Maximus Μάρτιος 5, 2008 #121 Μάρτιος 5, 2008 Έχω δει GT-3 RS να τρώει 1100άρι GSX-R και EVO να τρώει 600RR. Στην πίστα το 4τροχο έχει πλεονέκτημα στις στροφές μεγάλο - βέβαια μιλάμε για Pro Drivers έτσι (και σαφώς όχι μπουρδοYouTube)?
Wizard! Μάρτιος 5, 2008 #122 Μάρτιος 5, 2008 Δεν παίζει αυτό που λες. Θα ήταν απλά κουλοί.Το ότι το 4τροχο έχει πλεονέκτημα στις στροφές, είναι μεγάλος μύθος. Το μόνο πλεονέκτημα που έχει, είναι στην είσοδο, αλλά μετά από εκεί, το 2τροχο, επιταχύνει τρελά και κερδίζει το χαμένο έδαφος.Κόντρες/μετρήσεις, με επαγγελματίες οδηγούς έχουν γίνει άπειρες, κι επί ελληνικού εδάφους. Χοντρικά μόνο με F1 μπορείς να πάρεις μηχανάκι σε πίστα. Στο Drive μάλιστα, πριν 2-3 χρόνια είχαν κάνει 4 κόντρες, με 1000άρι, 600άρι, Duke και ένα Enduro, με ανάλογης κατηγορίας αμάξια και ήπιαν τσαγάκι όλα. Το 1000άρι έριχνε 8" στο γύρο, ενώ το 600άρι 5" σε ένα EVO.Και για να το δεις και μόνος σου, δες τι χρόνους έχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα οι δύο κορυφές. Στα μηχανάκια πάντως ο Σινώρης γυρνάει με 1.19.300, πάνω σε Ducati 1098R. Δεν παίζει κανένα αμάξι εκεί κοντά. To δικό μου, μαμά, γυρίζει 1.25"
AN7 OverClocker Μάρτιος 6, 2008 #123 Μάρτιος 6, 2008 Ρε σείς..κάτι άλλο να ρωτήσω?Επειδή βαρίμαι να διαβάσω όλο το θέμα...Πόσες εισόδους/εξόδους δικαιούται κάθε πολυκατοικία στην ίδια μεριά του δρόμου?Και αν είναι σε γωνια?Νομίζω πάει ανάλογα τα μέτρα φάτσας που έχει.
Maximus Μάρτιος 6, 2008 #124 Μάρτιος 6, 2008 Δεν παίζει αυτό που λες. Θα ήταν απλά κουλοί.Το ότι το 4τροχο έχει πλεονέκτημα στις στροφές, είναι μεγάλος μύθος. Το μόνο πλεονέκτημα που έχει, είναι στην είσοδο, αλλά μετά από εκεί, το 2τροχο, επιταχύνει τρελά και κερδίζει το χαμένο έδαφος.Κόντρες/μετρήσεις, με επαγγελματίες οδηγούς έχουν γίνει άπειρες, κι επί ελληνικού εδάφους. Χοντρικά μόνο με F1 μπορείς να πάρεις μηχανάκι σε πίστα. Στο Drive μάλιστα, πριν 2-3 χρόνια είχαν κάνει 4 κόντρες, με 1000άρι, 600άρι, Duke και ένα Enduro, με ανάλογης κατηγορίας αμάξια και ήπιαν τσαγάκι όλα. Το 1000άρι έριχνε 8" στο γύρο, ενώ το 600άρι 5" σε ένα EVO.Και για να το δεις και μόνος σου, δες τι χρόνους έχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα οι δύο κορυφές. Στα μηχανάκια πάντως ο Σινώρης γυρνάει με 1.19.300, πάνω σε Ducati 1098R. Δεν παίζει κανένα αμάξι εκεί κοντά. To δικό μου, μαμά, γυρίζει 1.25"Επειδή δε βρίσκω τα Video, πάει πολύς καιρός που τα είδα, να σου δείξω χρόνους που έκανε το Evo Magazine, τεύχος -016:Silverstone - στην πίστα για μοτοσυκλέτες:Crescent Suzuki GSX-R 1000 (ρέπλικα του αγωνιστικού, πειραγμένο): 1 min 5,4 secRadical SR3 Tracksport (όχι το Turbo): 1 min 5,6 secSuzuki GSX-R 1000 (απλό): 1 min 9 secPorsche 911 GT3 (απλή, όχι RS): 1 min 10,9 secLamborghini Murcielago: 1 min 11,5 secBMW M3 CSL: 1 min 12 secΣημειώνω δε ότι το Crescent έπρεπε να τρέξει κι εγώ δε θυμάμαι πόσες φορές επιπλέον από το "κανονικό" της κόντρας για να περάσει το Radical.Σε μια πίστα, ένα Supercar κοντράρει ένα 1000άρι και ένα Evo/Impreza/τέτοιο κοντράρει ένα 600άρι. Δεν είναι μύθος τα περί των στροφών.Όσο για το "Χοντρικά μόνο με F1 μπορείς να πάρεις μηχανάκι σε πίστα", δε χρειάζεται μάλλον να σου πω ότι ένα DTM σε αυτό το συγκριτικό που σου δειξα θα έκανε χαβαλέ κοντά 7 δευτερόλεπτα κάτω από την GT3 (με βάση το ότι το DB9R που είναι στο πρωτάθλημα GT ρίχνει 10 δευτερόλεπτα σε Enzo σε πίστα που η Enzo κάνει 1:19 - άρα και τα 7 που λέω χάρη σου κάνω).Βέβαια θα μου μιλήσεις για αγωνιστικές μηχανές, όπου και πάλι πιστεύω ότι ένα GT racer θα τις έχει. Δε μιλάω για GT-1, αυτά κοντράρουν και F1.Plz μόνο μη μου πεις για το κόστος των αυτοκινήτων και μπλα μπλα, όλοι το ξέρουμε. Θέλει και ταλέντο όμως να οδηγείς μηχανή 1000άρα, όχι σαν όλα τα βλαμένα στην παραλία της Καλαμαριάς που τις έχουν για να τις δείχνουν.
Tsakonas Μάρτιος 6, 2008 #125 Μάρτιος 6, 2008 Διορθωση στον gznp: στο τεστ του προηγουμενου περιοδικου το διτροχο ητανε η αγωνιστικη GSXR 1300(ΑΚΑ Hayabusha-αν θυμαμαι καλα γυρω 180κατι αλογατα) και οχι η αγωνιστικη GSXR 1000 :beer: και τωρα που το σκεφτομαι,το να συγκρινουμε μηχανες με αυτοκινητα μου φερνει στο νου την συγκριση κονσολας με pc :hehe::hehe::hehe:
HuLuVuZ Μάρτιος 6, 2008 #126 Μάρτιος 6, 2008 Παιδιά μέρα. Το τι είναι καλύτερο (car-bike) σε μια πίστα χωραεί πολύ συζήτηση.Παίζουν πολύ παράγοντες. Ναι μια F1 ή μια Bugatti veyron κερδίζει μια bike σε επιτάχυνση αλλά τι να το κάνω αυτό. Λες και κυκλοφορούν στο δρόμο τέτοια αυτοκίνητα.Η αλήθεια είναι ότι τα cars πλεονεκτούν στον αεροδυναμικό τομέα (τελικές και επιταχύνση -από κάποια ταχύτατα και μετά-) καθώς επίσης και στην πρόσφυση (βλέπε στροφές + φρενάρισμα) λόγω του ότι έχει 4 ρόδες που έρχονται σε επαφή με τον δρόμο. Τα συγκριτικά που κάνουν τα εκάστοτε περιοδικά είναι πιο πολύ για να πουν ότι τα έκαναν. Όσα συγκριτικά διάβασα στα οποία κέρδιζαν τα μοτό άλλα τόσα είδα να κερδίζουν τα cara.
Maximus Μάρτιος 6, 2008 #127 Μάρτιος 6, 2008 Διορθωση στον gznp: στο τεστ του προηγουμενου περιοδικου το διτροχο ητανε η αγωνιστικη GSXR 1300(ΑΚΑ Hayabusha-αν θυμαμαι καλα γυρω 180κατι αλογατα) και οχι η αγωνιστικη GSXR 1000 :beer:και τωρα που το σκεφτομαι,το να συγκρινουμε μηχανες με αυτοκινητα μου φερνει στο νου την συγκριση κονσολας με pc :hehe::hehe::hehe: Έχεις δίκιο εν μέρει, είχαν κάνει τυπογραφικό στο διάγραμμα. Η Crescent είναι 1100άρα, με 182 άλογα. Απλά λέω ρέπλικα, γιατί έχει καθρέφτες, πράγμα απαγορευτικό για αγωνιστικές μηχανές. Κι ας έχει ένα τόνο αυτοκόλλητα πάνω + τις βελτιώσεις. Η σημαντικότερη λεπτομέρεια δε, είναι ότι οι μηχανές χρησιμοποιούσαν ηλεκτρικές κουβέρτες για τα λάστιχα, σαφώς αγωνιστικά για την Crescent, ενώ το Crescent πρέπει να είχε και αγωνιστικά καύσιμα. Τα αυτοκίνητα εκτός της CSL που φορούσε τα σχεδόν Slick της Michelin, είχαν νορμάλ λάστιχα χωρίς κουβέρτες φυσικά. Λεπτομέρειες θα πει κανείς και ίσως να χει δίκιο, αλλά ψιλοεπιβεβαιώνει αυτό που λέω. Ένα Supercar είναι ισάξιο με ένα Superbike σε πίστα.
Wizard! Μάρτιος 6, 2008 #128 Μάρτιος 6, 2008 ...καθώς επίσης και στην πρόσφυση (βλέπε στροφές + φρενάρισμα) λόγω του ότι έχει 4 ρόδες που έρχονται σε επαφή με τον δρόμο... Αλλά έχει κι πολλάπλασιο βάρος ανά τροχό Στις δοκιμές φρεναρίσματος που έκαναν, οι μοτοσυκλέτες είχαν τα 2/3 της απόστασης φρεναρίσματος από όλα τα αμάξια Έχεις δίκιο εν μέρει, είχαν κάνει τυπογραφικό στο διάγραμμα. Η Crescent είναι 1100άρα, με 182 άλογα. Απλά λέω ρέπλικα, γιατί έχει καθρέφτες, πράγμα απαγορευτικό για αγωνιστικές μηχανές. Κι ας έχει ένα τόνο αυτοκόλλητα πάνω + τις βελτιώσεις. Γιατί δε βάζεις το CBR1000RR Tenkate κι μου βάζεις παλιό Suzuki? To CBR, είναι στα 200 άλογα, με 150 κιλά... Κι το ότι βάζουμε μηχανάκια παραγωγής με κιτ, δίπλα σε supercars, αυτό δεν το σχολιάζω
HuLuVuZ Μάρτιος 6, 2008 #129 Μάρτιος 6, 2008 Αλλά έχει κι πολλάπλασιο βάρος ανά τροχό Στις δοκιμές φρεναρίσματος που έκαναν, οι μοτοσυκλέτες είχαν τα 2/3 της απόστασης φρεναρίσματος από όλα τα αμάξια Όταν λέω για φρενάρισμα μιλάω για μέσα στη στροφή. Τα cars και ειδικά με όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα -τα μόνα supercars είναι τα παλιά,αυτά που δεν είχαν ούτε abs ούτε esp και δε συμμαζεύται-παρά το βάρος έχουν πλεονέκτημα. Και όταν λες 2/3 εννοούμε σε καλό δρόμο, ευθεία και όχι φρένα πανικού :-O. Γιατί δε βάζεις το CBR1000RR Tenkate κι μου βάζεις παλιό Suzuki? To CBR, είναι στα 200 άλογα, με 150 κιλά... Κι το ότι βάζουμε μηχανάκια παραγωγής με κιτ, δίπλα σε supercars, αυτό δεν το σχολιάζω Συμφωνώ μαζί σου. Πέρνουν μηχανές παραγωγής 10000-15000 ευρώ και τα κοντράρουν με supercars των 150000+++ ευρώ ή με κωλοπειραγμένα τουρμπάτα... Πάντως F1 > όλα μέσα σε πίστα... Το έχουν παραδεχτεί σε αρκετά μοτοπεριοδικά και δυστηχώς έχουν δίκιο:cry:
GoriLLakoS Μάρτιος 6, 2008 #130 Μάρτιος 6, 2008 Σήμερα στην εθνική με την απεργία των ΔΕΗατζήδων, βγάζω δεξί φλάς να αλλάξω λωρίδα....τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ήμουν εκέι και περίμενα και δεν ερχόταν καμία μηχανή.Ξαφνικά ακούω κόρνες, μπινελίκια, και άλλες κόρνες....είχαν έρθει 3 μηχανές και δεν σωρούσαν να περάσουν....ΖΩΑ !Είναι μερικοί και απο τους 2τροχους και απο τους 4τροχους που είναι ΖΩΑ, εντελώς όμως !Ούτε δίπλωμα δεν θα πρεπε να είχαν...αλλά τι να κάνεις, η αστυνομία είναι μόνο για να κόβει κλήσεις όποτε το κράτος θέλει €€€, για τίποτα άλλο...
Wizard! Μάρτιος 6, 2008 #131 Μάρτιος 6, 2008 Και όταν λες 2/3 εννοούμε σε καλό δρόμο, ευθεία και όχι φρένα πανικού Ο πανικός έχει να κάνει με τον οδηγό, όχι το όχημα Εδώ μιλάμε για τα οχήματα. Πάντως F1 > όλα μέσα σε πίστα... Το έχουν παραδεχτεί σε αρκετά μοτοπεριοδικά και δυστηχώς έχουν δίκιο Μα η F1 δεν είναι αμάξι, είναι 4τροχο όχημα. Αν είναι έτσι, να βάλουμε στις μηχανές και κάτι 2τροχα που είναι στο βιβλίο Guiness
HuLuVuZ Μάρτιος 6, 2008 #132 Μάρτιος 6, 2008 Ο πανικός έχει να κάνει με τον οδηγό, όχι το όχημα Εδώ μιλάμε για τα οχήματα. Ναι, δεν έχεις άδικο. Αλλά έχω την εντύπωση ότι το ένα χρειάζεται το άλλο Μα η F1 δεν είναι αμάξι, είναι 4τροχο όχημα. Αν είναι έτσι, να βάλουμε στις μηχανές και κάτι 2τροχα που είναι στο βιβλίο Guiness Πρώτον, μιλάω πάντα για πίστα,όχι απλώς μια ευθεία -αλλιώς βάζουμε και κάτι πολυτρόχα πυραυλοκίνητα (τα οποία τα λογίζουν για αυτοκίνητα τρομάρα τους) που χτυπάνε το 1 max- και δεύτερον δεν έχω... . Λάθος έχω, την F1 τη λογαριάζουν για car. Ότι έχει 4 ρόδες , ακόμα και κάτι τετράτροχα με μηχανή από μηχανή αυτοκίνητα τα λένε. Τέσπα πριν πολλά χρόνια οι ωραίοι είχαν άλογο (bike):banging: οι χάλιες άμαξα (car-o) :sick:
Innersense Μάρτιος 6, 2008 #133 Μάρτιος 6, 2008 Καταρχήν να πω ότι διαβάζοντας την συζήτηση σας βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα από τα πιο ενδιαφέροντα thread ακόμα και σε σχέση με εξειδικευμένα forum μοτοσυκλέτας όπου είμαι γραμμένος.Οδηγώ μηχανή και έχω scooter για το κέντρο και παρόλα αυτά δεν γνώριζα ότι η διήθηση έχει νομιμοποιηθεί κατά περίπτωση, απαράδεκτο εκ μέρους μου.Α) Ορμώμενος από όσα είπε κάποιος για την αγορά parking από το δήμο θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:Μπροστά στη μονοκατοικία του πατέρα μου παρκάρει ένα πούλμαν. Πριν από λίγο καιρό ¨έσκασε¨ και μια κίτρινη διαγράμμιση στον δρόμο (σαν αυτές που βάζουν στα πτώματα ένα πράγμα).Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός του έχει νοικιάσει θέση στο δήμο;Για να είναι νόμιμος, θα πρέπει να μένει σε μονοκατοικία χωρίς δικό του πάρκινγκ;Είναι νόμιμο αυτό για την περίπτωση πούλμαν ή ισχύει μόνο για ιχ;Πως γίνεται να επιτρέπεται να νοικιάσεις θέση στο δρόμο μπροστά σε σπίτι άλλου και όχι στο δικό σου;Β) Για το πάρκινγκ στο κέντρο τι να πω παιδιά πίκρα τεράστια. Οι ¨νόμιμες¨ περιοχές από τον δήμο γεμίζουν αστραπιαία, εκεί να δείτε κάτι GS1200 να πιάνουν θέση δυο μηχανών και να ρίχνεις καντήλια πρωί πρωι. Έχω πληρώσει 2 φορές κλήση για πάκινγκ πάνω σε πεζοδρόμιο ακριβώς επειδή δεν έβρισκα να το βάλω στο νόμιμο οπότε μην μας λέτε να πάμε να τα παρκάρουμε πάνω στα πεζοδρόμια. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο...Γ) Για την κίνηση στο κέντρο θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός 9 το πρωί η Συγγρού να είναι πήχτρα από αυτοκίνητα με ΕΝΑ και μοναδικό επιβαίνοντα: τον οδηγό!Έχετε δει την σελίδες που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο internet για ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν κοινές διαδρομές σε κοινές ώρες για να μοιράσουν τα έξοδα βενζίνης και στάθμευσης;Έχετε δει της σελίδες υπενοικίασης των πάρκινγκ που μένουν ελεύθερα τις πρωινές ώρες;Η κατάσταση δεν πάει άλλο!Άντε να δούμε τι θα γίνει τελικά με τα διόδια στο κέντρο γιατί στην Ελλάδα όλα ξεκινάνε καλοπροαίρετα και καταλήγουν κερδοσκοπικά μαγαζάκια στις τσέπες κάποιων...
GoriLLakoS Μάρτιος 6, 2008 #135 Μάρτιος 6, 2008 Για να σωθεί η κατράσταση θέλουμε ποδήλατα και MMM όχι μηχανές...
Maximus Μάρτιος 6, 2008 #136 Μάρτιος 6, 2008 Γιατί δε βάζεις το CBR1000RR Tenkate κι μου βάζεις παλιό Suzuki? To CBR, είναι στα 200 άλογα, με 150 κιλά... Είναι παλιό το περιοδικό? Κι το ότι βάζουμε μηχανάκια παραγωγής με κιτ, δίπλα σε supercars, αυτό δεν το σχολιάζω Συμφωνώ μαζί σου. Πέρνουν μηχανές παραγωγής 10000-15000 ευρώ και τα κοντράρουν με supercars των 150000+++ ευρώ ή με κωλοπειραγμένα τουρμπάτα... Θεωρώ πως και οι δύο ξέρετε να διαβάζετε: "Plz μόνο μη μου πεις για το κόστος των αυτοκινήτων και μπλα μπλα, όλοι το ξέρουμε. Θέλει και ταλέντο όμως να οδηγείς μηχανή 1000άρα" Όλος ο κόσμος ξέρει πόσο κάνει μια Ferrari και μια Lambo, εμείς σύγκριση κάνουμε. Και προφανώς, όπως είπα, 1000άρι δεν οδηγεί και η κουτσή Μαρία. Πάντως F1 > όλα μέσα σε πίστα... Το έχουν παραδεχτεί σε αρκετά μοτοπεριοδικά και δυστηχώς έχουν δίκιο:cry: Θεωρώ πως οτιδήποτε από Street WRC και πάνω κοντράρει αγωνιστικές μηχανές, στις διάφορες κατηγορίες τους, σε πίστα. Είναι διαολεμένα γρήγορα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, καμία απολύτως σχέση με αυτά τα "τουρμπισμένα/κωλοπειραγμένα". Και 1000 ίππων Skyline να βάλουν δίπλα από τη DB9R, πάλι δεν το βλέπω και πολύ καλά, κρίνοντας από το πώς έστριβε... --- Προφανώς βέβαια τέτοια πράγματα τα κάνουν οι επαγγελματίες και όχι εμείς, έτσι...?
greekfragma Μάρτιος 6, 2008 Author #137 Μάρτιος 6, 2008 Όλοι μηχανές,μπας και αποσυμφωρηθεί λίγο η κατάσταση...λυπαμαι αλλα για να αδειασω μια θεση παρκινγκ δεν θα ρισκαρω τη ζωη μου πανω σε ενα 2τροχο......αν και μ αρεσουν οι ακραιες βολτες με 2τροχα και οι σουζες μεσα σε ελεγχομενες συνθηκες......δεν θα παρω ποτε μου......αυτοκινητο και παλι αυτοκινητο.....μεταλλο ολογυρα μου και 8 αεροσακοι.και ας πεσει πανω μου και νταλικα.με τη μηχανη εαν πεσει πανω μου νταλικα απλα δεν θα μεινει τιποτα....
HuLuVuZ Μάρτιος 6, 2008 #138 Μάρτιος 6, 2008 Για να σωθεί η κατράσταση θέλουμε ποδήλατα και MMM όχι μηχανές...Δε διαφωνώ. Είπα μηχανές, γιατί είναι πολύ μεγάλο το άλμα να πας, από αυτοκίνητο σε ποδήλατο. Σιγά σιγα.
HuLuVuZ Μάρτιος 6, 2008 #139 Μάρτιος 6, 2008 λυπαμαι αλλα για να αδειασω μια θεση παρκινγκ δεν θα ρισκαρω τη ζωη μου πανω σε ενα 2τροχο......αν και μ αρεσουν οι ακραιες βολτες με 2τροχα και οι σουζες μεσα σε ελεγχομενες συνθηκες......δεν θα παρω ποτε μου......αυτοκινητο και παλι αυτοκινητο.....μεταλλο ολογυρα μου και 8 αεροσακοι.και ας πεσει πανω μου και νταλικα.με τη μηχανη εαν πεσει πανω μου νταλικα απλα δεν θα μεινει τιποτα....Τι δουλειά έχει η νταλίκα στο κέντρο της πόλης??? Εγω δεν είπα για ταξίδι στην εθνική. Επίσης δεν είναι μια θέση πάρκινγ μόνο. Καύσιμα (περιβάλλον + χαμένο συνάλλαγμα), ταλαιπωρία (1 ώρα να φτάσεις εκεί που θές + 1 ωρα να παρκάρεις + νεύρα ===>ψυχική υγεία , τρακάρισμα κλπ). Και όπως είπε και ο φίλος υπάρχουν και τα ΜΜΜ. τα ποδήλατα για μια τόσο μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα (εκτός και αν πας σε κοντινά σημεία) δε βολεύουν, τουλάχιστον αυτούς που είναι αγύμναστοι.Μηχανή δε σημαίνει ακραίες καταστάσεις.""μεταλλο ολογυρα μου και 8 αεροσακοι.και ας πεσει πανω μου και νταλικα"" αυτή είναι η διαφορά μοτό με αυτοκινήτου. Αυτός που έχει μοτο πρέπει να προσέχει, αυτός που έχει car δεν πολυ νοιάζεται.
Wizard! Μάρτιος 6, 2008 #140 Μάρτιος 6, 2008 με τη μηχανη εαν πεσει πανω μου νταλικα απλα δεν θα μεινει τιποτα.... Γιώργη, πιστεύεις ότι αν πέσει πάνω σου νταλίκα, θα σε γλιτώσουν οι αερόσακοι? Χώρια που η μηχανή, έχει κλάσεις ανώτερη ενεργητική ασφάλεια. Ξέρεις, αυτού του είδους η ασφάλεια που βοηθάει να ΜΗ γίνει το ατύχημα, κι όχι η παθητική, όπως οι αερόσακοι, που είναι ΑΦΟΥ γίνει... @gznp: Όπως δε μπορεί να οδηγήσει η Κουτσή Μαρία το 1000, επίσης δε μπορεί να οδηγήσει και το Skyline
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.