Jaco Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 Επειδή έχω ένα μακάκα γείτονα και ήδη έχω τρεχάματα με πολεοδομίες και δικηγόρους, θέλω να μου πει κάποιος που ξέρει, αν χρειάζεται άδεια να εγκαταστήσω δορυφορικά πιάτο και wifi κεραία σε ιδιόκτητη καινούργια πολυκατοικία χωρίς ενοικιαστές...Διάβασα διάφορα σε συναφή forums αλλά πραγματικά χάθηκα στις διατάξεις και τους νόμους... από την μια η ΕΕΤΤ έχει δώσει έγκριση για εγκατάσταση κεραιών wifi και από την άλλη η πολεοδομία ρίχνει πρόστιμα μερικές χιλιάδες ευρώ για αυτές... :rant:θα πρέπει οι κεραίες (πέρα από την κεντρική εγκατάσταση της τηλεόρασης) να είναι θεωρημένες στα πολεοδομικά σχέδια της οικοδομής ή μπορώ να τις βάλω χωρίς σχετική άδεια...?διάβασα ότι μπορώ να τοποθετήσω ιστό μέχρι 4 μέτρα στην ταράτσα (όχι στο δώμα) για wifi κεραία με νόμο που έχει εκδωθεί σε σχετικό ΦΕΚ από την ΕΕΤΤ, αλλά η πολεοδομία παρόλ'αυτά έχει ρίξει πρόστιμα για τέτοιες εγκαταστάσεις... :...:τελικά τι στο :devil: γίνεται...?!?οποιαδήποτε γνώση είναι πολύτιμη...
DarkSaga Μάρτιος 4, 2008 #2 Μάρτιος 4, 2008 ήξερα πως μέχρι κάποια mwatt που υπερκαλύπτουν το wi-fi δεν χρειάζεσαι τίποταστο awmn δεν έχουν κάτι σχετικό?καλύτερα καλό γείτονα παρά καλό συγγενή...όλοι στους δικηγόρους είμαστε?
Zarras Μάρτιος 4, 2008 #3 Μάρτιος 4, 2008 νομιζω για τη δορυφορικη εισαι οκ. (νταξ μη πας και βαλεις 10μ διαμετρου πιατο λολ)για το wifi, ισχυει αυτο που πε ο sagas, μεχρι καποια "δε θυμαμαι τη μοναδα μετρησης"εισαι οκ, απο κει και περα, χρησιμοποιωντας το προσχημα οτι μπορει να δημιουργειςπαρεμβολες στους γυρο σου, σε πελεκανε
Jaco Μάρτιος 4, 2008 Author #4 Μάρτιος 4, 2008 DarkSaga, τι να σου πω έχω αρχίσει και θολώνω με την ιστορία αυτή... κοντεύω να κλείσω ένα χρόνο, απίστευτη ταλαιπωρία πόσο μάλλον άλλοι που τρέχουν χρόνια... οι νόμοι και οι διατάξεις παύουν να ισχύουν στο βύσμα και γλυστάνε εύκολα στο "λάδι", οπότε αμφιβάλω αν θα βγάλω άκρη σύντομα με τους κάφρους...Στο awmn έχω κοιτάξει, αλλά πραγματικά έχω μπερδευτεί γιατί δεν υπάρχει σαφής απάντηση και ο καθένας έχει μια δική του ιστορία, συν όλους τους νόμους και τα διάφορα... απλά χάος... αυτό που έχω καταλάβει μέχρι στιγμής είναι ότι κανονικά με κάποια συγκεκριμένα specifications δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αυτό μέχρι να φας την καταγγελία στην πολεοδομία... απ'ότι διάβασα εδώ καλά-καλά δεν απαντάει στους καταναλωτές το ίδιο νομικό τμήμα της nova στο συγκεκριμένο ζήτημα...πραγματικά λυπάμαι τους ανθρώπους που έχουν μπει σε αυτή την διαδικασία και όπως το βλέπω θα έχω και άλλα τρεξίματα με αυτό το θέμα, αφού τελειώσω με τα της οικοδομής...@zarras: απ'ότι κατάλαβα ακόμα και για 90mm πιάτο δεν είναι ξεκάθαρο από την πολεοδομία ότι δεν σου φοράνε το "κουστούμι" αν δεν έχεις άδεια, παρόλο που άλλες υπηρεσίες και υπουργεία έχουν εκδώσει ΦΕΚ που το επιτρέπουν...
Zarras Μάρτιος 4, 2008 #5 Μάρτιος 4, 2008 δε ρωτας μια και το γιωργο? στην ιδια περιοχη μενετε,με πομποδεκτες ασχολειται, λογικα 8α ξερει
Jaco Μάρτιος 4, 2008 Author #6 Μάρτιος 4, 2008 δε ρωτας μια και το γιωργο? Εννοείς τον Hipro...?!? αν ναι να του στείλω ένα pm...
cosmic Μάρτιος 4, 2008 #8 Μάρτιος 4, 2008 Για δορυφορική κεραία λήψης (οχι εκπομπής που απαιτεί άδεια) δεν χρειαζεσαι καμία άδεια.....
YDinopoulos Μάρτιος 5, 2008 #9 Μάρτιος 5, 2008 Για δορυφορική κεραία λήψης (οχι εκπομπής που απαιτεί άδεια) δεν χρειαζεσαι καμία άδεια.....Το αυτο. Εβαλα πιατο 1.60 κ δεν ειπε κανεις κουβεντα. Δεν μπορουν να κανουν/πουν τπτ !
Jaco Μάρτιος 5, 2008 Author #10 Μάρτιος 5, 2008 Τι να πω, δυστυχώς από το ψάξιμο που κάνω έχω καταλήξει στο αντίθετο... μέχρι στιγμής από αυτά που έχω συμπεράνει είναι ότι χρειάζεται άδεια από την πολεοδομία για δορυφορικό πιάτο, ανεξάρτητα από το αν είναι αποστολής/λήψης... εκτός και αν είναι ήδη στο σχέδιο του μηχανικού, όπως ακριβώς και με τους ηλιακούς...Διάβασα για περιπτώσεις που μετά από καταγγελία η πολεοδομία έχωσε πρόστιμα και ξηλώθηκαν δορυφορικά πιάτα λήψης χωρίς άδεια από πολυκατοικίες...Για το wifi διάβασα ότι ακόμα υπάρχει μια ομίχλη όσων αφορά την πολεοδομία, ενώ από όλες τις άλλες υπηρεσίες έχει ψηφιστεί ότι είναι νόμιμο με προϋποθέσεις...Γενικά δεν σου κάνουν τίποτα μέχρι να φας καταγγελία... αλλά μετά σου κόβουν τον κώλο και πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι δεινόσαυρος...
HuLuVuZ Μάρτιος 5, 2008 #11 Μάρτιος 5, 2008 Εγώ σου έχω μια λύση. kill ur neighbour.:devil:Αν είναι όντως τόσο μαλ...κας και νόμιμος να είσαι πάλι θα βρει κάτι για να στα πρίξει...Τέσπα το κοίταξα λίγο αλλά δεν έβγαλα άκρη. Γιατί δε ρωτάς στην πολεοδομία?
YDinopoulos Μάρτιος 5, 2008 #12 Μάρτιος 5, 2008 Jaco, αυτο για το πιατο που το εμαθες/διαβασες ? Το αντιθετο μου ειπε ο φιλος μου που ειναι τεχνικος κ κανει και εγκαταστασεις.
spresv Μάρτιος 5, 2008 #13 Μάρτιος 5, 2008 Και γω δεν νομιζω οτι χρειαζεται αδεια στην Ελλαδα για δορυφορικο, και δεν ειχα προβλημα οπου και αν πηγα...
Jaco Μάρτιος 5, 2008 Author #15 Μάρτιος 5, 2008 xaniamike, επειδή θέλει registration μπορείς να μου πεις περίπου τι λέει ή να κάνεις κάποιο copy-paste, γιατί είναι κρίμα να κάνω registration μόνο γι'αυτό...
flyboy Μάρτιος 5, 2008 #16 Μάρτιος 5, 2008 Για τα wifi δεν απαιτείται άδεια στις μπάντες των 2.4 & 5.4 GHz επί υφιστάμενων δομικών κατασκευών ή μονοσωλήνιων ιστών ύψους μέχρι 4 μ. από τη βάση τους. Επίσης η ισχύς τους δε πρέπει να ξεπερνάει τα 100mW EIRP στα 2.4ghz και το 1W EIRP στα 5Ghz.Φ.Ε.Κ. 739/20-6-2006
Jaco Μάρτιος 5, 2008 Author #17 Μάρτιος 5, 2008 NickL, αυτό το ΦΕΚ το έχω δει, αλλά υπάρχει ένα θέμα όσων αφορά την πολεοδομία... παρόλο που είναι νόμιμη η χρήση από την ΕΕΤΤ που έχει βγάλει το ΦΕΚ, υπάρχει ένα θέμα όσων αφορά την πολεοδομική άδεια που πρέπει να είναι θεωρημένη με την κεραία μέσα...? αυτό ισχύει, τι γίνεται στην περίπτωση δηλαδή της πολεοδομίας...?Δυστυχώς λόγο της ισχύουσας κατάστασης δεν μπορώ να ρωτήσω ακόμα την ίδια την πολεοδομία, γιατί μάλλον θα βγει εις βάρος μου... γι'αυτό ρωτάω να μάθω πριν καταλήξω σε αυτούς, καθώς πρέπει να είμαι σίγουρος ότι είμαι 100% νόμιμος χωρίς την έγκρισή τους...
DarkSaga Μάρτιος 5, 2008 #18 Μάρτιος 5, 2008 πάρε ανώνυμα στην πολεοδομία ή σε κάποιον μηχανικό και ρώτα πως μπορώ/τι χρειάζεται για να βγάλω άδεια για κεραία ασύρματου δικτύου.αν ξέρουν το συζητάμε κάτι μου λέει πως υπάρχει πρόστιμο αλλα άδεια δεν θα υπάρχει
xaniamike Μάρτιος 5, 2008 #19 Μάρτιος 5, 2008 βασικα κανε το κοπο και κανε ενα registration θα σου δωσει αρκετες απαντησεις και με την ενασχοληση σου με τα δορυφορικα.μεσες ακρες αν η κεραια δεν υπερβαίνει σε υψος τα 4 μετρα δεν θες αδεια απο την πολεοδομια. Για ψηλοτερη κατασκευη θελει απλη εγκριση. Ο φιλος NickL τα ειπε μια χαρα...
Jaco Μάρτιος 6, 2008 Author #20 Μάρτιος 6, 2008 Jaco, αυτο για το πιατο που το εμαθες/διαβασες ? Το αντιθετο μου ειπε ο φιλος μου που ειναι τεχνικος κ κανει και εγκαταστασεις.Εδώκαι εδώ...και σε διάφορες άλλες συζητήσεις... τι να πω σήμερα θα πάρω τηλ στην πολεοδομία από την δουλειά να ρωτήσω, αλλά δεν νομίζω να βγάλω άκρη αυτή την εβδομάδα γιατί τις Πέμπτες υποτίθεται ότι βγαίνουν για ελέγχους και αύριο Παρασκευή θα την κολλήσουν με το 3ήμερο για να πάνε διακοπές και να ξοδέψουν τις μίζες που παίρνουν από τον κοσμάκι... οπότε πάμε από Δευτέρα...Εγώ σου έχω μια λύση. kill ur neighbour.:devil:Αν είναι όντως τόσο μαλ...κας και νόμιμος να είσαι πάλι θα βρει κάτι για να στα πρίξει...Ο γείτονας μου δεν φταίει που είναι μακάκας... τι να κάνουμε έτσι είναι και θα πρέπει να ζήσω με αυτό... το πρόβλημα είναι ότι έχω εξαντλήσει όλες τις νόμιμες και λογικές διαδικασίες στην πολεοδομία και μετά από τόσους μήνες η νομική τους υπηρεσία δεν έχει απαντήσει ούτε στο βασικό σκέλος της υπόθεσης και το καθυστερούν επίτηδες... αυτοί θέλουν σκότωμα, όχι ο γείτονας...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.