Jump to content



OCing i5 750 σε Trinergy BigBang + 5870


Recommended Posts

αποφάσισα λοιπόν να ανεβάσω της επιδώσεις του καινούριου σχετικά υπολογιστή

έχω τα εξής κομμάτια

PSU: OCZ StealthX 2

CPU: Intel i5 750

GPU: ATI 5870 Gygabite SuperOC Edition ATI 5870

RAM: AvexirBlitz Gaming Series 2000MHz CL9 1.65v

MOBO: MSI Trinergy BigBang (μόλις έγινε bios update στα 1.6)

με ενδιαφέρουν περισσότερο να ανεβάσω τον επεξεργαστή, για την κάρτα γραφικών αναφέρω πως είναι απο τα ελαττωματικά προϊόντα που είναι κανονικά στα 950core και βγάζει artifacts λόγο ψήκτρας, στα 930 δουλεύει κανονικά απλά θα δοκιμάσω να δω αν είναι σταθερά.

το θέμα για την κάρτα γραφικών είναι ότι θέλω να την flashάρω και να τα πάω στα κανονικά σαν όλες της κάρτες και μετά να το ανεβάσω (απλά δεν ξέρω πως )

και κάτι άλλο που με καίει είναι ότι πάνω στην κάρτα ανάβουν 5 λαμπάκια (αυτά που όταν έχει πρόβλημα κάπου η κάρτα ανάβει το ανάλογο) δεν θα έπρεπε να είναι σβηστά???

άμα έχει κάποιος την μητρική θα ήθελα να με διαφώτιση λίγο γιατί δεν ξέρω τη να κάνω με τα τόσα που έχει, μαζί με την μητρική βγήκε και ένα σύστημα που συνδέεται στην μητρική πίσω και κάτι είναι για fast OC όπως κατάλαβα (αν ξέρει κάποιος ας με διαφώτιση

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

δηλαδη ; σε τι θες βοηθεια γιατι καπου σε εχασα. Παμε ενα-ενα να λυσουμε τα προβληματα γιατι ολα μαζι θα χασουμε την μπαλα.

Δυσκολο γηπεδο διαλεξες (MSI) και δεν ξερω τι μπαλα θα παιξεις. Τεσπα, για πες και βλεπουμε.

Link to comment
Share on other sites

το γήπεδο το ξέρω ότι πήγα στα δύσκολα, και με την DFI το ήδιο λάθος είχα κάνει.

οι μνήμες είναι 2000 αλλα η μητρικη τα κρατάει στα 1333 και δεν μπορώ να βρώ απο που τα ανεβάζω :(. και το άλλο που ε ενδιαφέρει έιναι να κάνω downgrade την κάρτα γραφικών στο απλό και όχι στο SuperOC

Link to comment
Share on other sites

Δες λιγο εδω http://forum-de.msi.com/index.php?page=Thread&threadID=94406

βαλε την τελευταια εκδοση BIOS γιατι βλεπω πολυ μεγαλο κατεβατο απο bug fixes στην μητρικη σου. Μαλιστα σε μια εκδοση διορθωσαν .. 44 bugs !!!

Link to comment
Share on other sites

Μετα δες λιγο αυτο εδω http://www.hardocp.com/article/2010/03/29/msi_big_bang_trinergy_motherboard_review/3

κατι λεει οτι με το F5 βλεπεις καποεις επιλογες στις RAM. Αυτο που ψαχνεις λογικα ειναι στο Cell Menu. Αν μπορεις δωσε μας μια φωτο απο εκει μεσα.

http://www.tomshardware.com/gallery/msi_big-bang-trinergy_bios2,0101-234978-0-2-3-1-png-.html εδω εχει μαλλον αυτο που ψαχνεις. Αλλαξε το Memory Ratio απο 6 σε καποια αλλη τιμη (πχ 8). Αλλιως ενεργοποιησε το XMP Profile και αν οι ram σου ειναι valid απο τον κατασκευστη θα σου βρει αμεσως τα tamings και το voltage που χρειαζεται.

Link to comment
Share on other sites

βάζω εικόνες απο το CPU-z να δείτε το σύστημα σε τη χάλη είναι τώρα και ετοιμάζω και της εικόνες απο το BIOS.

μπορεί να σας ζορίσω λίγο γιατι στο θέμα BIOS είμαι ακόμα μαθητευόμενος :013::013:

post-2135-1414343566,9914_thumb.jpg

post-2135-1414343567,0842_thumb.jpg

post-2135-1414343567,0977_thumb.jpg

post-2135-1414343567,1104_thumb.jpg

post-2135-1414343567,1733_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

επίσης με ενδιαφέρει να κάνω flash το bios της κάρτα γραφικών και να βάλω του κανονικού 5870 και να το clockαρω μετά εγώ.

μήπως ξέρει κανείς πως?

http://www.google.gr/search?q=how+to+flash+ati+card&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

http://www.overclock.net/ati-drivers-overclocking-software/662366-how-flash-5870-card.html

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=57750

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ πολύ για τα λινκ Γιώργο, απλά έχω την απορία στο από πού θα βρω τα BIOS για την κάρτα (δηλαδή την μάνα BIOS) κάνει να βάλω απο άλλη υλοποίηση bios σε αυτήν?

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ πολύ για τα λινκ Γιώργο, απλά έχω την απορία στο από πού θα βρω τα BIOS για την κάρτα (δηλαδή την μάνα BIOS) κάνει να βάλω απο άλλη υλοποίηση bios σε αυτήν?

http://www.techpowerup.com/vgabios/

http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/

Κανε Backup το δικο σου πρωτα..

Επισης τσεκαρε αν εχεις Reference καρτα η οχι.Μπορει να μην μπαινει απο αλλη καρτα αν δεν ειναι Reference.

Απο την στιγμη που δεν παιζει γιατι δεν την πας πισω??

Link to comment
Share on other sites

Μισό τώρα με μπέρδεψες, τη είναι το Reference? πρώτα άμα γίνετε ν μου θιμίσεις το πρόγραμμα που κάνω flash το BIOS....

http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=ATI&manufacturer=Gigabyte&model=HD+5870&interface=PCI-E&memSize=1024 εδώ βρήκα την κάρτα που έχω απλά έχει πολλά BIOS ποιο απόλα είναι>?

Link to comment
Share on other sites

reference εννοει ο Γιωργος το pcb της καρτας σου. Η AMD βγαζει ενα σχεδιο, και απο κει και περα ο καθε κατασκευαστής αμα θελει και μπορει, κανει τις δικιες του παραλλαγές στην καρτα γραφικων. Το bios της μητρικης το φλασαρες ; Λογικα αν το φλασαρεις πρεπει να σου δωσει και μεγαλύτερες τιμες απο 4 και 5, διαφορετικα .... θα πρεπει να ανεβασεις το BCLK -- που σημαινει overlcocking.

Link to comment
Share on other sites

πως θα καταλάβω τη reference έχω???? την μητρική την έχω flashάρει και δοκίμασα να ανεβάσω της μνλήμες. επέλεξα profile 2 και οι μου έβγαλε επιλογή να πάω της μνήμες στα 2000 αλλα το θέμα είναι ότι και ο επεξεργαστής ανέβηκε στα 200fsb me 20c multiplier, με αποτέλεσμα να πάει στα 4GHz και σε idle στους 65C, να συμπληρώσω ότι απο ρεύμα δεν είχα πειράξει τίποτα και η μητρική αυτόματα το ανέβασε στα 1.4V

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.