GoriLLakoS Μάρτιος 6, 2008 #141 Μάρτιος 6, 2008 Ότι και να λέτε, εδώ το κράτος δεν το νοιάζει για τους δρόμους που είναι η πρώτη σκοτώστρα.... Με 180χλμ στην εθνική, τέρμα αριστερά,8 αυτοκίνητα στην σειρά ό ένας πίσω απο τον άλλον , όλοι με ίδια ταχύτητα, 2-3 χλμ πίσω απο το ύψος για την έξοδο για κόρινθο...ξαφνικά έχει ένα σίδερο που κάποιος το έιχε τρακάρει και έξεχε μέχρι τον μεσαίο καθρέφτη μου... Αυτό ήταν εκεί μια εβδομάδα..π'ως δεν ε΄γινε καμία καραμπόλα δενμπορώ να καταλάβω.... Οι λακούβες??? ¨αλλο και τούτο..πρώτα αλλάζουμε πλέον αμορτισέρ και μετά λάστιχα.. Θα ήθελα να ήξερα..άμα γίνει ατύχημα ή καταστραφεί όχημα λόγω ανωμαλίας δρόμου ποιος τον αποζημιώνει..
Wizard! Μάρτιος 6, 2008 #142 Μάρτιος 6, 2008 Θα ήθελα να ήξερα..άμα γίνει ατύχημα ή καταστραφεί όχημα λόγω ανωμαλίας δρόμου ποιος τον αποζημιώνει.. Το κράτος, αλλά: 1. Πρέπει να είσαι νόμιμος, δηλαδή να μην έχεις πέσει στη λακούβα με ταχύτητα > από το όριο 2. Να το κυνηγήσεις. Εδώ χολαίνουν οι περισσότεροι. "Που να τρέεεεχω...?". Τρέξε βρε ΖΩΟ! Θα πληρωθείς! Σε 5 χρόνια, αλλά θα πληρωθείς! Σου περισσεύουν μήπως?
Bigi Μάρτιος 6, 2008 #143 Μάρτιος 6, 2008 Σιγά τις διαδρομές της Αθήνας.Εντάξει αν θες βέβαια να πας Ελευσίνα-Ελ.Βενιζέλο δεν είναι και ότι πιο εύκολο. Λίγοι όμως είναι αυτοί που παίρνουν αμάξι για διαδρομές 2χλμ πήγαινε-έλα;Για να μην πούμε και για αρκετά μικρότερες.Και σε πόλεις και σε χωριά. Πάντως και καλάμι να έχεις αν δεν είσαι στοιχειωδώς εύθικτως και σκεπτόμενος πάλι πρόβλημα θα δημιουργείς.Αν θες να κατέβεις σε ένα μαγαζί για 5 λεπτά να πάρεις τη μπλούζα που είχες σταμπάρει και το κοτσάρεις ακριβώς στην πόρτα του μαγαζιού με αλάρμ δεν έχει και πολύ σημασία αν το κοτσαρισμένο θα είναι κατηγορίας σούπερ μίνι/μίνι ή οικογενειακού. Δε θέλουμε να περπατήσουμε και να κουνηθούμε στον παραμικρό βαθμό και αυτό έχει πολυεπίπεδες συνέπειες ορατές εξαρχής και μη.Εγώ στο χωριό για να πάω στο περίπτερο παίρνω το μπιτσικλέτο (δεν είναι πάνω από 300μ απόσταση).Ακόμα κ οι δικοί μου μου λένε άντε ρε πάρε το αμάξι.Βλέπω συνομήλικους στο δρόμο κ μου λένε "καλά δε ντρέπεσαι σε τέτοια ηλικία να κυκλοφοράς με ποδήλατο;" Τι να τους πω; Τους γράφω στα @@ μου και φεύγω σουζάροντας με το ένα χέρι (παλιά τουλάχιστον γιατί πλέον δεν το 'χω) Ε μετά μιλάμε για τίγκα αμάξια, για κυκλοφοριακό, για ατυχήματα, για εκκνευρισμούς, μόλυνση και παχυσαρκία. Και σχετικά με αυτό που είπε ο wizard: φυσικά και θα αποζημιωθείς αν υπάρξει ζημιά.Υπάρχει αστική ευθύνη του Δημοσίου λόγω ποαραλείψεως των Δήμων.Απλά ισχύει το γνωστό για το τρέξιμο που είπε και ο wiz.
HuLuVuZ Μάρτιος 6, 2008 #144 Μάρτιος 6, 2008 Γιώργη, πιστεύεις ότι αν πέσει πάνω σου νταλίκα, θα σε γλιτώσουν οι αερόσακοι? Χώρια που η μηχανή, έχει κλάσεις ανώτερη ενεργητική ασφάλεια. Ξέρεις, αυτού του είδους η ασφάλεια που βοηθάει να ΜΗ γίνει το ατύχημα, κι όχι η παθητική, όπως οι αερόσακοι, που είναι ΑΦΟΥ γίνει... @gznp: Όπως δε μπορεί να οδηγήσει η Κουτσή Μαρία το 1000, επίσης δε μπορεί να οδηγήσει και το Skyline +500 από μένα
greekfragma Μάρτιος 6, 2008 Author #145 Μάρτιος 6, 2008 Τι δουλειά έχει η νταλίκα στο κέντρο της πόλης??? Εγω δεν είπα για ταξίδι στην εθνική. Επίσης δεν είναι μια θέση πάρκινγ μόνο. Καύσιμα (περιβάλλον + χαμένο συνάλλαγμα), ταλαιπωρία (1 ώρα να φτάσεις εκεί που θές + 1 ωρα να παρκάρεις + νεύρα ===>ψυχική υγεία , τρακάρισμα κλπ). Και όπως είπε και ο φίλος υπάρχουν και τα ΜΜΜ. τα ποδήλατα για μια τόσο μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα (εκτός και αν πας σε κοντινά σημεία) δε βολεύουν, τουλάχιστον αυτούς που είναι αγύμναστοι.Μηχανή δε σημαίνει ακραίες καταστάσεις.""μεταλλο ολογυρα μου και 8 αεροσακοι.και ας πεσει πανω μου και νταλικα"" αυτή είναι η διαφορά μοτό με αυτοκινήτου. Αυτός που έχει μοτο πρέπει να προσέχει, αυτός που έχει car δεν πολυ νοιάζεται.απλα καμια επαφη με οσα εγραψα......η νταλικα ηρθε ως ακραια περιπτωση συγκρουσης.....ακομα και μεσα στην πολη να εισαι.........ενα φαναρι ή ενα στοπ να παραβιασει ενα οποιοδηποτε οχημα....ακομα και smart-ακι......εαν πεσεις πανω του με τη μηχανη ακομα και τον καλυτερο εξοπλισμο να φορας ολο και καποια κλειδωση αρθρωση θα παθει.επισης το μεταλλο ολογυρα μου και 8 αεροσακους δεν σημαινει οτι δεν νοιαζομαι αρα οδηγω με λιγοτερη προσοχη......αντιθετα δειχνει οτι ειμαι πιο ησυχος και δεν τρεμω σε καθε διασταυρωση που περναω.....ακομα και να μην τρακαρω μπορω απλα να πεσω απο τη μηχανη γιατι γλιστρησα ή γιατι επεσα πανω σε λακουβα που δεν ειδα.....στους ελληνικους δρομους και με τους ελληνες οδηγους που θα με περιτρυγυριζουν λοιπον καλυτερα 4 τροχοι παρα 2.εαν παρουμε ως παραμετρο οτι εγω οδηγω συντηριτικα και σωστα και με μια σχετικη εμπειρια.....το μονο που φοβαμαι που μπορει να μου κοστισει ειναι ο παραγοντας του αλλου οδηγου.....ποσο μλκας δηλαδη μπορει να ειναι αυτος που βρισκεται κοντα μου ή απεναντι μου ωστε να με παρει και μενα η μπαλα.....ε οταν με παρει αυτη η μπαλα προτιμω λαμαρινα γυρω μου με 8 αεροσακους παρα μονο ενα κρανος και μια ολοσωμη αγωνιστικου τυπου στολη για προστασια λαιμου αυχενα ακρων.
HuLuVuZ Μάρτιος 6, 2008 #146 Μάρτιος 6, 2008 Το κράτος, αλλά:1. Πρέπει να είσαι νόμιμος, δηλαδή να μην έχεις πέσει στη λακούβα με ταχύτητα > από το όριο και πως φαίνεται ότι ήσουν νόμιμος? 2. Να το κυνηγήσεις. Εδώ χολαίνουν οι περισσότεροι. "Που να τρέεεεχω...?". Τρέξε βρε ΖΩΟ! Θα πληρωθείς! Σε 5 χρόνια, αλλά θα πληρωθείς! Σου περισσεύουν μήπως? Το θέμα είναι ότι πολλές φορές χάνεις κιόλας. Όταν πχ η μια υπηρεσία σε στέλνει στην άλλη -όχι δε φέρουμε εμείς ευθήνη, να πάτε στην τάδε υπηρεσία-δήμο-ότιδιποτε άλλο...Μα γιατί σας φέρανε έδω, αυτοί έχουν την ευθήνη, και ούτοκαθεξης... Για υπολόγισε, χαμένες εργατώρες, ταλαιπωρία ===> ψυχική υγεία κλπ. Γιατί δλδ να πρέπει να περάσουν τόσα χρόνια + τόση ταλαιπωρία όχι για να πάρεις τα λεφτά σου, αλλά για να σου πουν αν τα δικαιολογούν??? Τι να πω, έχουν δημιουργήση ένα δαιδαλώδες σύστημα, για να αποτρέπουν τους κατοίκους αυτής της χώρας από το να κυνηγήσει το δίκιο του, γιατι για να το βρει είναι άλλη υποθεση....
HuLuVuZ Μάρτιος 6, 2008 #147 Μάρτιος 6, 2008 απλα καμια επαφη με οσα εγραψα......η νταλικα ηρθε ως ακραια περιπτωση συγκρουσης..... ακομα και μεσα στην πολη να εισαι.........ενα φαναρι ή ενα στοπ να παραβιασει ενα οποιοδηποτε οχημα....ακομα και smart-ακι......εαν πεσεις πανω του με τη μηχανη ακομα και τον καλυτερο εξοπλισμο να φορας ολο και καποια κλειδωση αρθρωση θα παθει. Σωστός επισης το μεταλλο ολογυρα μου και 8 αεροσακους δεν σημαινει οτι δεν νοιαζομαι αρα οδηγω με λιγοτερη προσοχη......αντιθετα δειχνει οτι ειμαι πιο ησυχος και δεν τρεμω σε καθε διασταυρωση που περναω..... Δυστηχώς πολλού αυτή την ηρεμιά που τους δίνουν οι 8 αερόσακοι + το ηχοσύστημα + τα γκατζετάκια που μπορούν να αποροφήσουν την προσοχή + την απομονωση που προσφέρει το car +++ τους κάνει και απρόσεχτους. ακομα και να μην τρακαρω μπορω απλα να πεσω απο τη μηχανη γιατι γλιστρησα ή γιατι επεσα πανω σε λακουβα που δεν ειδα.... Yeap. Κατάρα στους εργολάβους που κάνουν τους δρόμους σαν ελβετικό τυρι και με συντελεστή τριβής χειρότερο απο γυαλί + τις γιαγιάδες που πλένουν την αυλή και γεμίζουν τους δρόμους με σαπουνόνερα στους ελληνικους δρομους και με τους ελληνες οδηγους που θα με περιτρυγυριζουν λοιπον καλυτερα 4 τροχοι παρα 2. δεν θα ήταν καλύτερα να είναι μόνο 2 τροχοί??? εαν παρουμε ως παραμετρο οτι εγω οδηγω συντηριτικα και σωστα και με μια σχετικη εμπειρια.....το μονο που φοβαμαι που μπορει να μου κοστισει ειναι ο παραγοντας του αλλου οδηγου.....ποσο μλκας δηλαδη μπορει να ειναι αυτος που βρισκεται κοντα μου ή απεναντι μου ωστε να με παρει και μενα η μπαλα... Πολύ... οταν με παρει αυτη η μπαλα προτιμω λαμαρινα γυρω μου με 8 αεροσακους παρα μονο ενα κρανος και μια ολοσωμη αγωνιστικου τυπου στολη για προστασια λαιμου αυχενα ακρων. Εύχομαι να μη σου συμβεί ποτέ, όπως και σε όλο τον κόσμο... Εκτός από αυτους που δε χονέυω
Wizard! Μάρτιος 6, 2008 #148 Μάρτιος 6, 2008 @fragma: ΟΛΑ αυτά που λες, έχουν να κάνουν με την ενεργητική ασφάλεια. Ποτέ δεν περνάω κι ας έχω προτεραιότητα. Το βράδυ στα φανάρια, κόβω κι ελέγχω ποιός (κι όχι αν...) θα περάσει με κόκκινο κι πολλά άλλα. Με το αυτοκίνητο, είναι πιό επικίνδυνο να πάθεις κάτι, επειδή νομίζεις ότι η παθητική θα σε σώσει. Λίγες φορές έχεις δει μεθυσμένους να οδηγούν κουτσά στραβά? Με το αμάξι πάνε. Με τη μηχανή θα έπεφταν. Γερόντια, γκαβοί, αυτοί που μιλάνε στο κινητό. Σπάνια θα το δεις σε μηχανή. Με αμάξι κυκλοφορούν, γιατί αισθάνονται ασφάλεια στο "κλουβί"@HuLuVuZ: Δε λέω, είναι μανίκι να πάς κόντρα στο δημόσιο, αλλά πολλοί έχουν βγάλει άκρη. Το χαζό είναι ότι οι περισσότεροι, δεν προσπαθούν καν, επειδή είναι σίγουροι ότι δε θα τα καταφέρουν. Δεν πας πουθενά έτσι.
HuLuVuZ Μάρτιος 6, 2008 #149 Μάρτιος 6, 2008 @HuLuVuZ: Δε λέω, είναι μανίκι να πάς κόντρα στο δημόσιο, αλλά πολλοί έχουν βγάλει άκρη. Το χαζό είναι ότι οι περισσότεροι, δεν προσπαθούν καν, επειδή είναι σίγουροι ότι δε θα τα καταφέρουν. Δεν πας πουθενά έτσι.Δεν έχεις άδικο.Και το κακό ξες πιο είναι. Τους βολευεί αυτό...οπότε δεν πρόκειται να αλλάξουν τπτ. Σου λένε, τι είναι λίγες αποζημειώσεις μπρος το να φτιάξουμε το οδικό δίκτυο??? Αφού λίγοι θα προσπαθήσουν να τρέξουν και ακόμα λιγότεροι θα τα καταφέρουν. Δυστηχώς δουλεύει το σύστημα...
greekfragma Μάρτιος 6, 2008 Author #150 Μάρτιος 6, 2008 @fragma: ΟΛΑ αυτά που λες, έχουν να κάνουν με την ενεργητική ασφάλεια. Ποτέ δεν περνάω κι ας έχω προτεραιότητα. Το βράδυ στα φανάρια, κόβω κι ελέγχω ποιός (κι όχι αν...) θα περάσει με κόκκινο κι πολλά άλλα. Με το αυτοκίνητο, είναι πιό επικίνδυνο να πάθεις κάτι, επειδή νομίζεις ότι η παθητική θα σε σώσει. Λίγες φορές έχεις δει μεθυσμένους να οδηγούν κουτσά στραβά? Με το αμάξι πάνε. Με τη μηχανή θα έπεφταν. Γερόντια, γκαβοί, αυτοί που μιλάνε στο κινητό. Σπάνια θα το δεις σε μηχανή. Με αμάξι κυκλοφορούν, γιατί αισθάνονται ασφάλεια στο "κλουβί"μα τι λες..........ισα ισα....οι πιθανοτητες να παθω κατι απο τα γεροντια γκαβους που μιλανε στο κινητο και τους μεθυσμενους ειναι μεγαλυτερη στο αυτοκινητο απο οτι εαν ειμαι καβαλα σε μηχανη?ελεος ρε γιωργο...μην τα ισοπεδωνεις ολα
Wizard! Μάρτιος 6, 2008 #151 Μάρτιος 6, 2008 Δεν ισοπεδώνω τίποτα. Εσύ δεν κατάλαβες τι έγραψα. Ξαναδιάβασε
greekfragma Μάρτιος 6, 2008 Author #152 Μάρτιος 6, 2008 μαλιστα οντως διαβασα λαθος το ποστ....αλλα και παλι...τι εχει να κανει η διαφορα ενεργητικης με την παθητικη ασφαλεια στην ελλαδα που ζουμε?οση ενεργητικη ασφαλεια και να εχεις παραπανω με τη μηχανη......ΕΑΝ σε χτυπησουν δυσκολα γλιτωνεις.....αντιθετα με το αυτοκινητο μπορει να εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να μπλεχτεις σε ατυχημα ΑΛΛΑ....εαν συμβει η παθητικη σου θα σε σωσει.......thats my point
Wizard! Μάρτιος 6, 2008 #153 Μάρτιος 6, 2008 To κατάλαβα ρε Γιώργη, αλλά αυτό ακριβώς λέω. Εάν! Πόσο συχνά χτυπάς? Οδηγώ 20 χρόνια κι έχω πέσει μιά φορά μόνος μου. Ξέρεις πόσες έχω γλιτώσει επειδή είχα μηχανή? 9 σημαντικές κι αρκετές ασήμαντες που απλά θα έπεφτα/τράκαρα. Όταν βρέθηκα στη γέφυρα της Κατεχάκη στη Μεσογείων κι ο παπούς πίσω με την αρχαία Mercedes (αυτές με τα οβάλ, κάθετα φανάρια), δεν είδε ότι ήταν φρακαρισμένα τα αμάξια στη γέφυρα κι έπεσε με 60+ στον μπροστινό που τον έκανε λιώμα, τι να του κάνει ο αερόσακος? Τον αυχένα του διέλυσε. Εγώ πρόλαβα και μπήκα ανάμεσα...Κι όλοι λένε ΠΡΩΤΑ η ενεργητική ασφάλεια. Το σημαντικό είναι να ΜΗΝ γίνει. ΕΑΝ γίνει, ποτέ δεν ξέρεις το αποτέλεσμα. Πιθανότητες υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες, αλλά υπάρχουν. Οι μοτοσυκλέτες έχουν περισσότερα ατυχήματα, όχι γιατί δεν έχουν καλή ενεργητική ασφάλεια, αλλά γιατί λόγω επιδόσεων, χρησιμοποιούνται για @@ριές. Με το αμάξι, δε μπορείς να κάνεις σούζα ανάμεσα σε σταματημένα αμάξια με 80χαω.Τι θέλω να πω? Ότι αν οδηγείς φυσιολογικά, οι πιθανότητες ίσως και να είναι ίδιες με 4 ή 2 τροχούς να σου συμβεί κάτι. Κι σε αυτές τις ίδιες, με 2 τροχούς είναι πιό πιθανό να γλυτώσεις. Εάν δεν τα καταφέρεις να γλυτώσεις, τότε ναι, είναι πιθανότερο, σχεδόν σίγουρο, να πάθεις ζημιά.
greekfragma Μάρτιος 6, 2008 Author #154 Μάρτιος 6, 2008 οδηγω 7 χρονια και δεν εχω τρακαρει ποτε.......μια φορα με τρακαρε ενα παπι προσφατα....επεσε πανω στο πισω φαναρι μου γιατι δεν κραταγε αποσταση ενω ειχα φρεναρει για να αποφυγω κατι αλλο που μου κλεισε το δρομο.για να μην λεμε ξανα τα ιδια και τα ιδια συνοψιζω.εαν μου συμβει το οτιδηποτε προτιμω να ειμαι μεσα σε λαμαρινες με 8 αεροσακους παρα να προσπαθω με τα αντανακλαστικα μου να το αποφυγω...θα το αποφυγω 1-2-3......καποια στιγμη δεν θα προλαβω να αντιδρασω με τη μηχανη...και τοτε κλαφτα....αντιθετα ας τρακαρω και 3πλασιες φορες με το αμαξι........99% το μονο που θα μου μεινει ειναι ενας ελαφρυς πονος στο σβερκο.......τα υπολοιπα που θα χρειαστουν φτιαξιμο ειναι λαμαρινες.
Wizard! Μάρτιος 6, 2008 #155 Μάρτιος 6, 2008 99% το μονο που θα μου μεινει ειναι ενας ελαφρυς πονος στο σβερκο.... Καλά, άσε, όχι 99%, ούτε 70% δε σου δίνουν οι στατιστικές Όσο για τον πόνο, αν αναφέρεσαι στην περίπτωση που είπα, ο τύπος χτύπησε πολύ άσχημα και τον πήραν με φορείο... Επίσης, ξέρεις πόσοι έχουν χάσει τους αντίχειρές τους, από άνοιγμα αερόσακου? Για ψάξε το
HuLuVuZ Μάρτιος 6, 2008 #156 Μάρτιος 6, 2008 ξέρεις πόσοι έχουν χάσει τους αντίχειρές τους, από άνοιγμα αερόσακου? Για ψάξε το Αερόσακος is devilthing (διαολόπραγμα). Δεν το είχα σκεφτεί αυτό μου τους αντίχειρες .Μου ακούγεται πολύ λογικό. Υ.Σ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΗ μιλώντας για car-o. Ο αερόσακος είναι μούφα μοναχός...
stiffler Μάρτιος 6, 2008 #158 Μάρτιος 6, 2008 Οσον αφορα τη "διαμαχη" μεταξυ μηχανοβιων και αυτοκινιτακηδων.Ανηκω στους δευτερους και δεν εχω να χωρισω τιποτα με ατομα που φορανε στενα δερματινα ρουχα και γουσταρουν να εχουν κατι "δυνατο" αναμεσα στα σκελια τους. Επισης να πω οτι την επομενη φορα που θα πετυχω τυπο με μηχανακι να πηγαινει αναποδα στο δρομο και καλα χωρις να συμβαινει τιποτα ειμαι 50-50 να τον κλεισω και να κατεβω να τον γ@##$%. Εχουνε καταγρατζουνισει ολο το συμπαν με τα τιμονια. Εγω φταιω που εχω συνεχεια το νου μου στους καθρεφτες για να τους προσεχω.
Wizard! Μάρτιος 6, 2008 #159 Μάρτιος 6, 2008 Επισης να πω οτι την επομενη φορα που θα πετυχω τυπο με μηχανακι να πηγαινει αναποδα στο δρομο και καλα χωρις να συμβαινει τιποτα ειμαι 50-50 να τον κλεισω και να κατεβω να τον γ@##$%. Αν και δεν είναι του γούστου μου οι άνδρες με δερμάτινα, κι εγώ μαζί σου!
HuLuVuZ Μάρτιος 6, 2008 #160 Μάρτιος 6, 2008 καλυτερα εναν αντιχειρα παρα κεφαλι...μειόν αντίχειρας ======> άχρηστο χέρισκέτος αερόσακος =========> σπασμένος λαιμόςΠάντα ζώνη.... Ο αερόσακος είναι άχρηστος μόνος του
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.