Jump to content

Κατασκευή λαμπάτου ενισχυτή

Dr.Paneas

Recommended Posts

Oreos, prin paria pot ke tetia pes mou na sou di3o meriles markes. Episis resistors MONO 1% apoklisi ektos an ine polla watt :)

Sent from my Nexus One using Tapatalk

Μολις τελειωσα την μελέτη του πρώτου σταδίου προενίσχυσης. Το κέρδος ενίσχυσης στο πρωτο στάδιο είναι 58,3 . Δηλαδη αν δωσεις σήμα εισόδου 100mVAC, θα παρεις 5,83VAC. Αυτο που με απασχολεί είναι ο πυκνωτης που λειτουργεί σαν διακόπτης στο DC και λαμβάνει μέρος στο υψηπερτό φίλτρο συχνότητων για τα μπάσσα. Θα προτιμήσω μία μεσσαία επιλογή, και αν δω οτι ειναι αρκετά μπάσσος ο ήχος θα τον αλλάξω με μικρότερο.

Απο τρυπανια κλπ τι πρεπει να αγορασω ; καμια ιδεα πως θα φτιαξω το κουτι του ενισχυτη με το ηχειο ;

δεν θελω να παραγγηλω ετοιμο το κιτ... 250 δολλαρια ειναι αρκετα.

yo τώρα που έχω αϋπνίες μπες msn να σε δείξω κάτι caps που έχω υπόψη

Βασικα καλυτερη θα εχεις. Οι περισσοτεροι ενισχυτες ειναι με τσιπ, οπως η μητρικη του PC. Ο καλύτερος ήχος, βγαινει απο λυχνία (λάμπα), τετοιοι ενισχυτες στοιχιζουν πολλα πολλα ευρώ, και ξεφεύγου απο το budget μου. Γι αυτο θα αρχισω να τους φτιαχνω μονος μου.

Ξέρω ότι ο καλύτερος ήχος βγαίνει από τους λαμπάτους αλλά μιλάω για την κατασκευή του κουτιού...

Τα watt θα σε καλύψουμε ; Γιατί οι λαμπάτοι βγάζουν λίγα...

Καπως θα τα βολεψουμε με το κουτι. Τα 20W λαμπας ειναι αρκετα να ακουγεσαι σε ολη την γειτονια, ενω με εναν τσιπατο θελεις καμια 150W. Τα 5 Watt για το σπιτι μου ειναι υπεραρκετα. Εχω παιξει και σε στουντιο και γενικα εχουν περασει πανω απο 20 ενισχυτες απο την κιθαρα μου :p

Τωρα θα δουμε πως θα το φτιαξουμε με ενα φιλο μου.

To κουτι πρεπει να εχει καποια ειδους μονωση?? γιατι ειναι το μονο ευκολο να το κανεις..

καμια φωτο στον λαο??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.