Jump to content

Περι παρκαρίσματος το απάνθισμα

greekfragma

Recommended Posts

Καλά και οι πηλωτές είναι παράνομες αλλά λέμε τώρα...

+1 στο Φραγματρον, είναι ωραίο θεματάκι για off-topic, χωρίς να "χαλάμε" το ΠοΘ

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply
Έχει συμβεί και το ανάποδο κι πολύ περισσότερες φορές έχει συμβεί να χτυπήσουν μοτοσυκλετιστή και να τον αφήσουν στην άσφαλτο να πεθάνει...

εμένα όταν με τράκαρε μια κλώσσα την βρήκαν μετά από μισή ώρα σε ένα σουπερ μάρκετ λίγο ποιο κάτω να ψωνίζει...

το δε θεϊκό είναι ότι όταν την μπουζούριασαν φώναξε τον άντρα της και ζήταγε και τα ρέστα... απειλές κλπ...

γιατρός ο "κύριος"...

μετά μια εβδομάδα που κατάλαβαν τι είχαν κάνει και τι τους περίμενε με πήραν τηλέφωνο για συμβιβασμό τα ζώα...

Όσον αφορά τα οδηγικά, οι οδηγοί μοτοσυκλετών είναι κατά 90% σοβαροί, και μάλιστα πολύ καλοί οδηγοί (για μοτοσυκλέτα, για αυτοκίνητο δεν ξέρω).

Αντίθετα, όσοι οδηγάνε παπάκια δεν το κατέχουν, και φαίνεται από το στυλ οδήγησής τους.

Συνήθως αυτό που μου τη δίνει με τις μηχανές δεν έιναι ότι την βάζει οριζόντια για να μην του τη χαλάσουν (που πάει στο διάολο), αλλά για να κρατήσει τη θέση για το αμάξι. Δλδ οριζόντια παπάκι 30ετίας τι το βάζει, μη του το γδάρουν?

Από κει και πέρα, το να οδηγάς μηχανή μου φαίνεται σαν να μην έχεις συναίσθηση της πραγματικότητας. Εδώ με αυτοκίνητο και ασφαλής δεν αισθάνομαι σε καμία περίπτωση.

Μειονέκτημα δεν είναι τόσο η ασχετοσύνη (είναι λογική μέχρι ενός βαθμού), αλλά πιο πολύ η . . . "σχετικότητα". Εγώ οδηγάω καλύτερα, είμαι καλύτερος κλπ. Έτσι γίνονται τα πιο σοβαρά ατυχήματα, όταν βλέπεις άτομα που οδηγάν στο δρόμο με +60 από το ρεύμα κυκλοφορίας κάνοντας σφήνες, ξέρεις ότι αν κάποιος δεν τους δει, το μοιραίο θα συμβεί.

Επίσης όταν συνειδητοποιήσετε ότι οι παράμετροι ελευθερίας της οδήγησης είναι άπειροι (ο καθένας εκτός του οδηγάει με άλλο στυλ, έχει και άλλη ερμηνεία των νόμων, άλλα μυαλά, άλλη γνώση, νομίζει ότι ξέρει αλλά είναι χάρος κλπ.) θα καταλάβετε γιατί πρέπει να κυκλοφοράμε με τανκ και όχι αυτοκίνητο.

Για παράδειγμα, εμένα με εκνευρίζουν μερικά πράγματα στο δρόμο:

1) παπάκια πρώτα στο φανάρι / τελευταία στην εκκίνηση

2) μη τήρηση αποστάσεων ασφαλείας

3) σφήνες

4) καγκουρο - σφήνες

5) τα "σταματάω ένα λεπτάκι έχω κλείσει το δρόμο αλλά πρέπει να παραδώσω το δέμα" και στα @@ όλοι

6) τα παρκαρισμένα στις λεωφορειολωρίδες (που κάνει παράκαμψη το λεωφορείο)

7) οι προσπεράσεις των λεωφορείων/τρόλλευ σε άλλα λεωφορεία/τρόλλευ (οι τύποι είναι για σφαλιάρες)

8) η οδήγηση των λεωφορείων/τρόλλευ σαν να είναι ΙΧ με απότομα ξεκινήματα/σταματήματα και τους -όρθιους- επιβάτες να προσπαθούν να κρατηθούν

9) οι οδηγοί που δεν συμβιβάζονται με την κίνηση του δρόμου, ανήκοντας στις εξής κατηγορίες:

α) κινούνται στην άδεια αριστερή με 20 και μπροστά τους έχουν το χάος

β) κινούνται στην γεμάτη αριστερή με 220 παίζοντας φώτα, λες και κάτι τρέχει στα γύφτικα αν κερδίσουν τα 5-10 μέτρα μου

γ) κάνουν σφήνες σε γεμάτο δρόμο

δ) οδηγούν σε άδειο δρόμο μπλοκάροντας την κυκλοφορία, δίπλα δίπλα με τα ίδια χιλιόμετρα

10) Στο παρκάρισμα με ενοχλούν:

α) αυτοκίνητα που πιάνουν 2 θέσεις αντί μίας

β) smart που πιάνουν θέση jaguar (τι τον πήρες τον κουβά ρε καραγκιόζη)

γ) moto παντός είδους που πιάνουν θέση αυτοκινήτου

δ) moto παντός είδους που δεν υπολογίζουν ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται και να ξεπαρκάρει (μου τυχαίνει πολύ συχνα)

Και πολλά ακόμη, αλλά αυτά είναι πολύ βασικά και κεφαλαιώδη.

Είναι όμως αυτονόητο ότι όσο ελέγχουμε το μέσο σε τόσο μικρό χώρο/χρόνο, θα κάνουμε λάθη. Γι' αυτό και σε 100 χρόναι θα είναι σαν το vanilla sky, και δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν μη κλειστές μηχανές γιατί με τέτοια οχήματα ο δείκτης των τροχαίων δεν πρόκειται να πέσει ποτέ.

sotiris και λοιποί, κάπου τά 'χετε μπλέξει, θα πρότεινα να ενημερώνεστε καλύτερα πριν κατηγορήσετε.

η μοτοσυκλέτα που παρκάρει ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ στο πεζοδρόμιο είναι καθόλα νόμιμη και ο νόμος της ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να παρκάρει έτσι. Φωνάξτε την δημοτική αν θέλετε, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αν το γνωρίζουν οι.. εκπρόσωποι του νόμου!

η μοτοσυκλέτα που παρκάρει ΚΑΘΕΤΑ στο πεζοδρόμιο είναι και ευάλωτη και ΠΑΡΑΝΟΜΗ γιατί παρεμποδίζει και ο ιδιοκτήτης της το κάνει συνήθως γιατί α. δεν βρίσκει να παρκάρει πιο άνετα β. γιατί δεν θέλει να κρατάει ολόκληρη θέση αυτοκινήτου επειδή γνωρίζει ότι ο νόμος κάνει λάθος και αυτό είναι "άδικο" για τους υπόλοιπους.

η μοτοσυκλέτα που μετακινηθεί από ιδιώτη (αν δεν εμποδίζει την ΚΙΝΗΣΗ του δρόμου) είναι λόγος μήνυσης για φθορά ξένης περιουσίας πιθανότατα δικαιολογημένης αφού άμα δεν ξέρεις τα βασικά για την μετακίνηση ενός τέτοιου βάρους το πιο σύνηθες είναι να κάνεις ζημιά στα πλαστικά μέρη κτλ. ακόμα και τ'αυτοκίνητα μετακινούνται από γερανό μόνο αν εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό (βλέπε 2πλο παρκαρισμένα, γωνίες και λεωφορεία κτλ) (..αυτό βέβαια είναι κυρίως γιατί δεν επαρκούν κι οι γερανοί και τα πάρκιν της τροχαίας..)

η μοτοσυκλέτα που μετακινηθεί από όργανο της πολιτείας (αν εμποδίζει την ΚΙΝΗΣΗ του δρόμου ή την διέλευση των πεζών) είναι και πάλι λόγος μήνυσης για φθορά ξένης περιουσίας αν τελικά προκληθεί ζημιά (αν είναι κουλός και του πέσει), ασχέτως αν θα πληρώσεις πρόστιμο στάθμευσης, μετά κυνηγάς αποζημίωση (η οποία και έχει καταβληθεί στο παρελθόν).

η μοτοσυκλέτα που κινείται πίσω από ένα αυτοκίνητο καταλαμβάνοντας στην κίνηση μία θέση αυτοκινήτου είναι ΝΟΜΙΜΗ και ο νόμος της ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να κινείται έτσι.

η μοτοσυκλέτα που κινείται με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα (όχι 30χαω) ΑΝΑΜΕΣΑ στα αυτοκίνητα σε δρόμο που δεν είναι ΜΙΑΣ λουρίδας όταν αυτά είναι σταματημένα (πχ φανάρι) ονομάζεται ΔΙΗΘΗΣΗ και είναι ΝΟΜΙΜΗ πλέον (και άργησε). δεν μιλάμε για ανάμεσα δεξιάς λουρίδας και πεζοδρομίου όπου όμως κι εκεί αν συμβεί ατύχημα (πχ. πόρτα) μπορείς να αξιώσεις αποζημίωση και δικαιολογημένα αν το αυτοκ. δεν σταμάτησε δεξιά εντελώς, δεν έλεγξε, δεν είχε ανάψει φλας, κτλ

η μοτοσυκλέτα που κινείται ΑΝΑΜΕΣΑ στην κίνηση των αυτοκινήτων ενώ αυτά ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ (δεν είναι αυτό οι σφήνες) ονομάζεται και πάλι ΔΙΗΘΗΣΗ και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ αυτή τη φορά. Το ανάμεσα βέβαια με το δίπλα έχει διαφορά κι εκεί είναι δύσκολο να το διαχωρίσεις μετά..

η μοτοσυκλέτα που κινείται με σφήνες ανάμεσα στην κίνηση των αυτοκινήτων (δλδ αλλαγές πορείας απότομες και χωρίς προειδοποίηση) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

ΜΗΝ μπερδεύετε τους ΧΡΗΣΤΕΣ δικύκλου με τους μοτοσυκλετιστές, οι τελευταίοι σέβονται αυτό που καβαλάνε και προσπαθούν για την δημόσια εικόνα του / τους. Οι πρώτοι χρησιμοποιούν συνήθως μικρές μοτοσυκλέτες & παπιά όπου εκμεταλλευόμενοι τον μικρό όγκο τους και την μικρή χρηματική αξία τους τα χρησιμοποιούν ως πατίνια σφηνώνοντας και παρατώντας τα όπου να ναι εμποδίζοντας τους συμπολίτες τους και αμαυρώνοντας την εικόνα του δικύκλου και την διευκόλυνση στο γενικότερο πρόβλημα συμφόρησης που μπορεί αυτό να προσφέρει.

Το αν ο νόμος περί παράλληλης με το κράσπεδο στάθμευσης θεωρείτε δίκαιος ή όχι απο τους μοτοσυκλετιστές ΦΑΝΗΚΕ στην εκδήλωση που είχε γίνει στο Κολωνάκι όπου ο σύλλογος μοτοσυκλέτας Άνεμος (που αυτή τη στιγμή φτιάχνει το site του και δεν μπορώ να σας δείξω link της εκδήλωσης), κατέλαβε παράλληλες θέσεις πάρκιν για τα οχήματα των μελών του με την σύμφωνη γνωστοποίηση του τοπικού τμήματος (αφού δεν μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς) προκειμένου να δείξει ότι ο νόμος είναι ΑΔΙΚΟΣ, ότι και δεν διευκολύνει την ζωή όλων μας στην πόλη (αφού 10 μοτό κρατούσαν θέσεις 10 αυτοκινήτων) και ότι θα πρέπει να αλλάξει προστατεύοντας την ΕΥΝΟΗΤΗ για πολιτισμένο κράτος στάθμευση σε κατάλληλες θέσεις παρκιν μοτοσυκλέτας ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ (τα γνωστά με τα κουρμπαριστά κάγκελα σχεδόν κάθετα στο κράσπεδο. καλό θα ήταν και ΧΩΡΙΣ κάγκελα για ασφάλεια αλλά κάποια ζώα 4ροδα έχουν μυωπία).

Επίσης ΦΑΝΗΚΕ από την εκδήλωση-πορεία μοτοσυκλέτας που είχε λάβει χώρα σε Αθήνα και Θεσ/κη όπου οι μοτό κινούνταν η μία πίσω απο την άλλη όπως ορίζει ο νόμος και η "γαϊδούρα" είχε παραλύσει το κέντρο, δείχνοντας ότι η ΔΙΗΘΗΣΗ υπό προϋποθέσεις ΠΡΕΠΕΙ να είναι νόμιμη γιατί διευκολύνει την συμβίωση όλων μας.

το ΑΝ η μοτοσυκλέτα βοηθάει η όχι την αρμονικότερη συμβίωση όλων μας κυρίως εντός του περιορισμένου χώρου των πόλεων είναι νομίζω ηλίου φαεινότερο και αν πρέπει να κάνουμε λιανά τα επιχειρήματα: πχ. 1. αν οι αναβάτες έπαιρναν όλοι μία μέρα το αυτοκίνητό τους απλά εκείνη τη μέρα θα έφτανες +2 ώρες καθυστέρηση στο προγραμματισμένο δρομολόγιό σου 2. αν όλες οι μοτό πάρκαραν νόμιμα δεν θα έβρισκες θέση ούτε του χρόνου 3. ΒΟΗΘΗΣΕ τις μοτοσυκλέτες, σε συμφέρει να υπάρχουν εκεί έξω, τότε λυπάμαι αλλά δεν έχουμε κάνει κανένα βήμα πολιτισμού.

κρίμα νέα παιδιά να έχετε ακόμα τέτοιες ισοπεδωτικές απόψεις λέω εγώ, αλλά όταν έχουμε 2008 και γελάμε ακόμα με την πεποίθηση της υιοθέτησης χρήσης ποδηλάτου, δημιουργία ποδηλατοδρόμων κτλ, κάτι που έχουν αναγνωρίσει όλες οι πολιτισμένες χώρες τότε τι περιμένουμε..

Βασίλης

ps. μην αναρωτηθείτε γιατί δε γνωρίζετε για τις εκδηλώσεις αυτές και άλλες πολλές, στην Ελλάδα αν δεν λέγεσαι μπάλα δεν σε προβάλλει κανείς.

ps2. δεν ξέρω γιατί αλλά περισσότερο με πειράζει η λάθος γνώμη του greekfragma ο οποίος για κάποιο λόγο μου είναι και πιο συμπαθής γιατί είχα την αίσθηση από άλλα γραφόμενα ότι είναι και πιο σκεπτόμενος..

ps3. μην ζητήσετε σαφής παραπομπές σε νόμους και κανόνες, δεν έχω το χρόνο, ούτε και την διάθεση να κάνω το δικηγόρο..

2 βασικοτατα λαθη κανεις ....

1ον μηνυση για φθορα ξενης ιδιοκτησιας στην περιπτωση της μοτοσυκλετας θα παει απατη με την καταθεση...πρωτον επειδη δεν εμπιπτει στην εννοια της φθορας η μετακινηση και 2ον η φθορα ξενης ιδιοκτησιας απαιτει δολο...οσο για τις αστικες αξιωσεις που προκυπτουν εχουν την ιδια πιθανοτητα πραγματωσης με τις αξιωσεις που θα προεκυπταν αν καποιος σεσπρωχνε περνωντας διπλα σου στο δρομο (ενω ειστε πεζοι και οι 2)...

2ον οσον αφορα για το νομιμο του παρκαρισματος παραλληλα με το πεζοδρομιο νομιζω πως ξεκαθαρα,αν και νομιμο απαγορευεται σε περιοχες με προβλημα παρκαρισματος βασει της νομοθεσιας περι απαγορευσης καταχρησης δικαιωματος ...ειναι δηλαδη δικαιωμα που σου δινει ο νομος αλλα αν το ασκεις καταχρηστικα (πχ καταλαβεις μια θεση αυτοκινητου στην Κυψελη,ενω μπορεις να παρκαρεις το 2κυκλο αλλου χωρις μεγαλη επιβαρυνση σου) εισαι παρανομος (αρθρο 281 αστικου κωδικα και 25 του συνταγματος)...οι νομοι δεν ειναι απλα γραμματα σε χαρτι αλλα ερμηνευονται...

οσον αφορα τους 2κυκλιστες αυτο περι "καλυτερης οδηγικης παιδειας" αγγιζει τα ορια της καραμελας...αυτοι κι αν εχουν ξεχασει το φλας,αν καταχρωνται το δικαιωμα της διηθησης,αν το παρακανουν με τις ταχυτητες (ευλογο βεβαια ενοψει της διαφορετικης αναλογιας κιλων ανα ιππο) η με τα "τσιγκλισματα" στο δρομο...ας μην αναφερθω δε στην αντιληψη πουχουν για την "νεκρη γωνια" του οδηγου αυτοκινητου....απλα σαν οδηγοι αυτοκινητου ειναι συνετοτεροι επειδη γνωριζουν πως ειναι και η αλλη πλευρα...

2ον οσον αφορα για το νομιμο του παρκαρισματος παραλληλα με το πεζοδρομιο νομιζω πως ξεκαθαρα,αν και νομιμο απαγορευεται σε περιοχες με προβλημα παρκαρισματος βασει της νομοθεσιας περι απαγορευσης καταχρησης δικαιωματος ...ειναι δηλαδη δικαιωμα που σου δινει ο νομος αλλα αν το ασκεις καταχρηστικα (πχ καταλαβεις μια θεση αυτοκινητου στην Κυψελη,ενω μπορεις να παρκαρεις το 2κυκλο αλλου χωρις μεγαλη επιβαρυνση σου) εισαι παρανομος (αρθρο 281 αστικου κωδικα και 25 του συνταγματος)...οι νομοι δεν ειναι απλα γραμματα σε χαρτι αλλα ερμηνευονται...

Γειτονάνι, έχω πάει προσωπικά στο δικαστήριο για αυτό και το κέρδισα. Η κυριούλα, δηλαδή ο δικηγόρος της, αυτό υποστήριξε, αλλά πλήρωσε και με το παραπάνω και ξέρεις γιατί? Γιατί είχα τιμολόγια και μάρτυρες ότι είχα πληρώσει >8.000€ σε ζημιές που προέκυψαν παρκάροντας κάθετα, όπου μου την έριχναν κι έφευγαν κι πληρώθηκα μόνο μία φορά, επειδή την* "κάρφωσε" ένας γείτονας.

*πάλι γυναίκα...

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και κυρίως τα σταθερής τροχιάς είναι η λύση. Όχι μηχανάκια, όχι αυτοκίνητα, όχι SUV (που όλα μα όλα είναι με τον οδηγό μόνο... τεράστια ρύπανση δίχως λόγο). Όσο για τον φίλο που είπε ότι κάνουν πάρα πολύ, όντως, κάνουν πολύ χρόνο (αν και τα λεωφορεία που χρησιμοποιώ εγώ έχουν βελτιώσει πολύ τους χρόνους τους). Όμως έχω μια απορία... Την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, γιατί δεν παρατάνε όλοι τα αυτοκίνητά τους, να πάνε με τα ΜΜΜ να δούμε πως θα κινούνται; γτ, όταν το @@ρι έχει διπλοπαρκάρει σε μονόδρομο στου Ζωγράφου, όπου και άδειος να είναι ο δρόμος θες διαβήτη για να περάσεις, τι να σου κάνουν και τα ΜΜΜ? και πως θα έρθει ο γερανός να το σηκώσει το όχημα που εμποδίζει; Αλλά όλοι με το πρόσχημα ότι τα λεωφορεία αργούν, γράφουν εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος τα πάντα και τους πάντες, και κοιτάνε να βολέψουν την πάρτη τους. Κατά τα άλλα οι υπεύθυνοι φταίνε...

Όσο για τα δίκυκλα, μοτοσυκλετιστές ή χρήστες δικύκλων δεν ξέρω, αλλά οι περισσότεροι είναι δημόσιοι κίνδυνοι. Φανάρια, στοπ, διαβάσεις, μονόδρομοι δεν υπάρχουν. Στο μυαλό του καθενός είναι αυτά, και δεν φταίει κανένας άλλος πλην της ανατροφής...

ΠιΕς. Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις για τους δικυκλιστές, όπως και πάμπολλοι οδηγοί 4τροχων είναι ο χαρακτηρισμός του πεοκρούστη...

Εδω ερχεται ποτε ποτε ενας τυπος με μια Varadero και την παρκαρει παραλληλα στο πεζοδρομιο(και οχι καθετα οπως συνηθιζεται) πιανοντας μια κανονικοτατη θεση

ο νομος λεει να παρκαρεις παραλληλα στο πεζοδρομιο ακομα και αν εχεις μηχανη.

Αλλά όλοι με το πρόσχημα ότι τα λεωφορεία αργούν, γράφουν εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος τα πάντα και τους πάντες, και κοιτάνε να βολέψουν την πάρτη τους. Κατά τα άλλα οι υπεύθυνοι φταίνε...

εγω για να παω στο πανεπιστημιο θελω 3 τεταρτα με μια ωρα περιπου..

με αυτοκινητο που θα πηγαινω σε λιγο θα χρειαζομαι το πολυ κανα τεταρτο αντε 20λεπτα με τη περιφερειακη υμμητου...

μια φορα που χρονομετρησα τη διαδρομη με ταξι ηταν 12 λεπτα...

τωρα τα λεωφορεια σιγουρα αργουν και λογικο ειναι αφου οπως ειπες πριν μπορει καποιος να εχει κλεισει τον δρομο κλπ....

αυτο δεν σημαινει οτι θα αργησεις να μπεις στο λεωφορειο... αλλα και να φτασεις εκει που θες... :)

...πραγματικα δεν μπορω να ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ περισσοτερο με Wizard! και dark22 ...απλα respect ειστε μεσα στο κεφαλι μου :flower::flower:

....ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ...ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ...αν δεν κυκλοφορουσαν τοσα αμαξια με μόνο ενα οδηγο μεσα...τα παντα θα ηταν ΠΟΛΥ καλυτερα....αλλα τι κανουμε βλεπεις, αφου ολοι θελουμε αραλικη τσιγαρακι μουσικουλα κ.τ.λ

..και εγω εχω τουτου ρε guys...αλλα ειναι μονιμα στο γκαραζ με βγαλμενο τον πολο της μπαταριας...να το παρω να παω που ?? moto FTW

...πραγματικα δεν μπορω να ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ περισσοτερο με Wizard! και dark22 ...απλα respect ειστε μεσα στο κεφαλι μου :flower::flower:

....ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ...ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ...αν δεν κυκλοφορουσαν τοσα αμαξια με μόνο ενα οδηγο μεσα...τα παντα θα ηταν ΠΟΛΥ καλυτερα....αλλα τι κανουμε βλεπεις, αφου ολοι θελουμε αραλικη τσιγαρακι μουσικουλα κ.τ.λ

..και εγω εχω τουτου ρε guys...αλλα ειναι μονιμα στο γκαραζ με βγαλμενο τον πολο της μπαταριας...να το παρω να παω που ?? moto FTW

Όταν βρέχει ή έχεις μωρό και πρέπει να μετακινηθείς τι κάνεις;:p

Όλα χρειάζονται. Η λύση είναι η αποκέντρωση. 5.000.000 νοματαίοι στην Αθήνα με σχεδόν 1 αμάξι ο καθένας δεν βγαίνει τίποτα.

Όταν βρέχει ή έχεις μωρό και πρέπει να μετακινηθείς τι κάνεις;

Είπαμε, έχουμε αμάξι, αλλά άλλο να το χρησιμοποιείς καθημερινά κι άλλο να είναι για ώρα ανάγκης, ή για όταν πραγματικά χρειάζεται.

Όλα χρειάζονται. Η λύση είναι η αποκέντρωση. 5.000.000 νοματαίοι στην Αθήνα με σχεδόν 1 αμάξι ο καθένας δεν βγαίνει τίποτα.

Συμφωνώ εν μέρει. Γιατί? Γιατί απλά κι η Θεσσαλονίκη που έχει 1.000.000 νοματαίους, τα ίδια προβλήματα έχει. Και μπορεί η κίνηση να μη φαίνεται πολύ γιατί είναι χαΛαροί κι οι αποστάσεις μικρές, αλλά στο θέμα παρκάρισμα, είναι χειρότερα.

Το πρόβλημα είναι στις υποδομές. Χτίζουμε όπου να'ναι κι όπως να'ναι. Σε πόλεις >10.000 κατοίκων, υποχρεούνται για 1 θέση πάρκιν ανά 100τμ² κατοικίας. Τηρείται πουθενά?

..συμφωνω...για αυτο το εχω και εγω..για περιπτωσεις αναγκης/ευκολιας...αλλα το θεμα ειναι οτι και οταν δεν βρεχει παλι πηξιμο παιζει...και να σου πω κιολας εγω το πρωι δεν βλεπω σε κανενα τουτου μεσα καρεκλακι με παιδι ή σκετο παιδι...ολο γκομενιτσες και τυπους με κινητα στο χερι βλεπω :p

Αυτό πιά με τα κινητά... Κοντεύει να χαλάσει η κόρνα μου. Αν καταφέρω κι γλιτώσω από το να καρφωθώ σε κολώνα, πηγαίνω δίπλα τους και κορνάρω μέχρι να το κλείσουν :rant:

το προβλημα ειναι καθαρα η ελλειψη παιδειας..

την τελευταια βδομαδα ..σε οσα φαναρια περιμενα ως πεζος ...περασε τουλαχιστον ενα οχημα απο παπι μεχρι λεωφοριο με κοκκινο του κερ@τ@!

σημερα μια κοπελιτσα θα πατουσε ενα παληραρι που περνουσε απο την διαβαση..σταματησε λιγα εκατοστα μπροστα του...πρεπει να πηγαινε με 100 κοντα...

ειχε και τζιπακι ...καινουρια μουρλα 2000λιτρα για πλακα...

ποια οικολογικη συνειδηση και τριχες ..εδω ανθρωπια δεν υπαρχει..

Ρε σείς..κάτι άλλο να ρωτήσω?

Επειδή βαρίμαι να διαβάσω όλο το θέμα...

Πόσες εισόδους/εξόδους δικαιούται κάθε πολυκατοικία στην ίδια μεριά του δρόμου?

Και αν είναι σε γωνια?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.