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Μάρτιος 4, 2008 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Δοκιμασε μια χωρις να πειραξεις το multiplier για τις μνημες !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageor Μάρτιος 4, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 το δοκιμασα ηδη...εστω και 1 να αυξησω το fsb....κανει το ιδιο....εχω δοκιμασει απιστευτους συνδιασμους....σε λογικά πλαισια βεβαια....αλλα τιποτα....μου φαινεται πολυ κουλο....στο μεταξυ στα defaults....δουλευει ρολοι....μια χαρα....αλλα δεν το πηρα απλα για μια χαρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Μάρτιος 4, 2008 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Δεν φαινεται καποιο μερος απο το συστημα σου να εχει προβλημα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageor Μάρτιος 4, 2008 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Του εχω βάλει τοσο vista οσο και xp εχω παιξει αρκετες ώρες Crysis, Assasins Creed, World in Conflict....δεν ειχα το παραμικρό κολλημα...Το θεμα ειναι ειναι δεν μπορω να κάνω το παραμικρό overclocking χωρίς να ειναι εμφανες τις πταιει....Το πιο πιθανο κατα τη γνωμη μου ειναι ο συνδιασμος Mushkin και συγκεκριμένης μητρικής....Μπορω να ισχυριστω κατι για να γινει RMA και να παρω αλλη μητρική?Νομιζω το Multirama υπο προυποθεσεις κανει αλλαγη....εντος 10 ημέρου νομιζω.Μου αρεσει που το εψαξα κιολας.....γ$#% την ατυχια μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Μάρτιος 4, 2008 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Απο οτι ειδα το site της GIGABYTE δεν εχει λιστα με υποστιριζομενες μνημες για αυτη την μητρικη αλλα και την GIGABYTE P35C-DS3R που ειχα δεν θυμαμαι να υποστιριζε και πολλα μοντελα της Mushkin (που ειναι ο jimakos21 να μου την πει !!).....Το μονο πιο πιθανο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις αλλες μνημες αλλα φταινε αυτες ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageor Μάρτιος 4, 2008 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Κε MOS σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες τετοια ώρα που ειναι....ελπιζω πως ισως καποιος σοφοτερος ημων διαβασει το thread ή να του έχει τυχει κατι παρόμοιο και να βγαλουμε καμια ακρη μπας και δεν την πατησει κανενας αλλος.....Μηπως θα μπορουσες να μου προτείνεις μνημες γύρω στα 120 ευρω που να ειναι συμβατες....4gb....αν ειναι δυνατον σε 2*2gb....και να μπορουν να παιξουν μεχρι τα 1000 η περιπου εκει?Καλό βραδυ σε ολους....την πεφτω...αυριο δουλεια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Μάρτιος 4, 2008 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2008 Σιγα μωρε !!Αυτες νομιζω ειναι οτι πρεπει !!http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554811 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Μάρτιος 5, 2008 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2008 1.4 volt είναι ρίσκο για τον 8500. Μπορεί να πάθεις degrade.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.